Hiç mi bizim yaşadığımızı yaşayan yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu tarz konular acildiginda istemsiz kiziyorum boyle yapan anne ve babalara.
Cocuklar onlara bakmak için kendi hayatlarini geciktiriyorlar, nebileyim onlara ev almak icin borcla ugrasiyorlar elindeki veriyorlar filan kendi hayatina yatirim yapacagina. Gercekten inanamiyorum, bu kadar kendini dusunmek olmamali ya.

Hoş benim kv kp in evi var ama gorumcem karsiliyor yine de bazi şeylerini mesela. Beni ilgilendirmiyor o ayri.

kurban olmuyor mu bu tür kişiler peki?başkaları için yaşıyorlar anne baba bile olsa erkek önemli değil her zaman her yaşta bulunur da çocuk sahibi olma hakkı ne olacak?
hiç sormayın

hadi o kızcağızlar "anama babama baktım" diye kendini avutacak
asıl o ana babalar nasıl "bu kızları sersefil ettim, benim yüzümden bir yuvası bile olmadı" diye vicdan azabı çekmiyorlar bilmiyorum.

ama benim sülalem kız sülalesi 3 kıza bir erkek düşüyor (ortalama 7-8 çocuklu aileler). yanan hep kızlar.
olmaz olası erkeklerin borcunu ödeyen eden de kızlar.

neyse bu uzun konu da

yani ben açılan konunun muhatabı olan kişinin nasıl bir çözüm istediğini anlamadım
2 çocukla 4500 liraya çalışan bir kadın kendini yırtsa mümkün değil ki şu ekonmide....

iş hayatında görmüştüm o kurbanlardan.öğretmendi bir tanesi.sadece anne babaya destek olsa neyse kardeşler yeğenler de sırtına binmişti.nasılsa tek nasılsa kocası yok nasılsa çocuğu yok diye maaşını kendi harcamasına bile izin vermemişler.ama en acısı da 40 yaşına gelince arkasından o para verdiği kardeş evde kalmış diye konuşuyormuş.hem de nankörler bu tip insanlar.verilmemeli demek ki

kurban olmuyor mu bu tür kişiler peki?başkaları için yaşıyorlar anne baba bile olsa erkek önemli değil her zaman her yaşta bulunur da çocuk sahibi olma hakkı ne olacak?
Anne babanin dusuncesizligi.
Benim babam memurdu annem ev hanımı.
Babam ne yaptı etti bir ev aldı kendine.
Zorluk cekti mi çekti 3 çocuğuda vardi.
Hepimizi de okuttu ama kendinden çok ödün verdi.
Kimisi çok rahat yaşıyor hiç kismadan.
Eğitimden ve gıdadan hiç kismadik ama dedigim gibi hobi mobi hikaye oldu.
O zamanda savruk yaşayan insanlar coktu.
Gününü gün eden.
Mesela dayım hovarda bir hayatı vardı şuan rezil şekilde derme catma bir yerde yasiyor hala para istiyor cocuklarindan ve hepsi ondan uzak şuan selam bile vermiyor.
Yine bankalara borçlanmis bir gram akillanma yok.
Babamın iki katı maaşı olup hala emekli olunca kirada bir çok arkadasi da var.
Türkiye şartlarında evsiz olmaz.
Emekli maaşı ile gecinmek hayal ötesi.

Bakıcı kadın tutmasalar anne bakamaz mi eşine. İki bin cepte kalır bakıcı parası olarak. Küçük bir ev tutulur belki onunla da

ohoo neler neler. ben onlarca gördüm.

ancak ben olsam aileye zamanında (21-22 yaşında okuldan yeni mezun olunca filan) o konuşmayı yaparım. "kısmazsanız bi şeye sahip olamazsınız. ben de size ömür boyu bakamam. keyfiniz bilir" diye.

valla öyle yani.

yanlış anlaşılmasın
şu anda otel odasındayım

annemi babamı tatile getirdim

anne babaya özen gösterilir, yardım edilir... ama akılsızlıklarının bedeli, savurganlıklarının bedeli (istisnai çok büyük sağlık sorunları vs. hariç) tüm ömür ödenmez. o kadar da değil.

Hayir ne oldu şimdi arkadaşım başın göğe mi erdi belki söylemek istemedi ister arkadaşı ister kendisi diye yorumla ne olur ki böyle demişse.

Evi olmayan, bu şekilde gecinemeyen anne baba omur boyu cocuguna yük oluyor benim gorduklerim en azindan öyle.
Evliligi kv+kp yuzunden bitmis olarak soyluyorum ki kesinlikle dogru bu. Yillarca zerre birikim yapmamislar, har vurup harman savurmuslar. Gelecegi hic dusunmemisler. Nasilsa cocuklardan kurban edilen bize bakar, bosuna mi dogurduk mantigiyla yaslanmislar. O kurban da benim evlendigim esimdi. Emekliliklerini bile esime, arabasini sattirip odettiler. Defalarca bu butce yetersizlikleri yuzunden tartismalarimiz oldu esimle. Surekli duygu somurusu yapip para gondermesini sagliyorlardi. Dugundeki ziynetleri, nakitleri bile gasp ettiler. Huzur vermediler. Nihayetinde yuvamizi bozdular, bosandim.

