- 23 Ağustos 2016
- 783
- 765
-
- Konu Sahibi GeyikliGece
Genel bir cevap yazayim, kusura bakmayin alintilayamadim telefondan.
Nasil birikim yapilamiyor ben anlamadim diyen arkadaslar; vallahi ben de konuyu inanin tam bu noktaya takildigim icin actim.
Gezme yeme icme konusuna gelince, asciyim risottodan pizzaya kunefeden cheesecake firin sutlaca evde her seyin daha temizini kendim yaparim. Zorunlu olmazsa disarda yemeyiz. Disarda acikirsak ancak yeriz. Bir de ozel gunlerde...
Ama disarda haftada 1 kere kahve iceriz. Bebekten firsat olursa max ayda 2 olmak sartiyla sinemaya tiyatroya gideriz. Bazen hic gidilemeyen ay da oluyor ama.
Yilda bir kez tatile erken rezervasyonla gideriz.
Alisverisi toplu yapmiyoruz. Bu yuzden hesaplayamiyorum mutfak masrafim ne kadar. Sanirim ordan batiyoruz biz. Toplu alisveris daha mi mantikli? En azindan hesabini tutabiliriz.
Sakincasi yoksa sizinkiler ne kadar ve kac kisisiniz?
5000 tl birikim yapilacak miktar degil diyenlere; iste ben de bunu dusunuyorum. Sonra bakiyorum kari koca asgari ucret alan kuzenler bizden iyi yasiyor. Bunu gorunce durup yine bu konuyu dusunuyorum.
Genel bir cevap yazayim, kusura bakmayin alintilayamadim telefondan.
Nasil birikim yapilamiyor ben anlamadim diyen arkadaslar; vallahi ben de konuyu inanin tam bu noktaya takildigim icin actim.
Gezme yeme icme konusuna gelince, asciyim risottodan pizzaya kunefeden cheesecake firin sutlaca evde her seyin daha temizini kendim yaparim. Zorunlu olmazsa disarda yemeyiz. Disarda acikirsak ancak yeriz. Bir de ozel gunlerde...
Ama disarda haftada 1 kere kahve iceriz. Bebekten firsat olursa max ayda 2 olmak sartiyla sinemaya tiyatroya gideriz. Bazen hic gidilemeyen ay da oluyor ama.
Yilda bir kez tatile erken rezervasyonla gideriz.
Alisverisi toplu yapmiyoruz. Bu yuzden hesaplayamiyorum mutfak masrafim ne kadar. Sanirim ordan batiyoruz biz. Toplu alisveris daha mi mantikli? En azindan hesabini tutabiliriz.
Sakincasi yoksa sizinkiler ne kadar ve kac kisisiniz?
5000 tl birikim yapilacak miktar degil diyenlere; iste ben de bunu dusunuyorum. Sonra bakiyorum kari koca asgari ucret alan kuzenler bizden iyi yasiyor. Bunu gorunce durup yine bu konuyu dusunuyorum.
Şİmdi hanımlar 20 tl pazar alışverişim
Evde üç kişiyiz her aldığımdan on kilo alınmıyor sonuçta bir kilo yetiyor artıyor
İki çeşit sebze ile üç dört gün kurtuluyor yanına ek yaparsan. Meyveyi çok alınca ne oluyor hepsi haftasını görmeden çöp üç çeşitten birer kilo alırsan bir dahaki pazara kadar yetiyor ben pazardan soğanı bile bir kilo alırım patates almam çünk hemen filizleniyor haftada 20 tl bence ideal bu sadece sebze ve meyve başka hiç birşey yok içinde ne et ne balık ne yumurta ne bakliyat vs.
Biz ölelim yada bazı vatandaşlara maaş bağlayıp kirasını ödeyen devlet baba bizide görsün.
Asgari ücret tek maaş 500 kira 350 kredi gerisi ev masrafı.
Giyim gezme hastalık lüks bizim için.
Bu hale getirenler utansın bizi
Şİmdi hanımlar 20 tl pazar alışverişim
Evde üç kişiyiz her aldığımdan on kilo alınmıyor sonuçta bir kilo yetiyor artıyor
İki çeşit sebze ile üç dört gün kurtuluyor yanına ek yaparsan. Meyveyi çok alınca ne oluyor hepsi haftasını görmeden çöp üç çeşitten birer kilo alırsan bir dahaki pazara kadar yetiyor ben pazardan soğanı bile bir kilo alırım patates almam çünk hemen filizleniyor haftada 20 tl bence ideal bu sadece sebze ve meyve başka hiç birşey yok içinde ne et ne balık ne yumurta ne bakliyat vs.
İstanbul Avrupa kötü bir yerde değil oturduğum yer marketten hiç almıyorum sebze meyve ben anlamadım iki üç çeşit sebze üç çeşit meyve ve salata malzemesi 20 tl gerçekten, geçen hafta pazı kereviz karnıbhar roka elma mandalina portakal yarım kilo havuç bu parayı verdim. Pazarla üç tl olan karnabahar markette beş lira idi. Neyse benim haftalık pazar alışverişim bu kadar tutuyorHaftada 20 lira sebze meyve alışverişini nerede yapıyosunuz ? İstanbulda değilsiniz sanırım 10 lira sebzenin kilosu burda . Elma 8 lira muz 8-10 portakal bile 5 lira
20 lira ile pazara gitsek elimizde birer poşetle döneriz biz. Kaldı ki bir hafta yetecek alışveirş yapacağız. 80-100 liradan aşağı çıktığımız olmadı sanırım.
İçinde sadece iki üç çeşit sebze üç çeşit meyve ve salata malzemesi var başka birşey yok bir haftalık olmuyor dört günlük diğer günler et balık veya bakliyat yiyoruz