İki küçük çocukla çok zor..zaten yoğun calisiyorinsanlar nasıl yapıyor bilmiyorum da
Durum kötü
Herkesin durumu da aynı değil
Ek iş baksın bence arkadaşınız ya da evden de bir şeyler yapmaya çalışsın
Annesi çok zor bir kadınYaşlı bakımevine göndermek istemiyorlarsa
Daha büyük eve çıkıp birlikte yaşamaktan başka şansı yok
Katılıyorum malesefÇevremde gördüğüm kadarıyla iki türlü aile var.İlki zamanında evlatlarına yük olmamak ve emekli olunca rahat etmek için ev köy olmaya çalışan , diğeri ise evlatlarıni büyüttüğü için aynı bakımı evlatlarından da bekleyen maalesef ki bile bile onlara yük olan ... Arkadaşının hikayesini bilemem tabi dünya hali ailesi istemeyerekte bu hale gelmiş olabilirler .Lakin bir arkadaşımın babası gençliğinde gezmiş, yemiş, içmiş çocukları büyüyüp çalışmaya başlayınca onlara kredi çektirip ev aldirmisti . Arkadaşım maddi sıkıntılardan dolayı eşiyle boşanma aşamasına kadar gelmişti.Yani diyeceğim o ki bir aile çocuklarına maddi anlamda yük olmamalı hele ki şu ekonomik şartlarda... Allah yardımcısı olsun inşallah herkesin mutlu olacağı bir yol bulurlar.
Bırak ev almayı kendi evleride kira arkadaslarinEltim 5 kız kardeş, anne babaları yıllarca kirada oturmuşlar. Kızlar evlendikten sonra önce ufak ufak mutfak masrafıyla başlayıp, sonrasında kız kardeşler ve eşleri de dahil her biri para katıp ev aldılar 2+1. Eltim hariç diğer kardeşler çalışıyor ama kayınım da onlar benimde anne babam senin payını ben fazla fazla öderim dedi. Tabii bu mevzu 2014 yılında oluyor.
Şu an ev almak hayal maalesef.
5 yıl önce kardeşimle beraber anne babama ev aldık evliydim ben ve kiradaydım ki anne babamın emeklisi de yok şu an kardeşim hala bekar onlarla yaşıyor ama o evlenince mecbur ikimiz vereceğiz bi de bu arada biz 5 kardeşiz diğer kardeşlerde sıkıntıda onlara da el atıyoruz daha da atmamız gerekecek yani aile yapmak zorundayız eşi ne iş yapıyor memur olan arttırabilir mi yanda bekarda beraber yaşasınlarÖncelikle konuyu bir arkadaşım adına açtığımi söyleyeyim .üyeliği olmadığı için benden rica etti.
Şöyleki arkadaşım biri iki biri yedi yaşında iki çocuk annesi ..evi kira ,aldığı maaş 4500...çocuğun bakıcısı var bakanı olmadığı için ona 2500 ödüyor ..bir kardeşi var tek cocuklu başka sehirde yaşıyor onunda evi kira sadece maaşı daha güzel çünkü memur..şimdi bu arkadaşın annesi ev hanımı babası emekli..bir evleri yok...hep iki kızı yardım ediyor gecinmelerine...ikiside baya yaşlılar hergun yaşlı amca için uğrayan bezini değiştiren bir bakıcı var onada para ödüyorlar .. maaşı fazla olan ikibin konuyu açan arkadaşım bin yardım ediyor..ancak şimdi annesinin ev sahibi taşınmalarını istiyor sözleşme süresi doldu kiralar bukadar ucukken diğer evlere ekstra bin beşyüz daha fazla nasıl verecekler...
sorumuz şu ya arkadaslar annesinin babasının evi olmayan arkadaşlar napiyorsinuz???? Hiç mi yok bizim gbi diyor... Babasının emekli maaşı kirayı anca karşılıyor nerdeyse...yardım etmesek olmayacak açıkta kalırlar diyor yardım ediyorlar sağolsun esleride destek ama yetmiyor yetmiyor....ben daha ne kadar yardım edeyim diyor..çözümde bulamıyor..kendi evine almak istemiyor ev ev üstünde olmaz diyor zaten arkadaşımın annesi pek gecinilecek bir kadın da değil...
Yokmu aranızda evlensede sürekli ailesine yardım etmek zorunda kalan...herkesin anne babasının evi mi var
şöyle soyleyeyım annemın babamın evı yok bı emeklı maası var babamın.kardesım her ay onlara yardım edıyo...evlenecek ama hala onlara para gönderıyo göndemek zorunda yoksa gecınemezler ( ben çalışmıyorum)
eşimin anne babasındada ev yok ve görumcem evı gecındırıyo yoksa gecınemezler
ee görumcemle kardesımın ya kendı hayatları????? ömur boyunca ailelerımıze yardım etmek zorundalar.neden? bır evlerı olsaydı evlatlarına yuk olmazlardı herkes kendı hayatını dusunmeden kurardı....
ben ilerde kızım aynısını yasasın ıstemıyorum.bızı dusunmesın kendı gelecegını dusunsun ıstıyorum...şu an çok zor görunuyo ama inş Rabbım bızede ev nasıp eder borçlada olsa ben razıyım evladım için
Konu sahibi avukat degil miydi ya?Ya konuyla alakasız olucak sabote etmiş gibi de olmak istemiyorum ama neden kendi yaşadığınız şeyi arkadaşınız yaşamış gibi anlatıyosunuz ki? Aşağıdaki yorumda burda yazdıklarınızı birebir siz yaşamışsınız. hayır yaşadığınız absurd bişey de değil. aksine ailenize yardım ederek iyi bir şey yapıyosunuz. neden böyle yaptınız anlamadım :/
Bilmem tanımıyorum kendisini. Arkadaşımın başına geldi diye anlatılan konulardan şüphe duyduğumdan geçmiş mesajlara bakarım genelde. Anlattığı kişinin kendisiyle çok benzediğini fark ettim. Avukatsa da 4500 tl alması garip değil. Bağlı çalışan avukatlar çok az kazanıyor türkiyedeKonu sahibi avukat degil miydi ya?
