Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

off sorma aynı korku bendede var ama hala ümidim tükenmedi bence sende ümidini kesme canım Allahtan ümit kesilmez inşallah en hayırlı insanla evlenmek hepimize nasip olurr....

görücü olayını ben de sevmiyorum artık eve birilerinin gelmesine tahammülüm yok ama başka yolu da yok gibi. insan biraz da fırsatları kendi yaratacak, ama bende de fırsat yaratacak girişimcilik yok.

aynen bendede hiç girişimcilik yok hiç kendi kendime hiç fırsat oluşturamıyorum hiç sevgilim olmadı şu ana kadar

ya alnımıza yazılmadıysa işte bundan çok korkuyorum

29 yasındayım hiçte böyle düşünmüyorum yaradan böyle münasip görüyorsa ahlanmak vahlanmak haddime değil. Olmuyorsa vardır bir hayır ne evlenip ayrılanlar var bak bugün 26 yasında kadını kocası 27 kere bıçaklayıp öldürmüş uyuştrucu alkol ne ararsan var kadın boşanmak istemiş böyle olsa daha mı iyi. Şu anda çok güzel giden bir ilişkim var ama hayırlısı ise olsun diyorum...

hiç birşey için geç değil evde oturup durmakla kimseyi bulamazsın ama. gez toz farklı insanlarla tanış arkadaş ortamlarına gir bu işler kolay değil malesef ama eminim ki çabalarının karşılığını alırsın hem moralinde yerine gelir

Artık hiç içimden gelmiyor. Aslında kısmet çıkmıyor değil, çevremde birileri var ama içim ısınmıyor ki. Bir de ailem hiç baskıcı olmadığı hatta çok modern olduğu halde ben yapı olarak dar kafalıyım galiba. Öyle kimseleri yanıma yaklaştırmam. Aman aranıyor mu demesinler aman hakkımda kötü bir şey düşünmesinler diye yer bitiririm kendimi.

bulunduğunuz ortam ve sizin sahip olduğunuz bakış açısı sizi böyle umutsuzluğa sevkediyor bence. bende 26 yaşındayım, evlenen arkadaşlarım da var ama bi sürü bekar arkadaşım da var. hatta iş yerinde falan sen daha çocuksun evlenmeye çok var muamelesi gördüğüm oluyor. o değil mesele tabi ama arkadaşlarınızla gezin tozun, dünyayı keşfedin ne bileyim... biz mesela kurbanda ispanya'ya gidiyoruz üniversiteden 4 arkadaş, hepimiz ekar ve min. 26 yaşındaız:) diğer yandan siz kendine güvenen,sağlam karakterli kadınlar oldukça o kısmetler zaten ayağınıza geliyor, elin adamının derdini mi çekecem diye evlenmeyi siz istemiyorsunuz artık.
dediğim gibi bakış açısı çok önemli, ben mesela hiç anaç bir karakter değilimdir, yavru bir kediyi bebekten daha sevimli bulurum çoğu zaman:)) benim de sıkıntım toplumun ''evlenme yaşı'' olarak uygun gördüğü yaşa gelmem sebebiyle sürekli evlenmem için beklentiye girilmesi ve akrabalar, arkadaşlar tarafından benden habersiz muhtelif kısmetler bulunup tanışmaya zorlanmam vs.

sonuç itibaariyle toplumun size biçtiği role mahkum etmeyin kendinizi. insanları çok seviyosanız bi sürü hayır kurumu var, gönüllü çalışın hayatta bir amacınız olsun. çocukları çok seviyosanız çocuk esirgeme kurumlarında gönüllü ablalık yapın, annelikten çok daha büyük sevap emin olun. ve insanlaa bağımlı bir hayat kurmayın kendinize. kendini ailesine, çoluk-çocuğuna adamış ama yaşlandığında onların yüzüne bakmadığı bir dünya kadın var ortalıkta.

ya alnımıza yazılmadıysa işte bundan çok korkuyorum

Korkunun ecele faydası yok :)
şaka bır yana ; bence Allah'tan hayrlısını ıstemek lazım..
Bir de insana oturdugu yerden koca gelmıyor bırakın kocayı ınsan oturdugu yerden hıcbırsey elde edemıyor.
Bıraz bu yonde cabalamak gerek galıba ne bıleyım dugunlere,davetlere , arkadaş gruplarına katılmak sosyal olmak lazım

Ama mesela dugunlerde davetlerde erkek analarının sızı suzmelerıne konusmalarına da katlanmanız lazım kı bu berbat bısey :)

içine kapanan insanların özgüveni yokmu yani bunu mu demek istiyosunuz size katılmıyorum .....

