hayırlı olmadığı için olmamıştır. dünyadaki herkesin duasının kabul olduğunu dşünsene? mantıklı mı?
Peki evlenip şiddet gören kadınlar için hayırlısı bu muydu? Cevaplarını tabi ki bilemeyiz, inanıyorsan fazla sorgulamayacaksın herhalde değil mi? Yanlış anlaşılmasın, tabi ki Allah'a inanıyorum, ama düşününce dünyada çok fazla acı, haksızlık var. Geçenlerde İran'da asılan bir kadının haberini okudum. Suçu ne bilmiyorum, en fazla kocasını aldatmıştır. Birini falan öldürmemiş yani. O kadının kaderi niye böyle? Bütün sorularımızın cevabı "Allah öyle istedi, sorgulama"ya çıkıyor sanırım. Çevremde bunları konuşacağım soracağım kimse yok. Hep mantıklı cevaplar istiyorum ama mantıklı cevap yok. Öbür dünyada mı alacağız cevapları?
Peki evlenip şiddet gören kadınlar için hayırlısı bu muydu? Cevaplarını tabi ki bilemeyiz, inanıyorsan fazla sorgulamayacaksın herhalde değil mi? Yanlış anlaşılmasın, tabi ki Allah'a inanıyorum, ama düşününce dünyada çok fazla acı, haksızlık var. Geçenlerde İran'da asılan bir kadının haberini okudum. Suçu ne bilmiyorum, en fazla kocasını aldatmıştır. Birini falan öldürmemiş yani. O kadının kaderi niye böyle? Bütün sorularımızın cevabı "Allah öyle istedi, sorgulama"ya çıkıyor sanırım. Çevremde bunları konuşacağım soracağım kimse yok. Hep mantıklı cevaplar istiyorum ama mantıklı cevap yok. Öbür dünyada mı alacağız cevapları?
ohoo senin durumun hiç içaçıcı değil arkadaşım acilen bi kendine gelmen lazım. bunalımdasın ya da bunalıma doğru sürükleniyosun.
dünyadaki herkesin duası kabul olmaz olsa da dünya kaos karmaşa olur diyorum, kadın dayak yiyo hayırlısı bu mu diyosun?
bence işin baya bi isyan boyutundasın. evlilik olayını bu kadar hayatının merkezine koyma.
ben de 29 yaşındayım. evli değilim ama bu kadar karamsar değilim hiç değilim hem de.
bu durum senin ilişkilerine de yansır. biriyle tanışırsın adam hemen anlar senin evlilik konusundaki ısrarcı tavırlarını ve uzaklaşır.
inançlıysan hayırlısını iste kalbini ferah tut, başka şeylerle ilgilen. beklemediğin anda gelir gelecekse,
ben de isterim sevdiğim bi adam olsun mutlu olayım ama olmayacaksa da Allah böyle uygun görmüş derim, başka çare var mı :)
cattycat, verdiğim linkte dua niçin kabul olmaz sorusunun cevabını bulabilirsin belki.
Dua niin kabul olmaz - Dinimiz slam
Kesinlikle haksızlık diye düşünme çünkü mesela zengin ve fakir arasında haksızlık dersin ama öyle değil zengine daha çok sorumluluk düşüyor zekatı,sadakası daha çok oluyor ve Allah dicekki ben sana o kadar mal mülk verdim senin bana daha çok sükretmen gerekirdi vs.
Mesela hasta ve sağlıklı arasında haksızlık dersin oysaki "hasta olunca bir grip bile olsan Allah seni bırakmamış derler" çünkü hastalık Allah tan gelir ve bu dünyadaki bazı günahlara kefaret olur hastalığın boyutuna görede bu değişiyor.
Mesela ölüm dedin kadını asmışlar dedin ölümlerdede aynı şekilde hatta bazı çok acılı ölümlerde (savaşta şehit olmasa bile) şehit sayılıyor ki şehitlere direkt cennet müjdelenmiş.
Yani anlayacağın bu dünyada iyi gibi gözükür ama sorumluluğu öbür dünya için çoktur yada bu dünyada kötü gözükür ama öbür dünya için çok iyidir. Allah ın adaletinden şüphe etme ona güven.
Duası kabul olmayanları sordun ya öncelikle içten ve temiz duygularla dua etmek diye birşey var bunlar daha çok kabul oluyor onun dışında da "duaların iki sonucu var birisi Allah bu dünyada kabul edermiş ikincisi ise bu dünyada değilde öbür dünyada çok daha güzel şekilde kabul edermiş(sana şimdi bu dünyada kabul etmesi daha iyi gözüküyordur ama aslında öbür dünyada etmesi daha iyi tabiki daha iyi diye hiçbirimiz tamam duam kabul olmuyosa öbür dünyada olur diye vazgeçmiyoruz ama kabul olmuyorsada bunu bilerek isyan etmeyelimki mükafatını alalım:)
birde şu boyutu var birşeyi çok istersin ve Allah seni imtihan edecektir onunla imtihan eder onu sana vermeyerek yada inatla çok istersen Allahım ver nolursa olsun ver diye inatla istersen Allah verir ama hayırlı olmaz sonuda ölüm hastalık vs ağır şeyler olur bu yüzden inatla değil hayırlısıyla dua etmek lazım ve Allahım sen herşeyin daha iyisini bilirsin çok istiyorum hayırlısıyla kabul et şeklinde dua edebiliriz. Mesela ramazanda oruç tutanların iftarda orucunu açmadan önce ettikleri dualar kabul olur derler ben her orucumu açmadan önce mutlu bir evlilik için dua ediyorum tavsiye ederim :) bütün sorularınızı cevaplamaya çalıştım inşallah kafanızda soru işareti kalmamıştır :) onlar size şeytanın vesvesesi "haksızlık" vs kulak asmayın.