Anne babalara ne kadar çok kızılmış burada. Hayat belki onlara acımasız davrandı. 90 lı yıllarda ev almak çoook zordu (şimdi de zor artık)..O zamanlar çocuktum, annem-babam memur olduğu halde, sabit gelirimiz olduğu halde ayın sonu zor gelirdi. Bizleri dersanelere gönderdiler, çok para döktüler eğitimimize. Yıllarca ev alamadılar bu yüzden, babam vefat etti yıllar önce. Annem emekli olduğu için maaşı var. Ama maaşının yetmediği noktada ben de kardeşim de yardım ediyoruz. Arkadaşınızın durumunda çözüm çok zor çünkü maaşı çok az, üstelik yaptığı yardım epey fazla. Memur olan kardeşi biraz daha fazla yardım edecek. Ya da anneyi babayı yanına alacak, anne çocuğuna bakacak, bakıcı parasından kurtulacak. Bir de huzurevi olabilir diğer çözüm. Çok yaşlılar ve bakıma muhtaçlarsa neden olmasın...

iyi de bu çift de emekli zaten maaşları yok değil ki
sorun şu:
emekli maaşı ancak kiraya yeter.
fatura
mutfak
ilaç (emeklilerde çok oluyor)....

Benim babam düz bir memurdu annem ev hanimi .üç kız çocuğu büyüttüler ucumuzude üniversite okutup meslek sahibi yaptılar evlendirdiler . Kahvaltıda peynir olsa zeytin olmazdı çok bilirim kuru ekmek çayla kahvaltı yaptığımızı o koca babam dahi oturur çaya ekmek batırıp yerdi bizimle birlikte hep ayağımızı yorganimiza göre uzattılar .mahalle ortamında bir evimiz oldu araba yok tabiki . Gençken hepimizin bu kadar çabası kosturmacasi yaşlılıkta rahat etmek için degilmi .gençken su akarken testiyi doldurmak gerektiğini dusunenlerdenim . Evladın hayatınida evliliğinide niye baltalayalim niye eziyet edelim çocuklarımıza

haklısın ben annemle yaşıyorum ama maddi yatından değil alzaymır olduğundan tek başına yaşayamaz kapıyı açar gider kendi evinde.8 yıl oldu.evini satmadım eşyalı duruyor.o ev kadına güvence veriyor evim var diyor gidemese de.dünyada mekan lazım herkese.annem bana kirasını veriyor başka mülkünün maaşını veriyor.ben destek olmak zorunda olsaydım nasıl olurdu bilmiyorum.manevi olarak bakması bile zor çünkü.kendim de önlem alıyorum çocuğuma muhtaç olmamak için.al ye hepsini canım sana feda demiyorum.

Herseyi anlamak zorunda değilsiniz. İster kendi adına yazsın ister arkadaşı , yardım edecek yorumunuz yoksa böyle gereksiz yorumlar da yapmak zorunda değilsiniz.

Cvp yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Avukatlık mesleginin gelirini giderini tartışanlarada teşekkürler..hayır tek birşeyi anlamadım şimdi benim konum olsa arkadaşımın konusu desem noluyo çıkarım ne oluyor acaba...amacım noluyor onu çözemedim...uzun uzun açıklamada yazamiyacagim gerçekten zira bebeğim zor bir bebek...inanmazsaniz yazmazsiniz arkadaşlar bu kadar basit. Cvplar için tekrar teşekkür ederim

Benim sülalemde bir tane bile (tarihte varsa da ben gormedim bilmiyorum.) Benim bildigim kadariyla 1 tane bile cocuklarina bu şekilde kendini baktiran yok. Cocuklarina mal veren, evlendigi halde elini cekmeyen var ama kendini baktiran yok.

Herkes çok super zengin filan da değil işçi ailesinin dahi oyle boyle bir çatisi vardi başinda hiç yoktan. Cevrede ilk gordugumde cok garipsemiştim hala garip geliyor gerci.

Sanırım elden ele geçen varlıklardan dolayı. Örnegin biri evleniyor eger çevren genişse dügünden gelenler ev almak icin yetiyordu ( 5-10 sene öncesine kadar) yada aileden kalan miras. Eskiden bir memur emekli olduğunda gelen ikramiyeyle cok rahat ev alabiliyormuş mesela. Teyzemler anlatıyordu, ikiside memurmuş ikide emekli olunca hem hem hem araba almışlar emekli ikramiyesiyle.

Sulalem diyorum da Turkiyede uzun bir geçmişimiz yok gerçi ama biz ve bizimle birlikte yerleşenler de aldi yani evini barkini hep başka bir şeyleri satmadan. Hatta Turkiyeden sonra da başka ulkeye yerleşip orda da ev alanlar var.

Kaymakamliga ya da belediyelere başvurusunda yardım için inşallah bir yardım eden kurum çıkar.
Benim etrafımda bu şekilde bir aile yok,herkesin iyi kötü evi var kimine miras kalmış kimi emekli ikramiyesi ile almış ama evi olmayan bu şekilde yaşlı bir tanıdığım yok,Allah evi olmayan herkese yardım etsin, emekli maaşları hiçbir şeye yetmez maalesef hele ki tek emekli maasiyla.
Baba çok yaşlı degilse part time is bulabilir, taksiye fln cikabilir bu sekilde 60/70 yas civarı yarim vardiya taksicilik yapan emekliler cok

Para parayı getiriyor desene
Bu çok doğru...Yuval Noah Harari'nin kitabında okumuştum. Ailen zengin ise hayatını zengin olarak devam ettirmen büyük olasılık. Ancak aile fakirse muhtemelen çocukların yaşantısı da fazla değişmeyecektir diye yazmıştı (Yani bu minvalde birşeyler). Sonunda da para parayı, fakirlik fakirliği çeker diye eklemiş...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…