- 6 Aralık 2018
- 6.662
- 15.577
Adamın arkasından ağlamıyor yalnız. Kendini düşürdüğü durum için pişmanlık duyup ondan ağlıyor. Düzgün mü okusak laf sokmadan önce?Gururumu kiran adamin arkasindan aglayacak kadar gurursuz degilim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adamın arkasından ağlamıyor yalnız. Kendini düşürdüğü durum için pişmanlık duyup ondan ağlıyor. Düzgün mü okusak laf sokmadan önce?Gururumu kiran adamin arkasindan aglayacak kadar gurursuz degilim
Kendi de şuan ona destek olanların gurunu kırıp incitiyorKadının düşmanı yine kadın
Gururunun incinmesine müsade etme, hele bir erkek tarafından. Dimdik güçlü dur, hayatından sil diyoruz. Bence düşman değiliz dostuz.
Elbette geldi başıma. 2 sevgilimde yaşadım bunu. Çok aşıktım, öyle ki ayrılacağımızı hissettiğim zamanlarda otobüste milletin içinde hüngür hüngür ağlamıştım, durduramadım kendimi. O derece rezil ettim kendimi. Neredeyse yalvardım ama olmadı. İlişki bitti, aradan aylar geçti, yenisine başladım hooop tekrar aklımı karıştırdı. Beni yine sarsıp gitti. Alay ettiğini, oynadığını düşündüm ki işin açığı öyleydi zaten. Çok gücüme gitmişti. Diğeri de eski nişanlımla evlilik arifesinde yaşanan gerilim sırasında oldu. Adam resmen kendisine ulaşabileceğim tüm kanalları kapadı ve ben aptal gibi tekrar tekrar arayıp en azından durumu anlatabilmek için yalvardım. Sadece aşkta değil işte, alışverişte, komşulukta... Ne yazık ki böyle insanlar var. Çok gururlu insanlar olabiliriz ama bu işler trafiğe benziyor. Siz çok iyi sürücüsünüzdür ama beyinsizin teki gelip size çarpabilir. Ve sebep kim olursa olsun bir kazanın içinde bulursunuz kendinizi. Ya da gururunuzun kırılmasına engel olmak için savunmaya geçersiniz ama bu sizin saldırıya uğramış olduğunuz gerçeğini de değiştirmez. Elbette ders almakta fayda var. Böyle seviyesiz, kalitesiz insanları tekrar hayatımıza almamak, aynı acıları tekrar yaşamamak için biz de ayağımızı denk alırız.Benim eski erkek arkadaşım gururumu incitmişti. Duygularımla resmen alay etti, ben de hassas bir insanım. Çok içerlemiştim bu olaya, aklıma geliyor bazen, neden izin verdim diye kendime kızıyorum. Acaba bu konu hakkında konuşup alay konusu yapıyor mudur diye. Çok yanlış bir insandı gerçekten benim için. Ama kendime daha çok kızıyorum, öyle bir cümle kurmuştum ki kendi gururumu kendim ezmiştim sanki... Ne olduğunu anlatamam çok özel... Aklıma geldi şimdi yine ağlamaklı oldum... Dertleşmek istedim. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir kırgınlık, gururunuzun ayaklar altına alındığını hissettiğiniz?
Bazıları bu topiği insan taşlayıp stres atma yeri sanıyor. Büyük ihtimalle manipulatif bir insanla çıktı ve o kişiden ayrılmış, pişmanlığı ise alttan alması ama gelen yorumlara bak. Ayıp, gidin başka yerde övün kendinizi!Adamın arkasından ağlamıyor yalnız. Kendini düşürdüğü durum için pişmanlık duyup ondan ağlıyor. Düzgün mü okusak laf sokmadan önce?
