Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

25 çok genç daha yahu

Daha hazin olan da bu değil mi? 25 yaşında olmama rağmen, önümde bir ışık, bir umut göremiyorum. Üstelik düşüncelerim o kadar rasyonel ki bunlara bir genç kızın saçma sapan kimlik bunalımları olarak bakıp, geçecek diye kendime umut veremiyorum. Her gördüğüm mantıklı genç kadında hayal kırıklıkları var. Bizi bu kadar umutsuz olmaya iten şey ne?

Bizim toplumun kafasında okul biter bitmez ee evlilik? evlenir evlenmez ee çocuk? ilk çocuk olur ee başka çocuk? gibi ittirme kaktırmalar olduğu için böyle düşünmeniz doğal aslında hele 30unu geçen kadınların paniklemesi doğal. Ha çocuk anlamında panikliyorlarsa hak veririm sonuçta menopoz oldu mu çocuk sahibi olamazsınız ama evlilik için paniğe gerek yok erken evlenip mutsuz olup değmeyen bir herifin kahrını 20 yıl çekeceğime 10 yıl mis gibi mutlu olurum. Ha o da garanti değil ama en azından daha az yılım mutsuzlukla geçer

Konularına baktım ama göremedim neden bu kadar umutsuz olduğunu

Nefes alıyorsak umut vardır bence

birde söyle bir gerçek var ( hiç evlenmemek, kötü bir evlilik geçirmekten daha iyi)
dolaysıyla bu işi allahın merhametine bırak - ve allah'a güven .

Tüm yaşadıklarımı yazamıyorum konularıma, ama eskiden bugüne çok hayal kırıklığı yaşadım bunlar da bitirdi umutlarımı. Hele ki son hayal kırıklığım, son dayanağımın kaybolması oldu. Ama olsun..

Toplumsal dayatmaların içimizdeki panik duygusunu tetiklediği yönündeki fikirlerine katılıyorum. İçerisinde bulunduğumuz mekanizmanın kurallarına uyamamaktan korkuyoruz, dışlanmaktan korkuyoruz bu da bizi paniğe sürüklüyor. Ama ben bu mekanizma dışında kalma korkusundan çok kendimi gerçekleştirememe korkusu taşıyorum. Belki herkes aynı yaşlarda evlenmek, çocuk sahibi olmak zorunda değil ama herkes mutlu olabileceği bir yaşama sahip olabilmeli. Bunun için umuda ihtiyaç var.

Bunu düşünen kişi ne kadar umutlu ve pozitif bir insanmış bayıldım aklımın bir köşesinede yazdım :):):):) böyle umutlu ve pozitif olmak lazım bence ama merak ettim bunu söyleyen kişi evli mi kaç yaşında hayatının aşkını buldu mu

Kendini gerçekleştirememek, toplumsal dışlanmadan çok daha korkunç bence ben de o konudaki görüşlerine katılıyorum. Eğer isteğin ve hayalindeki mutluluk buysa peşinde koşmalısın tabii ki de

bende öğretmenim ve 31 yaşındayım ve başımdan yalnızca 5 aylık bi evlilik geçti bende ailemle yaşıyorum üzerine birde ms hastasıyım ama seni çok hayattan bıkmış gördüm be arkadaşım bi silkelen kendine gel hayat nasıl olsa geçecek bi şekilde ama nasıl geçeceği bize bağlı ve benim hala ümidim var elbette bi insan evladı çıkacak karşımıza ne olmuş yaşın 30 u geçtiyse hala genciz hepimiz kendimize göre güzeliz çok mu ümitli yazdım bilemedim ama valla benim hala umudum var öyle bi şarkı vardı ya

Evet ben fazlasiyla umutsuzum bunun farkindayim. Belki de depresyondayim.

