Hic boyle bi evlilik hayal etmemistim :(

Esimin ailesi bana gore ellerinden geleni yaptilar benim ailemde elinden geleni yaptilar. 5 ay icinde onlari hic hazirliklari yokken dugun yapmaya mecvur eden bizdik ve onlsrin bizi kirmamasina,sevinecegi yerde onu yapmadialr bunu almadilar hep soylendi hep sikayet etti..
Ben gozu yukseklerde luks duskunu bi kiz degilim cok sukur ailemde herdeyi gordum oyuzden ailesine hic baski yapmadim ne alindiysa tesekkur edip saygi duydum. Ama esim bunu yapmadi.

Bu konulari bazen aciyorum acinca ozur dilemiyor ve diyorki surekli eskisi acip durma yeter artik diyor. Bende acmiyorum artik.. fakat unutamiyorumda... mesela suan ailesi 6 kisi benim evimde misafirler. Ben onlara okadar guzel davraniyorum hurmet ediyorum ilgileniyorum guleryuz gosteriyorum esiminde hosuna gidiyor ama bitanesini bile o bnm aileme yapmiyor.
Yapmasin.. onunda evladi ona aynisini yaptiginda bikez daha hatirlatirim bu gunlerini...
Ailesi 15 gunlugune kalmaya geldiler ve esim iyice beni unuttu. Ne konussak ne tarttissak annesine anlatiyor dedikoduyu cok seviyor. Hep kendisi hakli her konuda oyle saniyor. Rabbim bana guc versin de su 15 gunde herhangi bi olayda patlamayim ve firsat vermeyeyim.
Sabrınıza hayran kaldım.Eşiniz sizin gibi birini bulmuş ,yatıp kalkıp dua edeceğine ,sizi üzüyor mu?Başka kadın olsa sen benim aileme sürekli laf söylüyorsun ben de senin ailene bakmam der,ailesine surat asardı.İnşallah bu sabrının ,iyiliklerinin mükafatını görürsün canım.Ailenizle düğün öncesi bir kırgınlık yaşadı mı eşiniz,size göre normal olup eşinize ağır gelen bir söylemi oldu mu?Belki o yüzden ailenizi istemiyor da olabilir,maddi konular bahanedir.

Hayat geçiyor. Hayat arkadaşı bulmak o kadar da zor değil.
Bu sizin tecrübenz olur.

Aileniz arkanızda. Çalışırsınız, evinizi barkinizi kurarsiniz. Sonra dikkatli adım atarak yeniden evlenir çoluk çocuğa karisirsiniz.
Hayat bu kadar şeyi yaşayıp üzülmeyecek kadar kısa.

Bu cümlemi unutmayın. Adımla hatırlayın. ;

Bu evliliginiz asla asla düzelmeyecek. Her düzelir gibi olduğunda yeniden eskiye doneceksiniz.
Karaktersiz , evrimini tamamlamış ama olgunlaşmamış bir adamcik var karşınızda.

İnternette mi tanıştınız? Evlenmeden önce yüz yüze görüştünüz mü hiç? İlk günden beri böyleymiş, düzelir gibi gelmiyor bana. Size olan saygısını çok erken kaybetmiş.
Annemle daha once tanisiyorlardi annemin hastalik sebebi ile bikez gecmis olsuna geldiklerinde beni gordu ve sonra konusmalari internet uzerinden devam ettik. Uzak sehirlerde olunca yanyaana vakit gecirme sansimiz pek olmadi 10 belki 15 en fazla oda dugun isleri icin

Annemle daha once tanisiyorlardi annemin hastalik sebebi ile bikez gecmis olsuna geldiklerinde beni gordu ve sonra konusmalari internet uzerinden devam ettik. Uzak sehirlerde olunca yanyaana vakit gecirme sansimiz pek olmadi 10 belki 15 en fazla oda dugun isleri icin
Ha bir de anneniz sayesinde tanımış sizi. Niye bu kadar düşman peki? Siz bilirsiniz de, aileme saygısızlık benim yutabilecegim bir şey değil.