Emekli maaşı çok düşükse, evdw bakım parası almak için başvuru yapın. Şartları taşıyorsanız hemen bağlarlar.Öncelikle konuyu bir arkadaşım adına açtığımi söyleyeyim .üyeliği olmadığı için benden rica etti.
Şöyleki arkadaşım biri iki biri yedi yaşında iki çocuk annesi ..evi kira ,aldığı maaş 4500...çocuğun bakıcısı var bakanı olmadığı için ona 2500 ödüyor ..bir kardeşi var tek cocuklu başka sehirde yaşıyor onunda evi kira sadece maaşı daha güzel çünkü memur..şimdi bu arkadaşın annesi ev hanımı babası emekli..bir evleri yok...hep iki kızı yardım ediyor gecinmelerine...ikiside baya yaşlılar hergun yaşlı amca için uğrayan bezini değiştiren bir bakıcı var onada para ödüyorlar .. maaşı fazla olan ikibin konuyu açan arkadaşım bin yardım ediyor..ancak şimdi annesinin ev sahibi taşınmalarını istiyor sözleşme süresi doldu kiralar bukadar ucukken diğer evlere ekstra bin beşyüz daha fazla nasıl verecekler...
sorumuz şu ya arkadaslar annesinin babasının evi olmayan arkadaşlar napiyorsinuz???? Hiç mi yok bizim gbi diyor... Babasının emekli maaşı kirayı anca karşılıyor nerdeyse...yardım etmesek olmayacak açıkta kalırlar diyor yardım ediyorlar sağolsun esleride destek ama yetmiyor yetmiyor....ben daha ne kadar yardım edeyim diyor..çözümde bulamıyor..kendi evine almak istemiyor ev ev üstünde olmaz diyor zaten arkadaşımın annesi pek gecinilecek bir kadın da değil...
Yokmu aranızda evlensede sürekli ailesine yardım etmek zorunda kalan...herkesin anne babasının evi mi var
Bende bunu merak ettim genelde üyeler arkadaşım vs diyor kendi olaylarina.Ya konuyla alakasız olucak sabote etmiş gibi de olmak istemiyorum ama neden kendi yaşadığınız şeyi arkadaşınız yaşamış gibi anlatıyosunuz ki? Aşağıdaki yorumda burda yazdıklarınızı birebir siz yaşamışsınız. hayır yaşadığınız absurd bişey de değil. aksine ailenize yardım ederek iyi bir şey yapıyosunuz. neden böyle yaptınız anlamadım :/
3. Türü de kazandığı parayı kendisine geleceğine yatırmak yerine evlatlarına o parayla en iyi imkanları sunmaya çalışanlar. İnsanlar da geçmişte ekonominin kötüleşeceğini emekli maaşının bu denli yetmeyeceğini tahmin edemiyor. Emekli maaşımla idare ederim diye düşünmüştür.Çevremde gördüğüm kadarıyla iki türlü aile var.İlki zamanında evlatlarına yük olmamak ve emekli olunca rahat etmek için ev köy olmaya çalışan , diğeri ise evlatlarıni büyüttüğü için aynı bakımı evlatlarından da bekleyen maalesef ki bile bile onlara yük olan ... Arkadaşının hikayesini bilemem tabi dünya hali ailesi istemeyerekte bu hale gelmiş olabilirler .Lakin bir arkadaşımın babası gençliğinde gezmiş, yemiş, içmiş çocukları büyüyüp çalışmaya başlayınca onlara kredi çektirip ev aldirmisti . Arkadaşım maddi sıkıntılardan dolayı eşiyle boşanma aşamasına kadar gelmişti.Yani diyeceğim o ki bir aile çocuklarına maddi anlamda yük olmamalı hele ki şu ekonomik şartlarda... Allah yardımcısı olsun inşallah herkesin mutlu olacağı bir yol bulurlar.
Deneyimli avukatin 4500 almasi cok zor. Aliyorsa kendinde sorun aramali. O deneyim icin ne paralar odeniyor degerini bilmeli.Bilmem tanımıyorum kendisini. Arkadaşımın başına geldi diye anlatılan konulardan şüphe duyduğumdan geçmiş mesajlara bakarım genelde. Anlattığı kişinin kendisiyle çok benzediğini fark ettim. Avukatsa da 4500 tl alması garip değil. Bağlı çalışan avukatlar çok az kazanıyor türkiyede
Aynı şehirdeler mi? Bakıcı yerine çocuklara anneanne dede baksa o parayı onlara verse olmaz mı?İki küçük çocukla çok zor..zaten yoğun calisiyor
Annesi çok zor bir kadın
Katılıyorum malesef
Bırak ev almayı kendi evleride kira arkadaşların