Hiç sevilmeyen bir insan olmak

şımdı lısedesın ya artık arkadaşlığın kutut kutu penseden değıl ınsanların ne çıkarlar olduğunu görmüş de oluyorsun.her ortamda ılla kankan olacak dıye bır konu yok.belkı kurslara gıttığınde daha samımı arkadaşların olur.sen kendın hakkında bunu düşünürken kytrık ınsanlar neden kendılerını ıngıltere prensı sanıyor dersın?öyle oldukları ıçın değıl kendılerını öyle sandıkları ıçın.

şımdı lısedesın ya artık arkadaşlığın kutut kutu penseden değıl ınsanların ne çıkarlar olduğunu görmüş de oluyorsun.her ortamda ılla kankan olacak dıye bır konu yok.belkı kurslara gıttığınde daha samımı arkadaşların olur.sen kendın hakkında bunu düşünürken kytrık ınsanlar neden kendılerını ıngıltere prensı sanıyor dersın?öyle oldukları ıçın değıl kendılerını öyle sandıkları ıçın.
Ya işte bende ona şaşırıyorum. Asilliği olmayan ucuz kızlar Bile kendilerini prenses gibi görüyorlar yemedikleri halt yok ama öyle yalancılar ki herşeyi kıvırıyorlar ben doğru söylediğim için kendim olduğum için hep kaybediyorum hatta resim yeteneğim olmasina rağmen o boş konuşan işlevsizler önüme geçiyor

Kimse beni sevmiyor diyorsunda sor bakalım kendine sen kimi gercekten seviyorsun? Samimi olacaksın bir kere ama olmak için değil içinden gelerek samimi olacaksın insanları yargılamayacaksın, şefkatli olucaksın, merhametli olucaksın böyle bir insani kim sevmez allasen. İnsanlara şartlı davranma koşulsuz ver istemesende geri dönüş oluyor zaten. İstisnai durumlar mutlaka olur, olacaktır buda hayatın içinde var bu durumu da kabul etmen gerekli.

Allah aşkına şurda şunu de bunu de diye söylenen lafları ezberleme. Senin sorunun ailende. Baban değişmeli. Kızının özgüvenini zedelemek yerine ona özgüven aşılamalı.

Bir psikologa gitsen ya sen. Öyle yap en iyisi

Yaa işte güzelim herşeyim Harika ama tek şeyim insan ilişkilerinde sıfırım kimseyi anlamıyorum hatta uzaylı gibisin diyen oldu hiç gülmüyorsun dediler sevgilim falan zaten olamaz hemen anlıyorlar insanlar benim sessiz pısırık olduğumu erkekler kullanmak istiyor
Kişisel gelişim,liderdik vs gibi kurslara git. Yaşadığın yerde yoksa tiyatro kursuna git. Tiyatro kursunun da kendini geliştirme kendine güvenme konusunda çok iyi olduğunu duymuştum. Hem arkadaşta yapabilirsin buralarda

