Hiç Gururunuzun Kırıldığını Hissettiniz Mi? (Bir Erkek Tarafından)

Bazı insanlar daha sert yapıli olabiliyor yani yaptırmam diyenlere kızmayin en ufak sözde gardını alan kadinlar da var.Siz daha yumusak davrandiginiz ,alttan aldiginiz icin de pismanlik duyuyorsunuz sanırim.Karsidaki şahıs alttan almaya degen biri de degildi herhalde.Net olarak yasananı anlamasakta ders alacaginiz seyler olmuş besbelli.Ben sadece kendi kurdugunuz cumleyle nasil kendi gururunuzu kirdiniz onu anlamadim.Sanki sizin icin tekrrari olmamasi gereken birşey gibi duruyor.

şimdi gurur kırmak ne, gurur hangi durumlarda incinir, direkt gurura yönelik saldırı nedir yani bunlarla yara almak, bir olay karşısında kırılmak, üzülmek, öfkelenmek apayrı şeyler. sen ne yaşadığını anlatmadığın için bişey diyemiyorum bu nedenle yorumum biraz havada kalabilir. ama bana göre gurur kırıcı olan mesela hakaret etmektir, alay etmektir, aşağılamaktır, hisler üzerinden kırıcı konuşmak olabilir, fiziksel bir yorum olabilir atıyorum açıldığın kişi sana "ya sen aynaya bakmıyor musun, ben sana bakar mıyım, sen bana denk misin" gibi bişey derse bu insanın gururunu incitebilir. bir başka gurur kırılması da benim gözümde, seni istemeyen insana yapışmaktır mesela. arama dendiği halde aramak, yazma dendiği halde yazmak, git dendiği halde gitmemek bunları gurursuz insanlar yapar. ihaneti affedenler de benim gözümde gurursuzdur özellikle sevgili ihanetini. öyle bir arkadaşım var çünkü.

bana göre gurur kırıcı eylemler yukarıda saydıklarım olduğu için ben bunlara izin vermedim, dolayısı ile de yaşamadım. ama kendimi çok incinmiş hissettiğim olaylar yaşamışlığım var tabii, bozulan bir ilişkiyi düzeltmek için gösterdiğim bazı çabalar asla değmediğinde kendime haksızlık ettiğimi ve boş yere incindiğimi düşünüp böyle kendime sarılıp hadi daha fazla bu saçmalıkla zaman kaybetmeyelim demişliğim vardır kendime.

tebrik ederim yahu hepiniz ne kadar gururlu (!) insanlarmissiniz. kadinin derdini anlatmasina bile izin vermeden hemen “en gururlu benim, aglamayacak kadar gururluyum, kimse beni kiramaz” demeye baslamissiniz.

siz hic gercek hayata karismadiniz mi? ne bileyim hep mi ailenizin eteginin altinda buyudunuz? dunyada nasil insanlar var bilmiyor musunuz? ya da insanlarin gururlarini kiran o manipulatifler siz misiniz?

dunyanin bambaska yerlerinde bircok insanla tanistim, iliski anlaminda da arkadaslik anlaminda da is anlaminda da gururumu kiran bircok davranis gordum. bir daha o kisilerle muhatap olmadim, kirginligim da vakitle gecti. gururumu kirmayacak bir adami da buldum evleniyorum. konu sahibi yasadiginiz sey gayet normal ve zamanla akliniza bile gelmeyecek.

Kadın değil İnsanım ben her şeyden önce. Ben öz kimliğimi bu şekilde tanımlıyorum! Bir insan olarak da gururum kırılabilir, ağlayıp üzülebilirim. Siz insan değilseniz, empati kurabilmeniz için önce insan olmanızı tavsiye ederim.

