Hiç evlenmemiş erkek/bosanmıs kadın ilişkisi

Evlenmiş boşanmış kadınların bu şekilde sanki defolu imiş ya da ikinci el insanmış gibi muamele görmesine ben deliriyorum ya! Hayır ne farkı var sevgilisi ile ayrılanla,kocası ile ayrılanın anlamıyorum. Konu bekaret filan desem alakasız çünkü bekar ama bakire olmasaydınız dert etmeyecekti muhtemelen! Noluyor nikah yapıp ayrılınca anlamıyorum. Çocuklu olsanız anlarım sorumluluk almak istemeyebilir ama evlenmiş ayrılmış kadın deyince cin görmüş gibi olmalarını anlamıyorum bu erkeklerin
Konuya kadın gözünden bakalım boşanmış bir adamla bekar bir adam arasında tabii ki fark vardır nasıl ki sevgililikle evlilik aynı değilse boşanmış adamla bekar adam da bir değildir. burada herkes bu yorumu yapar neden boşandı neden yürütemedi diye sorgularız bu illa defolu olduğu anlamına gelmiyor.
Ayrıca ilk heyecanları ilk sevinçleri yaşamak isteyebilir insanlar daha önce denemiş yaşamış heyecanini tüketmiş ya da kendinden tecrübeli birini istemeyebilir

Adamın tercihi kendisiyle benzer tecrübelere sahip birisiyle bir ilişki yaşamak demek ki. Bunda kızacak, alınacak bir şey yok ki.

Konu sahibi en baştan daha önce evlenip, ayrıldığını söylemiş olsa, belki de adam kendisiyle hiç görüşmemeyi tercih edecekti.

Adam herşeyi bilmesine rağmen, aylarca bir ilişki yaşayıp, sonra "ben yapamıyorum vb" deseydi; o zaman adama kızılabilirdi.
Ailesini bahane etmek daha kolay gelmiş ve o yolu seçmiş. Ben istemiyorum dese de adamı suçlayanlar olurdu yine.
İnsanları ilk evliliklerini kendileri gibi daha önce evlenmemiş biriyle yapmak isteyebilir. Bu ne geri kafalılık, ne başka bir şey.

adam da kendince haklı. benim için bir fark yok 6 ay evlilik yaşamış cocuksuz biriyle tamamen bekar birinin ama en nihayetinde herkes ailesine evleneceğim kişi bu diye tanıştırıyor. belki ailesi gerçekten istemeyecek, adam da ailesiyle eşinin arası kötü olsun, ailesiyle kendi arası kötü olsun istemiyor, evlililiği ilk defa yaşayacak birisini istiyor. burada hiç bir gariplik yok. kimse de zaman geçmeden deli divane aşık olmaz. yol yakınken dönelim demiş.
suç tamamen sizi tanıştıranlarda. onların söylemesi lazımdı.
bundan sonra tanıştırılırken mutlaka aracılara söyleyin bahsetsinler.

Kızlar merhaba,uzun zamandır buraya girmiyordum. Sizin görüşünüzü merak ettiğim bir sey paylaşmak istiyorum.ben 28 yaşındayım iki buçuk yıl önce 6 aylık bir evliliğim oldu 1.yıla girerken de anlaşmalı olarak bosandık. Evliligimde aldatıldım,fiziksel şiddet gördüm defalarca. Ama sükür ki kolayca bitirip yoluma bakabildim. Öğretmenim. Başka bir sehirde kendime yeni bir hayat kurdum. Bulundugum yer küçük bir şehir oldugu için ve özel hayatim oldugu icin kimseye ayrıldıgımı söylemedim ki kimse de sormadı zaten. Bundan 1 ay önce okuldaki arkadaşlarımın aracılığıyla biriyle tanıştırıldım. Normalde hayatıma kimseyi istemiyordum ama anlatılanlardan sonra tanışmak istedim. Konuşup görüşünce çok uyumlu oldugumuzu farkettim. O da aynı şekilde. Kısa bir zamanda olsa duygular oluşmaya başladı karşılıklı. Onun duyguları çok daha yogundu. Evlilik istedigini,benim onun ruh eşi oldugumdan bahsediyordu. Sürekli arıyor sürekli ilgileniyordu benimle. Aynı şeylerden konuşup aynı şeyleri istiyo gibiydik.Sonra konular geçmiş ilişkilere gelince ben de tam konular ciddiyete gidiyor söylemeliyim.dedim ve 6 aylık bir evliligim oldugundan bahsettim. Bir süre bişey diyemedi ve en son ben bunu aileme aciklayamam cunku ben bekarım hic evlenmedim dedi. Sen cok harika birisin ama ben bununla başedemem dedi. Bunları duyunca çok üzüldüm,evet belki kısa süren biseydi ama ilk defa biriyle aynı dilden konuşacağıma,yeniden sevebilecegime inanmıştım. Onun duyguları sizce gerçek mi degildi yoksa ailesinin düsünceleri mi daha ağır bastı? Yoksa kendi düsünceleri mi bu yöndeydi anlayamadım..
Dangalaklik etmiş kafana bile takma. Evlenseydiniz kompleksiyle seni yiyip bitirecekti ? daha kendi kararinin arkasında duramiyor yok ailem yok bilmem ne ! İyi olmuş bittiği anasının dizinin dibinde otursun.

