Hic boyle bi evlilik hayal etmemistim :(

Bence buna en güzel cevabı yine siz verirsiniz. Kendinizi dinleyin eşinizin düzeleceğine inanıyor musunuz? Bakın kadına erkeğe evlilik içerisinde her türlü şiddete karşı bir insanım ama insanlar değişebiliyor. Ben bizzat şahit oldum çevremde ancak tamamıyla değişmiyorlar ya da derinlere itiyorlar eski huylarını zamanla aşıyorlar. Eşinizin önce kendi tavırlarında yanlış şeyler olduğunu gerçekten kabul etmesi, değiştirmek istemesi lazım tabii sizinde. Ancak dediğim gibi bunları en iyi siz bilirsiniz, ihtimalleri değerlendirin

lutfen cocuk yapmayin bu adamdan ilk aylarda boyleyse ilerki gunleri tahmin edemiyorum. Saygi bi kere tukendimi hicbir sey duzelmiyor.

Ne kadar kolay boşan diyor millet yahu :/ hikayende çok boşluk var, neticede taraflı bir anlatım söz konusu. eşinin söylemiş olduğu bir şey bulmaca parçası gibi yerine oturdu. sen bu evliliği benimseyemedin demiş.. burdan yola çıkarak senin anneme şöyle yaptı böyle dedi böyle küfrettilerini de göz önüne alarak adam çekirdek aile olmaya çalışıyor ama sen anne özlemi ile yanıyormuşsun gibi duruyor. o seni eve bağlayamadıkça da sinirleniyor ve senin delirip şiddet uygulaman ardından da düşüp bayılmaların adamın sana olan saygısını tamamen bitiriyor. bu da her türlü hakaret şiddete şiddetle karşılık vermeye dönüyor. iş para meselesi değil sana çalışma evinde otur diyen adam çok delirtmediğin sürece boşansan bile aç açıkta koymaz seni. her zaman böyle ayılıp bayılmalar bana show gibi gelmiştir. sen kavga et sonra kalk adama vur adam karşılık versin sonra ayıl bayıl.. psikolojin bozulmuş senin.. ama bozan adam değil ana ocağından ayrılmak ve hayalindeki masal evliliğini yaşayamamak. benim sana tavsiyem otur kocanla konuş. haklısın ben bu evliliği benimseyemedim ama seni seviyorum kaybetmek de istemiyorum. ilişkimizden saygısızlığı ve şiddeti kaldıralım, ailem hakkında kötü şeyler söyleme bu benim psikolojimi bozuyor, kötüyseler bile ölüm de benim delim de benim kötüm de benim de. ayda 1 aileme giderim veya 2 haftada bir- ne zaman istiyorsan- madem istemiyorsun haklarında konuşmak zorunda değiliz ama onlar enim ailem ve ben onları tamamen hayatımdan çıkarmak istemiyorum, sen buna zorlayınca da ister istemez senden soğuyorum de. çocuk istiyorsun senin evladın böyle yapsa hoş olur muydu diyerek empati yapmasını sağla. kavga etmeden bunu konuşamıyorsanız da bir evlilik terapistine gitmeye razı et. düzelmeyecek bir şey yok ortada ama pembe panjurları kaldırmanın zamanı gelmiş. kimse evliliğinde hayal ettiklerini yaşamıyor sen mevcut olana bak bu portre seni mutlu etmiyorsa da boşan. çünkü elde edebileceğin bunun 2 tık üstü.

Valla kim ne derse desin, boşanılmayacak olaylar değil bunlar.
Adam hem beni çalıştırmayacak hem de 120 tl için saymadığı laf kalmayacak!
Ayrıca aileme söylediği sözler, bana ettiği hakaretler de cabası.
Boşanmak için illa şiddet ya da aldatma gerekmiyor ki sözlü şiddet var, bu davranışlar insanı içten kemiren ve her geçen gün hayattan soğutan şeyler.
Biran önce çalılıp birikim yapın, ardından açın davayı da görsün dünya kaç bucak!
Böyle adamlar gelmez ki benim gibi burnunu sürtecek, dünyayı dar edecek insana.
Anca ezebileceği, sindirebileceği birini bulup, canını emerler!

