Hiç evlenemeyecekmis hissi?

Bir kere kinanacak birisi bu anlattiklarinizda aska siz degilsiniz. Bunu bir kere anlayin lutfen. Bu zihninizdeki sozler malesef annenizin vede o kendini bilmez "arkadaşlarinizin" sizin bilinc altinizi muthis etki altina almis hali. Hani derler ya kimse guzelligine guvenmesin kimse malina guvenmesin vs vs O arkadaşlarinizin boşanmak zorunda kalmayacagini kim biliyor. Insan ahlakiyla degerli yada degersiz olur. Anlattiginiza gore cok degersiz insanlar. Herkes kirdigi gonlun hesabini öder, uzulmeyin.
Annenize gelince cok yanlis bir davranis. Duygularinizi anlatmayi deneyin. Boyle seyler kader, kismettir. Kimbilir sizin icin ne mujdeler gizlidir. Artik evlilik yaşı ilerledi. Bir bakmissiniz seneye sizde kv konusu aciyorsunuz 😁. Saka bir yana en dogru ve hayirli zamanda mutlu bir evliliginiz olsun insa.llah
Ya ne kadar güzel demişsiniz 🥹. Evet, çok teşekkür ederim.😊

Evlenmediğin adamı nasıl elinde tutacaktın acaba, daha eline almamışsın bile yeni tanışmışsın… arkadaşların çok görgüsüz ve buldumcuk tipler, mesafeyi koy bir an önce hatta görüşme bile. Annen senin evdeki en saçma hallerini gördüğü için abartıyor. Benim annem de yapardı benzer şeyler. Kafana takma diyeceğim ama inşallah yapabilirsin. Nasibin bol olsun inşallah, senin için hayırlı olacak insanlarla karşılaşmanı dilerim.

Evlilik bence matah bir şey. Evliyken anlamayabilirsiniz belki ama yalnız kalınca anlaşılıyor. Sevgilim olduğu zamanlara bakıyorum cidden çok büyük avantaj. Çünkü yalnız değilsin, bir kahve içmek için başkalarının boş vaktini beklemek zorunda değilsin. Kendim de içebilirim ve içiyorum da ama sohbet muhabbet olmayınca olmuyor.
Kafamda çok güzel etkinlik fikirleri var. Arkadaşlarımı çağırıyorum kiminin işi var kimi dertli kimi uzakta. Sevgilim varken böyle olmuyor sık sık vakit geçiriyoruz birlikte. Kendi başına nereye kadar ben o şekilde pek sevmiyorum. Ki mesela alışverişe yalnız gitmeyi severim, özel alana ihtiyaç duyarım öyle gtle don gibi birine yapışanlardan değilim ona rağmen söylüyorum bunu. Belli yaştan sonra lise üniversite arkadaşlıkları kalmıyor herkes yoluna bakıyor yeni edinilen arkadaşlıklarda da öyle. 30'dan sonra aileyle yaşamak da zor boş eve girip gece birine sarılamamak da zor. Her şeyi geçtim insanın cinsel/fiziksel istekleri oluyor. Ben tek gecelik ilişki yaşamıyorum mesela ve böyle olan çok kişi var. O zaman zorluk iyice artıyor. İyisiyle kötüsüyle kavgasıyla sıkıntısıyla hayatı paylaşmak çok daha güzel. Aman hiç kavga olmasın ama duygusal paylaşımım da olmasın demek ot gibi bi hayata yol açıyor.
Arkadaşlarınızın niye elinde tutamadın demesini anlamadım ama. Zaten adam kendisi istememiş helalleşip gitmiş siz ne yapabilirsiniz? Sormadınız mı neden böyle diyorsunuz diye?