Bu nasil bir cevaptir ya. Konulariniz birbirinden degisik, hayatinizdaki insanlar kollarina jilet atan arkadaslar bilmem neler. Siz bunlarla empati kurup arkadaslik yapabiliyorsaniz kendinizi sorgulayin derim. Bilmem kimin hatrina diye iliskilerinizi devam ettirip gelip burada arkalarindan atip tutmak hangi insanliga uygun?Kimsenin insanligini sorgulamak size kalmadi. Su kadarcik bir mesajdan insanlik analizi yapabiliyorsaniz hayatinizda bu kadar degisik insanlarin olmasi ve onlarla empati kurabilmek baska bir boyut.

....................

Sen iyimisin hayırdır iki iki alintilar yapmalar bu öfke kusmak değil de nedir
Tanımam etmem seni herkes gibi yazdım çıktım bana sarmanin adı ne
Erdem ve onur vasiflarin eksik demek ne demek orda dur haddini bil
Bune curettir ki böyle yazıyorsun
Bu hakarettir konu actin yorum yapıldı hakaret et diye yorum yapmadım
Benim onurumu gururumu sorgulamak yerine kendine bak dengesiz dengesiz konuşma insanlari yargilamadan önce iki kere düşün oldumu keşke herkes benim gibi onurlu ve gururlu olsa ne istediği bilse üzüldüğü yere sırtını dönüp gitse
Sen ne diyorsun onurumu gururumu ağzına alamazsın

Kişi kendinden bilir işi

Tek kelime kötü bir şey yazmadım aksine yol gösterdiğim halde
bu sözleri söyleme cesaretini nerden aldınız ne yedin azıcık seviye bilirmisin diyecem ama nerde
Oku iyi oku oldumu ben bana verdiğin anlamsız ve gereksiz öfkeden dolayi kusuyor dedim konuyla ilgili değil sırf uğraşmak için kendince anlam katmak yerine keşke yazılanı anlasan .. benim gibi yazanlara tepki vermeyip bana tepki vermekde ayrı komik
Ben sana güzelce yorum yaptım insanın başına herşey gelir ama bunlara karsi dimdik durmalı dedim
Bu yasadiklarina şükret iyi ki karakterini gördün yoluna devam et dedim dünyada bir erkek o değil kendini üzme dediğim halde

Hayırdır bu ne öfke bune celal çemkirmek derken sana iyi niyetli yorum yapıp çektiren öfke kusan sensin
Herkes neler yaşıyor insan yaşadıklarından tecrübe ediniyor ve paylaşıyor bunu yapmayin kendinize edersiniz diyor
Tek kelime saygisizligim yokken ki tarzım değildir
Şu yapılana bakın

Yaptığınız saygısızlık haddini aşmak ne uslubunuz güzel ne tavrınız
Yine yazıyorum keşke bu tavrı size üzen sevgilinize yapsaydınız
Senin ne haddine özelime inmek akıl vermek? Sen kimsin? Neyi nasıl yaptığımı nerden biliyorsun? Onurlu olsaydın, konuştuklarından anlaşılırdı, üslubunun seviyesine ve shakaret eder gibi konuşup üste çıkmaya çalıştığını fark eder, davranışlarında saygı bulundurmaya dikkat ederdin. Sana söylüyorum scabs ne problemin var da bu kadar AŞAĞILIK KOMPLEKSİYLE HAREKET EDİP İNSANLAR ÜZERİNDEN EGO TATMİNİ YAPARSK RAHATLAMAYA ÇALIŞIYORSUN? Alıntıları beş defa da yapabilirim, on defa da. Rahatsız oluyorsan kurduğun cümlelerin SEVİYESİNE ve KALİTESİNE dikkat et. Aşağılık kompleksiyle saldırıya geçip istemeyeceğin cevaplar almaya hazır hale getirme konuyu...