Bir de üste çıkması... Komik. Gurur gibi Onur da önemlidir. Siz onurunuzla beraber gururunuzun olup olmadığını tekrar sorgulayın. Özellikle yazdığınız yorumlardan sonra. Her iki yorumunuzdan anladığım kadarıyla baya kibirlisiniz. Ayrıca yaptığınız hataları ve yanlışları kabul etmeyecek ve hatta hatasız bir bireyi kendi düşüncesini paylaştığı için itham edecek kadar ve bütün bunları herkesin gözü önünde yapacak kadar da erdem ve onur gibi vasıfların çokça eksik olduğu anlaşılıyor. Lütfen siz de onurlu olun. Hatalarınızı kabul edin. Bu arada umarım yazdıklarım gururunuzu incitmemiştir. İncittiyse bu da almanız gereken bir dersmiş demek ki, konu üzerine gelmesi de şu durumda layığını bulmanız olarak açıklanabilir.Sen bana bunları yazarken bende size
bakın neler yazdım ne iyi niyetler
Böyle atar ne şimdi hayırdır
Ben insanım sizde insan olun falan hepimiz insaniz bir bayan olarak dik durun üzülmeyin dedim
insanım sizde olun derken
Böyle gereksiz parlamayla mi insan olunuyor
Üsluba bak
Neyse bir şey yazardım da iyi niyet benim olsun
Bir de üste çıkmanız... Komik. Gurur gibi Onur da önemlidir. Siz onurunuzla beraber gururunuzun olup olmadığını tekrar sorgulayın. Özellikle yazdığınız yorumlardan sonra. Her iki yorumunuzdan anladığım kadarıyla baya kibirlisiniz. Ayrıca yaptığınız hataları ve yanlışları kabul etmeyecek ve hatta hatasız bir bireyi kendi düşüncesini paylaştığı için itham edecek kadar ve bütün bunları herkesin gözü önünde yapacak kadar da erdem ve onur gibi vasıfların çokça eksik olduğu anlaşılıyor. Lütfen siz de onurlu olun. Hatalarınızı kabul edin. Bu arada umarım yazdıklarım gururunuzu incitmemiştir. İncittiyse bu da almanız gereken bir dersmiş demek ki, konu üzerine gelmesi de şu durumda layığını bulmanız olarak açıklanabilir.Kendi de şuan ona destek olanların gurunu kırıp incitiyor
Ne gerek var bu tepkilere
Keşke ona bu tepkileri verseydi bize tepki verip öfkesini kusana kadar
Sen neyin biriktirdiğin tepkisini bize tepki verip öfke kusarak çıkarıyorsun acaba? Senden başka kimseyle bu topil altında tartışmadım. Fikrimi özgürce beyan ediyorum yanlış bulduklarımı da, sense öfke kusmak diye tanımlayıp çamur atıyor, kötü yorumlarının kusurlu görüntüsünü bu şekilde kapatmaya çalışıyorsun. Çirkeflik yapmak bunun adı. Bu şekilde yaşarsan zaten kırılacak bir şeylerin olmaz.Kendi de şuan ona destek olanların gurunu kırıp incitiyor
Teşekkür ederim gerçekten hem pozitif, hem akılcı, hem de destekleyici bir yorum. Maalesef tıpkı tasvirinizdeki gibi kazaya benziyor bu durum. Kimse eminim ki bu tür bir durumda kalmak, böyle hissetmek istemez ama bu da bir kaza ve başa gelebiliyor.Çok muallak yazmışsınız o yüzden genel cevap vereyim, bir insanın aldatılması ya da doğru diye düşündüğü kişinin yanlış çıkması bir insanı gurursuz ya da öz saygısız yapmaz ki. Bizi gurursuz yapan ya da öz saygımızı kaybettiren şey böyle bir durumda karşılaştığımızda verdiğimiz ya da veremediğimiz tepkilerdir. İnsan hata yapar üzülür kırılır ama önemli olan bize yanlış yapan insana ikinci fırsatı vermeyecek kadar kendine değer vermektir.
Bir insanla bir ilişkiye başladınız ve karşı taraf bile isteye canınızı yakacak bir davranışta bulundu ya da sizi aldattı, burada eğer siz o insana size ikinci fırsatı vermiyorsanız, bu sizin kendinize saygınızı ve verdiğiniz değeri gösterir. Bir insan size ancak bir defa zarar verir, siz o insana bunu ikinci defa yapma şansı verirseniz bu aslında o kişinin değil sizin kendinize verdiğiniz zarardır. Öz saygı ve gurur işte burada devreye girer.
Siz kendimi ezdirmeme durumunu çok yanlış anlamışsınız, kendimi ezdirmemek hep iyi ve doğru insanlarla muhattap olmak değildir, kendilerini ezme niyetinde olan biri size zarar verdiğinde; onu hayatından çıkartabilecek ve ona haddini bildirebilecek cesarete ve güce sahip olmak, kendini sevmekle ilglidir. Ayrıca 12 yıllık mutlu bir evliliği olan bir kadın olarak söylüyorum, bir erkeğin doğru erkek olup olmadığını, size kurduğu süslü cümle ve vaatlerle ya da yaptığı büyük jestlerle anlayamazsınız. Aslında gerçek niyet küçük ayrıntılarda gizlidir, aksine büyük sözler söyleyen insanlara temkinli yaklaşmak gerekir.
Konu sahibinin travması mı varmışBazıları bu topiği insan taşlayıp stres atma yeri sanıyor. Büyük ihtimalle manipulatif bir insanla çıktı ve o kişiden ayrılmış, pişmanlığı ise alttan alması ama gelen yorumlara bak. Ayıp, gidin başka yerde övün kendinizi!
Not: ben de alttan almam, direkt ayrılırım ama insanların benden farklı ortamlarda sevgisiz buyuyebileceğinin farkındayım. Aynı ağaç farklı topraklarda farklı şekilde meyve verebiliyor, travması olan insanlara saygı duymak gerek.
Laf sokmuyorumkiAdamın arkasından ağlamıyor yalnız. Kendini düşürdüğü durum için pişmanlık duyup ondan ağlıyor. Düzgün mü okusak laf sokmadan önce?