Kızlar merhaba,uzun zamandır buraya girmiyordum. Sizin görüşünüzü merak ettiğim bir sey paylaşmak istiyorum.ben 28 yaşındayım iki buçuk yıl önce 6 aylık bir evliliğim oldu 1.yıla girerken de anlaşmalı olarak bosandık. Evliligimde aldatıldım,fiziksel şiddet gördüm defalarca. Ama sükür ki kolayca bitirip yoluma bakabildim. Öğretmenim. Başka bir sehirde kendime yeni bir hayat kurdum. Bulundugum yer küçük bir şehir oldugu için ve özel hayatim oldugu icin kimseye ayrıldıgımı söylemedim ki kimse de sormadı zaten. Bundan 1 ay önce okuldaki arkadaşlarımın aracılığıyla biriyle tanıştırıldım. Normalde hayatıma kimseyi istemiyordum ama anlatılanlardan sonra tanışmak istedim. Konuşup görüşünce çok uyumlu oldugumuzu farkettim. O da aynı şekilde. Kısa bir zamanda olsa duygular oluşmaya başladı karşılıklı. Onun duyguları çok daha yogundu. Evlilik istedigini,benim onun ruh eşi oldugumdan bahsediyordu. Sürekli arıyor sürekli ilgileniyordu benimle. Aynı şeylerden konuşup aynı şeyleri istiyo gibiydik.Sonra konular geçmiş ilişkilere gelince ben de tam konular ciddiyete gidiyor söylemeliyim.dedim ve 6 aylık bir evliligim oldugundan bahsettim. Bir süre bişey diyemedi ve en son ben bunu aileme aciklayamam cunku ben bekarım hic evlenmedim dedi. Sen cok harika birisin ama ben bununla başedemem dedi. Bunları duyunca çok üzüldüm,evet belki kısa süren biseydi ama ilk defa biriyle aynı dilden konuşacağıma,yeniden sevebilecegime inanmıştım. Onun duyguları sizce gerçek mi degildi yoksa ailesinin düsünceleri mi daha ağır bastı? Yoksa kendi düsünceleri mi bu yöndeydi anlayamadım..
Üyeliğimin ilk mesajını böyle bir paylasima yapmam nasip oldu. Ailesi yatak odanızda mi olacakta bu kadar dert etmiş. Demek ki onlarla aynı düşünce yapısına sahip. 33 yaşındayım evlendim bosandim 2 de oğlum var tekrar aşık oldum ve aşık olduğum adam hiç evlenmemiş. Şuraya baglayacagim elimizden tutacak cesarete sahip adamlara denk gelelim yani ehlimize. Sizin gibi dürüst bir insanı kaybetmiş emin olun böyle birseyden size yol verdiği için yasattigini yaşar. Mutlu olacağınız insan hala biryerlerde sizi bekliyor sabır edin sadece 🩷