Bu nasil bir cevaptir ya. Konulariniz birbirinden degisik, hayatinizdaki insanlar kollarina jilet atan arkadaslar bilmem neler. Siz bunlarla empati kurup arkadaslik yapabiliyorsaniz kendinizi sorgulayin derim. Bilmem kimin hatrina diye iliskilerinizi devam ettirip gelip burada arkalarindan atip tutmak hangi insanliga uygun?Kimsenin insanligini sorgulamak size kalmadi. Su kadarcik bir mesajdan insanlik analizi yapabiliyorsaniz hayatinizda bu kadar degisik insanlarin olmasi ve onlarla empati kurabilmek baska bir boyut.
Fake hesaplar açıp, cevap veremediğin yerler için eksiklikler bulup, cevap vermeye uğraşacak kadar da takıntılısın anlaşılan. Kendi hesabın üzerinden çizdiğin görüntünün sarsılması sebebiyle bu kadar öfke anlaşılan. Üslubundan bile aynı kişi olduğunu anlayabiliyorum. Arkasından atıp tutmak kabul ediliyorsa bu sitede yazılanlar defol git o zaman, sitede herkes bir şeyler anlatıp soru sormak için üye oluyor. Sitenin amacı bu. Bunun farkında olmayıp da yine üste çıkmaya çalışmak için yersiz saçmalamalar...

Senin ne haddine özelime inmek akıl vermek? Sen kimsin? Neyi nasıl yaptığımı nerden biliyorsun? Onurlu olsaydın, konuştuklarından anlaşılırdı, üslubunun seviyesine ve shakaret eder gibi konuşup üste çıkmaya çalıştığını fark eder, davranışlarında saygı bulundurmaya dikkat ederdin. Sana söylüyorum scabs ne problemin var da bu kadar AŞAĞILIK KOMPLEKSİYLE HAREKET EDİP İNSANLAR ÜZERİNDEN EGO TATMİNİ YAPARSK RAHATLAMAYA ÇALIŞIYORSUN? Alıntıları beş defa da yapabilirim, on defa da. Rahatsız oluyorsan kurduğun cümlelerin SEVİYESİNE ve KALİTESİNE dikkat et. Aşağılık kompleksiyle saldırıya geçip istemeyeceğin cevaplar almaya hazır hale getirme konuyu...

Ya sen hastamısin özeline ne dedim ben allahım yarabbim ya 🤣🤣🤣
Konu açan sensin buraya derdini paylaşan sensin ben senin özeline ne dedim

Cidden sen bir tedavi gör şu laflara bak ya

Sana yazdığım harflere yazık cidden yazık

Benim eski erkek arkadaşım gururumu incitmişti. Duygularımla resmen alay etti, ben de hassas bir insanım. Çok içerlemiştim bu olaya, aklıma geliyor bazen, neden izin verdim diye kendime kızıyorum. Acaba bu konu hakkında konuşup alay konusu yapıyor mudur diye. Çok yanlış bir insandı gerçekten benim için. Ama kendime daha çok kızıyorum, öyle bir cümle kurmuştum ki kendi gururumu kendim ezmiştim sanki... Ne olduğunu anlatamam çok özel... Aklıma geldi şimdi yine ağlamaklı oldum... Dertleşmek istedim. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir kırgınlık, gururunuzun ayaklar altına alındığını hissettiğiniz?
Ders alırsınız durumdan, sizi inciten insanlarla olmamayı da öğrenirsiniz. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Geçmiş adımlarınızı tekrarlamazsanız her hata bir ders olur. Sürekli geçmişi düşünüp kendi canınızı acıtmayın. Bu durum da bir daha böyle bir duruma düşmemeniz için ders olsun.

Yaşadım ve bundan büyük bir ders çıkardım. İlk zamanlar üzülürken hatta utanırken sonradan dedim ki iyi ki yaşamışım bunu. Hatta yaşatan kişiye teşekkür ediyorum içimden bazen 😀 Bana iyi bi ders verdi bende gelecekteki ilişkilerimi şekillendirebiliyorum bu sayede. Takılmayın yani dalga konusu falan olur diye düsünmeyin olmaz. Ders çıkarın önünüze bakın.