Hiç kimse beni sevmiyor silik bir karakterim. Annemle yaşıyordum sonra babamla yaşamaya karar verdim. Onla yaşıyorum annemle ayrılar. Annemden uzaktayız baya bu sorun değil. Sorun şu beni hiç kimse cidddiye almıyor ben küçük çocuklara çok yüz veriyorum sanırım onlar bile benle dalga geçecek seviyeye geliyorlar. Lise okuyorum. Sınıfta arkadaşım Yok öğle arası boş boş oturuyorum herkes arkadaşlarıyla babam bile şaşırıyor bir insanın hiç mi arkadaşı olmaz diyerek bana göre değilsin dedi bir ara. Beni kim napsın ya. Sevilmek istiyorum. Ama imkansız ya. Sıcak davranıyorum gülümsüyorum yine sevilmiyorum. Soğukum haliyle hiçbir türlü sevilmiyorum erkeklerle göz göze gelemiyorum fazla bakamıyorum. Sevilmeyecek karakterdekiler sevilirken neden böyle sevilmiyorum. Orta okul arkadaşım aradı geçen yıl diyor ki sen güzel resim yapıyordun sesin de güzel güzel kızsın çok ilgiçekiyorsunudur diyor nerdeeee eziğin biriyim insanlar beni nasıl sever sevdirmeyi beceremiyorum. Babam Bile beni susturmaya çalışıyor konuşmam itici demişti zaten bir ortamda hemen beni görünce burunlar kıvırılıyor. Sanki şeytan görüyorlar. Erkeklerden de utanıyorum bir kere serviste bir çocuk benim için bu kız da Kezbandemişti öyle işte herkes bir ortama girerken kendini göstermek için can atarken ben saklanıyorum kilo verdim stresten herkesin hayatında yardımcı kullanılacak kişi oluyorum neden düzelmez mi bu yardım edin
(herkesin hayatında yardımcı kullanılacak kişi oluyorum neden)
Sana diyeceğim tek şey şu, kendini kullandırma.
Sevecek olan çıkarsız sever...
Ayrıca bence kıskanıyor olabilirler eğer güzel bir kizsan kızlar cekemiyordur seni.

Kimse beni sevmiyor diyorsunda sor bakalım kendine sen kimi gercekten seviyorsun? Samimi olacaksın bir kere ama olmak için değil içinden gelerek samimi olacaksın insanları yargılamayacaksın, şefkatli olucaksın, merhametli olucaksın böyle bir insani kim sevmez allasen. İnsanlara şartlı davranma koşulsuz ver istemesende geri dönüş oluyor zaten. İstisnai durumlar mutlaka olur, olacaktır buda hayatın içinde var bu durumu da kabul etmen gerekli.
Hiç yargılamıyorum kimseyi en kötü bişey yapsada sen şusun busun demiyorum ama.. soğukmuşum babam da hep öyle der. Sıcakkanlı nasıl olunur anlamıyorum gerçekten konuşuyorum daha ne yapayım sarılayımmı o zaman da yalakalık yaptığımı söylüyorlar ben sevgimi nasıl belli edeyim

Allah aşkına şurda şunu de bunu de diye söylenen lafları ezberleme. Senin sorunun ailende. Baban değişmeli. Kızının özgüvenini zedelemek yerine ona özgüven aşılamalı.

Babam cami hocası. Ayrıca değişeceğini hiç sanmıyorum. Psikoloğa nasıl gideceğimi de bilmiyorum

of çok abartıyorsun bence.
özgüven sorunu yaşıyorsun.
şunu bir kendine sor. sen kendin için ne yapıyorsun?
bunu atlatman için cesaretli, çalışkan, bilgili ve azimli olmak zorundasın.
derslere katıl, aktivitelere katıl, kurslara katıl..
evde oturup da ah vah etmekle nereye varacaksın? kim nereye varmış ki sen varacaksın?
sesim güzel, resim yapabiliyorum diyorsun.
peki hiç gitar kursuna veya resim kursuna gitmeyi denedin mi?
tiyatro kursuna gitmeyi denedin mi?
hiç sanmıyorum.
bunlar seni besler ve özgüven kazandırır. okulda yapabileceğin şeyler olur, özgüvenin olur.
millet seni özgüvensiz ve yetersiz gördükce üstüne gelir bu çok normal.
insanlar seni niye sevsin ki?
sen kendini sevdin mi?
kendin için ne yaptın ki insanlar senin için yapsın?
evde oturup arkadaş edinmeyi, saygı edinmeyi beklemek ne mantıksızca!
genç bir kadınsın sen artık. çocukluğu bırak ve hırs yap.
oku, öğreni kültürlen, ders çalış, derslere katıl ve aktif ol.
başka türlü hayatta hiç bir yere tutunamazsın ve istismarlara çok açık olursun.
kendine bunu yapma!