Konuya kadın gözünden bakalım boşanmış bir adamla bekar bir adam arasında tabii ki fark vardır nasıl ki sevgililikle evlilik aynı değilse boşanmış adamla bekar adam da bir değildir. burada herkes bu yorumu yapar neden boşandı neden yürütemedi diye sorgularız bu illa defolu olduğu anlamına gelmiyor.
Ayrıca ilk heyecanları ilk sevinçleri yaşamak isteyebilir insanlar daha önce denemiş yaşamış heyecanini tüketmiş ya da kendinden tecrübeli birini istemeyebilir
Evet bireysel böyle düşünenlerle belki empati yapabilirim ama söz ettiğim şey başka ;toplumdaki genel çiş kaka kötü algısı benim sitem ettiğim ve çoğunlukla kadına karşı daha acımasızca. Ki zaten bu konudaki erkek ;sizin söylediğiniz şekilde bi açıklama yapmamış direkt ailem kabul etmez demiş ;tam tepki gösterdiğim olay bu işte sosyal yargı.

Neden saklıyorsunuz. Evlenip ayrılmış olmak asla saklanacak bir konu olamaz. Eeee şehir küçük, baskıcı çevre, iş çevrem vs vs vs ne olursa olsun bahaneniz asla kesinlikle saklanmamalı okuyan herkese örnek olmalı.

Nasıl ki evlenip boşanmak olağan bir durumsa… karşı tarafın kendisi ya da ailesi sorun eder ya da etmez.
Daha ilk buluşma da söylemeliydiniz.

Keşke çok ileri medeni insanların içinde hayat sürebilsek.
Benim akrabalar, aile, çevrem de bu konu asla değil sorun olması konusu dahi edilmez.
Diğer taraftan da sorun olacak insanlar ve aileler de var.

O kadar konuşmuşsunuz adamında en başından öğrenmesi hakkıydı.

Biz her yıl ailemle x bir yere tatile giderdik.
Her yıl bir aileyle denk geldik.
İstesek olmaz.
Derken dost olduk.
Kadının oğlu evlendi, hemde ne aşkla. Önce gelinini istedi sonra istemedi. Boşanmaları ile kadın resmen baskı ötesinde oğluna neler yaptı. Anlatıyordu. Hatta düğüne el gibi gidip gelinime çeyrek taktım derdi.

Gel zaman git zaman oglu evlenecek tekrar... Bizde Arnavutuz. Gelin x de oturuyor dedi. Kesin mutlaka akraba ya gelinlerden birinin akrabasıdır dedik. Beni kınaya davet etti.
Bi gittim bizim gelinin akrabası bütün gelinin akrabaları oturuyor.
Aradım gelini konuştuk dedim bak sizin kız kv’ye karşı mesafeli ve dikkatli olsun damadın annesini iyi tanıyoruz, bu kadın çok zor birazda edepsiz, oğlu (üniversiteden çok sevdiği kız arkadaşıyla evlendi) ilk evliliği bitsin diye çok uğraştı. Meğerse kimseye söylememişler. Tabi ki ortaya çıktı.
(Kadın ciddi anlamda zor bir kv kına da bile oğlunu ortaya alıp kızıyla sarılıp gelini tek bırakıp bir oynayışları vardı…)
Diyeceğim o ki hiç bir şey sadece siz bilmiyor iseniz gizli kalmaz.

Hiç aynı şekilde düşünmüyorum, toplum kadınlara karşı çok çok acımasız. Hangi erkek boşandığını saklama gereği duyuyor, onyargılardan korkuyor, daha tanımadığı bir aile tarafından istenmiyor??

Üyeliğimin ilk mesajını böyle bir paylasima yapmam nasip oldu. Ailesi yatak odanızda mi olacakta bu kadar dert etmiş. Demek ki onlarla aynı düşünce yapısına sahip. 33 yaşındayım evlendim bosandim 2 de oğlum var tekrar aşık oldum ve aşık olduğum adam hiç evlenmemiş. Şuraya baglayacagim elimizden tutacak cesarete sahip adamlara denk gelelim yani ehlimize. Sizin gibi dürüst bir insanı kaybetmiş emin olun böyle birseyden size yol verdiği için yasattigini yaşar. Mutlu olacağınız insan hala biryerlerde sizi bekliyor sabır edin sadece 🩷
Neden yaşattığını adam yaşayacak ki.

