- 21 Eylül 2009
- 9.787
- 10.071
-
- Konu Sahibi GeyikliGece
anlamadım amq sizşn az mı kıyafet iniz var o kısmı anlamadım.Anladım
Tıpkı ben
Yıka ütüle katla
Sabah üstte be varsa onu giy
Bir de bana kızmayın, siz buraya sordunuz
Ben de size
Dolapta çeşit çeşit kıyafet olsa bileMesela 3 tane deri ceketim vardı 2tane kaldı
Bir sürü mevsimlik tunik
Yaklaşık
anlamadım amq sizşn az mı kıyafet iniz var o kısmı anlamadım.
Yok neden kızayım. Herkes in düşüncesi farklı olabilir
Dolapta çeşit çeşit kıyafet olsa bile
5 dk daha uyuyayım diye, ya çamaşırlıktan alırım, ya da dolaba konulmuş, en yeni yıkanan kıyafeti giyerim aceleyle en üstte olur
Anlatabildim mi?
Pazı 1.5 tlPazi demet olarak satiliyor burda. 5 tl
Portakal 6
Elma 4
Mandalina 7
Limon bilmiyorum
Karnabahar 6
Roka 3
Kivircik 5
Kereviz 6 tl
20 tl ye 3 kg mamdalina bile alamam yani. Jangi sehirdesiniz yarin oraya tasiniyorum.
Canim bence marketten azar azar alarak zarar ediyorsunuz. Bence cevreden sor ve size yakinlarda bir toptanci ya da daha ucuz bir buyuk markete gidin. Haftada 1 yapariz biz mesela. Bakkallarin fln urun aldigi toptanci gibi bir marketten aliriz, gercekten daha ucuza geliyor. Meyve sebze icin de pazara gidin, saticiyla pazarlik yaparak alin, mesela kilosu 3 ise 2 kiloyu 5'e almayi teklif edin.Genel bir cevap yazayim, kusura bakmayin alintilayamadim telefondan.
Nasil birikim yapilamiyor ben anlamadim diyen arkadaslar; vallahi ben de konuyu inanin tam bu noktaya takildigim icin actim.
Gezme yeme icme konusuna gelince, asciyim risottodan pizzaya kunefeden cheesecake firin sutlaca evde her seyin daha temizini kendim yaparim. Zorunlu olmazsa disarda yemeyiz. Disarda acikirsak ancak yeriz. Bir de ozel gunlerde...
Ama disarda haftada 1 kere kahve iceriz. Bebekten firsat olursa max ayda 2 olmak sartiyla sinemaya tiyatroya gideriz. Bazen hic gidilemeyen ay da oluyor ama.
Yilda bir kez tatile erken rezervasyonla gideriz.
Alisverisi toplu yapmiyoruz. Bu yuzden hesaplayamiyorum mutfak masrafim ne kadar. Sanirim ordan batiyoruz biz. Toplu alisveris daha mi mantikli? En azindan hesabini tutabiliriz.
Sakincasi yoksa sizinkiler ne kadar ve kac kisisiniz?
5000 tl birikim yapilacak miktar degil diyenlere; iste ben de bunu dusunuyorum. Sonra bakiyorum kari koca asgari ucret alan kuzenler bizden iyi yasiyor. Bunu gorunce durup yine bu konuyu dusunuyorum.
Size katılıyorum...makyaj yapmıyorum demiş bayan kıyafet de arada alıyor...ben duramam asla kıyafet almadan.yani ben hayata bir kere geliyorum ve istediğim gibi gezip giyinemeyeceksem çalışmanın anlamı yokKendinizden memnun musunuz?
Sırf harcama olmasın diye, aynı kıyafeti yeniden yeniden giymekten, kuaföre anca kesime gitmekten?
Ya benim içim daralıyor böyle konu okuyunca
Sanki evlilik kendime dair herşeyden vazgeçip, ortak olana çalışmak, zevklerimin bekarlıkta kalması, bekar hayatını deli gibi özlemek...
Çok zor ya
Size katılıyorum...makyaj yapmıyorum demiş bayan kıyafet de arada alıyor...ben duramam asla kıyafet almadan.yani ben hayata bir kere geliyorum ve istediğim gibi gezip giyinemeyeceksem çalışmanın anlamı yok
Hiç kışın almam ben fasulye yazdan donducuda 10 poşet daha var şuan bamya bezelye börülce hep koyarım bunları domates almam konserve yapar atarım dolmalık biber kapya biber hatta yemeklere koymaya acı biber yeşil biber hepsini yazdan dondururum patlıcan biber kuruturum yazın domates yazın 50 kuruş 1 lira kışın 5 lira hem pahalı hem hormonlu niye alayimki18 ve 16 liraydı taze fasulye bugün :)
Yazın 2-3-4-5 oluyo ama kışın canımıza okuyolar
Kendinizden memnun musunuz?
