Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Mesela 3 tane deri ceketim vardı 2tane kaldı
Bir sürü mevsimlik tunik
Yaklaşık
Anladım
Tıpkı ben
Yıka ütüle katla
Sabah üstte be varsa onu giy

Bir de bana kızmayın, siz buraya sordunuz

Ben de size
anlamadım amq sizşn az mı kıyafet iniz var o kısmı anlamadım.

Yok neden kızayım. Herkes in düşüncesi farklı olabilir

Dolapta çeşit çeşit kıyafet olsa bile

5 dk daha uyuyayım diye, ya çamaşırlıktan alırım, ya da dolaba konulmuş, en yeni yıkanan kıyafeti giyerim aceleyle en üstte olur

Anlatabildim mi?

Dolapta çeşit çeşit kıyafet olsa bile

5 dk daha uyuyayım diye, ya çamaşırlıktan alırım, ya da dolaba konulmuş, en yeni yıkanan kıyafeti giyerim aceleyle en üstte olur

Anlatabildim mi?

Şimdi anladım 1
Ve bazen bende yapıyorum. Kolayıma geliyor.
Zaman da önemli.
Ve az sonra 11 de işe gideceğim.
Hiç gidesim yok

Pazi demet olarak satiliyor burda. 5 tl
Portakal 6
Elma 4
Mandalina 7
Limon bilmiyorum
Karnabahar 6
Roka 3
Kivircik 5
Kereviz 6 tl

20 tl ye 3 kg mamdalina bile alamam yani. Jangi sehirdesiniz yarin oraya tasiniyorum.
Pazı 1.5 tl
Portakal 2 tl
Mandalina 2 tl
Elma en iyisi 2.5 tl
Limon 2 tl
Karnıbahar 3 insan kafası büyüklüğünde 1 tl
Roka 1 tl
Marul 2 tl
Kereviz 2 tl
Ben bunları daha ucuza alanı da gördüm burda siz resmen pariste yasiyorsunuz

Canim bence marketten azar azar alarak zarar ediyorsunuz. Bence cevreden sor ve size yakinlarda bir toptanci ya da daha ucuz bir buyuk markete gidin. Haftada 1 yapariz biz mesela. Bakkallarin fln urun aldigi toptanci gibi bir marketten aliriz, gercekten daha ucuza geliyor. Meyve sebze icin de pazara gidin, saticiyla pazarlik yaparak alin, mesela kilosu 3 ise 2 kiloyu 5'e almayi teklif edin.

bütçe defteri hazırlayın bence;takip ettiğim bi kadın ekonomi uzmanı söylemişti bunu,ben faydasını gördüm...bu deftere önce aylık bölümler ayıryorsunuz;eğitim-kira-ulaşım-giyim-kültürel etkinlikler-kişisel bakım-gıda -sağlık tüm bunlara belli miktarlar serpiştiriyorsunuz;geri kalan kısmı kasa oluşturup ona atıyorsunuz,ben her gün günlük massrafımı yazıyorum;ekmeği bile...,diğer ay fazlalık olduğunu düşündüğüm masrafları yapmyorum

Size katılıyorum...makyaj yapmıyorum demiş bayan kıyafet de arada alıyor...ben duramam asla kıyafet almadan.yani ben hayata bir kere geliyorum ve istediğim gibi gezip giyinemeyeceksem çalışmanın anlamı yok

Size katılıyorum...makyaj yapmıyorum demiş bayan kıyafet de arada alıyor...ben duramam asla kıyafet almadan.yani ben hayata bir kere geliyorum ve istediğim gibi gezip giyinemeyeceksem çalışmanın anlamı yok

Keşke imkan olsada giyim dolabimi çeksem.
Tıka basa dolu.
Daha geçen ay bir elbise bir etek aldım.
Ayakkabı da alacaktım erteledim
İnanın makyaj malzemelerimi atmışluğım oldu.süresi geçtiği için.
Hani gözümde kalan herşey i alıyorum yanlış anlaşılmasın.
Bazı aylar hiç kenara atamadığımız oldu.
Ama ev kredisi yok artık.bu biraz rahatlatıyor.

18 ve 16 liraydı taze fasulye bugün :)
Yazın 2-3-4-5 oluyo ama kışın canımıza okuyolar
Hiç kışın almam ben fasulye yazdan donducuda 10 poşet daha var şuan bamya bezelye börülce hep koyarım bunları domates almam konserve yapar atarım dolmalık biber kapya biber hatta yemeklere koymaya acı biber yeşil biber hepsini yazdan dondururum patlıcan biber kuruturum yazın domates yazın 50 kuruş 1 lira kışın 5 lira hem pahalı hem hormonlu niye alayimki

Aman para biriktireyim diye makyaj yapmadigini zannetmiyorum.

Kimi insan makyaj sevmez.

Makyaj malzemesi almamak onu mutsuz etmez.

Bende oyleyim mesela. Cilt bakim urunu alirsam alirim o da cok kullanmam hevesim gecince kalir.

Kiyafet alisverisinede bayilmam. Calistigim icin aliyorum tabi almaz degilim. Ama sirf zaruret diye aliyorum diyebilirim.

Yani masraf cikmasin diye degil kimi insaninin kisiligi boyledir.

Her gideri kalem kalem yazinca onlarida belirtmis arkadas. Para gitmesin diye makyaj yapmiyorum kiyafet almiyorum dememis.