Evlenmediğin adamı nasıl elinde tutacaktın acaba, daha eline almamışsın bile yeni tanışmışsın… arkadaşların çok görgüsüz ve buldumcuk tipler, mesafeyi koy bir an önce hatta görüşme bile. Annen senin evdeki en saçma hallerini gördüğü için abartıyor. Benim annem de yapardı benzer şeyler. Kafana takma diyeceğim ama inşallah yapabilirsin. Nasibin bol olsun inşallah, senin için hayırlı olacak insanlarla karşılaşmanı dilerim.
Mesafe koydum, kafam da rahat. İnşallah teşekkür ederim 😊

Evlilik bence matah bir şey. Evliyken anlamayabilirsiniz belki ama yalnız kalınca anlaşılıyor. Sevgilim olduğu zamanlara bakıyorum cidden çok büyük avantaj. Çünkü yalnız değilsin, bir kahve içmek için başkalarının boş vaktini beklemek zorunda değilsin. Kendim de içebilirim ve içiyorum da ama sohbet muhabbet olmayınca olmuyor.
Kafamda çok güzel etkinlik fikirleri var. Arkadaşlarımı çağırıyorum kiminin işi var kimi dertli kimi uzakta. Sevgilim varken böyle olmuyor sık sık vakit geçiriyoruz birlikte. Kendi başına nereye kadar ben o şekilde pek sevmiyorum. Ki mesela alışverişe yalnız gitmeyi severim, özel alana ihtiyaç duyarım öyle gtle don gibi birine yapışanlardan değilim ona rağmen söylüyorum bunu. Belli yaştan sonra lise üniversite arkadaşlıkları kalmıyor herkes yoluna bakıyor yeni edinilen arkadaşlıklarda da öyle. 30'dan sonra aileyle yaşamak da zor boş eve girip gece birine sarılamamak da zor. Her şeyi geçtim insanın cinsel/fiziksel istekleri oluyor. Ben tek gecelik ilişki yaşamıyorum mesela ve böyle olan çok kişi var. O zaman zorluk iyice artıyor. İyisiyle kötüsüyle kavgasıyla sıkıntısıyla hayatı paylaşmak çok daha güzel. Aman hiç kavga olmasın ama duygusal paylaşımım da olmasın demek ot gibi bi hayata yol açıyor.
Arkadaşlarınızın niye elinde tutamadın demesini anlamadım ama. Zaten adam kendisi istememiş helalleşip gitmiş siz ne yapabilirsiniz? Sormadınız mı neden böyle diyorsunuz diye?
Bunu insanların bakış açısı diye açmak istemedim ama madem sordunuz anlatamamda sakınca olmadığını düşünüyorum :) Arkadaşım diye bahsettiğim o iki insan birinin şu an nişanlı ötekinin de evlilik arifesinde olduğu erkekleri ellerinde tutmak için cinselliği kullandılar. Sonra özellikle biri bunu ona karşı koz olarak kullandı ki bana ters gelen şeyi ben yapmadım diye elinde tutamadın dediler :)

Bunu insanların bakış açısı diye açmak istemedim ama madem sordunuz anlatamamda sakınca olmadığını düşünüyorum :) Arkadaşım diye bahsettiğim o iki insan birinin şu an nişanlı ötekinin de evlilik arifesinde olduğu erkekleri ellerinde tutmak için cinselliği kullandılar. Sonra özellikle biri bunu ona karşı koz olarak kullandı ki bana ters gelen şeyi ben yapmadım diye elinde tutamadın dediler :)
Çevreniz muhafazakar mı seküler mi?
Bana çok garip geldi yaptıkları şeyler

Eski nesil anneler hep böyle :) İzindeyken annemlerde mutfak temizliyordum eşimde evi süpürüyordu. Annem eve girince bana kızdı "Damat ayrı kılıbık, oğlanlar ayrı. Ne bu damatların çektiği? Yavrum kendi evinde napıyorsan yap ama adama niye benim evi temizletiyorsun? " dedi 😅😅😅 yani sonuçta biz kirlettik ama kızmıştı.

İzinde annem yokken eşimle beraber evi temizliyoruz komple. Annem varsa yaptırmak istemiyor eşime.

Arkadaşlarınız ne biçim arkadaş yahu? Herkes evlenmek zorunda mı? Çoğunluk mutlu bir yuva kurmak ister ama bu doğru insanla olmalı. Bu baskılarla en olmayacak adamların evlenmeyin, doğru insan karşınıza çıkınca evlenin.

