Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

Sanal aleme güven olmaz, oraya öğretmen olmayanlar da üye olacaktır eminim. Ayrıca internetten birileri ile tanışmak bence akıl işi değil.

facebookla bağlantılı sanırım,aynı şehirden biriyle internette tanışıp onu yüzyüze tanımakta bence bir sorun yok. internette tanışıp evlenen 3 arkadaşım var,hepsi de mutlu.

facebookla bağlantılı sanırım,aynı şehirden biriyle internette tanışıp onu yüzyüze tanımakta bence bir sorun yok. internette tanışıp evlenen 3 arkadaşım var,hepsi de mutlu.

Bu sekilde tanismanin da hicbir buyusu olmaz ki

merhaba arkadaşlar, bu konuya yazmıştım daha önce, evlenemeyenlerden biri olarak. bugün ben birisiyle görüştüm. çok kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum. benden küçük birisi aynı meslekten aynı memleketten. yaşının küçük olmasını kafama çok takıyorum yan yana durduğumuzda benden küçük olduğu belli oluyor. birkaç konu daha var kafamda oturmayan.o ise şimdilik yaşı problem etmiyor gibi görünüyor, kendinden emin görünüyor ama sonrasında ne olur bilmiyorum. görüşmeye devam etmeli miyim etmemeli miyim bilemiyorum. kafam çok karışık sizlere yazmak istedim.

2 yıl öncesine kadar bende sizin gibi düşünmekteydim.
Ama şu kısmet denilen şey çok doğru...
Fazla irdelememek gerek. O kendi evleri olanların da kimbilir ne sorunları var. Belki de sizin yerinizde olmak için can atanları bile var.
Herkes kendi kaderini yaşar ve kısmetindeki er ya da geç gelir

sen nasıl büyülü bir şey arıyordun,kütüphanede çarpışıp düşen kitapları toplarken tanışmayı mı

Fena olmazdi aslinda :) Boyle cok guzel bir tanisma hikayem var. Konuyla alakasiz ama anlatmak istedim. Universite zamaninda okulda okumamiz gereken kitaplar disinda cok arastirma yapar cok okurdum. Bir gun hoca bi kitaptan bahsetmisti ama turkiyede yok bu kitap, yurtdisindan getirtmistim. Okul bitince evde kitap koyacak yer yok diye sahaflara satmistim. 8 sene once oluyor bu. Gecen sene biri facebooktan mesaj atti. Ben sahaflardan cok degerli az bulunan bir kitap satin aldim, icinde de adiniz yaziyordu. Acaba o siz misiniz? Sizseniz cok tesekkur ediyorum diye bir mesaj. Sonra gorustuk bu kisiyle. Bir universitede doktora ogrencisiymis. Cok da duzgun biriydi. Aslinda super bir tanisma hikayesi ama bir sey hissedemedim.

Kac yas kucuk sizden?

2 yaş küçük ve daha küçük gösteriyor benim büyük olduğum belli oluyor. yan yana durunca yakışan bir çift olmak isterdim.

Ayni yasta olup da yine de kucuk gosteren erkekler var. Saclari beyazlayinca kadindan buyuk duruyorlar zaten. Benim eski erkek arkadasim benden uc yas kucuktu. Goruntude bir sorun yoktu da olgunlukta ve isini gucunu oturtmasi anlaminda sorun yasadik. Bir daha benden kucuk biriyle beraber olmam tovbeler olsun dedim ama buyuk konusmayayim. Etkilendiniz mi peki? Baska kafaniza takilan bir sey oldu mu?

2 yaş küçük ve daha küçük gösteriyor benim büyük olduğum belli oluyor. yan yana durunca yakışan bir çift olmak isterdim.

