• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şey hayalimdeki gibi değil

Es kaza zarınız esnekse nolcak ya, kan gelmez. Benim ilk seferde gelmedi , yani pembe beyaz bir damla farketmiştim sadece o da yok gibiydi . Belki zarım esnek hala duruyor bilemem. Oldu da başınıza geldi? Bu adet delisi aile sizi kurşuna dizer mazallah ! Çok utanç verici ya kan falan , uzun uzun yazıp yine banlanmak istemiyorum. Allah kolaylık versin konu sahibesi, otur konuş eş adayınla. O sana arka çıksın tavrınızı belli edin.
Doktora götürüyorlar esnek mi değil mi diye. :(
Allah'tan o bu konuda çok anlayışlı öğlen gidip tekrar konuşcak babasıyla ve benim babamla.

Kızlar ben aslen Hakkarili'yim bizim geleneklerimizde düğün için çok bekletilmez hemen 2 hafta içinde herşey olur biter. Bizim asıl planımız 1 yıla yaymaktı bu süreyi ama aileler ikna olmadı :KK43: en fazla 3-4 aya ikna ettik o da bahar düğünü istiyoruz vs diyerek ama hala baskı yapıyorlar nişanı bile iptal ettirdiler süre dolayısıyla kızlar hiç hayalimdeki gibi değil çeyiz, gelinlik arayışı vs derken hiç hayallerimi o sözlülük dönemini yaşayamıyorum. Çok bunaldım içim sıkılıyor artık sadece bunlar değil herşey adete uygun olsun istiyorlar onlara kalsa her şey adete uygun olcak ( gelinin kafasına toprak dökmek, kanlı çarşaf vs ) ama biz istemiyoruz onları buna nasıl ikna ederiz?
Abov zor is
Ben de guneydoguluyum cok fazla adetleri takmadim evlenirken ama tabii senin durumun nisanlinin durumu onemli
Ailelerinizin maddi destegi var ise hatta destegi gectim herseyi onlar yapiyor ise adetlere uymaniz kacinilmaz gorunuyor nisanlin icin gecerli bu durum ozellikle

Abov zor is
Ben de guneydoguluyum cok fazla adetleri takmadim evlenirken ama tabii senin durumun nisanlinin durumu onemli
Ailelerinizin maddi destegi var ise hatta destegi gectim herseyi onlar yapiyor ise adetlere uymaniz kacinilmaz gorunuyor nisanlin icin gecerli bu durum ozellikle
Aynen öyle canım sen şanslısın bizimkiler adetler konusunda fazla sıkı

Kanlı çarşaf adetini uygulayanları ,savunanları asla kabullenemiyorum.
Namuslu olduğunu anlamak için insanların apış arasından çıkan kanı görmek istemek nasıl bir ahlaksızlıktır ya .
Bu kızın babasına ve erkek kardeşlerine saygısızlık değil mi?
Siz namuslu yetiştirdiniz mi acaba .Bir kontrol edelim .
Biz asla Avrupa Birliği'ne giremeyiz bu şartlarda .

Canım benim, örf adetler konusunda insan hakikaten bazılarını kaldıramıyor. Bildiğini okuyuncada hayatı zindan ediyorlar. Nişanımda eşimle yanyana durursam annem bu iş biter demişti :) üstelik sözde Türkiyenin batısında oturuyoruz. düğünde daha ilginç adetler (Allahtan çarşafa eşim kızdı, daha neler dedi). üstelik ikimizde üniversite mezunuyuz. şu an hamileyim her iki ailedende uzak bir şehre taşındık. kv bizde misafir şimdi ve sürekli kendi hamileliğinde karnını hep içeriye çektiğini ve doğum yaklaşınca hiç karşılarına çıkmadığını anlatır. çocuğumuzu onun yanında sevmeyecekmişiz, bunlar hep ayıpmış :) hatta ileriye gidip çocuk ateşe düşse büyüklerin yanında kucağa almamak gerekir diyor :) bende sizde çok gaddarsınız diyince kızıyor. şimdikilerde saygı yok diyor :) bizde eşimle basıyoruz kahkahayı... demem o ki takma bu günlerinin tadını çıkar ilerde zaten takmadığınızı açıkça belli edersiniz.

Toprsk meselesi toprak altınla karıştırılıp damat tarafından gelinin başından aşağı döküluyor anlamı ilk ders canım

Çok şükür ki o fazlasıyla karşı bunlara ben karım olacak kadını niye aşağılayım onca insanin arasinda basindan asagi kum döküp, niye karımın özelini elle paylasiyim dayanamam ben annem bile baksa ona o bizim özelimiz diyor büyükler karşı çıkıyor... Bilmiyprum akşam konustuk ne olacaksa olsun baska çaremiz yok dedim karşı çıktı hayatta yaptırmam her şey hayallerimize göre olacak dedi

MaşALLAH..
Gerçekten bu durumdan şükretmen gerek..
Eşiniz olucak kişi geri kafalı değil.

Back
X