- 12 Haziran 2022
- 7
- 0
- 30
Her iki tüpten de mi ameliyat olup doğal yolla hamile kaldınızBana hidroselpenks olarak denediler tüp bebeği tutmadı.
Ameliyatlarımı oldum. Doğal yolla gebe kaldım.
Merhabalar banada hsg sonrası hidrosalpinks tehşisi koyuldu sağ tüpüm sosis gibi olup işlevini kaybetmiş ama sol tüpüm açık ama çok iyi durumda değil dedi doktorum ameliyat olman şart sonrası da tüp bebek dedi iki gün oldu öğreneli olayın şokundan çıkamıyorum yıkıldım resmen allah hepimizin yardımcısı olsunEvet arkadaşıma katılıyorum yıllarca mücadele verdim.. sonra hidrosalpenks yüzünden ameliyat oldum sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür..
4. Tüp bebek de kızım oldu şuan 2 aylık çok şükür.. 10 yıl sonra kavuştum bebeğime..
Lütfen sıvı dolu tüpü aldırmadan transfer yaptırmayın çünkü o sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyor..
Rabbim tez zamanda herkesin yüzünü güldürsün inşallah sağlıklı hayırlı ömürlü merhametli evlatlar nasip etsin inşallah
Merhaba ben 2 tüp bebek ameliyat öncesi oldum ve son 2 tüp bebek de ameliyat sonrası.. lütfen ameliyat öncesi transfer yaptırmayın hidrosalpenks içi sıvı dolu tüp demek.. o sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyor bütün emekler boşa gidiyor..Merhabalar banada hsg sonrası hidrosalpinks tehşisi koyuldu sağ tüpüm sosis gibi olup işlevini kaybetmiş ama sol tüpüm açık ama çok iyi durumda değil dedi doktorum ameliyat olman şart sonrası da tüp bebek dedi iki gün oldu öğreneli olayın şokundan çıkamıyorum yıkıldım resmen allah hepimizin yardımcısı olsunSormak istediğim şey siz ameliyattan sonra mı tüp bebek denemeye başladınız 4. de mi oldu yani ameliyat olsam da hemen olmuyor mu
Canım çok sevindim seninle çok yazışmıştık hamile olduğunu bile duymamıştım çok çok sevindim sende benim gibi galiba hep yanlış tedaviler teşhisler olmuştu sağlıkla büyüt bebeğiniEvet arkadaşıma katılıyorum yıllarca mücadele verdim.. sonra hidrosalpenks yüzünden ameliyat oldum sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür..
4. Tüp bebek de kızım oldu şuan 2 aylık çok şükür.. 10 yıl sonra kavuştum bebeğime..
Lütfen sıvı dolu tüpü aldırmadan transfer yaptırmayın çünkü o sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyor..
Rabbim tez zamanda herkesin yüzünü güldürsün inşallah sağlıklı hayırlı ömürlü merhametli evlatlar nasip etsin inşallah
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım benim..Canım çok sevindim seninle çok yazışmıştık hamile olduğunu bile duymamıştım çok çok sevindim sende benim gibi galiba hep yanlış tedaviler teşhisler olmuştu sağlıkla büyüt bebeğini
Çok geçmiş olsun cnm çok sevindim inanki bende öyle hidrosalpenks varken aşılama yumurta takibi falan yaptırdım 2 tüp negatif hepsi ve hsgde yanlış yorumlamışlar normal yazmışlar ta ki Bi Dr bu film normal diyene kadar tekrar çekildim film ve dünyalar başıma yıkıldı çok kötü oldum yığıldım kaldım sağ tüpüm sosis gibiydi ultrasonda dahi görünüyordu sağ tüp ve miyom lar açık ameliyatla alındı bir müddet sonra tekrar hsg çekildim sol tüpümde şişmiş onuda aldırdım öyle transfer olmuştum pozitif almıştımÇok teşekkür ederim Allah razı olsun canım benim..
Yıllarca hidrosalpenksi bilmeden yaşadım ve sebepsiz infertilite denildi.. tam 7 doktor dolaştım da kimse bilemedi sorunumu..
Sonra tüp bebek merkezinde doktor söyledi sağ tüpün şiş olduğunu.. hsg de belliydi aslında şuan ben bile görebiliyorum sosis görünümünde..
Hayatımda yaşadığım en kötü gün..
Hastane koridorunda oturdum hıçkıra hıçkıra ağladım.. Benim asla çocuğum olmaz dedim kendi kendime...
Oysa hidrosalpenks çaresi olan bir sorun..
Umutsuzluk yok sabredip savaşmak var..
Rabbim emek veren herkesi sevindirsin kucağını doldursun inşallah..