Ya işte bende ona şaşırıyorum. Asilliği olmayan ucuz kızlar Bile kendilerini prenses gibi görüyorlar yemedikleri halt yok ama öyle yalancılar ki herşeyi kıvırıyorlar ben doğru söylediğim için kendim olduğum için hep kaybediyorum hatta resim yeteneğim olmasina rağmen o boş konuşan işlevsizler önüme geçiyor
amabalaj ınsanlar ambalaj severlere göredır bazen ınsanların hatalarını söylesen sen kötü olursun.senın değerının bılıneceğı bır ortam olur ılerıde.

Hiç yargılamıyorum kimseyi en kötü bişey yapsada sen şusun busun demiyorum ama.. soğukmuşum babam da hep öyle der. Sıcakkanlı nasıl olunur anlamıyorum gerçekten konuşuyorum daha ne yapayım sarılayımmı o zaman da yalakalık yaptığımı söylüyorlar ben sevgimi nasıl belli edeyim
Ne ilgisi var yalakalıkla. Ben bana sarılan sevgisini gösteren insanlara daha yakınlık duyarım. Ben etrafımda somurtan, sıkıcı insanlardan hoşlanmam mesela böyle sevdigim kişilerde var ama muhakkak başka artıları vardır. Organize et insanlari cagir davet et cay demle yanina pogaca misal. Hiç birini yapamiyorsan taklit et. Şöyle ki sevdigin begendigin birini örnek al o bu durumda olsa ne yapardı de. Hareketlerini mimiklerini de taklit edebilirsin. Tebessüm sıcak bir gülüş ve tatlı dil, egosuz davran kendine saygını ihmal etmeden tabi ki.

En önemlisini unuttum bak. Karşındakinin seni anlayabileceği seviyede konuşmalısın. Herkesin kapasitesi farklıdır çünkü. Buna rağmen sorunlar yine yaşayabilirsin hepimizin hayatında oluyor bu.

Valla benide kimse sevmiyoo bu aralar birinin sıkı sıkı sarılmasına ihyiyacim varki ...aman boşver hayat geciyo .....

Senin yaş grubunla çalıştım çok uzun süre. Hala da kısıtlı da olsa çalışıyorum. Liseli ortamını iyi biliyorum. Genelde prim yapan tipler " cool" diye tabir edilen tipler. Bunu bir kenara yazalım. Gelelim hap bilgilere;
Sosyal biri değilsin anladığım kadarıyla o zaman başka yönden dikkat çekeceksin. Güzel resim yapıyormuşsun bunun üstüne git. Resim öğretmeninle irtibat halinde ol. Fikir al ve geliştir.
İkincisi fark edilmek istiyorsan farklı bir şey yapacaksın. Sizin yaş grubunun en çok yaptığı şey sosyal medya. Sen aksine kitap oku mesela. Belgesel izle ne bileyim klasik müzik dinle. Farklı bir dil öğrenebilirsin. Çok güzel uygulamalar var. İnsanlar farklı olanı merak eder ve ona yaklaşırlar.
Üçüncü olarak kimseye ezdirme kendini. Usülüyle ver cevabını.
Dördüncüsü tek çevren okul olmasın. Mahalleden kurslardanda arkadaş edinebilirsin ama ortalık çok kötü uyanık ol. Gözünü aç derim.
Son olarakta derslerine iyi çalış. Senden alamayacakları tek şey bilgin ve zekan. Bunu unutma. Arkadaşlar iyidir ama çoğu geçicidir. Kafana çok takma. Bu yaşların geri gelmez. En çok eğlendiğim okul liseydi. Keyfini çıkar.

Unutmadan; kendine bir rol model seç. Dizi karakteri olur; film karakteri olur; kitap karakteri olur; çevrenden biri olur. Tabii düzgün ve gerçekten örnek alınabilecek biri olsun. Kendin olmaktan vazgeçmeden o karakterin olumlu özelliklerini kendine uyarla.

Okuldaki rehberlik servisi iyi bir seçenek bence.

X