hidrosalpinks olup tüp bebek yaptıran ??

Sizinle tartışmak istemiyorum hoşçakalın

Birileri bu halde hamile kaldı da siz görüp ödünüz koparsa herhalde diye onu yazıp vazgeçmiştim. Siz aynaya bakın asıl cahil orada :)
Yeni oluşmuş tüpün sosis gibi şişmediği, içindeki sıvının enfeksiyon olmadığı durumda kalabilir.

Bence siz benim yazdıklarımı okumadınız.

Gercekten cahilsiniz tüpüm sismiş ve icindeki sıvının enfeksiyon olarak rahme aktığı durumda olmaz.

Neden siz kimsiniz ki sizin cahil yorumlarınızdan sonra ödümüz kopacak aaaa avokado kafa gebe kaldı diye kalbimizi bozucaz cok takıntılısınız :):):)

Ben iki yumurtalığım olduğu, sol tüpten dolayı geçiş olmadığı icin sol yumurtalık yumurtalarımın boşa gittiği halde tek tüp tek yumurta ile doğal yolla gebe kaldim ameliyattan sonra burda oturup sizi mi kötü düşünücem.
Ve 36 yaşında oğluma gebe kaldım 37 yaşında doğurdum, kızmıda 38 yaşında doğurdum.

Diyelim hadi kaldın gebe, 1000 / 1 oran hiç birşey ifade etmez.

Burada ameliyat olmayın kimse diyemez diyen zaten cok büyük vebale girer.

Siz kimsiniz sataşalım tıp dışı, cahil görüşünüzü, iki youtube videosu ile tıp dersi vermenizi eleştiriyorum/z.

Anca yaz sil nokta koy…

Ayrıca siz ve tüm üyelerin canı gönülden mucizeler yaşayıp doğal yolla gebe kalmanızı isteyen bir insanım.

Görüşünüzü ve fikrinize tamamen karşıyım fakat bir insana kötü düşünce asla da beslemem.
Siz hamile kalıp yazın ilk tebrik edende ben olurum. Ödümüz bizim baska şeylere kopar.

Göreceğim merak etmeyin olursa yazarım size de ilham olur
Dilerim bu şekilde hamile kalırsınız Allah gönlünüze göre versin ne diyim.Ancak cok ama cok yanlış bildiğiniz doğrular var ki tüpleri alınan kadınların kansere yakalanma olasılığı alınmayanlardan dana düşük bunu bir araştırın derim.nasıl geçmişinde meme kanser olan angelina jolie aldırdıysa memelerni öyle örnek vereyim size .Crp yüksekliği asla ve asla tüpteki sıvı birikimi de değildir neresinden tutsam elimde kalıyor neyse inşallah hamile kalırsınz da paylaşırsanız tebrk ederix

Ne yazıp sildiniz acaba sonra bi nokta kondurmuşsunuz :)
Daha ne yazdığımı tam anlamıyla okuyup anlamayan ve sürekli sataşmaya çalışan cahil oluyor bu durumda

Birileri bir şeyleri araştırmaya ve sorgulamaya kalkınca cahil oluyor vay be :) daha haddinizi aşmadan konuşmayı beceremiyorsunuz, siz kimsiniz derken asıl siz kimsiniz ??
Ben ameliyat olmayın aman ha demedim gidin ameliyat olun herkesin kendi kararı :) insanları sorgulamaya iterim diye de korkmuş olabilirsiniz belki. O çok güvendiğiniz doktorunuza daha çok güveniniz diyorum zaten bişey demiyorum :) gönderimi de daha fazla suistimal etmezseniz sevinirim. benim konu başlığım sizin engin tecrübeleriniz ve tıp bilginizle yeterince doygunluğa ulaşmış vaziyette. Teşekkürler.

Teşekkürler

Yokkk öyle süslü cümlelerle sizinle konuyu kapatmam, kaptıramazsınız.

Buraya konu açıyorsanız cahilliğinizi pompalayıp bi tane dişli birisi ile karşılaşınca yok yazmayın, yok teşekkürler, yok benim konu başlığım, yok sevinirimle kış kış çekemezsiniz.

E o zaman bende size asıl siz yazmazsanız sevinirim yazayım. Ama yokkk ben yazmam ben medeni aklı başında doğru bildiğim ve doğruluğu kanıtlı, tıbbın uyguladığı çare oldugu bir konu için sizinle senelerce kibarca size kış kış çekmeden ki siz bana kibarca kibarca kış kış çekiyorsunuz ( çekemezsiniz sizin blog yada sayfanız değil bilmem anlatabildim galiba), yazarım.