Hayır dikkatli okusanız onu demek istemediğimi anlarsınız,güzel bile olmadıkları halde kendilerine çok güvenip öyle lanse edip çevrelerinde bir çok kişi olduklarını vurgulamak istemiştim.İçine kapanıklık kişilik özelliği tabikide herkes aynı olamaz....

bu kalıptan çıkmalısın tamam geç değil ama heran geç olabilir sonradan çok pişman olabilirsin. bunun için en uygunu arkadaş çevren onlarla sık sık gez farklı insanlarla tanış elbette karşılıklı hoşlandığınız birisi çıkar. kendi şansını kendin yaratmalısın yıllar çok hızlı geçer.

Arkadaşlar bir çogunuzun yazdıklarını okudum sizi okdar iyi anlıyorumki aynı duyguları çok yaşadım saçma sapan insanlarla zaman öldürdüm en güzel yaşlarımı heba ettim yalnız kaldım agladım zırladım hatta depresyonların alasını yaşadım artık şurdan ilaçlar içeyimde bu hayat bitsin dediğim anlarım oldu ama biryandan da çok dua ettım Allah ım dedim beni sana yakınlaştıracak hayırlı bir eş nasip et dedim hatta mayıs aylarındaydı sanırım hıdırellez de kagıta dileğimi anlatan eş çizdim gül agacının dibine gömdüm (bunu mutlaka deneyin) ve o sene eşimle tanıştım allah başımdan eksik etmesin melek gibi bi insan karıncayı bile incitmez çok ani bi evlilik oldu ama inanın o insan karşınıza çıktıgında hissediyorsunuz bu insan dogru insan diyorsunuz demem o ki ne istiyorsanız Allah tan isteyin hepinize inş hayırlı kısmetler versın Rabbim.... evlilik tabiki güzel ama dogru insanı bulmak gerek... benim piskologum var şöyle söylemişti hiç unutmam güzel evlilik cennet kötü evlilk cehennemdr...

ben de 32 yaşındayım
evlenemedim
üzgün müyüm bilmiyorum
evlenince herşeyin güllük gülistanlık olacağının garantisi yok
bu günü arama riski var
bir de arkadaşlar yalnız yaşlanmak istemiyoruz gibi şeyler yazmışlar
canım kaderde varsa evlensen de gene yalnız yaşlanıyorsun
benim tanıdığım bir sürü kadın var biri 55,biri 80, biri 60 kocalar ölmüş tek başına oturuyor hatuncuklar
yani kimin ne olacağı belli olmaz
canınızı sıkmayın

çok doğru söylemişsinizz bende bekar kalmaktan çok korkanlar arasındayım :85: inşallah herkes hayırlı bir eşe kavuşurr gerçekten bekarlık çok zor ama tabi kötü bi evlilikte zor olurr siz ne kadar şanslısınız...Allah mutluluğunuzu daim etsn... Allah isteyen herkese nasip etsin ama güzel hayırlı bi evliliği ....

kızlar bakın tam 4 ay önce bunları yazmışım şimdi ise okuyup gülüyorum
ben evlenme kararı bile aldım şimdi
umudunuzu kaybetmeyin, darısı hepinizin başına

kızlar bakın tam 4 ay önce bunları yazmışım şimdi ise okuyup gülüyorum
ben evlenme kararı bile aldım şimdi
umudunuzu kaybetmeyin, darısı hepinizin başına

Ayyyy canım ya ne güzel Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin insallah,gercekten cok mutlu oldum senin adına.Acaba bir gün ben de böyle seyler yazabilecek miyim buraya İnsallah yolu acan sen olursun,biz de arkandan geliriz Simdiden mutluluklar diliyorum canım,insallah gönlünce olur hersey.

26 yaşındayım seninle aynı şekilde düşünüyorum. Sanki hiçbir zaman evlenemicekmişim gibime geliyor. Günler kendimi avutmakla geçiyor.