Karşılıklı karar alıp baştan deneyebilirseniz düzelebilir. Denemekte fayda var bir kaç ay deneyin olmadı ayrılın gitsin hayatın sonu değil ya

daha 6. ayda saygı bittiyse he rşey bitmiştir bence. çalışıp parayı direk ona vereceksen ne anladın o çalışmadan. bir ay boyunca çilesini sen çekeceksin ama parayı tıpış tıpış ona vereceksin ailene bir kuruş bile veremeyeceksin. ona neymiş acaba. az yesin de köle tutsun kendine.

Valla paradan daha önemli şeyler var demekki adamın parası var karakteri yok. allah sabır versin evlerden ırak.

Ben hikayeniZde boşluklar olduğunu düşünüyorum.o boşlukları yazmadığınız için hasta bir adam resmi var karşımızda.

Mesala bir arkadaşa yazdığınız cümlede eşinizin "sen kendini hiç bu eve ait hissetmedin" cümlesi bence ilişkinizin ve eşinizin duruşunu ifade ediyor.
Ben eşinizin saygınlık beklediğini düşünüyorum sizden. Bunu ezilmekle karıştırmayın lütfen. Siz ona saygı duymadığınız için o da -doğru olmasa da- sizi ailenizden uzaklaştırmaya çalışıyor.
İyi Bir danışmana gidip üçüncü göz vesilesiyle siz de kendiniZe ve ilişkinize daha objektif bakabilirsiniz.
Aslinda bu tiplerin hastaligi bu biliyor musunuz?
Once insani dislayip, ezip, uzup, sorunlu bi insan haline getirip sonra da yine onu suclamak.. Yani kadini psikolojik anlamda itip kakiyor, eş gibi hissettirmiyor, aitlik hissi vermiyor, sonra kadin uzaklasinca da "sen zaten soylesin, boylesin.. Sen zaten aileni benden cok seviyorsun, sen zaten beni saymiyorsun' vs vs.. Suclayici tavirlar, niyet okuyup kafadan cikarimlar yapmalar, kendi hatalarını bambaska yerlere çevirip karsidakinin uzerine atmalar.. Bunlardir temeldeki sorunlar.. Yani bu anlattigim tiplere ne yaparsaniz yapin, olay cikarmak icin baska sey bulacaklardir.. Bi insanin esinin ailesine bunca kafa takmasi ve resmen eziyet etmesi hic normal degil.. Diyelim ki bi şeye kirildi, alindi ve hakli.. Bunu dile getiris de cok onemli.. Tepkiler gercek yuzunu gosteriyor insanin..
Bizzat yasadim ve onun haricinde meslegim de insanlar uzerine.. Malesef ki durum bu..

Uzun zamandır siteyi takip ediyorum şu an sana yazmak için üye oldum. arkadaşım seninle birebir aynı şeyleri yaşadım. Hatta okuyunca öyle tanıdık geldi ki iki erkek bu kadar mı aynı olur hayret ettim. Geçen ay anlaşmalı bosandim 7 ay sürdü evliligim ancak bu kadar sabredebildim ona. Sana tek bir tavsiyem var bosan çekme bu ruh hastasını şu an o kadar huzurluyum ki anlatamam emin ol daha mutlu olacaksın o adamla ömür geçmez bütün sorunlarınız cozulse başka birşeyi sorun eder emin ol yol yakinken dön

Fazla sabırlısınız mutlu olmadığınız bir evliliğe boşuna tahammül etmeye gerek yok.:bicak:

eşiniz iyi maaş alıyorsa tatile gidin birlikte vakit geçirin birbirinize vakit ayırın gerçekten kalbinizde sevgi varmı tartın, ve tekrar eski hale gelebilirmisiniz, aynı mutlulukları yaşayabilirmisiniz hayal edin, bende benzer şeyler yaşadım ilk zamanlar ama sevgiyi kalbimizde hissettik ve hep affettik birbirimizi, şimdi oğlumuz var 10 aylık dahada iyiye gidiyor şükür.

ayyy Allah'ım 5 ayda evlenip, ailenize sövünce susup, çalış deyince çalışıp, çalışma deyince çalışmayıp bir de üstüne marifetmiş gibi hamile kalırsanız daha çoook ağlarsınız. önce ne istediğinizi bir anlayın. maaşı iyiymiş te bilmem ne. çalışmayı sadece para kazanmak olarak gören o zihniyetinizden bir kurtulun. az kendinize saygınız olsun ya. bu ne böyle? Allah akıl fikir versin daha yazacak çok seyim var da anlatabilir miyim bilmiyorum.

Back