Ne istediğini bilen ve dimdik duran kadınların gururu incinmez
Tabiki üzüldüğü kırıldığı şeyler oluyor insanın hayat bu
Heleki sevgi aşk konuların da yanıla bilir insan fakat baktınız karşınızdaki bir halte benzemiyor çekip gidiceksiniz öldüm bittim ağla vb..karsısında ezik olmak yerine onu hiçe sayıp hayatınıza devam edeceksiniz
Sizle alay etmiş bunu söyle düşünün onun gerçek kişiliğini karakterini gördünüz bir pislik olgunu anladiniz ve bitti bunun yerine sukredin kurtuldum den..üzülünce kendinize yapıyorsunuz ve o kişi dünyadaki son erkek degil
Sen bana bunları yazarken bende size
bakın neler yazdım ne iyi niyetler
Böyle atar ne şimdi hayırdır
Ben insanım sizde insan olun falan hepimiz insaniz bir bayan olarak dik durun üzülmeyin dedim
insanım sizde olun derken
Böyle gereksiz parlamayla mi insan olunuyor
Üsluba bak
Neyse bir şey yazardım da iyi niyet benim olsun
....................Kendi de şuan ona destek olanların gurunu kırıp incitiyor
Sen neyin biriktirdiğin tepkisini bize tepki verip öfke kusarak çıkarıyorsun acaba? Senden başka kimseyle bu topil altında tartışmadım. Fikrimi özgürce beyan ediyorum yanlış bulduklarımı da, sense öfke kusmak diye tanımlayıp çamur atıyor, kötü yorumlarının kusurlu görüntüsünü bu şekilde kapatmaya çalışıyorsun. Çirkeflik yapmak bunun adı. Bu şekilde yaşarsan zaten kırılacak bir şeylerin olmaz.
Sen iyimisin hayırdır iki iki alintilar yapmalar bu öfke kusmak değil de nedirBir de üste çıkmanız... Komik. Gurur gibi Onur da önemlidir. Siz onurunuzla beraber gururunuzun olup olmadığını tekrar sorgulayın. Özellikle yazdığınız yorumlardan sonra. Her iki yorumunuzdan anladığım kadarıyla baya kibirlisiniz. Ayrıca yaptığınız hataları ve yanlışları kabul etmeyecek ve hatta hatasız bir bireyi kendi düşüncesini paylaştığı için itham edecek kadar ve bütün bunları herkesin gözü önünde yapacak kadar da erdem ve onur gibi vasıfların çokça eksik olduğu anlaşılıyor. Lütfen siz de onurlu olun. Hatalarınızı kabul edin. Bu arada umarım yazdıklarım gururunuzu incitmemiştir. İncittiyse bu da almanız gereken bir dersmiş demek ki, konu üzerine gelmesi de şu durumda layığını bulmanız olarak açıklanabilir.
Evet hissettim eskiden ama benim için gurur çok önemli bir şey değil..Benim eski erkek arkadaşım gururumu incitmişti. Duygularımla resmen alay etti, ben de hassas bir insanım. Çok içerlemiştim bu olaya, aklıma geliyor bazen, neden izin verdim diye kendime kızıyorum. Acaba bu konu hakkında konuşup alay konusu yapıyor mudur diye. Çok yanlış bir insandı gerçekten benim için. Ama kendime daha çok kızıyorum, öyle bir cümle kurmuştum ki kendi gururumu kendim ezmiştim sanki... Ne olduğunu anlatamam çok özel... Aklıma geldi şimdi yine ağlamaklı oldum... Dertleşmek istedim. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir kırgınlık, gururunuzun ayaklar altına alındığını hissettiğiniz?
Dertlesmeye gelmemis gibisiniz ..madem kendinizi savunacaginiz cumleleriniz var neden bize soruyorsunuz ?sizi cok sevdigini iddia ediyor ,cok sevgisi oldugunu soyluyor bu gercek olmayabilirdi degil mi? o yaptiysa herkes yapar..ne kadar iddiali bir cumle .. o kim?Ben zaten “kendimi ezdirmem” diyenlere şaşırıyorum. Ezecek bir insanla karşılaşmamışlar mı, dünyayı mı bilmiyorlar bilmiyorum. Ama bu kişi beni annem kadar çok sevdiğini iddia eden biriydi. O yaptıysa bunu, herkes yapar ama bu benim problemim değil, onun problemi. Bence gururdan daha önemlisi öz saygı. Gurur kırıcı bir hareket kişinin öz saygısının olmadığını gösteren şeydir. Gururu kırılmış hisseden de gurur kırıcı kişinin mağdurudur sadece. Tacize uğrasak bunun suçlusu olmayacağımız gibi, gururumuz taciz edildiğinde de yaşadığımız şeyin gerçeklik algısına oluşturulan güvenden suçlusu biz olmuyoruz ama bunu anlayabilen çok az sayıda insan olabilir.