Kıt kanaat yaşamak var bir de gezmeli tozmalı, yemeli içmeli yaşamak var. Siz 5000 tl gelir ile hiç birikim yapamıyorsanız, 2500 tl ile geçinenlerden çok farklı bir yaşam standartına sahipsiniz demektir. Mesela siz her yaz güzel bir bölgede güzel bir otelde tatil yaparsınız, diğeri küçük bir beldede küçük bir pansiyonda yapar(onu da yapamayan çook) Siz markalı, pahalı ürünler alırsınız, diğeri kesesine göre vs. vs. İşte birine geçinmek birine yaşamak deniyor ki bazılarına göre de beşbin lira ile yaşanıyor olunması bile şaşırtıcı geliyordur.
Her ay 1000 tl kenara ayırmak yerine daha az bir miktarı ya bankaya yatırın ya da döviz, altın gibi bir şeyler alın. O birikime de güvenmeyin ay sonunda, unutun. Sanki birine olan borcunuzmuş gibi davranın :)

Karnıbahar nerede 1 tl ağlamak istiyorum daha geçen ufacık bi tanesine 4 tl verdim yarın kızartıcam

Aslında mutfağa aldıklarınız olması gereken şeyler ama oturduğunuz semt sahiden çok pahalıymış. 2 günde 1 kg yoğurt yemek de iyimiş sevdim ben sizi ben 1 hafta bitiremiyorum çorba falan yapıyorum

Bu ara birikim yapamamaktan şikayetçiyim, yarın maaş günüm hesabımda 27 tl kaldı İki üç aydır çok kıyafet ve kozmetik aldım bir de evdeki malzemelerle yemek yapamadım eve gelirken hazır bişeyler aldım acayip masraflı oluyor.

Ben mesela borca girerek birikim yapabilenlerdenim, siz de öyle yapabilirsiniz. Sıka sıka da hayat geçmiyor ki ben o kremleri çantaları kıyafetleri almasam mutsuz olurdum :) Allah paranızın bereketini artırsın canım

Sizin yine paranız kalmış:) ben eksi den çıkamıyorum ki...kredi ödüyoruz vs vs.. Bazı aylar hiç hesapta olmayan şeyler çıkıyor tam dyzelmisken eksi den harcamak zorunda kalıyoruz...yeni evlendik borç harç

pardon, siz nerede yaşıyorsunuz? Ben bildiğin megaköy istanbul'da yaşıyorum ve paris dediğiniz fiyatlar düşük bile geliyor :)

dert etmeyin o kadar yatırım filan kısmını, kendinizi kastıkça huzurunuz da gider.
büyük şehirlerde hayat çok pahalı, geçen tenis topu kadar atom salatayı migros'tan 5 tl'ye aldım (hamile olduğum için en yakın market dışında başka bir yere de pek gitme imkanım ve gücüm de yok). Pörtlemiş badem salatalığı kilosu da 9.75 tl idi. Yani 15 tl'ye elinde iki parça ot ile çıkabiliyorsun.

Ne zaman boyle konulardaki yorumlari okusam psikolojim bozuluyor, niye iki yakamiz bir araya gelmiyor anliyorum aman matematigim de kötü zaten, o kadar ince hesap yapmaya kalkissam gunumun yarisi markette geçer.
Kesin olan bir sey var ki hepimizin yasam standarti, beklentisi, luks/ihtiyac anlayisi farkli.
Mesela daha once boyle bir konudan notlar alip uygulamaya kalkistim, onerilen sütü aldim süt tadi yok, tamam o 2 lira oburu 3.5 lira ama hic almam daha iyi dedim döndüm oncekine... temizlik malzemelerinde bile aynisini yasadim. Tamam gercekten ucu ucuna yasiyorsundur her seyden kisarsin anlarim ama birikim yapicam diye en basit gidadan bile kismak benlik iş degil.
Kendi adima (issiz oldugumdan mutevellit) sinema, disarda yeme ve giyimden kisiyorum. Ama calissam onlari da kismam, zevk alamadiktan sonra yasamanin ne anlami var.

Allah kolaylık versin, bereketlendirsin o parayı inşaallah.

O zamana haftalık değil de aylık alın toptan marketlerden alın ciddi fark oluyor arada. Mahalle marketinden 600 liraya yaptığım alışverişi toptan marketten 400 liray yapıyorum. Alınan miktar arttıkça kâr da artıyor. Birde mutlaka en ufak şeyi bile yazın bir ay boyunca bakın bakalım ne oluyor

Mutluluklar dilerim canım para yalnızca bi araç üstelik bi yere kadar, aşırı savurgan olmadıkça muhtaç duruma düşmedikçe borçlar ödenir gider zamanı gelince yatırım da yapılır aceleci olup kasmamak lazım yeter ki sağlık ve mutluluk olsun

Ben de yeni boşandım o yüzden borç harç içindeyim
Şaka bi yana eski evimden kişisel eşyalarımla çıktım baştan ev düzdüm onun borcunu ödüyorum, şu an banka hesabımda bişey kalmasa bile aslında çok şeyim var bin şükür, zaten her ay maaş alıyoruz yine biriktiririz

Elektrik:100
Su:70
Telefonlar:150
Tivibu+internet:100
Doğalgaz:500
Mutfak:1000
Temizlik:250
Yardımcı kadın:300
Kreş :550
Sağlık sigortası taksidi:200
Bez+mama:250
2 Araba yakıt:400
Haftasonları:800(haftasonlarını 200 den hesapladım çoğu zaman fazlası gider)
Benim kredi kartım:500
Benim gün param :) :330
Eşimin İşyeri kirası:2000
Eşimin öğle yemek masrafı:300
5800 işte buna birde eşimin yanında çalışan elemanın maaşını sigortasını birde benim sigortamı ekleyince bizim aylık harcama çıkıyor. Tabi düğün mevsimi olunca birde altın paraları ekle yaz gelince tatil parası ekle :) bunlara ek arabaların sigortası kaskosu arabaların vE evin vergisi gibi senelik seyleri de ekle bunun yanı sıra eşimin kreşi kartı harcamasını bilmiyorum onu katmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…