İlk buluşmada öğrenmesi gerekiyordu.
Bu saklanacak sonra anlatılacak bir konu değil ki.
Nasıl ki sorun etmeyen insanlar varsa, sorun edecek insanlarda var.

Tabi ki keşke sorun etmeseydi ama konu sahibi baştan söyleyecekti…

Hiç aynı şekilde düşünmüyorum, toplum kadınlara karşı çok çok acımasız. Hangi erkek boşandığını saklama gereği duyuyor, onyargılardan korkuyor, daha tanımadığı bir aile tarafından istenmiyor??
ablamın ciddi bir ilişkisi vardı ve tanıştırmıştı bizimkilerle de ablam daha önce evlenmedi adamın başından evlilik geçmişti ve biz baya konuşmuştuk bu konuyu bekar olsa daha iyiydi diye.
Yani bence kadın erkek fark etmeden boşanmış olmak herkes için bir acaba doğuruyor.
Toplumun kadınlara bakışı konusunda size hak veriyorum boşanmış olanlara daha kötü bakıyor ama genel olarak kadınlara kötü bir bakışı var zaten
Sürekli namus üzerinden yaftalamaya çalışan bir toplumdayız.

Konunun toplumla bir ilgisi yok ki. Şu anki yaşın, hayat görüşünle; evlilik tecrübesi yaşamış birisiyle hiç yaşamamış birisi arasında hiç fark olmadığını söyleyebilir misin ?

Tecrübelerimizin, hayata bakışımıza; hal ve hareketlerimize hiç yansıması yok mu sence ?

Amacım gercekten saklamak degildi,kucuk bir sehirdeyim ve güvenmeden açiklamam farklı davranışlarin önünü acabilirdi. Ben kimsenin kalbini açip bakamayacagim icin gelen insamlarin samimi mi yoksa baska bir amacla mi gelecegini ayirt edemem diye önlem icin

Boşver canım en azından devam wttırmemıs dürüst davranmış. Gıtsın kendı gıbı bulsun.

ablamın ciddi bir ilişkisi vardı ve tanıştırmıştı bizimkilerle de ablam daha önce evlenmedi adamın başından evlilik geçmişti ve biz baya konuşmuştuk bu konuyu bekar olsa daha iyiydi diye.
Yani bence kadın erkek fark etmeden boşanmış olmak herkes için bir acaba doğuruyor.
Toplumun kadınlara bakışı konusunda size hak veriyorum boşanmış olanlara daha kötü bakıyor ama genel olarak kadınlara kötü bir bakışı var zaten
Sürekli namus üzerinden yaftalamaya çalışan bir toplumdayız.
Bende sizinle aynı fikirde değilim.
Genelde kadınlar durup dururken boşanmıyor.
Aldatılıyor şiddet görüyor bir de üstüne bambaşka bir bakış açısıyla karşı karşıya kalıyor.(istisnası vardır ama çok çok az)
O yüzden boşanmış bir erkekle boşanmış bir kadın benim gözümde çok çok farklı noktalarda.

Konu sahibi bence baştan konuşulması iyi olmuş.
Ayrıca herkese boşandım diye açıklama yapmamanızı da çok yerinde buldum.
Küçük bir yerde öğretmenlik yapıyorsunuz anladığım kadarıyla o yüzden böyle bir şeyi gerçekten hayatınıza devam etmek istediğiniz kişiye açıklamak istemenizde normal ve zamanında söylemişsiniz biraz tanıyıp.
Karşı tarafta gerek kendisi gerek ailesi açısından uygun görmemiş bir şekilde olmamış bence hiç düşünmeyin üzerinde durmayın.

Bekarligi hic cinsellik yaşamamiş ve bir kadinla birlikte yaşamamis olarak düşündüğünüz icin siz cok fark goruyorsunuz ama evlilik oncesi cinsellik yaşanmasi cok yaygin.
5-10 sene birlikte yaşayip ya da en azindan universitede 6 aydan cok daha uzun sure ayni evi paylasip ayrilanlar biliyorum herkes bilir sorsan evlenmediler.
Birlikte yasanmasa bile millet 5-10 senelik ilişkiler yaşiyor. Ustelik erkekler icin bunu anlayabileceginiz bir "bekaretleri" yok.

İşin icinde cocuk olsaydi farkli dusunurdum.

X