Hiç Gururunuzun Kırıldığını Hissettiniz Mi? (Bir Erkek Tarafından)

Lalalinda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
58
-9
32
Benim eski erkek arkadaşım gururumu incitmişti. Duygularımla resmen alay etti, ben de hassas bir insanım. Çok içerlemiştim bu olaya, aklıma geliyor bazen, neden izin verdim diye kendime kızıyorum. Acaba bu konu hakkında konuşup alay konusu yapıyor mudur diye. Çok yanlış bir insandı gerçekten benim için. Ama kendime daha çok kızıyorum, öyle bir cümle kurmuştum ki kendi gururumu kendim ezmiştim sanki... Ne olduğunu anlatamam çok özel... Aklıma geldi şimdi yine ağlamaklı oldum... Dertleşmek istedim. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir kırgınlık, gururunuzun ayaklar altına alındığını hissettiğiniz?

Reddedilmek beğenilmemek hayatın akışında olan şeyler. Her kötü şey ders verir insana bundan sonra çizgileriniz daha net olur kimse geçemez. Bence herkesin kötü hissettirildiği bir an vardır
Ben zaten “kendimi ezdirmem” diyenlere şaşırıyorum. Ezecek bir insanla karşılaşmamışlar mı, dünyayı mı bilmiyorlar bilmiyorum. Ama bu kişi beni annem kadar çok sevdiğini iddia eden biriydi. O yaptıysa bunu, herkes yapar ama bu benim problemim değil, onun problemi. Bence gururdan daha önemlisi öz saygı. Gurur kırıcı bir hareket kişinin öz saygısının olmadığını gösteren şeydir. Gururu kırılmış hisseden de gurur kırıcı kişinin mağdurudur sadece. Tacize uğrasak bunun suçlusu olmayacağımız gibi, gururumuz taciz edildiğinde de yaşadığımız şeyin gerçeklik algısına oluşturulan güvenden suçlusu biz olmuyoruz ama bunu anlayabilen çok az sayıda insan olabilir.

Ben zaten “kendimi ezdirmem” diyenlere şaşırıyorum. Ezecek bir insanla karşılaşmamışlar mı, dünyayı mı bilmiyorlar bilmiyorum. Ama bu kişi beni annem kadar çok sevdiğini iddia eden biriydi. O yaptıysa bunu, herkes yapar ama bu benim problemim değil, onun problemi. Bence gururdan daha önemlisi öz saygı. Gurur kırıcı bir hareket kişinin öz saygısının olmadığını gösteren şeydir. Gururu kırılmış hisseden de gurur kırıcı kişinin mağdurudur sadece. Tacize uğrasak bunun suçlusu olmayacağımız gibi, gururumuz taciz edildiğinde de yaşadığımız şeyin gerçeklik algısına oluşturulan güvenden suçlusu biz olmuyoruz ama bunu anlayabilen çok az sayıda insan olabilir.

Ne yasadiginizi yazmamişsiniz ki havada kalan yorumlara havada kalan cevaplar veriyorsunuz. İş taaa tacize kadar geldi.

Mesela aldatilan biri gururunun kirildigini dusunur ama ben aldatildim diye gururu kirilmiş hissetmedim hiç. En çok öfke hissetmişimdir yani...
Kişilere gore de değisir hisler.

Ne istediğini bilen ve dimdik duran kadınların gururu incinmez
Kadın değil İnsanım ben her şeyden önce. Ben öz kimliğimi bu şekilde tanımlıyorum! Bir insan olarak da gururum kırılabilir, ağlayıp üzülebilirim. Siz insan değilseniz, empati kurabilmeniz için önce insan olmanızı tavsiye ederim.

Benim eski erkek arkadaşım gururumu incitmişti. Duygularımla resmen alay etti, ben de hassas bir insanım. Çok içerlemiştim bu olaya, aklıma geliyor bazen, neden izin verdim diye kendime kızıyorum. Acaba bu konu hakkında konuşup alay konusu yapıyor mudur diye. Çok yanlış bir insandı gerçekten benim için. Ama kendime daha çok kızıyorum, öyle bir cümle kurmuştum ki kendi gururumu kendim ezmiştim sanki... Ne olduğunu anlatamam çok özel... Aklıma geldi şimdi yine ağlamaklı oldum... Dertleşmek istedim. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir kırgınlık, gururunuzun ayaklar altına alındığını hissettiğiniz?