Cok tesekkur ederim guzel yorumun icin. Dediklerini uygulucam canim insaallah
Kocanın sevgisi, ayı sevgisine benziyor. ayı da sevdiğini pençe darbesiyle öldürürmüş ya eşin de seni yavaş yavaş öldürüyor. daha bu genç yaşında dert hastalık sahibi oluyorsun.
ben sevgisine delil göremedim gerçi.
sen eşine sevginden, saygından ailesine hürmette kusur etmezken, eşin ailen hakkında kötü davranıyor.
o ailesine harcarken sen ses çıkarmazsın ama o sen ailene yardım etmek isteyince hakaret şiddet uyguluyor.
çocuğu mutlu yuvanız için değil, boşanmaman için istiyor, çünkü çocuk istememeni ayrılmak istemene bağlıyor.
seven insan üzmez, dövmez, hakaret etmez.
eşini düzeltmek mi istiyorsun? önce sen iyileşmeli ve güçlü olmalısın. ayılıp bayılan sinir krizleri, öfke patlamaları yaşayan ve şiddete uğrayan sensin, önce sen önemlisin bu hayatta.
önce sen kendini kurtar, sağlığına dikkat et. eşinin sana hakaret etmesine, dövmesine bir daha müsade etme. gerekirse şikayetçi ol ki korksun.
sen kendini iyi hissettiğinde aslında değmeyecek bir insanla boşa zaman geçirdiğini anladığında doğru kararı vereceksin.
ayrıca eşinin ailesine iyi davranman çok güzel, zaten kötü davranma gibi bir şansın da yok. eşin seni mahveder. ailesine şikayet etmesi ise ayrı rezillik.
umarım bir an önce kendini kurtarırsın.

Cok tesekkur ederim canim yorumun icin. Sevdigine inaniyorum gizlisi saklisi olmayan gozu disarda olmayan evine bagli bi adam. Ve bana olan ilgisi hala az da olsa var. Sanirim konusmamiz gerekiyor.
sevmek gözü dışarda olmamak, sana harçlık vermek değil canım.
senin eşin seviyorsa bizimkilerin yaptığı nedir?
benim eşimin de gözü dışarda değil, maaşını aldığı gibi bana verir. harcamalarıma karışmaz ama asla dövmez, sövmez, hakaret etmez, kalbimi kırmamak için uğraşır, ben üzülsem benden çok üzülür, hata yaparsa özür diler, beni asla ailesine şikayet etmez, ezmez, hor görmez, sinir krizleri geçirtmez.
sence hangisi sevgi?

Ha bir de anneniz sayesinde tanımış sizi. Niye bu kadar düşman peki? Siz bilirsiniz de, aileme saygısızlık benim yutabilecegim bir şey değil.
Esim herkesten herseyden sikayet eder. Mesela bugun bize bi misafor geldin cayimizi icip gitsin uc gun onu konusur dedikodudunu yapar susmaz. Ona,gore dunyadaki tek hakli kendisi tek,iyi insan,annesi. Kendi kardesleri hakkinda bile agza alinmayacak seyler soyler herkesle herseyle kavgali. Annesi gibi ona uyup aynen oyle dogrusun dersem benden iyisi olmaz
Fakat ben de bunu yapamam oyuzden ben dusmaniyim annesi gibi olmadigim icin. Annesine kimi anlatirsa,anlatsin sen haklisin oglum der iyice kizistirir. Ben haksizsa haksiz derim onu doldrmam oyuzden benimle iletisim kuramaz.
Annem sayesinde beni tanidi ama anneme dusman. Sebebi annem maddi olarak destek olamdigi icin. Yani esime gore bi insan size maddi destek oluyorsa o iyidir olmuyorsa,kotudur

siz sülalaece borç batağındasınız... neden evlendin ki dakkasında??? annen borçları biince (o borçların daha bitttiğini görmedim ben ) gitsin madamma coco dan esse den tabak çanak falan alsın bulaşık makinan yoksa bir b. makinası bir halı birşey aldır gelince bari çocuğa da böyle bohça isteriz falan denmişse zaten iyice dolmuştur çocuk

sevmek gözü dışarda olmamak, sana harçlık vermek değil canım.
senin eşin seviyorsa bizimkilerin yaptığı nedir?
benim eşimin de gözü dışarda değil, maaşını aldığı gibi bana verir. harcamalarıma karışmaz ama asla dövmez, sövmez, hakaret etmez, kalbimi kırmamak için uğraşır, ben üzülsem benden çok üzülür, hata yaparsa özür diler, beni asla ailesine şikayet etmez, ezmez, hor görmez, sinir krizleri geçirtmez.
sence hangisi sevgi?
Haklisiniz.

