• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şey hayalimdeki gibi değil

Kanlı çarşaf olayı ne kadar rezil edici bir durumdur.Bunu bulanın taaaa ...... Neyse banlanmayayım ben.
Hani hiç birini yapmam demekte adetlerinize göre çok radikal bir karar olur sanırım.En aza indirgeyerek yapın bari.(Çarşafı yapmayın)
Bu arada bizde böyle bir adet yok.Evlendiğimde (Eşim K.Maraşlı) annesi çıkarken yengene çarşafı gösterirsin dedi.Ben şok tabi.
Dediğim cevap niye oğlunuza mı güvenmiyorsunuz bana mı dedim.Göstermedim tabiki.Lafımıda söyledim.

Ben şimdi şehir adı vermeyim çok iğrenç bir adet gördüm. Ilk geceden sonra sabah gelinin ve damadın çeyizi yatak odasında milletin görüşüne çıkıyor. En görünen yerindede o bez. kadın erkek tüm çeyiz görmeye gelenler o bezi görüyor. Henüz lisede idim ne olduğunu sordum. Söylediler. Bidaha o odaya hiç girmedim. Korktum resmen ya.

Başına toprak atma ne ya. Bazen derler ya "toprak başına". Onun anlamıda öl üstüne toprak atsınlar dır.

Valla benimde memleketimin adetleri var hatta o bez olayı Bizdede var karadenizliyim eşim güneydoğu lu ondada var. 1 tekini bile yapmadık. Bu düğün bizimse adetleri biz koyarız arkadaş.
Işte böyle şeylere karşı çıkamayan engelleyemeyen kişilerle evlenen bayanlar. Yarın burda konu açıyor. Kocam kv ne derse onu yapıyor. Ben biyere gitsem kp den izin alıyorum vs vs diye. Çok normal balık baştan kokar

Büyükleri ikna etmek zordur...
Valla sabır diliyorum size...
Ne zaman çocuk yapacağınızada onlar karar verir artıkk :stop:

Bu tür adetler yaşadığı toplumda görmeyenler için aşırı aykırı mantık dışı bir durum.Benim için çok rencide edici.
Fakat çevremizden bizzat şahit oluyoruz ve bu tarz örf adetler yerine gelmeyince sonu daha kötü bitebiliyor.
Eşiniz kendi ailesini sizde kendi ailenizi konuşarak ikna etmeye çalışın derim.Bu arada eğitim durumunuz nedir? Hakkari demi yaşayacaksınız.

Yasiniz kac? Egitim durumunuz ne? Karsi gelemeyecek kadar gucsuz musunuz mesela?
Simdi o aileden cikmis biri olarak hayallerin gercek disi kalmis diyeyim ben sana. Tabii ki carsaf gostermek zorunda degilsin, yani basina silah dayamiyorlar dimi? Ama anlattigin kadariyla baskici bir cevre. Sen gogsunu gere gere kendi kafana gore evlenebilecek gucte misin? Nisanin, sozun bile ailene gore ayarlanmis mesela. Istersen uyma adetlere. Ama sonuclari da goze al yani. Kimbilir ne diyecekler cevrenizdekiler.

aaah bekletseler bi. ne yazık ki okumayınca yaş 18 i geçer geçmez evlendiriyorlar burda meslek de olmayınca yapacak bir şey yok. Onu çok seviyorum ama bu yapılanlar, yaşım... Evliliğe istekli değilim sanki.

Sevdiğiniz kişinin de mi işi mesleği yok? yaşlar kaç?
Evliliğe istekli olmamanız da normal zaten bu şartlarda, ama ya durumu kabul edeceksiniz, ya da kendi ailesine söz geçiren biri olmasını bekleyeceksiniz.

o kanlı çarşaf adeti değil kanlı çarşaf rezaleti.
karısını kızını kıskananlar nasıl oluyor da bunu sergilemekte bir sakınca görmüyorlar inanılır gibi değil.
Bunu sergileyen zihniyet utanmak şöyle dursun gurur duyuyor. Bizim mahallede bir kız evlenmişti sabah saat 9 falan kv koşturan koştura gülerek geliyor kız tarafının evine. Orda bir hayırlı olsun bilmem ne derken kv kahkaha atıyor. Anneme dedim kadın kafayı mı yemiş. Sabahın körü bu ne eğlence. Normalde görürüm sessiz sakin yürür. Adet buymuş. Gerdek iyi geçerse kv böyle şen Şakrak gidermiş kız evine müjde vermeye yüzü gülerse etraf anlarmış tövbe Yarabbim ama yüzü asık giderse o iş olmamış demekmiş. Ay ben bukadar rezillik görüp nasıl evlenmeye cesaret etmiştim hayret.