Tabiki üzüldüğü kırıldığı şeyler oluyor insanın hayat bu
Heleki sevgi aşk konuların da yanıla bilir insan fakat baktınız karşınızdaki bir halte benzemiyor çekip gidiceksiniz öldüm bittim ağla vb..karsısında ezik olmak yerine onu hiçe sayıp hayatınıza devam edeceksiniz
Sizle alay etmiş bunu söyle düşünün onun gerçek kişiliğini karakterini gördünüz bir pislik olgunu anladiniz ve bitti bunun yerine sukredin kurtuldum den..üzülünce kendinize yapıyorsunuz ve o kişi dünyadaki son erkek degil

ne yaşadığınızı bilmeden yorum yapamayız maalesef ama herkes hayatında kim olursa olsun o kişiye %49, kendine %51 değer vermeli.. kimseye kendini üzdürmeyecek kadar en çok kendisini sevmeli. talihsiz bir olay yaşamışsanız da bırakın geçmişte kalsın, herkes bir şeyler yaşıyor emin olun geçmişle yaşarsanız şu anı kaçırırsınız. hayatınızdan çıkardıysanız gerisi hiç önemli değil, siz kendinize sarılın ve hayattaki en değerli şey sizsiniz kendinize bunu sık sık hatırlatın..

Ya bazen öyle yorumlar yaziliyor ki sanki ozellikle dusman gibiler. Kadin icini dokmek istemis, belli ki beklemedigi yerden yaralanmis ve sindirememis. Destek olacagina kostek oluyor kimileri, yok sen gurursuz musun bilmem ne, zaten morali bozuk belli… Post sahinine gelince, evet insan bazen derin yara alabilir, ama hayatin eğitim tarzi biraz aci olabiliyor bazen malesef. İnsan yasayarak olgunlasiyor. Kendinize ders cikaracaginiz pek cok nokta kazanmissinizdir. Umarim bundan sonrasi guzel olur hayatınızda.

Kadın değil İnsanım ben her şeyden önce. Ben öz kimliğimi bu şekilde tanımlıyorum! Bir insan olarak da gururum kırılabilir, ağlayıp üzülebilirim. Siz insan değilseniz, empati kurabilmeniz için önce insan olmanızı tavsiye ederim.
Sen bana bunları yazarken bende size
bakın neler yazdım ne iyi niyetler
Böyle atar ne şimdi hayırdır
Ben insanım sizde insan olun falan hepimiz insaniz bir bayan olarak dik durun üzülmeyin dedim
insanım sizde olun derken
Böyle gereksiz parlamayla mi insan olunuyor
Üsluba bak
Neyse bir şey yazardım da iyi niyet benim olsun

Son düzenleme:
Tamam arkadaşlar en eyvallahı olmayan en özgüvenli sizsiniz. Ama insan bazen gerçekten kendini bir anda saçma sapan,ben ne yaşadım dediği durumlarda bulabiliyor. Artık basiret bağlanması mı dersiniz,olayın şoku mu dersiniz,toyluk mu yoksa ciddi ciddi aptallık mı dersiniz bilmiyorum saydıklarımdan herhangi biri olabilir artık hangisi olursa. Ama oluyor yani böyle şeyler. Kimse mükemmel değil. Hatalarda bizler için. Hata yapa yapa öğreniyoruz zaten neyin ne olduğunu. Hiç hata yapmamakta çok övünülecek bir şey değil bence.

Kısacası üzülme. Olay her neyse kendine güzel bir ders çıkar ve yoluna bak. Bir daha böyle bir şeyin yaşanmasına izin verme. İşte o zaman kendine asıl saygısızlığı yaparsın işte.

Ya bazen öyle yorumlar yaziliyor ki sanki ozellikle dusman gibiler. Kadin icini dokmek istemis, belli ki beklemedigi yerden yaralanmis ve sindirememis. Destek olacagina kostek oluyor kimileri, yok sen gurursuz musun bilmem ne, zaten morali bozuk belli… Post sahinine gelince, evet insan bazen derin yara alabilir, ama hayatin eğitim tarzi biraz aci olabiliyor bazen malesef. İnsan yasayarak olgunlasiyor. Kendinize ders cikaracaginiz pek cok nokta kazanmissinizdir. Umarim bundan sonrasi guzel olur hayatınızda.
Kadının düşmanı yine kadın
Gururunun incinmesine müsade etme, hele bir erkek tarafından. Dimdik güçlü dur, hayatından sil diyoruz. Bence düşman değiliz dostuz.

X