merhaba, ben de 34 yaşındayım hiç evlenmedim. aşık olduğum zamanlar oldu ama hep olmayacak hayallerin peşinden koşup o kişilerin görüntüsünde kendi kafamda yarattığım hayali tiplere aşık oldum belki de. 2 yıldır süren ciddi bir ilişkim var. evet erkek arkadaşım evlenip boşanmış ve benden 10 yaş büyük. ama bu, benim yaşım geçtiği ve etrafta evlenilecek erkek kalmadığı için onu mecburi kabul ettiğim anlamına gelmiyor. bu tamamen gönül işi o daha önce evlenip ayrıldığı için belki de evliliğe pek sıcak bakmıyor. aslında bunu açıkça söylemiyor ama çekindiği her halinden belli. çünkü pek dengeli giden bi ilişkimiz yok bizim. birbirimizin ailesiyle tanışıyoruz. çevremizde herkes ilişkimizi biliyor. biraz dengeyi oturtsak belki olur ama ben çocuklara soğuk bi insandım. hatta çevrem de çocuk sevmediğimi bilir. bu ara küçük çocuklara bebeklere kanım kaynamaya başladı. bir nikah görsem yada bir gelinlik hemen duygulanıyorum. ve o gelecekte yalnız kalma korkusu bende de var. bu gelecek korkusu bayağı bir aklıma takılıyor benim. bilemiyorum ki ne olacak sonumuz

ne kadar çok bekar arkadaşım varmış afff arkadaşlar ben de üniversite mezuniyeti uzun ilişki sonra diğerleri derken geldik bu yaşa. aşık da oldum aslında ama hep bir aksilik çıktı. kader dedim geçtim acılar çektim aşk acıları üç ilişkim oldu :2:

ailemin baskısı etraftaki arkadaşların tavırları, arkadaşın yanındayım bana diyor ki haftasonu da ailecek eşim bebeğim ve ben kahvaltıya gittik sinir oluyorum kıskançlık değil ama sinirleniyorum neden yanımda diyor diye. ve bir tiyatro izliyorduk yine evli bir arkadaşım diyor tabi sen anlamazsın ana değilsin ya bu sözler beni çok incitiyor ..

aman evli mutlu arkadaşlar dikkat edin böyle sözlere gerçekten insanın içi acıyor ahı kalıyor. Allah rızası için sözlerinize dikkat edin...

Allah yazmıştır diyorum ve bekliyorum. forum sitelerinde de var dualar 313 ayetel kürsi ve 18 kez cuma suresi okunması kısmeti açıyormuş. herkesin gönlüne göre olsun herşey...

Salati tefriciye duasini cok seviyorum ben. Okudukca icim rahatliyor. Daha onceki kotu giden iliskim sirasinda okumustum. Hayirli degilse ayrilalim diye. 4444 kez okunuyor, sonlarina dogru gercekten bir sekilde ayrildik.

Salati tefriciye duasini cok seviyorum ben. Okudukca icim rahatliyor. Daha onceki kotu giden iliskim sirasinda okumustum. Hayirli degilse ayrilalim diye. 4444 kez okunuyor, sonlarina dogru gercekten bir sekilde ayrildik.

ne güzel evet doğrudur yeni bir ilişkiye başlamak hayırlı kısmet için de okusak nasıl olur acaba

Son düzenleme:

Aradaki 10 yaş fark ve boşanmış olması hiç sorun yaratmıyor mu acaba?

ne güzel evet doğrudur yeni bir ilişkiye başlamak hayırlı kısmet için de okusak nasıl olur acaba

Su an ayetel kursi duasini ezberlemeye calisiyorum. 1000 kere okuyacagim hedef koydum kendime. Sonra tekrar 4444 salati tefriciye bu sefer hayirli kismet icin :)

Su an ayetel kursi duasini ezberlemeye calisiyorum. 1000 kere okuyacagim hedef koydum kendime. Sonra tekrar 4444 salati tefriciye bu sefer hayirli kismet icin :)

Allah kabul etsin canım. ayetel kürsi yedi kale kuvvetindeymiş. birbirimize de dua edelim inşallah gönlüne göre verir tüm bekar arkadaşlarımızın

bu sitede gördüm, öğretmenlerin girdiği bir site açılmış yeni, öğretmen eş düşünenler için ortam ideal olabilir bence...
http://www.kadinlarkulubu.com/ogret...men-adaylari-icin-sosyal-ag.html#post31293710

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…