Fake hesaplar açıp, cevap veremediğin yerler için eksiklikler bulup, cevap vermeye uğraşacak kadar da takıntılısın anlaşılan. Kendi hesabın üzerinden çizdiğin görüntünün sarsılması sebebiyle bu kadar öfke anlaşılan. Üslubundan bile aynı kişi olduğunu anlayabiliyorum. Arkasından atıp tutmak kabul ediliyorsa bu sitede yazılanlar defol git o zaman, sitede herkes bir şeyler anlatıp soru sormak için üye oluyor. Sitenin amacı bu. Bunun farkında olmayıp da yine üste çıkmaya çalışmak için yersiz saçmalamalar...

Kimim ben? Hangi fake hesap 🤣 bacim kin,nefret,ofke senin gozunu kor etmis. Burada gelip insanlara saldirmakla cozemezsin. Derdim kiminle ise git onunla coz. Burda kimse sana psikolojik destek veremez. Bir sal insanlari ya valla.

Benim eski erkek arkadaşım gururumu incitmişti. Duygularımla resmen alay etti, ben de hassas bir insanım. Çok içerlemiştim bu olaya, aklıma geliyor bazen, neden izin verdim diye kendime kızıyorum. Acaba bu konu hakkında konuşup alay konusu yapıyor mudur diye. Çok yanlış bir insandı gerçekten benim için. Ama kendime daha çok kızıyorum, öyle bir cümle kurmuştum ki kendi gururumu kendim ezmiştim sanki... Ne olduğunu anlatamam çok özel... Aklıma geldi şimdi yine ağlamaklı oldum... Dertleşmek istedim. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir kırgınlık, gururunuzun ayaklar altına alındığını hissettiğiniz?
Bir çok insanın başına gelmiştir ve evet benim de başıma geldi. Önğnüze bakmak, zorundasınız çünkü o olaya takılıp kendinizi üzerek vakşt kaybetmeye değmez. Arkadan ne diyorsa desin. Herkes ettiğini biçiyor net. Takılmayın ve hayatınıza, kendinizi değerli hissettirecek şeylere odaklanın. Hayat bu herşey başımıza gelebilir. Bir tecrübe oldu. Hayatı yaşayarak öpreniyoruz bazen de yara alıyoruz. Ama kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Haya kısa ve hızlı akıyor çünkü

tebrik ederim yahu hepiniz ne kadar gururlu (!) insanlarmissiniz. kadinin derdini anlatmasina bile izin vermeden hemen “en gururlu benim, aglamayacak kadar gururluyum, kimse beni kiramaz” demeye baslamissiniz.

siz hic gercek hayata karismadiniz mi? ne bileyim hep mi ailenizin eteginin altinda buyudunuz? dunyada nasil insanlar var bilmiyor musunuz? ya da insanlarin gururlarini kiran o manipulatifler siz misiniz?

dunyanin bambaska yerlerinde bircok insanla tanistim, iliski anlaminda da arkadaslik anlaminda da is anlaminda da gururumu kiran bircok davranis gordum. bir daha o kisilerle muhatap olmadim, kirginligim da vakitle gecti. gururumu kirmayacak bir adami da buldum evleniyorum. konu sahibi yasadiginiz sey gayet normal ve zamanla akliniza bile gelmeyecek.
Tebrik ediyorum, yorumunuz için de teşekkür ediyorum. Gerçekten bu tür insanların sinir bozup rahatlamak için özellikle yapan iyi psikolojide olmayan kişiler olduğunu düşünüyorum. Gerçek hayatla hiç tanışmamışlar belli ki. Ben de bir fanus da yaşamıyorum dolayısıyla manipülatif, kırıcı, aç gözlü, hakka girmeye çalışan bir sürü insanla karşılaştım. Hepsini hayatımdan çıkardım ama bu bir tek başıma gelmiyor, gelemez hayat ve dünyanın tabiatı gereği. Burada benim gururum kırılmaz diyenlere çok şaşırdım, şaşkınım. Yani üniversitede o kadar kız oturup konuşuyor ve anlatıyorduk bu tarz insanları ve yaptıklarını, destek oluyorduk birbirimize. Ne kadar kötüler diyorduk. İyi insanlarla ilişkiler kurup hayatımıza daha dikkatli devam ediyorduk ama bu tür şeyler hakkında da yaşadıklarımız olduğunda paylaşıyor ve destek oluyorduk. Buradaki bazı kadınların amacı ne merak ettim. Sanırım cehalet ve yetersiz hayat bilgisi yüzünden böyle yorumlar yapıyorlar bilinçsizce.

