şimdi gurur kırmak ne, gurur hangi durumlarda incinir, direkt gurura yönelik saldırı nedir yani bunlarla yara almak, bir olay karşısında kırılmak, üzülmek, öfkelenmek apayrı şeyler. sen ne yaşadığını anlatmadığın için bişey diyemiyorum bu nedenle yorumum biraz havada kalabilir. ama bana göre gurur kırıcı olan mesela hakaret etmektir, alay etmektir, aşağılamaktır, hisler üzerinden kırıcı konuşmak olabilir, fiziksel bir yorum olabilir atıyorum açıldığın kişi sana "ya sen aynaya bakmıyor musun, ben sana bakar mıyım, sen bana denk misin" gibi bişey derse bu insanın gururunu incitebilir. bir başka gurur kırılması da benim gözümde, seni istemeyen insana yapışmaktır mesela. arama dendiği halde aramak, yazma dendiği halde yazmak, git dendiği halde gitmemek bunları gurursuz insanlar yapar. ihaneti affedenler de benim gözümde gurursuzdur özellikle sevgili ihanetini. öyle bir arkadaşım var çünkü.
bana göre gurur kırıcı eylemler yukarıda saydıklarım olduğu için ben bunlara izin vermedim, dolayısı ile de yaşamadım. ama kendimi çok incinmiş hissettiğim olaylar yaşamışlığım var tabii, bozulan bir ilişkiyi düzeltmek için gösterdiğim bazı çabalar asla değmediğinde kendime haksızlık ettiğimi ve boş yere incindiğimi düşünüp böyle kendime sarılıp hadi daha fazla bu saçmalıkla zaman kaybetmeyelim demişliğim vardır kendime.