Bu tür adetler yaşadığı toplumda görmeyenler için aşırı aykırı mantık dışı bir durum.Benim için çok rencide edici.
Fakat çevremizden bizzat şahit oluyoruz ve bu tarz örf adetler yerine gelmeyince sonu daha kötü bitebiliyor.
Eşiniz kendi ailesini sizde kendi ailenizi konuşarak ikna etmeye çalışın derim.Bu arada eğitim durumunuz nedir? Hakkari demi yaşayacaksınız.
Lise mezunuyum
Hakkari de yaşıycaz.

Ah ondan korkmasam daha sert karsi cikarim ama bi de yanlis anlasilma olma olasiligi, sonucunum agir olma olasiligi var

Yasiniz kac? Egitim durumunuz ne? Karsi gelemeyecek kadar gucsuz musunuz mesela?
Simdi o aileden cikmis biri olarak hayallerin gercek disi kalmis diyeyim ben sana. Tabii ki carsaf gostermek zorunda degilsin, yani basina silah dayamiyorlar dimi? Ama anlattigin kadariyla baskici bir cevre. Sen gogsunu gere gere kendi kafana gore evlenebilecek gucte misin? Nisanin, sozun bile ailene gore ayarlanmis mesela. Istersen uyma adetlere. Ama sonuclari da goze al yani. Kimbilir ne diyecekler cevrenizdekiler.
19 yasimda lise mezunuyum canım n yazik ki gücümüz yok adetlere uysak ayri dert uymasak ayri dert. Birbirimizi sevdigimiz halde şu anlarımızı zevkle yaşayamıyoruz ya ona yaniyorum.

Sevdiğiniz kişinin de mi işi mesleği yok? yaşlar kaç?
Evliliğe istekli olmamanız da normal zaten bu şartlarda, ama ya durumu kabul edeceksiniz, ya da kendi ailesine söz geçiren biri olmasını bekleyeceksiniz.
Ben 19 o 20 yasinda. Kendi iş yerleri var babasinin yaninda calisiyor. Mecbur kabul etcez sanirim çünkü seviyoruz...

Bunu sergileyen zihniyet utanmak şöyle dursun gurur duyuyor. Bizim mahallede bir kız evlenmişti sabah saat 9 falan kv koşturan koştura gülerek geliyor kız tarafının evine. Orda bir hayırlı olsun bilmem ne derken kv kahkaha atıyor. Anneme dedim kadın kafayı mı yemiş. Sabahın körü bu ne eğlence. Normalde görürüm sessiz sakin yürür. Adet buymuş. Gerdek iyi geçerse kv böyle şen Şakrak gidermiş kız evine müjde vermeye yüzü gülerse etraf anlarmış tövbe Yarabbim ama yüzü asık giderse o iş olmamış demekmiş. Ay ben bukadar rezillik görüp nasıl evlenmeye cesaret etmiştim hayret.

aynı kadınlar bizler genç kız olunca kambur yürümnemize sebep olan kadınlar.
göğüslerimizden utanmamıza sebep olan, regl olmamızı hastalık olarak kabul eden, hamile kalınca şişirip yürüme karnını diyen edepli teyzeler bunlar
hey gidi riyaya gel.

toprak dökmek, kısa zamanda olmasını istemeyi bilmem de, durumunuz müsaitse ilk bir hafta yakın bile olsa başka yere gidin balayı diye derim.

