- 15 Temmuz 2016
- 7.871
- 13.109
Ne yazıp sildiniz acaba sonra bi nokta kondurmuşsunuz :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne yazıp sildiniz acaba sonra bi nokta kondurmuşsunuz :)
Sizinle tartışmak istemiyorum hoşçakalınNeden sizin siparişiniz üzerine mi çalışıyor kk sitesi, yorum yazıp yazmamakla ilgili karar mercimisiniz.
Çok cahilsiniz.
Vucuttaki crp ile tüplerdeki genişleme ve içindeki sıvının enfeksiyon olmasını birbirine bağlıyorsunuz.
Neslican Tay ismini yazmak istemediğim hastalıktan vefat etti.
Tüpünde ki hidroselpenks den vefat etmedi.
Evet ameliyattan sonra sağlığım düzeldi. Akıntı sorunu, bagirsaklardaki gaz sorunu dogumda tüpümün de alınmasıyla anında ortadan kalktı.
Ben tüpümü aldırmamış bağlatmıştım o kadar büyük bi hataydı ki gebelikte şekli tamamen bozulup kist olmuş ve bağırsağımla birlikte rahmine yapışmıştı.
Cok zor oldu doğumun ve ardından ameliyatım ama sağlığım düzeldi.
Siz youtubeden video izleyip izleyip kanaat getiremezsiniz.
Doktorların yüzünüze bakma sebebi ameliyattan başka çözümü olmaması…
Birileri bu halde hamile kaldı da siz görüp ödünüz koparsa herhalde diye onu yazıp vazgeçmiştim. Siz aynaya bakın asıl cahil orada :)Ne yazıp sildiniz acaba sonra bi nokta kondurmuşsunuz :)
Daha ne yazdığımı tam anlamıyla okuyup anlamayan ve sürekli sataşmaya çalışan cahil oluyor bu durumda.Ne yazıp sildiniz acaba sonra bi nokta kondurmuşsunuz :)
Yeni oluşmuş tüpün sosis gibi şişmediği, içindeki sıvının enfeksiyon olmadığı durumda kalabilir.Birileri bu halde hamile kaldı da siz görüp ödünüz koparsa herhalde diye onu yazıp vazgeçmiştim. Siz aynaya bakın asıl cahil orada :)
Dilerim bu şekilde hamile kalırsınız Allah gönlünüze göre versin ne diyim.Ancak cok ama cok yanlış bildiğiniz doğrular var ki tüpleri alınan kadınların kansere yakalanma olasılığı alınmayanlardan dana düşük bunu bir araştırın derim.nasıl geçmişinde meme kanser olan angelina jolie aldırdıysa memelerni öyle örnek vereyim size .Crp yüksekliği asla ve asla tüpteki sıvı birikimi de değildir neresinden tutsam elimde kalıyor neyse inşallah hamile kalırsınz da paylaşırsanız tebrk ederixGöreceğim merak etmeyin olursa yazarım size de ilham olur
Valla ben sizinle uzun uzun yazıp tartışırım çünkü yanlışsınız.Sizinle tartışmak istemiyorum hoşçakalın
Daha ne yazdığımı tam anlamıyla okuyup anlamayan ve sürekli sataşmaya çalışan cahil oluyor bu durumdaNe yazıp sildiniz acaba sonra bi nokta kondurmuşsunuz :)
Hepimiz ayni yollardan farkli zorluklarla geçiyoruz. Sizin ki kat kat zor olmus şükür ki cocuklarinizla göreceğiniz gün varmış sizi ailenize ve onlara bağışlamış Allah'ım çok geçmiş olsun tekrar
Hastalık önemli ve bence tedavi şekli net olan bir hastalık.
Burada kasim ayindan beri ne süreçler görüyorum sebebpsiz infertilitesinden tutun sebebi olup sonuca bir türlü ulasamayan..
Doktorlarimiz ne guzel ki teşhisi koyup üzerinr birde tedaviyi söylüyorlar bundan daha güzel bir şey olabilir mi?
Burada belki birinin bilincsizce yazdigi hidrosalpinksle hamile kaldim yorumu yüzünden gidip önce tüp bebek yapip o sivi akımı yüzünden bebegimi kaybedip ondan sonra ameliyat olmayi kesfedebilirdim.
Şükür ki doktorlarımiz güvendim.