Üniversitedeyken çok hoşlandığım hatta sırılsıklam aşık olduğum biri vardı. Yakın bir arkadaşımın araya girmesiyle bi cafede oturduk. Bana cüzdanını açıp 7 senedir sevdiği ve unutamadığı eski sevgilisinin fotoğrafını gösterdi. Kızla da halen daha iletişim halindelerdi güya arkadaş kalmışlardı… “Ondan başkasını sevemiyorum her gece onun fotoğrafıyla konuşuyorum” vs türü şeyler söylemişti (Bende onun fotoğrafıyla konuşuyordum 😂🤭) Bu olaydan 1-2 ay sonra sevgili yaptı. Benim gurur özgüven vs. tuzla buz oldu ama ders çıkarttım bu olaydan. Ben onu tamamen aklımdan çıkartıp yoluma baktığımda ise bana yazdı ulaştı bu seferde ben istemedim. Yaşadığımız olumsuz şeylerden ders alıp yolumuza bakmak en güzeli bence. Yoksa senelerce “O bana böyle yaptı nasıl yapar” diye kafaya takmak sadece bizi dibe çeker,olduğumuz yerde saydırır. Dünyadaki tek erkek o değil,her erkek bize aynı şeyleri yaşatacak değil haliyle.

1 değil, 2 değil, taammmm 3 ilişkimde yaşadım bu durumu. :KK70:

Şimdi baktığımda o kadar uzak ve masum geliyor ki gözüme. Kişisel tarihime baktığımda gerek eğitim, gerek aile, gerekse tabir-i caizse manitacılık müessesinde bazı eşikler olduğunu ve bu eşikleri aşınca siniri alınmış misss gibi yumuşacık olduğumu farkettim. Ama o eşik neydi, nasıl atladım tarif edemem; nerede, nasıl düşünmekten ve üzülmekten vazgeçtim hatırlamıyorum.

Kendinizi üzmeyin konu sahibi. Muhatabınız çoktan unutmuştur bile. Siz daima ileriye bakın. :KK76:

Güçlü olmak, kendini ezdirmemek, karşındakinin niyetini doğru biçimde sezebilmek zaten zamanla ve ezile ezile öğrenilen bir şey bence. İlk gençlik dönemlerinde insan kendini ezdirdiğini anlamayabilir bile. Önemli olan hatalardan ders çıkarmak, kendinin daha iyi bir versiyonu olarak ayağa kalkabilmek. Duygulardan izole bir hayat yaşamak mümkün değil.

şimdi birşey okudum konu sahibi aklıma siz geldiniz
diyor ki ;
demir,ateşi ona sadece acı veren travma olarak görseydi ,asla yeniden şekil alamazdı.
insan da böyledir .daha iyi şekil alabilmek için ateşten geçmek zorundadır

yaniii yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz sonuç olarak yanımıza kar kalıyor artık geçmiş geçmişte kaldı bu saatden sonra sizde kimseye kendinizi ezdirmezsiniz:KK66:

Bir insana beni incitebilecek, gururumu kırabilecek kadar değeri baya zor veririm. Karşımda umursayacak kadar hayatıma almadığım çok güvenmediğim insanlar anlık beni üzebilseler de asla dönüp dönüp gözlerimin dolacağı bir gurur kırılması yaşatamazlar bana. O yüzden hiç sizin gibi hissetmedim.