Bu konuya ilk yorumu ben atmışım depresif depresif :)
Kızlar ben de üstteki arkadaşımız gibi evlenme kararı aldım nasipse inşallah :)
Her gece dua ediyordum ve nerdeyse hepsinde dua ederken ağlıyordum.. telefonuma bir günlük yüklemiştim şifreli, oraya her gece nasıl bir eş istediğimi yazıyordum. O günlük benim arkadaşım olmuştu. Ben yazdıkça nasıl rahatlıyordum anlatamam. Çünkü kimseye bu isteğimden bahsedemiyordum. Umrumda değil havalarında takılıyordum :) sonra bir gün o girdi hayatıma. Inanır mısınız tam da günlüğüme yazdığım, Allahımdan istediğim gibiydi! herşeyiyle ama.. Hayallerimden fırlamış gibi yazmışım hep zaten :) çünkü duymuştum dua ederken tam olarak ne istiyorsan onu dile, istediğin kişiyi Allaha anlat diye.. Şimdi o günlüğüme yazdıklarımı okuyorum ve kendime şaşırıyorum neler yazmışım nasıl bir ruh halindeymişim ne çok istemişim, arada küçük isyanlarım olsa da hiç bıkmadan dua etmişim.
Böyle işte kızlar. Çok isteyin, içten isteyin, tam olarak hayal ettiğiniz kişi için dua edin. Hatta benim gibi bir günlük arkadaşı edinin çok işe yarıyor :)
Allah hepinizin dualarını kabul etsin inşallah.Umudunuzu kaybetmeyin :)

Bir kaç sayfayı okudum. İçim daraldı.
Aslında yapacak bir şey yok. Genetiğimiz böyle. Aslında istediğiniz, istediğimiz anne olmak. Anlıyorum.
Ama şu var ki.. Olacaksa olur. Olan ve olmayan her şeyde bir hayır vardır. Olacaksa olması gereken zamanda olur.
Hepinizden yaşça çok büyüğüm. Kabul olan dualarım kadar kabul olmayanlar da oldu. Ve kabul olmamalarının benim için daha iyi olduğunu yıllar içerisinde gördüm ve şükrettim.

Bu yaz iki kız kardeşim de evlendi. İkisi de aşk evliliği yaptı. Biri 36 diğeri 30 yaşındaydı. Özellikle büyük olan kariyerine odaklı yaşıyordu ve evliliği hiç düşünmüyordu. Ama adamın biri çıktı ayaklarını yerden kesti. Şükür ikisi de mutlular. Ama şu var ki bekarken de mutlulardı. Diledikleri gibi gezdiler, çalıştılar, kazançlarını diledikleri gibi harcadılar. Yıllar sonra yalnız kalırsak endişesiyle günlerini zehir etmediler.

Yaşanan gün geri gelmiyor. Pek çoğunuz evleneceksiniz.O zaman çocuk, ev, iş kapanına kısıldığınızda bugünlerinizi çok arayacaksınız. Hayatınızın tadını çıkarın ve aklınızdaki kara bulutları dağıtın bir an önce

Leyya88 ve Lottalove şaşırdım ve sevindim, hayırlı olsun.

Ben de başka bir kısmetle alakalı topiğe bekarım diye 2012 yılında yazdığım yazıyı bulmuştum,bir yıl sonra o yazıyı görüp alıntı yaparak dalga geçerek 'o yazıyı bir yıl önce yazmışım, 2013'te yine bekarım, seneye Allah kerim:)' diye yazmıştım,kısmet işte

(isimleri yanlış yazmışım, düzelttim, inşallah zamanla tüm isimleri tebrik ederiz böyle:))

Son düzenleme:
Uzun zamandır kimsenin neden yazmadıgı belli oldu,buraya yazanların hepsi ya evlenmis yada evlilik kararı almıs sanırım :) Saka bi yana gercekten cok mutlu oldum kızlar güzel haberlerinizi alınca,insallah Allah tamamına erdirsin ve sizden ricam en basından beri bu topige yazan,konuyu sessizce takip eden yada yeni farkeden,evlenme kararı alan,hayatında hersey hala aynı olan herkes buraya yazsın,sevinclerimizi hüzünlerimizi paylasalım )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…