ama net sınır koydum ben şartlar olursa mutsuz olurum evlilikte ve mutsuz olmak için evlenmeyeceğim demiş. Ben mi çok duygusal düşünüyorum sizce yani seviyorsan neden olumsuzlukları görürsün ki? İki kişi istedikten sonra sorunların üzerinden gelinmez mi?
O kadar yanlış düşünüyorsun ki.
Kız gerçekten çok doğru şeyler söylemiş
Neden sorunları çözmeden , halinin altına süpürüp kızın da dediği gibi mutsuz olsunlar ki?
Seven insan da olumsuzlukları görür, çözmeye çalışır.
Asıl sizin zihniyetinizde 'ayy ölürüm aşkına,senden başkasını sevemen ki ben' diye para küte evlilik sandalina atlayanlar hata yapıyor. Sevgiliyken aşıkken 'ay olur önemli olan senle beraber olmak' diye aile apartmanında oturan kk üyelerinin çoğu evliliğin ilk 5 senesinde cocktan hayattan da kaynanadan da, pisirik kocadan nefret eder hale geliyorlar mesela. Sonra vur başını duvarlara... Ya da sevgiliyken 'babam yok,annemi bir başına birakamam' tarzı cümleleri irdelemeden merhamete yoranlar evlenince eşi anneyi o eve almak istediği zaman o işin öyle olmadığını görüyorlar.
Sizin konuda da; kadın şehirde doğmuş büyümüş. Şehirde okumuş,yetmemiş yüksek lisans yapmış.
Yüksek lisans yapmış bir kadın Denizli'nin küçük bir ilçesinde ne yapacak? Hangi işte çalışabilir akademik kariyerine uygun? Hadi şehirde olsa yine neyse ama ilçede a101'e mı ise girsin?
Ya da ise girmesin de onca okul okumuş,ailesi lisans - lisansustu okutmak için nice zahmetlere masraflara katlanmış bir kadın çalışmasın kocasının eline mı baksın,hiç çevresinin olmadığı küçük bir ilçede?
Kocanın mesleği ne?
Hiic , babasının yanında çalışacak. Bütçe bir, babadan harçlık alır gibi.
Özlük hakları ,aldığı paradan sigorta, yılda 15 gün tatil?
Yok...
Mesai saati,haftasonu tatili?
Yok... Ters düşüp işten kovulursa tazminat? O da yok ...
Parayı babanın elden alıyorsun, harçlık gibi. Parayı verenin düdüğünün çalacağı bir sistem. Yarın bir gün ters düşersen tüm gemileri yakıp işsiz kalman gerekebilir.
Kaldı ki iş öyle bir iş ki baba da zamaninda bir kaç kere iflas etmiş. Yani yeniden olması ihtimal dahilinde...
Şimdi elini vicdanına koy da soyle, nice yıl ne kitaplar okuyarak lisans üstü eğitim almış bir kız neden maaş değil babasından harçlık alan bir adamla, tamamen babasının insafına guvenerek evlensin ki?
'ay seviyorum evleneyim,ben seninle mutsuzluğa da varimmmm' diye atlaması daha mı iyi olur?
Bu işin oluru ancak şöyle olur, büyük şehre giderler . Abimiz de kız da kendi mesleklerine göre iş ararlar, bulup düzeni kurunca da evlenirler.
Yoksa diğer türlü olacak iş değil...olursa da yazık olur..
Sizin abinizle konuşmaniz hiç mantıklı görünmüyor bu konuda. Çok çok şey diyebilirsiniz , 'benden büyük abim varsa evlenmeyecek miyim,o ayrı bu ayrı. Bu da benim kısmetim' hatta 'ne zamandır konuşuyoruz,laf olur' falan da diyebilirsiniz. Aileniz de sizi ne kadar tutabilirler ki evde, bir zaman sonra onlar da çekinip 'bir adım atılsin' derler. Bu devirde abi abla bekleme mı kaldı?
Benim kuzenim en büyük çocuk, 39 yaşında evlenmedi mesela. Naapsaydi kardeşleri onu mu bekleseydi bu mantıkla:) ailenizi ikna edin derim ben