Evet buradaki herkesin sürecine saygim sonsuz ama bu adamlarda boşuna tıp okumuyorlar ya onların sözüne degilde burada daha geniş kitlelere ulastirdigim bir topic beni
Birileri bir şeyleri araştırmaya ve sorgulamaya kalkınca cahil oluyor vay be :) daha haddinizi aşmadan konuşmayı beceremiyorsunuz, siz kimsiniz derken asıl siz kimsiniz ??Yeni oluşmuş tüpün sosis gibi şişmediği, içindeki sıvının enfeksiyon olmadığı durumda kalabilir.
Bence siz benim yazdıklarımı okumadınız.
Gercekten cahilsiniz tüpüm sismiş ve icindeki sıvının enfeksiyon olarak rahme aktığı durumda olmaz.
Neden siz kimsiniz ki sizin cahil yorumlarınızdan sonra ödümüz kopacak aaaa avokado kafa gebe kaldı diye kalbimizi bozucaz cok takıntılısınız :):):)
Ben iki yumurtalığım olduğu, sol tüpten dolayı geçiş olmadığı icin sol yumurtalık yumurtalarımın boşa gittiği halde tek tüp tek yumurta ile doğal yolla gebe kaldim ameliyattan sonra burda oturup sizi mi kötü düşünücem.
Ve 36 yaşında oğluma gebe kaldım 37 yaşında doğurdum, kızmıda 38 yaşında doğurdum.
Diyelim hadi kaldın gebe, 1000 / 1 oran hiç birşey ifade etmez.
Burada ameliyat olmayın kimse diyemez diyen zaten cok büyük vebale girer.
Siz kimsiniz sataşalım tıp dışı, cahil görüşünüzü, iki youtube videosu ile tıp dersi vermenizi eleştiriyorum/z.
Anca yaz sil nokta koy…
Ayrıca siz ve tüm üyelerin canı gönülden mucizeler yaşayıp doğal yolla gebe kalmanızı isteyen bir insanım.
Görüşünüzü ve fikrinize tamamen karşıyım fakat bir insana kötü düşünce asla da beslemem.
Siz hamile kalıp yazın ilk tebrik edende ben olurum. Ödümüz bizim baska şeylere kopar.
TeşekkürlerDilerim bu şekilde hamile kalırsınız Allah gönlünüze göre versin ne diyim.Ancak cok ama cok yanlış bildiğiniz doğrular var ki tüpleri alınan kadınların kansere yakalanma olasılığı alınmayanlardan dana düşük bunu bir araştırın derim.nasıl geçmişinde meme kanser olan angelina jolie aldırdıysa memelerni öyle örnek vereyim size .Crp yüksekliği asla ve asla tüpteki sıvı birikimi de değildir neresinden tutsam elimde kalıyor neyse inşallah hamile kalırsınz da paylaşırsanız tebrk ederix
Yokkk öyle süslü cümlelerle sizinle konuyu kapatmam, kaptıramazsınız.Daha ne yazdığımı tam anlamıyla okuyup anlamayan ve sürekli sataşmaya çalışan cahil oluyor bu durumda
Birileri bir şeyleri araştırmaya ve sorgulamaya kalkınca cahil oluyor vay be :) daha haddinizi aşmadan konuşmayı beceremiyorsunuz, siz kimsiniz derken asıl siz kimsiniz ??
Ben ameliyat olmayın aman ha demedim gidin ameliyat olun herkesin kendi kararı :) insanları sorgulamaya iterim diye de korkmuş olabilirsiniz belki. O çok güvendiğiniz doktorunuza daha çok güveniniz diyorum zaten bişey demiyorum :) gönderimi de daha fazla suistimal etmezseniz sevinirim. benim konu başlığım sizin engin tecrübeleriniz ve tıp bilginizle yeterince doygunluğa ulaşmış vaziyette. Teşekkürler.
Doktorumun adını bu güzel yazınızda görmek beni cok mutlu etti.Teşhis sonrası birçok kişinin bu başlıklarda araştırma yaptığını göz önüne alarak kısa bir bilgi daha yazmak istedim. Herkesin kendi bedeni kendi kararı elbet ama durumun tüm açıklığıyla ortada olması gerekir kanısındayım doğru bir değerlendirme için.