Benim arkadaşım üniversite mezunuydu o adetlere karşı gelemedi evlenme dedik ama neyse şehir ismi vermiycem bende, gelinle damatı gerdeğe gönderdikten sonra dışardakiler evin banyosunun olduğu kısmı gözlediler banyonun ışığı yanınca davul zurna başladı bir yaygara millete tatlı dağıtıldı neymiş işte o banyonun ışığı yanınca o iş oldu bitti diye seviniyorlar iğrenç bir durum, çarşaf kısmını da arkadaşım yapmamış eşi annesiyle konuşmuş ta onu bari yapmamışlar yoksa kapıda bi ton kadın kanlı çarşaf bekliyor olacakmış.

aynı kadınlar bizler genç kız olunca kambur yürümnemize sebep olan kadınlar.
göğüslerimizden utanmamıza sebep olan, regl olmamızı hastalık olarak kabul eden, hamile kalınca şişirip yürüme karnını diyen edepli teyzeler bunlar
hey gidi riyaya gel.
Edepsiz edepli teyzelerimiz gibi bişey yani. Sen bukadar tutucu ol sonra Gerdek kapısına koy sandalyeyi bekle. Al bezi ortalıkta gururla gezdir.

Ar namus adına adetlerin aslında nasıl ahlaksızlık olduğu ortada kanlı çarşaf ne demektir..
Zaman geçiyor, insanlar bir gram kendini geliştirmiyor.
Siz yeni nesil ya değiştireceksin bu saçma gelenekleri ya da devam ettireceksiniz.

Benim arkadaşım üniversite mezunuydu o adetlere karşı gelemedi evlenme dedik ama neyse şehir ismi vermiycem bende, gelinle damatı gerdeğe gönderdikten sonra dışardakiler evin banyosunun olduğu kısmı gözlediler banyonun ışığı yanınca davul zurna başladı bir yaygara millete tatlı dağıtıldı neymiş işte o banyonun ışığı yanınca o iş oldu bitti diye seviniyorlar iğrenç bir durum, çarşaf kısmını da arkadaşım yapmamış eşi annesiyle konuşmuş ta onu bari yapmamışlar yoksa kapıda bi ton kadın kanlı çarşaf bekliyor olacakmış.
Yok artık ya böyle bir ortama pek girmedim ama çok gülerdim eminim. Hobaaaa işlem tamam haydi kutlayalım size ne oluyor arkadaş.

Kanli carsat dedigimiz gerdek gecesinden sonra carsafin sergilenmesi mi ?

Eger buysa hangi devirde yasiyoruz ya..

Siz de modern bir insansiniz bunlari reddettiginize gore bence elinizden geleni yapin bu sizin ozel gununuz sizin dugununuz... onemli olan sizin mutlulugunuz...

19 yasimda lise mezunuyum canım n yazik ki gücümüz yok adetlere uysak ayri dert uymasak ayri dert. Birbirimizi sevdigimiz halde şu anlarımızı zevkle yaşayamıyoruz ya ona yaniyorum.
Anladim.
Senin icinde bulundugun duruma bakarak bence uygula adetleri, milletin agzini kapat, kurtul gitsin. Yoksa seni rahat birakmaz ailen de.
Benim cevremde mesela olmaz bu tur seyler. Ben yapsam dikkat cekerdi. Ama senin cevrende normali buymus, dikkat de cekmez yani. Kimsenin oturup sizi konusacagini sanmiyorum. Onlar alisiktir. Sen bu adetlerden kacamazsin bana kalirsa. Rest de cekemiyorsan hayallerini biraz gercekci tut derim.

bazen yaşadığımız yere uyum sağlayamayız. bu ya bizim vizyonumuzun farklılığından, ya da kendimizi aştığımızdan ileri gelir. bizden öncekilere kendi fikirlerimizi Kabul ettiremeyiz. tıpkı platonun mağradakileri gibi. onlar sadece duvardaki yansımaları görürler dış dünyayı bilmezler ve bilmeye de korkarlar. bizim değiştiremeyeceğimiz şeyler de maalesef ki taşıması ağır bir yüktür sırtımıza. hal böyleyken ya bu deveyi güdecen ya da bu diyardan gidecen demişler işte. fazla hayal kurma bence. gerçekler ağırdır, acıdır. gerçeklerle yüzleşirsen hayal kırıklığına uğramazsın. evlendiğin günleri de düşünüp pembe hayaller kuruyorsan kurma. sonrasında yine çok üzülürsün. hayatı gerçeklerle yaşa. bu adetler herkesce kanıksanmışsa ve iki taraf için çekilmezse ne yapılabilinir. gün gelir eşinle senin aranıda bozmak isterle bu adetler yüzünden. ya Kabul et kendini üzme, ya reddet sonucuna katlan. başka seçenek var mı?

Back
X