O zar zor değer verip hayatıma aldığım gönlümü açtığım kişilerce de hayal kırıklığına uğratılmadm. Biraz şans biraz öngörü…

Sizi bu kadar kıracak dönüp dönüp sizin gururunuzu nasıl incittiğini hatırladığınız kişinin kendi terbiyesizliği. Silin kafanızdan zaten yanlış bir insan yorumu ne kadar doğru olabilir ki? Ayrıca hakkınızda ne düşündüğünden kime ne. Kim o bilirkişi, kusursuz kişilik mi? Onu değersizleştirebilirseniz kafanızda daha az acıtacaktır.

Önemli olan gururunu kırdırmamak değil. Bu marifet değil , maalesef hayatın akışı içinde olağan bir şey… önemli olan yola devam edebilmek. Önünüzdeki maçlara bakın👍

Ben zaten “kendimi ezdirmem” diyenlere şaşırıyorum. Ezecek bir insanla karşılaşmamışlar mı, dünyayı mı bilmiyorlar bilmiyorum.
merhaba, siteye ancak girdim ve mesajınızı yeni gördüm. benim yorumum da o minvalde bir şeydi o yüzden cevap vermek istedim. kendini ezdirmekle gururunun kırılmasına izin vermek çok ayrı şeyler.

el (yabancı) benim gururumu kırabilecek kadar kişisel alanıma giremez. buna izin vermem. herkes sınırını bilmeli, duracağı yeri öğrenmeli ki benim gururuma kadar dil uzatamamalı. ben bundan bahsediyorum.

anne baba,yakınındır,canındır, onlar ayrı olabilir belki ama erkek arkadaşımın gururumu incitmesine müsade etmem. ve evet bu lafımın arkasındayım. 6 sene birlikte olduğum kişiden ayrıldım, ayrılırken de birlikte olduğumuz zamanda da gururumu kıracak herhangi bir eylemde bulunmasına müsade etmedim. etmem. bu konuda netim. dik durursanız cesaret edemez.

merhaba, siteye ancak girdim ve mesajınızı yeni gördüm. benim yorumum da o minvalde bir şeydi o yüzden cevap vermek istedim. kendini ezdirmekle gururunun kırılmasına izin vermek çok ayrı şeyler.

el (yabancı) benim gururumu kırabilecek kadar kişisel alanıma giremez. buna izin vermem. herkes sınırını bilmeli, duracağı yeri öğrenmeli ki benim gururuma kadar dil uzatamamalı. ben bundan bahsediyorum.

anne baba,yakınındır,canındır, onlar ayrı olabilir belki ama erkek arkadaşımın gururumu incitmesine müsade etmem. ve evet bu lafımın arkasındayım. 6 sene birlikte olduğum kişiden ayrıldım, ayrılırken de birlikte olduğumuz zamanda da gururumu kıracak herhangi bir eylemde bulunmasına müsade etmedim. etmem. bu konuda netim. dik durursanız cesaret edemez.
bu gerçekten çok doğru insanlara sınırı en baştan doğru noktada çizince zaten cesaret de edemiyorlar buna rağmen biri hadsizlik ettiğinde de insanın canı çok sıkılmadan cevabını verebiliyor

kime fedakarlık gösterir kime ederinden fazla değer verirsek ondan kendimizi zaten korumamız gerek. mutlaka haddini aşacaktır çünkü baktıklarında kendisine çok değer veren eksikliğinde yanında olan kişiyi görecek o noksanlığı aklına gelecek o yüzden ezmeye kalkacaktır. Hayatımızdaki kişi kim olursa olsun herkes yerini bilmeli ,herkes için insanın bir sınırı olmalı, biz esnek olursak karşımızdaki de o esnekliği zorlamak isteyecektir

birde kişisel olarak güçlü olanlar yaşadıkları sıkıntıları daha kolay atlatıyor dimdik güçlü ol diyenlere boşuna kızılmış doğru söylüyorlar halbuki ...

X