Hidrosalpinkste biriken sıvının nedeni esasen fallop tüpünün işlevinin bozulması neticesinde normal dönemde de yumurtanın ilerlemesi ve sağlıklı şekilde döllenmesi için tüpten salgılanan salgıların karın boşluğuna artık akamaması sonucunda tüp içinde birikmesidir. Arkadaşların yazdığı gibi altında tüpe veya epitel dokuya zarar veren çok çeşitli nedenler yatmaktadır (enfeksiyon, dış gebelik gibi).
Yani nihayetinde bu sıvı vücudumuz tarafından doğal süreçlerde üretilen bir salgıdır, ancak deformasyon sonrası tüp içinde birikme yapmaktadır. Zaman ilerledikçe ve bu sıvı tamamen atılmadıkça enfeksiyon oluşmakta ve gitgide tüpler şişmektedir. Tüpün rahme bağlandığı nokta açıksa rahim içine akmakta ancak bu salgı doğal olarak üretildiğinden birikmeye devam etmektedir. Genellikle de patolojik bir durum olarak diğer tüpe de bulaşmaktadır malesef.
Eğer hidrosalpinks olan tüpün rahme açıldığı nokta tıkalıysa yani sıvı geçişi yoksa çok nadir olarak şans verilebiliyor ama çoğunlukla zaman, para ve kıymetli embriyoların kaybı oluyor.
Önceki yıllarda bir çözüm olarak tüpler temizleniyormuş, bu şekilde hamilelik elde eden de oluyormuş ancak bu yöntemde sıvı çoğunlukla tekrar biriktiği için ve gebelik oranı da yetersiz kaldığı için artık tercih edilmiyor. Zira bilimsel olarak en etkili ve hastaya en çok komforu kalıcı olarak sağlayabilecek çözüm tercih ediliyor.
Bilimsel ilerme sürekli, bu yöntemler gelecek yıllarda yerini başka yöntemlere bırakabilir tabiki. Ama mevcut olarak dediğim üzere en efektif yöntemin kullanılması tercih ediliyor.
Hatta tüplerin bağlanması dahi enfeksiyon devam ettiğinden sonrası için riskli, karında çok yapışıklık yoksa çıkarılması en ideali.
Size bir tavsiyem funda göde hoca ile temasa geçebilirsiniz, elbet ameliyat korkutucu gelebilir, kendisi histereskopik olarak farklı bir yöntem daha uyguluyor tüplerin rahme açılan kısımlarını bloke etmek için. Ancak ben görüştüğümde en iyi çözümün tüplerin alınması olduğunu, diğer yöntemlerle tüplerin bağlanmasının alınmasına nazaran yüzde 60 oranında başarılı olabileceğini iletti.
Çok uzun yazdım fakat naçizane gelip bu topiği okuyan kaderdaşlarıma en hızlı şekilde başarıya ulaşmak için kanıtlanmış yöntemleri tercih etmelerini öneririm. Ben kaybettiğim bir yıla çok üzülüyorum. Buraya yazan birçok kişinin de kötü deneyimlerini kimsenin tekraren yaşamasını istemediğine eminim, bunca uzun uzun yazılmasının nedeni ondandır.
Herşey gönlünüzce olsun.
Oh ne güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlıkTeşhis sonrası birçok kişinin bu başlıklarda araştırma yaptığını göz önüne alarak kısa bir bilgi daha yazmak istedim. Herkesin kendi bedeni kendi kararı elbet ama durumun tüm açıklığıyla ortada olması gerekir kanısındayım doğru bir değerlendirme için.
Hidrosalpinkste biriken sıvının nedeni esasen fallop tüpünün işlevinin bozulması neticesinde normal dönemde de yumurtanın ilerlemesi ve sağlıklı şekilde döllenmesi için tüpten salgılanan salgıların karın boşluğuna artık akamaması sonucunda tüp içinde birikmesidir. Arkadaşların yazdığı gibi altında tüpe veya epitel dokuya zarar veren çok çeşitli nedenler yatmaktadır (enfeksiyon, dış gebelik gibi).
Yani nihayetinde bu sıvı vücudumuz tarafından doğal süreçlerde üretilen bir salgıdır, ancak deformasyon sonrası tüp içinde birikme yapmaktadır. Zaman ilerledikçe ve bu sıvı tamamen atılmadıkça enfeksiyon oluşmakta ve gitgide tüpler şişmektedir. Tüpün rahme bağlandığı nokta açıksa rahim içine akmakta ancak bu salgı doğal olarak üretildiğinden birikmeye devam etmektedir. Genellikle de patolojik bir durum olarak diğer tüpe de bulaşmaktadır malesef.
