-
- Konu Sahibi Tamamdrdik
Daha lisede okuyorsun. Bunun üniversitesi var,iş hayatı var. Ve böyle giderse üniversitede bu halinden daha ezik,iş hayatında daha da ezik yani yok olursun. Psikolojik destek al. Paran olmayabilir. Hangi sağlık ocağına bağlıysan git. Aile hekimine, aile sağlığı merkezi nerede var bulunduğum ilçede? Ücretsiz psikolojik destek almak istiyorum de. Sakın psikiyatriye gitme. Onlar direkt ilacı dayar sana.Annem çok değer verirdi psikolojik sorunları vardı ayrıca onla yaşıyordum sonra babamın yanına gittim babamın yanında çok değersiz kimsesiz hissettim beni sevmediğini falan gezmeye gelmedin falan demişti okumaya geldin dedi ona kalsa çok iyi basaymış herşey gözüme batıyor ne bileyim
Babam da dert anlatmayı saçma bulur işte ben söylersem ona sanki bana salak muamelesi yapacak offf birde bunla mı uğraşıcam gibisinden hissediyorum umarım yaparım dediğiniziDaha lisede okuyorsun. Bunun üniversitesi var,iş hayatı var. Ve böyle giderse üniversitede bu halinden daha ezik,iş hayatında daha da ezik yani yok olursun. Psikolojik destek al. Paran olmayabilir. Hangi sağlık ocağına bağlıysan git. Aile hekimine, aile sağlığı merkezi nerede var bulunduğum ilçede? Ücretsiz psikolojik destek almak istiyorum de. Sakın psikiyatriye gitme. Onlar direkt ilacı dayar sana.
Psikiyatrdan randevu alın.Kontrolden sonra gerekliyse eğer terapiye yani psikologa sevk eder.Psikiyatri mi yoksa psikolog benim derdim ilaç yutmak değil insanların bana acımasından yoruldum
Direk ilaç verirler bence zaten psikiyatri ilaç için gidiliyorPsikiyatrdan randevu alın.Kontrolden sonra gerekliyse eğer terapiye yani psikologa sevk eder.
Valla şunu öğrendim ne anandan ne de babandan bir şey bekleme. Ne yaparsan kendin, kendin için yap. Annene babana da psikolojik yardım alacağını söyleme. Kimseye söyleme. Aile sağlığı merkezinden psikolojik yardım al. Ne kadar erken toparlarsan o kadar kar sana. Hatta ödevin olsun, şimdi aile hekimine pazartesi günü için randevu al.Babam da dert anlatmayı saçma bulur işte ben söylersem ona sanki bana salak muamelesi yapacak offf birde bunla mı uğraşıcam gibisinden hissediyorum umarım yaparım dediğinizi
Aile hekimine nerden ulaşılır ki?Valla şunu öğrendim ne anandan ne de babandan bir şey bekleme. Ne yaparsan kendin, kendin için yap. Annene babana da psikolojik yardım alacağını söyleme. Kimseye söyleme. Aile sağlığı merkezinden psikolojik yardım al. Ne kadar erken toparlarsan o kadar kar sana. Hatta ödevin olsun, şimdi aile hekimine pazartesi günü için randevu al.
182'yi ara. Aile hekimine randevu almak istiyorum de. Okul saatine göre ayarla randevu saatini.Aile hekimine nerden ulaşılır ki?
Sağlık ocağı evimizin yanında 10 adım ötede babamın arkadaşıHayır. Sağlık ocağına gittin mi?
Ne? Geri bas geri bas! O zaman internette bulunduğun ilçenin aile sağlığı merkezini arat bakalım. Adres telefon...Sağlık ocağı evimizin yanında 10 adım ötede babamın arkadaşı
Bu şehirde edindiğim tüm arkadaşlarım benden hep soğudular alay ettiler itici buldular falan. Ya herkes söylüyor bunu. Babama bazen küsüyorum ama saf kalpliyim ya kanıyorum laf açıyor konuşuyorum halbuki benle dalga geçtiğini hissediyorum bence doğru hissediyorum annemde aynı fikirde çünküBabanın söylemleri şaşırtıcı ve üzücü. Bir insan kendi çocuğunu ezikleyecek kadar karaktersiz olmamalı. Sende kendini böyle yıpratmamalısın bir insanın her zaman arkadaşları olacak diye bir şey yok. Yeri gelecek insanlardan da bıkacaksın bir müddet sonra :) ilerde çevren geliştikçe daha farklı ve kalıcı arkadaşlıkların olur dert etme bunları. Hiç sevilmediğini çıkaracağın ne gibi bir olay yaşadın? Bence birkaç örnekle karşılaşınca ergen kafayla büyütmüş olabilirsin yanlış anlama ama.
Anlıyorum tamam da senin kendine karşı bir özgüvenin olmalı,bak böyle devam edersen ilerde çok zararı olur sana, çevreni değiştirmekle başla işe bence, hatta ailenin içini bilemem ama baban yerine annenle yaşayabilirsin. Sorunun sende olduğunu sanmıyorum benim de kimseyle anlaşamadığım herkesin bana uzak olduğu dönem oldu ama benim de sorunlarım vardı o ayrı konu tabi.Bu şehirde edindiğim tüm arkadaşlarım benden hep soğudular alay ettiler itici buldular falan. Ya herkes söylüyor bunu. Babama bazen küsüyorum ama saf kalpliyim ya kanıyorum laf açıyor konuşuyorum halbuki benle dalga geçtiğini hissediyorum bence doğru hissediyorum annemde aynı fikirde çünkü
Sorun bende değilse kimde? Orta okul hayatımı düşünüyorum köyde okudum ama ezik değildim herkesten iyi giyinirdim annemleydim o dönem tamam yine saflıklarım vardı ama benden korkarlardı arkadaş da edinirdim kendimi çok beğenen biriydim sonra değişti herşey babamla yaşamamla. Hocalar hep derdi ilerdeki arkadaşkarınız buradaki gibi iyi olmuyack. O köydeki tanıdığım herkes evrim geçirdi o hallerinden eser kalmazken aralarında tek kötü sonuçlanan ben oldum. Sanki çağ atlamış gibiyim kendimde suç arıyorum eskiden de böyleydin arkadaşın vardı diyorum ne bilymAnlıyorum tamam da senin kendine karşı bir özgüvenin olmalı,bak böyle devam edersen ilerde çok zararı olur sana, çevreni değiştirmekle başla işe bence, hatta ailenin içini bilemem ama baban yerine annenle yaşayabilirsin. Sorunun sende olduğunu sanmıyorum benim de kimseyle anlaşamadığım herkesin bana uzak olduğu dönem oldu ama benim de sorunlarım vardı o ayrı konu tabi.
İnşallah umarım düzelirimO ergenler senin neyini beğenmiyor acaba? Kendilerine baksın önce onlar.Bizim lisede de vardı öyle milleti ezikleyen tipler şimdi görüyorum Facebook'ta onların hepsi boş boş insanlar , hiç biri bişey olamamış , kendileri ezik durumdalar şu anda.O yüzden aldırma arkadaşlarının düşüncelerine ve söylediklerine.
O kezban diyen de kendisi sivilceli bi' ergendir kesin.Boşver yahu.Yetenekliymişsin , resme yeteneğin varmış.Bunun üzerine gidebilirsin.Seninle ortak zevke sahip insanlarla tanışır onlarla arkadaşlık kurarsın.