Bebegine Kavuşmuş olanlara da sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Çok geçmiş olsun cnm çok sevindim inanki bende öyle hidrosalpenks varken aşılama yumurta takibi falan yaptırdım 2 tüp negatif hepsi ve hsgde yanlış yorumlamışlar normal yazmışlar ta ki Bi Dr bu film normal diyene kadar tekrar çekildim film ve dünyalar başıma yıkıldı çok kötü oldum yığıldım kaldım sağ tüpüm sosis gibiydi ultrasonda dahi görünüyordu sağ tüp ve miyom lar açık ameliyatla alındı bir müddet sonra tekrar hsg çekildim sol tüpümde şişmiş onuda aldırdım öyle transfer olmuştum pozitif almıştım
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim benim doktorum ameliyat olmadan tedaviye başlamam dedi bende kendimi alıştırdım bu duruma artık en azından sorunu biliyorum çözüme de kavuşuruz inşallah en yakın zamandaMerhaba ben 2 tüp bebek ameliyat öncesi oldum ve son 2 tüp bebek de ameliyat sonrası.. lütfen ameliyat öncesi transfer yaptırmayın hidrosalpenks içi sıvı dolu tüp demek.. o sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyor bütün emekler boşa gidiyor..
Bende ilk duyduğum da hastane koridoruna oturdum bağıra bağıra ağladım o kadar çaresiz hissediyorumdumki kendimi oysa ameliyat sonrası çocuğun olur hiç korkma ol ameliyatını..
Ben ameliyat olduğum gün akşamı eve yürüyerek gittim.. korkulacak bişey yok..
Şuan 3 aylık kızım var çok şükür..
Yine sormak istediğiniz birseyler varsa yardımcı olurum..
Amin inşallah çok teşekkür ederim..İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim benim doktorum ameliyat olmadan tedaviye başlamam dedi bende kendimi alıştırdım bu duruma artık en azından sorunu biliyorum çözüme de kavuşuruz inşallah en yakın zamandaAllah bağışlasın kızınızı bizlere de nasip etsin hayırlısıyla bende ameliyat olucam kasımda
Aynen canım yaşayan bilir hakkımızdan hayırlısı olsun isteyen herkese nasip etsin sağlıklaÇok şükür bizim hikayemiz mutlu bitti..
Sürekli dua ediyorum bizim gibi emek veren arkadaşlarım için..
RABBİM sağlıkla kucaklarını doldursun hayırlı sağlıklı ömürlü merhametli evlatlar nasip etsin inşallah..
Yaşayan anlar yaşayan bilir zor bir sınav..
Merhaba, Allah yardımcınız olsun. Ben de çok yeni oldum ameliyatı, sonrası çok rahat geçti, ertesi gün neredeyse normal yaşantıma döndüm, eğilmemeye, ağır birşey kaldırmamaya vb dikkat ettim tabi.İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim benim doktorum ameliyat olmadan tedaviye başlamam dedi bende kendimi alıştırdım bu duruma artık en azından sorunu biliyorum çözüme de kavuşuruz inşallah en yakın zamandaAllah bağışlasın kızınızı bizlere de nasip etsin hayırlısıyla bende ameliyat olucam kasımda
Bende yurtdışındayım şuan 1 kasımda nasipse ameliyat olucam ama korkuyorum sonraki süreçler nasıl olucak ne yapıcaz eşimde yanımda olamayacak geri dönmek zorunda 2 yıldır doğal yolla deneyip sonunda kırmızıları görmekten zaten dağıldım yoruldum artık hiç kolay süreçler değil gerçekten allah hepimizin yardımcısı olsun.. Benşm doktorum tüp bebek doktoru o yüzden iki tüpü de almaktan yana sağ tüpüm zaten işlevini kaybetmiş sol da iyi durumda değil o da şiş dedi açık olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez ilerde bize sorun yaratabilir tekrar ameliyat olmak zorunda kalabilirsin dedi ikisini de alalım sonra ki süreçlerimiz daha kolay geçsin dedi bakalım 1 kasıma kadar nasıl bekleyeceğim bilmiyorum artık ne olacaksa olsun kafasındayımMerhaba, Allah yardımcınız olsun. Ben de çok yeni oldum ameliyatı, sonrası çok rahat geçti, ertesi gün neredeyse normal yaşantıma döndüm, eğilmemeye, ağır birşey kaldırmamaya vb dikkat ettim tabi.
Hidrosalpinks gibi infertilite nedenlerinde sorun ortadan kalkınca tedavi çoğunlukla başarılı oluyormuş (farklı bir etken daha yoksa). Burada da çok okudum topiklerde ameliyat sonrasında tedavisi başarılı olan veya tek tüp sağlıklı ise kendiliğinden hamile kalan.
Düşük rezerv nedeniyle benim ameliyat öncesi yumurtalarım toplandı, embryo donduruldu. Ameliyatın ertesi hafta kontrolümde antral follikül sayısı öncesine benzer çıktı, çok şükür zarar görmemiş. Zaten çok yapışıklık olsa bağlayıp bırakacaklardı kanlanmayı bozmamak için.