Annen dahil çevrende bulunan insanlar ne kadar kötü, şaşırdım. Kendine laf söyletme ya, 30 yaş ne, hiçbir şey. 32’imde evlendim 42’imde boşandım, sen kadar umutsuz değilim. Ay sanki evlilik çok matah bir şey. Çoğu kadın mutsuz, mutlu evli çift sayısı gerçekten az. Mutlu olacağın bir evlilik iste, insanlara ağzının payını ver. Hayattaki tek gayeniz evlilik, sayenizde bende sığ biri oldum çıktım de. Alınan alınsın.

Nedir bu evlilik baskısı ben anlamıyorum. Gram ilerlememisiz toplum olarak, hala insanların hayatına burnunu sokan- bunun üzerinden kendine gündem yaratan,bomboş fikirlerini bize dayatan ve bunu da normal kabul eden zihniyetler var.
Kendilerine göre bir hayat standardı belirlemişler, herkesin de o şablona uymasını bekliyorlar.
Yedirmeyin kendinizi şunlara ya. Siz yolunuza bakın, bu insanları duymayın. Bir gün gelir karşınıza çıkarsa istediğiniz gibi biri, seversiniz evlenirsiniz. Allah'tan hayırlısını isteyin, bu insanları da hiç duymayin. Siz kendi hayatınızı yaşıyorsunuz, başkalarının beklentilerini değil. Ben böyleyim kime ne dedikten sonra dünya daha bi güzelleşiyor göreceksiniz.

Sevilmemek bir erkek tarafından seçilmemek istenmemek evde kaldın baskısı …
Gördüğümüz evliliklerin belki %70'i problemli. Dışarıdan görünene çok aldanmam gerçekten gözlerden mutluluğu belli olan insanlara inanırım. Ben evliyim mesela, dışarıdan da iyi görünüyoruz. Ama ben içten içe mutlu değilim, hep içimde keşke hiç evlenmeseydim yankılanması var. Tabi bu söylediğim bekarlara pek geçmiyor biliyorum, bütün evliler şikayet ediyor ama evli kalmaya devam ediyorlar diye düşünülüyor. Ama öyle değil işte, evli kalmak için bazen bir iki neden yeterli oluyor ama evlenmek için bir iki neden yetersiz bilmem anlatabildim mi?

ben 25 yaşındayım evlenen arkadaşlarım tarafından ufak imalara maruz kalmaya başladım bile hatta en yakın arkadaşım mevcut sevgilim için bununla da evlenemezsen daha kimseyle olmaz dedi. evlenen kişilere tüm bekarlara acıma hali yükleniyor heralde ama bence bizim özgürlüğümüzü kıskanıyorlar hahahahah

Gördüğümüz evliliklerin belki %70'i problemli. Dışarıdan görünene çok aldanmam gerçekten gözlerden mutluluğu belli olan insanlara inanırım. Ben evliyim mesela, dışarıdan da iyi görünüyoruz. Ama ben içten içe mutlu değilim, hep içimde keşke hiç evlenmeseydim yankılanması var. Tabi bu söylediğim bekarlara pek geçmiyor biliyorum, bütün evliler şikayet ediyor ama evli kalmaya devam ediyorlar diye düşünülüyor. Ama öyle değil işte, evli kalmak için bazen bir iki neden yeterli oluyor ama evlenmek için bir iki neden yetersiz bilmem anlatabildim mi?
niye mutsuzsunuz ki

Ben inanmıyorum öyle şeylere ya 😂
Yani kocam gider diye negatif saçması olarak değil de dırdır olarak görüyorum. Yeter anne diye dırdırına derim yani.
Öyle söylemeyle olacak olsaydı senelerdir bizim kuzeni boşarlardı. Bu huyla bu tembellikle kaç sene gider diye diye 20. Evlilik yıldönümlerini kutlattılar. Çünkü bizimkiler ev işi temizlik yemek diye yıpranırken kuzenim işve cilve sempatiyle her işi kocasına yaptırır 😂😂boşasa o boşanırdı öyle sözle
Kız ne biliyim hep derler ya kötüyü çağırma falan diye 🤭 olumlu konuş olumlu olsun derler 🫠kötü olacak olan zaten biz ne enerji ne elektrik yayarsak yayalım olacağı varsa oluyor aynen 🤷‍♂️ Allah mutluluğunuzu daim etsin 😘