Ve tabiki Allah önce elinden geleni yap sonra dua et bende veriyim demiş :) aklıma şöyle bir hikaye geldi lütfen okuyun:
Yağmurlu fırtınalı bir günde adamın biri teknesiyle denizde kalmış dua etmiş Allahım bana yardım et kıyıya gidiyim vs diye sonra bir tekne gelmiş adama gel yardım ediyim demiş adam yok demiş ben dua ettim şimdi bekliyorum demiş sonra bir tekne daha gelmiş gitmiş bir gemi gelmiş gitmiş en son iskeleden birkaç kişi geçerken bu adamı görmüş seslenmişler falan bizim adam tekneyede gemiyede iskeledeki adamlarada hep aynı cevabı vermiş siz gidin ben dua ettim Allah tan bekliyorum demiş
Adam beklemiş beklemiş artık ne gemi ne tekne nede insan kalmamış en son Allaha demişki Allahım ben sana dua ettim o kadarda bekledim sen yardım edeceksin diye bekledim herkeside reddettim sen yardım edeceksin beni kurtaracaksın diye neden etmedin demiş
Allahta demişki ey kulum o gelen gemiyide tekneyide insanlarıda ben gönderdim sana duanı kabul ettim sen kurtul diye onları gönderdim ama sen elinin tersiyle ittin demiş :)
Bazen dualar kabul oluyor ama değerlendirmek lazım fırsatları kaçırmamak lazım
Fena olmazdi aslinda :) Boyle cok guzel bir tanisma hikayem var. Konuyla alakasiz ama anlatmak istedim. Universite zamaninda okulda okumamiz gereken kitaplar disinda cok arastirma yapar cok okurdum. Bir gun hoca bi kitaptan bahsetmisti ama turkiyede yok bu kitap, yurtdisindan getirtmistim. Okul bitince evde kitap koyacak yer yok diye sahaflara satmistim. 8 sene once oluyor bu. Gecen sene biri facebooktan mesaj atti. Ben sahaflardan cok degerli az bulunan bir kitap satin aldim, icinde de adiniz yaziyordu. Acaba o siz misiniz? Sizseniz cok tesekkur ediyorum diye bir mesaj. Sonra gorustuk bu kisiyle. Bir universitede doktora ogrencisiymis. Cok da duzgun biriydi. Aslinda super bir tanisma hikayesi ama bir sey hissedemedim.
Kesinlikle haksızlık diye düşünme çünkü mesela zengin ve fakir arasında haksızlık dersin ama öyle değil zengine daha çok sorumluluk düşüyor zekatı,sadakası daha çok oluyor ve Allah dicekki ben sana o kadar mal mülk verdim senin bana daha çok sükretmen gerekirdi vs.
Mesela hasta ve sağlıklı arasında haksızlık dersin oysaki "hasta olunca bir grip bile olsan Allah seni bırakmamış derler" çünkü hastalık Allah tan gelir ve bu dünyadaki bazı günahlara kefaret olur hastalığın boyutuna görede bu değişiyor.
Mesela ölüm dedin kadını asmışlar dedin ölümlerdede aynı şekilde hatta bazı çok acılı ölümlerde (savaşta şehit olmasa bile) şehit sayılıyor ki şehitlere direkt cennet müjdelenmiş.
Yani anlayacağın bu dünyada iyi gibi gözükür ama sorumluluğu öbür dünya için çoktur yada bu dünyada kötü gözükür ama öbür dünya için çok iyidir. Allah ın adaletinden şüphe etme ona güven.
Duası kabul olmayanları sordun ya öncelikle içten ve temiz duygularla dua etmek diye birşey var bunlar daha çok kabul oluyor onun dışında da "duaların iki sonucu var birisi Allah bu dünyada kabul edermiş ikincisi ise bu dünyada değilde öbür dünyada çok daha güzel şekilde kabul edermiş(sana şimdi bu dünyada kabul etmesi daha iyi gözüküyordur ama aslında öbür dünyada etmesi daha iyi tabiki daha iyi diye hiçbirimiz tamam duam kabul olmuyosa öbür dünyada olur diye vazgeçmiyoruz ama kabul olmuyorsada bunu bilerek isyan etmeyelimki mükafatını alalım:)
birde şu boyutu var birşeyi çok istersin ve Allah seni imtihan edecektir onunla imtihan eder onu sana vermeyerek yada inatla çok istersen Allahım ver nolursa olsun ver diye inatla istersen Allah verir ama hayırlı olmaz sonuda ölüm hastalık vs ağır şeyler olur bu yüzden inatla değil hayırlısıyla dua etmek lazım ve Allahım sen herşeyin daha iyisini bilirsin çok istiyorum hayırlısıyla kabul et şeklinde dua edebiliriz. Mesela ramazanda oruç tutanların iftarda orucunu açmadan önce ettikleri dualar kabul olur derler ben her orucumu açmadan önce mutlu bir evlilik için dua ediyorum tavsiye ederim :) bütün sorularınızı cevaplamaya çalıştım inşallah kafanızda soru işareti kalmamıştır :) onlar size şeytanın vesvesesi "haksızlık" vs kulak asmayın.