Şimdi doktorum 1 ay dinlememi istedi, sonraki ay muayenede karar verecek transfer mi yoksa 1 ay daha dinlenmek gerekir mi. Beklemedeyim.
Rabbim isteyen emek eden kimsenin kucağını boş bırakmasın, bizim de. Dilerim mutlu haberler verelim.
Ben Salı günü ameliyat oldum, Pazartesi eşim göreve gitmek zorunda kaldı, kaygınızı anlıyorum ama inşallah güzel geçecek. İlk akşam desteksiz yürüdüm, 1 gün öncesinde bağırsak boşaltıcı bir ilaç kullanmıştım o yüzden gaz sancısı çekmedim şükür, yatıp kalkarken zorlamamak adına 2-3 gün destek aldım ama normal oturup kalkmada sorun yoktu. Bir de dikişlere dikkat etmek gerekiyor ben antibiyotikli krem kullandım sorun yaşamadım şükür.Bende yurtdışındayım şuan 1 kasımda nasipse ameliyat olucam ama korkuyorum sonraki süreçler nasıl olucak ne yapıcaz eşimde yanımda olamayacak geri dönmek zorunda 2 yıldır doğal yolla deneyip sonunda kırmızıları görmekten zaten dağıldım yoruldum artık hiç kolay süreçler değil gerçekten allah hepimizin yardımcısı olsun.. Benşm doktorum tüp bebek doktoru o yüzden iki tüpü de almaktan yana sağ tüpüm zaten işlevini kaybetmiş sol da iyi durumda değil o da şiş dedi açık olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez ilerde bize sorun yaratabilir tekrar ameliyat olmak zorunda kalabilirsin dedi ikisini de alalım sonra ki süreçlerimiz daha kolay geçsin dedi bakalım 1 kasıma kadar nasıl bekleyeceğim bilmiyorum artık ne olacaksa olsun kafasındayım
Merhaba ben sol hidrosalpinks ve 6 cm çikolata kisti hastasaydim. Ameliyata iki gün kala gebe olduğumu öğrendim. Şuan 6+2 haftalık keseyide gördük beta da gayet güzel durumda 10000e yaklaştı.Merhaba iyi bayramlar herkesehidrosalpinks i olup ameliyat olmadan tüp bebek yaptıran ve hamile olan varmı acabaa ? hidrosalpinks için ameliyat olduktan sonra tüp bebek önerilmiş genelde sitedeki yorumlarda ama bu şekilde olan varmı merak ettim.
Benimde ilk önce sağ tüpüm alındı solda Bişey yok değip onu bırakmış drum ameliyat sonrası tekrar rahim filmi istedi tüp bebek dru ve sol tüpte zarar görmüş onun içinde ayrı ameliyat oldum zaten faydası yok işlevini yitirmiş dedi drlar 5 6 ayrı dra gidip öyle karar verdim ve ilk tedavide olumlu sonuç aldım öncesinde 2 negatif tüp ve aşılama vardıMerhaba tüp bebek tedavi sürecindeyim (4adet donmuş embriyomuz var), 1 gün önce sol hidrosolpinks sebebiyle ameliyat oldum, tüpüm çok yapışık olduğu için bağlandı. (Rahimle bağlantısı kesildi.) sağ tüpüm ise rahim filminde ve raporunda normal gözüküyordu. ancak ameliyat sırasında onun da oldukça hasarlı olduğu gözlemlenmiş. Doktorum doğal yollarla gebelik şansımı tamamen yok etmek istemediği için sağ tüpe dokunmamış. Ancak risk taşıyor embriyo transferi için dedi. (Dış gebelik oluşabilirmiş.) Küçük bir ihtimaldir diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum yoksa üzücü de olsa doktorum gerekli insiyatifi kullanırdı. bu konuda bir bilginiz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim transfer öncesi bu korkuyla üzülmek istemiyorum.
Merhaba tüp bebek tedavi sürecindeyim (4adet donmuş embriyomuz var), 1 gün önce sol hidrosolpinks sebebiyle ameliyat oldum, tüpüm çok yapışık olduğu için bağlandı. (Rahimle bağlantısı kesildi.) sağ tüpüm ise rahim filminde ve raporunda normal gözüküyordu. ancak ameliyat sırasında onun da oldukça hasarlı olduğu gözlemlenmiş. Doktorum doğal yollarla gebelik şansımı tamamen yok etmek istemediği için sağ tüpe dokunmamış. Ancak risk taşıyor embriyo transferi için dedi. (Dış gebelik oluşabilirmiş.) Küçük bir ihtimaldir diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum yoksa üzücü de olsa doktorum gerekli insiyatifi kullanırdı. bu konuda bir bilginiz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim transfer öncesi bu korkuyla üzülmek istemiyorum.