Kimseninde vebaline girememeniz için yazarım.

Siz hadsiz bir insansınız doktorlarla bile dalga geçiyorsunuz.
Umarım o gülerek dalga geçerek güvendiğin doktorlar dediğiniz varya bir gün ellerine düşüp şifa aramazsınız.

Siz gayette ameliyat olmamayı pompalıyorsunuz.
Sizin cehaletiniz konuyu bilmeden kafanıza göre youtube profu olarak ahkam kesmeniz.
Siz kimsiniz sataşıcaz. Kaç kişi size yanlışsınız diyor ama ben farklı olarak size cahilsiniz lütfen cehaletinizi pompalamayım diyorum.

Az youtubeden o video bu video izleyeceğinize kac kisi burda care bulmuş bi grafik yapında bilim ve tıbbın neler yaptığını görün.

Rica ederim ne demek ben teşekkür ederim.

Bu arada kızlar benim ilk başta sağ tüpümde sıvı vardı artı büyükçe bir miyom Dr ikisini beraber aldı sol tüğümde Bişey yoktu onu almadım dedi filmde de sadece sağ sıkıntılıydı 3 ay bekledik tek tüplede hamile kalamadım tekrar hsg istendi hooop sol tüpte de sıvı birikmiş ve ben normal kadın doğum doktoruna ameliyat oldum genelde tüp bebek doktorları iki tüpü birden alıyorlarmış ve ikinci kez açık ameliyat oldum ilk ameliyatta açık oldu çok yapışıklık olmuş o yüzden laporoskopik olun derim o zaman yapışıklık az oluyormuş

Teşhis sonrası birçok kişinin bu başlıklarda araştırma yaptığını göz önüne alarak kısa bir bilgi daha yazmak istedim. Herkesin kendi bedeni kendi kararı elbet ama durumun tüm açıklığıyla ortada olması gerekir kanısındayım doğru bir değerlendirme için.

Hidrosalpinkste biriken sıvının nedeni esasen fallop tüpünün işlevinin bozulması neticesinde normal dönemde de yumurtanın ilerlemesi ve sağlıklı şekilde döllenmesi için tüpten salgılanan salgıların karın boşluğuna artık akamaması sonucunda tüp içinde birikmesidir. Arkadaşların yazdığı gibi altında tüpe veya epitel dokuya zarar veren çok çeşitli nedenler yatmaktadır (enfeksiyon, dış gebelik gibi).

Yani nihayetinde bu sıvı vücudumuz tarafından doğal süreçlerde üretilen bir salgıdır, ancak deformasyon sonrası tüp içinde birikme yapmaktadır. Zaman ilerledikçe ve bu sıvı tamamen atılmadıkça enfeksiyon oluşmakta ve gitgide tüpler şişmektedir. Tüpün rahme bağlandığı nokta açıksa rahim içine akmakta ancak bu salgı doğal olarak üretildiğinden birikmeye devam etmektedir. Genellikle de patolojik bir durum olarak diğer tüpe de bulaşmaktadır malesef.

Eğer hidrosalpinks olan tüpün rahme açıldığı nokta tıkalıysa yani sıvı geçişi yoksa çok nadir olarak şans verilebiliyor ama çoğunlukla zaman, para ve kıymetli embriyoların kaybı oluyor.

Önceki yıllarda bir çözüm olarak tüpler temizleniyormuş, bu şekilde hamilelik elde eden de oluyormuş ancak bu yöntemde sıvı çoğunlukla tekrar biriktiği için ve gebelik oranı da yetersiz kaldığı için artık tercih edilmiyor. Zira bilimsel olarak en etkili ve hastaya en çok komforu kalıcı olarak sağlayabilecek çözüm tercih ediliyor.

Bilimsel ilerme sürekli, bu yöntemler gelecek yıllarda yerini başka yöntemlere bırakabilir tabiki. Ama mevcut olarak dediğim üzere en efektif yöntemin kullanılması tercih ediliyor.

Hatta tüplerin bağlanması dahi enfeksiyon devam ettiğinden sonrası için riskli, karında çok yapışıklık yoksa çıkarılması en ideali.

Size bir tavsiyem funda göde hoca ile temasa geçebilirsiniz, elbet ameliyat korkutucu gelebilir, kendisi histereskopik olarak farklı bir yöntem daha uyguluyor tüplerin rahme açılan kısımlarını bloke etmek için. Ancak ben görüştüğümde en iyi çözümün tüplerin alınması olduğunu, diğer yöntemlerle tüplerin bağlanmasının alınmasına nazaran yüzde 60 oranında başarılı olabileceğini iletti.