Ve tabiki Allah önce elinden geleni yap sonra dua et bende veriyim demiş :) aklıma şöyle bir hikaye geldi lütfen okuyun:
Yağmurlu fırtınalı bir günde adamın biri teknesiyle denizde kalmış dua etmiş Allahım bana yardım et kıyıya gidiyim vs diye sonra bir tekne gelmiş adama gel yardım ediyim demiş adam yok demiş ben dua ettim şimdi bekliyorum demiş sonra bir tekne daha gelmiş gitmiş bir gemi gelmiş gitmiş en son iskeleden birkaç kişi geçerken bu adamı görmüş seslenmişler falan bizim adam tekneyede gemiyede iskeledeki adamlarada hep aynı cevabı vermiş siz gidin ben dua ettim Allah tan bekliyorum demiş
Adam beklemiş beklemiş artık ne gemi ne tekne nede insan kalmamış en son Allaha demişki Allahım ben sana dua ettim o kadarda bekledim sen yardım edeceksin diye bekledim herkeside reddettim sen yardım edeceksin beni kurtaracaksın diye neden etmedin demiş
Allahta demişki ey kulum o gelen gemiyide tekneyide insanlarıda ben gönderdim sana duanı kabul ettim sen kurtul diye onları gönderdim ama sen elinin tersiyle ittin demiş :)
ay çok güzelmiş bu gerçekten, niye bir şey hissetmedin ki
Ne güzel uzun uzun anlatmışsınız, çok teşekkür ederim. Benim biraz daha inançlı olmam gerekiyor.
Canım ne güzel anlatmışsın, Allah razı olsun :)
Yakinlasma olmuyor derken ne kastettin canim?
Rica ederim canım :)
Teşekkür ederim :) aminnn Allah sendende razı olsun :)
Ne biliyim iste sebebi yok. Zaten iyi ki de hissetmemisim. 4 seneligine Kanadaya gidiyor yakinda.
Hic evlenmemis, otuz yasin uzerinde ve artik pek de umudu kalmamis olan arkadaslar sorum size. Gunler bir sekilde geciyor. Kimimiz calisiyoruz, kimimiz hobilerimizle zaman geciriyoruz, kosturuyoruz ama geceler size de cok uzucu ve uzun geliyor mu? Neler yapiyorsunuz? Zamaninizi nasil geciriyorsunuz? Ve en onemlisi moralinizi nasil yuksek tutuyorsunuz?
Ben hala ailemle yasiyorum. Cocukmusum gibi odam var, evlilerin evi varken. Bu gucume gidiyor. Odamda bir suru ceyizim var ozenle secip ozenle sarip sarmaladigim. Evim olsa, kendi zevkimce dosesem diye hayal kurmak bile aci veriyor. Ailemle yasamak gucume gidiyor dedim ama Allah onlari basimdan eksik etmesin. Bir gun gelecek onlar olmayacak. Ben ne yapacagim o zaman yapayalniz? O kadar korkuyorum ki.
En kotusu de amacsiz yasamak. Ne icin yasiyorum ki ben? Calismak icin mi? Gezip tozmak deseniz herkes evli kimle gezeyim, yalniz mi? Coluk cocuk yok. Bombos bir hayat. Varligim ya da yoklugum neyi degistiriyor ki? Hic evlenmemis bir halam var. Annesi babasi uzun zaman once vefat etmis tabi. İki kardesi var ama herkes kendi hayatini yasiyor. Oyle olmaktan cok korkuyorum. Kismet deyip geciyoruz. Ama isyan etmemek elde degil. O kadinin ne gunahi var da onun kismetine boyle yalnizlik ve bos bir hayat dusmus?
Yardim edin arkadaslar. Psikolojim cok kotu. Eger benim kismetim de boyleyse koca bir hayat nasil dayanacagim? Siz nasil dayaniyorsunuz?
Canım ya daha ne ,bende öğretmenim okulda çevre okullarda,seminerlere tanıştığın kimseler olmuyor mu?Bence içine kapanıyorsun,herşey ondan ,bazı öğretmen arkaaşlarıma bakıyorum valla özgüvenleri tavan yapmış öyle aman aman güzel bile değiller inanki insan önce kendine her konuda güvenmeli ben üniversitede tanıştım eşimle okul bitince evlendik ,ama inanki sen istersen olur tatlım ....
kızlar bir de çevrenin evde kaldı düşüncesi var.
evlenemedi yazık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?