- 2 Ocak 2015
- 236
- 58
- 43
- Konu Sahibi sindirellaa00
TŞekkür ederim öneriler için sizin de dediginiz gibi ne yazk ki kabullenmeye razi oldum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gerçekten çarşaf olayını yapacak mısınız ?TŞekkür ederim öneriler için sizin de dediginiz gibi ne yazk ki kabullenmeye razi oldum
Mecbur yapcam canım. Sağol Allah razı olsun. :)Gerçekten çarşaf olayını yapacak mısınız ?
Bu arada hayırlı olsun esinle bir yastıkta koca canım. :)
Kanlı carsaf mi kaldi ya:/ yuh. Allah sabır versin
Kızlar ben aslen Hakkarili'yim bizim geleneklerimizde düğün için çok bekletilmez hemen 2 hafta içinde herşey olur biter. Bizim asıl planımız 1 yıla yaymaktı bu süreyi ama aileler ikna olmadı en fazla 3-4 aya ikna ettik o da bahar düğünü istiyoruz vs diyerek ama hala baskı yapıyorlar nişanı bile iptal ettirdiler süre dolayısıyla kızlar hiç hayalimdeki gibi değil çeyiz, gelinlik arayışı vs derken hiç hayallerimi o sözlülük dönemini yaşayamıyorum. Çok bunaldım içim sıkılıyor artık sadece bunlar değil herşey adete uygun olsun istiyorlar onlara kalsa her şey adete uygun olcak ( gelinin kafasına toprak dökmek, kanlı çarşaf vs ) ama biz istemiyoruz onları buna nasıl ikna ederiz?
Olmak zorunda ne yazık ki Olmazsa ilk oldugu günŞimdi hadi diyelim ilk gece olmadı olamadı o iş o zaman nolacak merak ettim şimdi
O sabah dogru doktora gidiyor doktor bakiyor. Esnekse sorun yok esnek degilse ya baba evine ya da...esnek zarı olan kadınlar ne yapıyor o yörelerde...?
Kadınlar ilk gece bekliyor olduktan sonra çarşaf veriliyor ardından çeyiz bakmaya gelenlere gösteriliyor ertesi günO çarşaf olayı ne yani ne yapılıyor çarşaf. Allah'ıım çok kötü ve utanç verici!
Toprsk meselesi toprak altınla karıştırılıp damat tarafından gelinin başından aşağı döküluyor anlamı ilk ders canımİnşALLAH bunca sıkıntınız evlliğinizde tam tersi olup çok çok mutlu olursunuz :)
Toprak meselesi ne ?
Çarşaf eşinize kalmış o onun inadını yapıcak..
Eşiniz sizin arkanızda durucak..
-Ben biliyorsam bizim özelimiz bizim mahremimiz aramızda kalmalı demeli yani buna yakın bişeyler demeli..
Eşinizle birlik olmanız lazım ama ters gitmeden usulüyle yani :)
Mutluluklar :)