Çok uzun yazdım fakat naçizane gelip bu topiği okuyan kaderdaşlarıma en hızlı şekilde başarıya ulaşmak için kanıtlanmış yöntemleri tercih etmelerini öneririm. Ben kaybettiğim bir yıla çok üzülüyorum. Buraya yazan birçok kişinin de kötü deneyimlerini kimsenin tekraren yaşamasını istemediğine eminim, bunca uzun uzun yazılmasının nedeni ondandır.

Herşey gönlünüzce olsun.

Doktorumun adını bu güzel yazınızda görmek beni cok mutlu etti.
Konuyu bilimsel olarak oldukca detaylı ve güzel aciklamissiniz.

Kadınlar kulübünde hidrosalpinks başlığı altinda en detayli bilgiler sanirim bu baslikta toplandı belkide tartışmalar ileride birilerine çok daha fayda sağlayacak

Avokado hanım belki suan bize kızıyor , belki ileride bizi anlayacak hak verecek ben ona da kızmıyorum hakli olarak şuan kabullenmeyis farkli bir tedavi arayışında bu nedenle bizim gibi bu konuyu beyninde aşmış insanlar ona ters geliyor itiyor olabilir daha cok sülükle tedavi buldum hidrosalpkinsle hamile kaldım başlıkları ona daha çok çekici gelecektir bu da psikolojinin bir alanına girer ama o konu beni aşar
Ben yine yazmak istiyorum ne zaman isterse ben buradayım ameliyati olmak istediği taktirde doktor önerisi ameliyatı kolaylastiracak oneriler ile hep buradayim. Hatta belki sonrasında tüp bebek için bilgi isterse yine sonuna kadar destek olurum.
Sevgilerimle

Oh ne güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık

Ben de şunu ekleyeyim bir yıl boyunca açıklanamayan infertilite ile yoluna devam etmiş biriyim.. sonrasında yoruma açık hsg görüntülerim de tüpler açık belki yalnızca bir miktar genişleme olabilir gibi olan tüplerim 3-4 ay içinde sağ tüpümün usg de şiş görünümüne beni getirdi. Yani tüpler karmaşık ve riske atılmayacak bir durum..

Bir yıl deneme sürecine mi üzülmeliyim keşfetmeye çalıştığımama sevinmeliyim bilmiyorum ama burdaki insanların doğru deneyimi ve bilgi aktarımı en önemli şeydir.. bu yüzden topic anlamlı ve yol gösterici bilgilerle doldu umarım bundan sonra da güzel haberlerle dolar,

Sevgiler

Yorumunuz çok güzel evet Bi çare buralarda bir umut olacak birisini bulmak istiyor insan tek tüpü alınıp diğer tüple hamile kalanda var eğer ki hidrosalpenks yeni başlamışsa. Ama benim çok geç farkedildi sosis gibi şişti ve barsaklarıma yapışmıştı ki bu hayati tehlike demek işinin ehli insanların yapması gereken bir ameliyat bnmkine genel cerrahi uzmanı bile girmişti. Birde benim şikayetlerimde çoktu öncesinde o sıvı o kadar yoğundu ki adet sonrası bile sıvı geliyordu aşırı derecede yumurtlama döneminde çok fazla sancım oluyordu onlarda geçti çok şükür. Bazı kişilerde belirti vermiyor bende durum çok kötüydü

ilk etapta kaç embriyo transfer edildi tek mi çift mi bu ay sonu bende transfer olucam senin durumunu bende yaşadım çok tedirginim

Hsg yapan doktor sağ tüpümün sıvı bırıktırıp sıstıgını gormeyerek 6 ay boyunca benı bır suru ılaca ıgneye bekle demelere ıttı. En son dayanamayarak novaart tüp bebek merkezine gidip prof dr ahmet erdemle tanısana kadar hıcbır sorunum yok bebek olmuyor tup bebek yapalım dedım daha ılk dkkada hsg sonucuma bakıp tupunde sısme var . 2 secenegin var ya laparaskopi olup bakıcaz gerekırse tupu alıcaz yada sıvı akısı yoksa tup bebegı koycaz sıvı ıtmezse tutar dedı. Tabıkı tutmamasını goze alamadım. Laparaskopi oldum sağ tüpüm alındı 1 ay sonra tek embrıyo transferı oldum . Ve suan 6 + 3 üz kızlar kalp atısınıda duydum bebısımın allah novaart ekıbindende ahmet erdem doktorumuzdanda razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…