Sırf harcama olmasın diye, aynı kıyafeti yeniden yeniden giymekten, kuaföre anca kesime gitmekten?
Ya benim içim daralıyor böyle konu okuyunca
Sanki evlilik kendime dair herşeyden vazgeçip, ortak olana çalışmak, zevklerimin bekarlıkta kalması, bekar hayatını deli gibi özlemek...
Çok zor ya
Sizin yine paranız kalmış:) ben eksi den çıkamıyorum ki...kredi ödüyoruz vs vs.. Bazı aylar hiç hesapta olmayan şeyler çıkıyor tam dyzelmisken eksi den harcamak zorunda kalıyoruz...yeni evlendik borç harçKarnıbahar nerede 1 tl ağlamak istiyorum daha geçen ufacık bi tanesine 4 tl verdim yarın kızartıcam
Aslında mutfağa aldıklarınız olması gereken şeyler ama oturduğunuz semt sahiden çok pahalıymış. 2 günde 1 kg yoğurt yemek de iyimiş sevdim ben siziben 1 hafta bitiremiyorum çorba falan yapıyorum
Bu ara birikim yapamamaktan şikayetçiyim, yarın maaş günüm hesabımda 27 tl kaldıİki üç aydır çok kıyafet ve kozmetik aldım bir de evdeki malzemelerle yemek yapamadım eve gelirken hazır bişeyler aldım acayip masraflı oluyor.
Ben mesela borca girerek birikim yapabilenlerdenim, siz de öyle yapabilirsiniz. Sıka sıka da hayat geçmiyor ki ben o kremleri çantaları kıyafetleri almasam mutsuz olurdum :) Allah paranızın bereketini artırsın canım
pardon, siz nerede yaşıyorsunuz? Ben bildiğin megaköy istanbul'da yaşıyorum ve paris dediğiniz fiyatlar düşük bile geliyor :)Pazı 1.5 tl
Portakal 2 tl
Mandalina 2 tl
Elma en iyisi 2.5 tl
Limon 2 tl
Karnıbahar 3 insan kafası büyüklüğünde 1 tl
Roka 1 tl
Marul 2 tl
Kereviz 2 tl
Ben bunları daha ucuza alanı da gördüm burda siz resmen pariste yasiyorsunuz
Biz ölelim yada bazı vatandaşlara maaş bağlayıp kirasını ödeyen devlet baba bizide görsün.
Asgari ücret tek maaş 500 kira 350 kredi gerisi ev masrafı.
Giyim gezme hastalık lüks bizim için.
Bu hale getirenler utansın bizi
O zamana haftalık değil de aylık alın toptan marketlerden alın ciddi fark oluyor arada. Mahalle marketinden 600 liraya yaptığım alışverişi toptan marketten 400 liray yapıyorum. Alınan miktar arttıkça kâr da artıyor. Birde mutlaka en ufak şeyi bile yazın bir ay boyunca bakın bakalım ne oluyorBurdan cikan: biz cok yiyoruz. Ben her hafta 500 gr siyah 300 gr yesil zeytin aliyorum. Bitiyor. 2 gunde bir 1.5 kg yogurt bitiyor. Peynir her an bitiyor.
Sebzeyi yiyoruz ama sadece sebze ve makarna degil. Ben boyle gercekten doymam. 1 kg sebzeyi 3 kisi bi oturusta bitiririz. Hem de mesela bunu tavuk soteden once yeriz ana yemek diye degil. Sanki mezeymis salataymis gibi... sadece zeytinyagli olarak yeriz zaten. Yemeyince gucten dusuyorum.
Mutluluklar dilerim canım para yalnızca bi araç üstelik bi yere kadar, aşırı savurgan olmadıkça muhtaç duruma düşmedikçe borçlar ödenir gider zamanı gelince yatırım da yapılır aceleci olup kasmamak lazım yeter ki sağlık ve mutluluk olsunSizin yine paranız kalmış:) ben eksi den çıkamıyorum ki...kredi ödüyoruz vs vs.. Bazı aylar hiç hesapta olmayan şeyler çıkıyor tam dyzelmisken eksi den harcamak zorunda kalıyoruz...yeni evlendik borç harç