Bence yaşım geçiyor diye evham yapmayın. Her dua nasibine; her nasip vaktine esirdir. İnsanların ne dediklerine kulak asmayın. Sosyal ortamlara olabildiğince girin. Kurslar, vakıf ve dernek etkinlikleri... Ayrıca kalbi kötü olan kimseyi ilişkinize çöpçatan yapmayın. Bunu bir kere denedim. Sürekli özel konuşmaları soruyorlardı, ilişkiye dahil ve müdahil oluyorlardı. Çok rahatsız olmuştum. Sizde de muhtemelen aynı şeyler yaşanmıştır. Ben evrenin enerjisi olduğunu düşünüyorum. Kendinize değer verin enerji çakralarınızı açın ve her cümlenize olumlu niyetlerle başlayın. olacak, bulacağım, şöyle değer verecek sevecek gibi. Böyle yapıp akışına bırakınca çok güzel insanlar sizi buluyor.

niye mutsuzsunuz ki
Evlilikte iyi günde kötü günde söz veriyorsunuz ve sonrasında bazılarına kötü günler çok hızlı ve çok ağır geliyor. Evlilik yemini ettiğin için kaçamıyorsun da yani aslında çok derin sıkıntılar da ben böyle yüzeysel yazmaya çalıştım.

Kanım donarak okudum her şeyi.
Öncelikle o arkadaş dediğin şeytan kişilerle bir daha sakın ama sakın görüşme. Bak sana çok net söylüyorum, konuşma bir daha tek kelime.
Kimse evlenmek zorunda değil. Evlenmenin yaşı yok. Belki 40 yaşında hayatının aşkını bulacaksın? Yerini yurdunu bilmek, düzenini kurmak için evlenmek zorunda mısın? Biriktir paranı çık ayrı eve kur düzenini.

Yemin mi ettik her kadın belli bir yaşa gelince evlenecek diye de benim mi haberim yok yahu??

İnsan evlenmek için birini sevmez. Birini çok sevdiği ve hayatını o kişiyle devam ettirmek istediği için evlenir. Sırf toplum baskısından, aile baskısından dolayı evlenirsen başına yeni dertler alırsın. Sonra bu çevrende ki insanlar, annende dahil yarın bir gün evliliğin kötü gittiğinde “beceriksiz kocanı elinde tutamadın” der. Kimse sana kapısını açmaz haberin olsun. Kulağını tıka insanlara hayatına, kariyerine odaklan. O kişi bir yerdeyse çıkıp bulacak zaten seni.

Ayrıca hiçbir evlilik öyle dışarıdan gördüğün gibi mükemmel değil. İnsanlar sosyal medyada kocasıyla yaşadığı kavgaları paylaşmıyor. Tabi ki herkes en güzel anlarını gözüne gözüne sokacak. Senin yoldan el ele mutlu şekilde geçerek özendiğin çift belki bir saat önce korkunç bir kavga yaşadı. Ne biliyorsun? Allahtan sadece kendin için hayırlısını iste. Daha genceciksin. Hiçbir şey için geç kalmadın. Hayat bir erkekten ve evlilikten ibaret değil. Kişisel gelişimine odaklan, sustur insanların çenesini. Hadsizler.
+1
Bu cahil ve zorba insanların çirkin gözleriyle bakma kendine, asla kötü konuşma kendinle, kötü enerjiyi çekme bu şekilde, hem onlara hiçbir şey kanıtlamak zorunda değilsin. Ne münasebet sana böyle davranma hakkını buluyorlar kendinde, kendini ne kadar ezmişsin ki bunlara müsaade ediyorsun, lütfen kendine gel, yazık yani gençliğine. Biliyorum, zor kulak tıkamak, birden silkelenip sıfırlanmak, bu baskılara göğüs germek ama yavaştan da olsa kendini bulmalı ve sınır çizmelisin.

Ne güzel, mesleğin varmış, birini bulmak için değil de kendi keyfin için kurs ve etkinliklere katıl; spor olur, sanat olur, gezi olur, dil kursu olur vs vs, sevdiğin, iyi niyetli insanlarla iletişimi devam ettir, gerekirse psikolojik destek al ve kendini tanı. İyi hissettiğinde iyi enerjileri çekersin, inancına göre dua çok iyi gelir.

Kendine bu muameleleri ne yap ne de yaptır.

Back
X