iki yaştan ne olur ki, senden küçük göstermiyodur büyük ihtimal, sen yaş konusunda hassas olduğun için öyle geliyordur

herkesin hayatı başka başka.... yaşam çizgisi başka başka çizilmiş.... ancak dua kaderi değiştirirmiş... rabbime el açarak bu çizginin hayırlı birisiyle sonlanmasını isteyebilirsiniz sevgili arkadaşlar... dua ediyoruz tabikide nerden biliyosun diyebilirsiniz belki de ancak size bi tavsiye vercem... bekar bir kişi 7 gece kuranı kerimdeki TAHA suresini okuyup dua edip sonucu allaha bırakarak tevekkül ederse allahın izniyle rbbim hayırlı bi kısmeti karşınıza çıkarır... yakın bi akrabamızca denenmiştir ve sonucu alınmıştır .... eğer kuran bilmiyorsanız bilen bir kişi sizin yerinize okuyup dua etsin... her gece bir taha suresi... 7 gece sonunda 7 taha olmuş oluyor.... gerçekten tüm samimiyetle niyet edin gerçekten oluyor.... herşey O nun elinde olduğunu biliyoruz niye vermesin ki :) hadi hayırlısı bakalım....

bence evlilikler bu yüzden devam etmiyor. çoğu kişi sadece evlenmeye odaklı yaşadığı için. evlenmekle flört arasında müthiş farklar var diye düşünüyorum. neden kurulu bir düzene bu kadar bağlıyız anlamıyorum. giyeceğimiz gelinlikte balayı da sadece kısa süreli şeyler.peki ya sonra ? evlenmek kolay ama evliliğin hakkını vermek zor bana kalırsa. hele benim gibi sorumluluk alamayıp ilişkiye bile sıcak bakmayanlar için ama gerçekten sevgisini ve saygısını bitirmeden sürdüre bilenlere saygım sonsuz.

çok karamsarsınız içim karardı resmen her şey üst üste geliyor.aklımdan geçen ama dile getiremediğim düşünceleri başlık olarak açmışsınız.yalnız değilmişim diye düşündüm.benimde yaş otuzlara dayandı.ama hala bende tık yok.rabbim hayırlısını versin herkese.ama benim içimden şuan evlilik için dua etmek gelmiyor samimi şekilde dua edemiyorum annem çok üzülüyor bu duruma benim sana dualarım geçmiyor diyor.onu bu halde görünce de çok üzülüyorum.zamanı gelmediğinden midir yoksa treni kaçırdığım için mi bilmiyorum.hakkımda hakkımızda hayırlısı olsun.amin.

Su an isyan edesiniz geliyor cunku. Sonra kabullenme donemi baslayacak. O zaman dua edersiniz. Ama ben sunu merak ediyorum. Artik yasi 50lere gelmis, hic evlenmemis insanlar var. Onlarin da cok dua ettigini biliyorum ama bir sey degismemis. Tamam dua etmek guzel bir sey ama bir seyi degistiriyor mu? Degistiriyorsa onlarin duasi neden kabul olmamis?

benimde yaşım 26 olmasına ragmen korkmaya başladım . Kendimce hazır değilim belki de . Ama çevremde evlenen o kadar çok ki ailenin de son bekar kızı kalmak hem anneden hem babadan bu zor oluyor işte .. kendimce yok ama çevre beni mafediyor .. kuzen arkadaşın muhabeti farklı giderek yanlızlaştığını hissediyor insan .. yediğiniz ayrı geçtiği kuzenleriniz ile artık eskisi olmuyor ..peki bu durumda ne yapılmalı .. bayram geliyor bir şişe uyuşturucu etkili birşeyler mi içmeliyim gelen soruları tiye alabilmek için yoksa

iki yaştan ne olur ki, senden küçük göstermiyodur büyük ihtimal, sen yaş konusunda hassas olduğun için öyle geliyordur

yaş konusunda hassasım ama gerçekten benden küçük olduğu belli. yengemler de bu yorumu yaptı. ailem de çok istiyor görüşmemi olmasını. annem ağlıyor kızıyor bana.evlenince bebek gibi olursun diyor:) ben yaştan dolayı kararsızım. tabi düşündüğüm birkaç mesele daha var. tekrar görüşeceğim sanırım. bakalım artık hayırlısı.

bir de arkadaşlar evlilik için cuma günleri sela ile ezan arasında 18 kez cuma suresi okuyabilirsiniz. fırsatları değerlendirmek,dua etmek biz kullardan, hayırlı ise kabul etmek de Rabbimden. Mevlam neylerse güzel eyler.

hayırlı olmadığı için olmamıştır. dünyadaki herkesin duasının kabul olduğunu dşünsene? mantıklı mı?

bende arkadaş olmak istiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…