Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Market alisverisi tutuyordur. Asci oldugunuzu soylemissiniz. Onun tiramisusu cheesecake i vs malzemeleri uc bes derken gidiyor baya...

Biz ölelim yada bazı vatandaşlara maaş bağlayıp kirasını ödeyen devlet baba bizide görsün.
Asgari ücret tek maaş 500 kira 350 kredi gerisi ev masrafı.
Giyim gezme hastalık lüks bizim için.
Bu hale getirenler utansın bizi

Allah size daha çok versin ama 5000 tl de bnce azımsanacak bir miktar değil yani kira da vermiyormussunuz.bu ülkede asgari ücretle geçinen insanlar var halinize sukredin ve fırsatıniz var ken birikim yapmaya bakın.keşke herkesin sizin ki gibi geliri olsa.Allah yardimciniz olsun .

hayat pahali hanimefendi sizde bir sorun yok hergun mutlaka et balik gibi gida ile besleniyorsaniz ki artik sebzelerde cok pahali ustune meyvesi zaten butcede buyuk yer kapliyor. bizde 7000 ila 7500 arasi para geciyor aylik elimize. 2000 tlsi kiraya gidiyor 1000 tl aylik gida alisverisine gidiyor. 500 tlsi disarida gezme kahve icme yemek yeme gibi ekstralara gidiyor. 500 civari tum faturalara gidiyor. 4000 lira etti harcamamiz simdiden. Size gore dusunursek siz kirada vermiyormussunuz. Ancak cocugunuzun giderleri de var. yani bu hesaba gore sizde max 1000tl ayirabilirsiniz ancak her zaman harcamalar kalem kagitta oldugu gibi olmuyor bir ay doktor masrafi bir ay elektronik bir cihaz ihtiyaci derken o da elden gidiveriyor. sorunu cokta kendinizde aramayin kisaca :)

Şİmdi hanımlar 20 tl pazar alışverişim
Evde üç kişiyiz her aldığımdan on kilo alınmıyor sonuçta bir kilo yetiyor artıyor
İki çeşit sebze ile üç dört gün kurtuluyor yanına ek yaparsan. Meyveyi çok alınca ne oluyor hepsi haftasını görmeden çöp üç çeşitten birer kilo alırsan bir dahaki pazara kadar yetiyor ben pazardan soğanı bile bir kilo alırım patates almam çünk hemen filizleniyor haftada 20 tl bence ideal bu sadece sebze ve meyve başka hiç birşey yok içinde ne et ne balık ne yumurta ne bakliyat vs.

Kıyafet masrafınız neredeyse yok kozmetikte yılda 300 ise ayda 10 lira bile değil . Dışarda harcadığınız parada sinema tiyatro 100 lira desek sizin hesapta yanlış var.
Mutfağı bilmiyosunuz nakit mi kartla mı alıyosunuz ? günlük gidiyosanız verdiğiniz para nedir hergün 100 lira markete bırakmıyosunuzdur.
Faturalar ve mutfağa 2000 desek ( ki koşın doğalgaz var yazın 20 lira anca olur o ) 1000 lirada yol dışarda kullanma kahve vs desek geriye temiz 2000 kalıyo

Haftada 20 lira sebze meyve alışverişini nerede yapıyosunuz ? İstanbulda değilsiniz sanırım 10 lira sebzenin kilosu burda . Elma 8 lira muz 8-10 portakal bile 5 lira

Bende bu konuda müzdaribim ama çeyrek altın almak galiba daha çok birikim yaptiriyor. Siz de bunu deneyebilirsiniz. Ayrıca çok fazla harcamanız görünmüyor biz aileye de yardım ediyoruz onların faturası market alışverişi derken para uçup gidiyor.

Sadece kendimiz için harcama yapabilsek biz de keşke.

Eşim sigara içtiğini varsayıyor ve ayda 400 tl birikim yapıyor şu an 25 000 ti birikmiş vaziyette bunuda 8 yıldır yapıyor düşük meğla ile başladı banka direk o meblayı kredi kartından kesiyor böylece ödemesi daha rahat bu para kızıma kalacak evlenmesinde zorluk çekmeyelim diye ama kızım kendisi finanse ederse o halde kendisine verip bir otomobil veya ev almasında yardımcı olacağız eşimin evi olmayan kardeşleri bu parayı havaya üflüyorlar ,

Eşim sigara içtiğini varsayıyor ve ayda 400 tl birikim yapıyor şu an 25 000 ti birikmiş vaziyette bunuda 8 yıldır yapıyor düşük meğla ile başladı banka direk o meblayı kredi kartından kesiyor böylece ödemesi daha rahat bu para kızıma kalacak evlenmesinde zorluk çekmeyelim diye ama kızım kendisi finanse ederse o halde kendisine verip bir otomobil veya ev almasında yardımcı olacağız eşimin evi olmayan kardeşleri bu parayı havaya üflüyorlar ,

Neden tek maaş ? Tek maaşla yaşıyosunuz sadece bu hayata bidaha gelmiyceksiniz. Sizde çalışın rahat edin

20 lira ile pazara gitsek elimizde birer poşetle döneriz biz. Kaldı ki bir hafta yetecek alışveirş yapacağız. 80-100 liradan aşağı çıktığımız olmadı sanırım.

Haftada 20 lira sebze meyve alışverişini nerede yapıyosunuz ? İstanbulda değilsiniz sanırım 10 lira sebzenin kilosu burda . Elma 8 lira muz 8-10 portakal bile 5 lira
İstanbul Avrupa kötü bir yerde değil oturduğum yer marketten hiç almıyorum sebze meyve ben anlamadım iki üç çeşit sebze üç çeşit meyve ve salata malzemesi 20 tl gerçekten, geçen hafta pazı kereviz karnıbhar roka elma mandalina portakal yarım kilo havuç bu parayı verdim. Pazarla üç tl olan karnabahar markette beş lira idi. Neyse benim haftalık pazar alışverişim bu kadar tutuyor

20 lira ile pazara gitsek elimizde birer poşetle döneriz biz. Kaldı ki bir hafta yetecek alışveirş yapacağız. 80-100 liradan aşağı çıktığımız olmadı sanırım.

İçinde sadece iki üç çeşit sebze üç çeşit meyve ve salata malzemesi var başka birşey yok bir haftalık olmuyor dört günlük diğer günler et balık veya bakliyat yiyoruz

İçinde sadece iki üç çeşit sebze üç çeşit meyve ve salata malzemesi var başka birşey yok bir haftalık olmuyor dört günlük diğer günler et balık veya bakliyat yiyoruz

Valla burda marul 3 lira bir marul bikaç yeşillik iki de limon alsak gitti 20 liranın yarısı. Geri kalan yarısıyla da bi kilo sebze falan ancak alırız.

Kira borc kredi vs odemeniz yok, giyim kozmetik vs asiri bir harcamaniz yok. Ee o zaman nereye gidiyor bu 5 bin lira? Ya mutfaga cok harciyorsunuz ya disarda yiyorsunuz ya da bebege gidiyor o zaman bilemiyorum. Size tavsiyem her ay maasi alir almaz bir cumhuriyet alin. Kalanla da nasilsa idare etmek durumunda olcaksiniz.

konu sahibi ekonomi topiklerine gelin. paranızı yönetmek konusunda emin olun çok fikir verici paylaşımlar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…