siz sülalaece borç batağındasınız... neden evlendin ki dakkasında??? annen borçları biince (o borçların daha bitttiğini görmedim ben ) gitsin madamma coco dan esse den tabak çanak falan alsın bulaşık makinan yoksa bir b. makinası bir halı birşey aldır gelince bari çocuğa da böyle bohça isteriz falan denmişse zaten iyice dolmuştur çocuk
Okudugum en sacma yorumdu tesekkurler

ilk basta diyecegim cocuk isini ertele suan dusunme once bi evliliginiz otursun.
bence simdi evliliginiz icin iyilestirme cabalariniz olmali karsilikli.. tek tarafli fedakarliklarla evlilik cok yipranir..
size tavsiyem iki yolunuz var ya esinizden ayrilacaksiniz..yada gecinmeye niyetiniz varsa eskileri aslaaa karistirmayacak gundeme getirmiyeceksiniz.hem ayrilma hem de eskiyi isit isit dur huzur olmaz..
eskileri konusmadan normal sevgi ve sayginizi sorumlulugunuzu gostetererek evliliginizi bi bakima alin..
siz eskileri dile getirmeyip esinizde konusmalarini duzelterek evliliginizin guzellesecegi hissindeyim Alahin izniyle..niyetler iyi olursa sonuclar da guzel olur..

Siz bayramda kayınvalidesini davet eden hanımsınız değil mi..
Oysa o konuda herşey ne güzeldi..
Meğer neler yaşıyormuşsunuz.
Eşiniz sizin ailenizle konuşmanızı dahi istemezken siz onun ailesini davet etmiş,nasıl daha güzel ağırlarım diye soruyorsunuz.
Neden? İnsansınız çünkü.. Ama bir yandan da af buyurun enayilik de denilebilir, değil mi? :KK43:
Hayallerle evlenip sonra böyle hüsrana uğrayan kızlara ben çok üzülüyorum.
Öteki konuda da yazmıştım, sizin eşiniz adam olamamış henüz. Bu gidişle de olmaz.

Siz en iyisi şimdilik çocuk filan yapmayın sakın.
Ve kendinizi ezdirmeyin, ailenizle iletişiminize engel olmasına izin vermeyin.
Bu evlilik kurtulur mu orasını bilemeyiz. Ama saygı bitmişse zor toparlanır.
Kendinizi dinleyin, ne istediğinizi bilin.. Sonrası belki daha kolay ilerler.
Öyle veya böyle, mutlu olmanızı dilerim, iyi bir insansınız, bu yazınıza yansıyor...

Bu kereste duzelirse; dedem mezarindan kalkip gelir :KK14:
Calis ama o okuzun eline para sayma akillanman lazim :işsiz:
Annene babana laf soyletme ,olup geberiyodun ya benim icin ailemden ne parasi bekliyosun diyemiyo musun ?
Son olarak kendini degil onu bayilt :kahve:

Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.
Şöyle de bir durum var insanlar birbirini iyice tanımadan evlenmemeli zaten ilişkinin başı her türlü güzeldir. Bunun büyüsüne kapılmamak lazım.

Evliliğini çok yıpratmışsın saygı bitmiş,sevginiz kaldıysa oda bu gün yarın tükenir huzurun olmadığı yerde sevgide kalmaz.... Sağlığını bozacak kadar olayı şiddete götürecek kadar hor kullanılmış bir ilişki neticesinde bir umut belki düzelir diye beklemek yanlış. Önce öfkeni kontrol etmeye çalış eğer evliliğini kurtarmak istiyorsan karşılıklı konuşun ve hatalarınızı düzeltmeye çalışın evliliklerde ilk bir yıl çok tehlikelidir üstelik çok tanımadan evlenmişsiniz biraz fedakarlık yapın lütfen telafi edilebilir ancak sizin istemeniz gerek. Daha fazla saygınızı tüketmeyin. .

Evliliğini çok yıpratmışsın saygı bitmiş,sevginiz kaldıysa oda bu gün yarın tükenir huzurun olmadığı yerde sevgide kalmaz.... Sağlığını bozacak kadar olayı şiddete götürecek kadar hor kullanılmış bir ilişki neticesinde bir umut belki düzelir diye beklemek yanlış. Önce öfkeni kontrol etmeye çalış eğer evliliğini kurtarmak istiyorsan karşılıklı konuşun ve hatalarınızı düzeltmeye çalışın evliliklerde ilk bir yıl çok tehlikelidir üstelik çok tanımadan evlenmişsiniz biraz fedakarlık yapın lütfen telafi edilebilir ancak sizin istemeniz gerek. Daha fazla saygınızı tüketmeyin. .
neden konu sahibi istesin ve telafi etsin? evlenene kadar canım cicim diyen kocası, evlenince ailesiyle görüşmesini engelliyor, çalışmasını engelliyor, karısı mutsuz olduğu için kriz geçirirken, hakaret ve şiddet uyguluyor. karısını annesine şikayet ediyor çocuk gibi. bir de evliliğin sallantıda olduğunu bildiği için düzeltmek yerine karısına çocuk yapması için baskı yapıyor ki, dövse de sövse de karısını çocukla tehdit edip terketmesini, boşanmasını engelleyecek o kıt aklıyla.

Back