Eğer hidrosalpinks olan tüpün rahme açıldığı nokta tıkalıysa yani sıvı geçişi yoksa çok nadir olarak şans verilebiliyor ama çoğunlukla zaman, para ve kıymetli embriyoların kaybı oluyor.
Önceki yıllarda bir çözüm olarak tüpler temizleniyormuş, bu şekilde hamilelik elde eden de oluyormuş ancak bu yöntemde sıvı çoğunlukla tekrar biriktiği için ve gebelik oranı da yetersiz kaldığı için artık tercih edilmiyor. Zira bilimsel olarak en etkili ve hastaya en çok komforu kalıcı olarak sağlayabilecek çözüm tercih ediliyor.
Bilimsel ilerme sürekli, bu yöntemler gelecek yıllarda yerini başka yöntemlere bırakabilir tabiki. Ama mevcut olarak dediğim üzere en efektif yöntemin kullanılması tercih ediliyor.
Hatta tüplerin bağlanması dahi enfeksiyon devam ettiğinden sonrası için riskli, karında çok yapışıklık yoksa çıkarılması en ideali.
Size bir tavsiyem funda göde hoca ile temasa geçebilirsiniz, elbet ameliyat korkutucu gelebilir, kendisi histereskopik olarak farklı bir yöntem daha uyguluyor tüplerin rahme açılan kısımlarını bloke etmek için. Ancak ben görüştüğümde en iyi çözümün tüplerin alınması olduğunu, diğer yöntemlerle tüplerin bağlanmasının alınmasına nazaran yüzde 60 oranında başarılı olabileceğini iletti.
Çok uzun yazdım fakat naçizane gelip bu topiği okuyan kaderdaşlarıma en hızlı şekilde başarıya ulaşmak için kanıtlanmış yöntemleri tercih etmelerini öneririm. Ben kaybettiğim bir yıla çok üzülüyorum. Buraya yazan birçok kişinin de kötü deneyimlerini kimsenin tekraren yaşamasını istemediğine eminim, bunca uzun uzun yazılmasının nedeni ondandır.
Herşey gönlünüzce olsun.
Yorumunuz çok güzel evet Bi çare buralarda bir umut olacak birisini bulmak istiyor insan tek tüpü alınıp diğer tüple hamile kalanda var eğer ki hidrosalpenks yeni başlamışsa. Ama benim çok geç farkedildi sosis gibi şişti ve barsaklarıma yapışmıştı ki bu hayati tehlike demek işinin ehli insanların yapması gereken bir ameliyat bnmkine genel cerrahi uzmanı bile girmişti. Birde benim şikayetlerimde çoktu öncesinde o sıvı o kadar yoğundu ki adet sonrası bile sıvı geliyordu aşırı derecede yumurtlama döneminde çok fazla sancım oluyordu onlarda geçti çok şükür. Bazı kişilerde belirti vermiyor bende durum çok kötüydüTeşhis sonrası birçok kişinin bu başlıklarda araştırma yaptığını göz önüne alarak kısa bir bilgi daha yazmak istedim. Herkesin kendi bedeni kendi kararı elbet ama durumun tüm açıklığıyla ortada olması gerekir kanısındayım doğru bir değerlendirme için.
Herşey gönlünüzce olsun.
ilk etapta kaç embriyo transfer edildi tek mi çift mi bu ay sonu bende transfer olucam senin durumunu bende yaşadım çok tedirginimEvet canım sıkıntılı tüplerle iki kez negatif sonuç aldım sonra tüplerimi aldırdım gebelik oluştu zaten tüp bebekte tüplere ihtiyaç yok ki ve de hidrosalpenks için iyilişme umududa yok o yüzden iyi bir Dr bulup tüplerini aldır. Bende senin gibi bunu çok araştırdım çok psikolojim bozuldu Rabbim beterinden korusun tek dert zaten hidrosalpenksse gebelik oranı çok çok yüksek olur demişti dr bana sorun çözülünce
Hep tek embriyo transfer edildiilk etapta kaç embriyo transfer edildi tek mi çift mi bu ay sonu bende transfer olucam senin durumunu bende yaşadım çok tedirginim