- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
-
- Konu Sahibi GeyikliGece
Pazı 1.5 tl
Portakal 2 tl
Mandalina 2 tl
Elma en iyisi 2.5 tl
Limon 2 tl
Karnıbahar 3 insan kafası büyüklüğünde 1 tl
Roka 1 tl
Marul 2 tl
Kereviz 2 tl
Ben bunları daha ucuza alanı da gördüm burda siz resmen pariste yasiyorsunuz
Elektrik:100
Su:70
Telefonlar:150
Tivibu+internet:100
Doğalgaz:500
Mutfak:1000
Temizlik:250
Yardımcı kadın:300
Kreş :550
Sağlık sigortası taksidi:200
Bez+mama:250
2 Araba yakıt:400
Haftasonları:800(haftasonlarını 200 den hesapladım çoğu zaman fazlası gider)
Benim kredi kartım:500
Benim gün param :) :330
Eşimin İşyeri kirası:2000
Eşimin öğle yemek masrafı:300
5800 işte buna birde eşimin yanında çalışan elemanın maaşını sigortasını birde benim sigortamı ekleyince bizim aylık harcama çıkıyor. Tabi düğün mevsimi olunca birde altın paraları ekle yaz gelince tatil parası ekle :) bunlara ek arabaların sigortası kaskosu arabaların vE evin vergisi gibi senelik seyleri de ekle bunun yanı sıra eşimin kreşi kartı harcamasını bilmiyorum onu katmadım
Ben bu tarz konularda kadınlar kulübü kadınlarının boğazdan kesilmez mottosunu abartıp körü körüne savunduklarını düşünüyorum. Hatta olay az harcayanları suçlamaya, sağlıksız beslendikleri imajı oluşturmaya kadar gidiyor.
O herkesin çok pahalı market diye bahsettiği marketten yapıyorum bütün sebze meyve et vb alışverişlerimi ve hiç de öyle söylenen rakamlara ulaşmıyor masrafım. Üstelik sağlıklı beslenme konusunda aşırı titiz bir insanım. Tavuğu yumurtayı süt ürünlerini vs hep organik alırım.
Bence 5 liraya kıvırcık bulup alabilmek 20 liraya bütün pazar alışverişini yapmaktan çok daha büyük bir meziyet. Ya da kış mevsiminde 10 liraya salatalık almak mıdır boğazından kesmemek. Ve ya kişi başı yarımşar kilo pirzola yemek mi?
Haftada iki gün sebze yemeği yense iki çeşit mevsim sebzesi yeter de artar çekirdek bi aile için. En pahalısından iki gün de et yeseler bi insan için en fazla 200 gr yeterli olur. 2 gün de balık desek, sezon balıkları çiftik somonu çuprası vs göre çok daha uygun ve Sağlıklı bir tercih olur.
Ben gerçekten anlam veremiyorum bazı arkadaşların o 5,6 çeşit sebzeyi, kilolarca eti nasıl yediklerine. Bence ortada plansızlık sonucu israf edilen gıdalar söz konusu. Haftalık bi yemek listesi yapılıp ona göre alışveriş yapılsa çok daha mantıklı olur.
Kış mevsiminde kahvaltıda salatalık değil de havuç turp yiyin. Bi oturuşta 5 kalem pirzola değilde 3 tane yiyip yanına bol yeşil salata öncesine bi çorba yapın. Tezgahtaki en ucuz balığı alın emin olun mevsime en uygun ve lezzetli balık o. Yani sağlıklı gıdaya çok para vermek eşittir sağlıklı beslenmek kesinlikle değil.
Orta da yazdığım gibi uzun vadede yatırım düşünüyorsunuz mesela aralik ayında ceyrek altın o yılın çeyreğine bir ay sonra yeni yıl girdiği için oda eski tarih olacak bir yaklaşık ceyrek başına en az 4 tl gibi bir fark ediyor. Eski ceyrekle yeni arasında en az o kadar fark var. Ben en az bir yıl bozdurmak düşünmediğim için hep eski tarih alıyorum. Eski tarih olarakta bozduruyorum. Ama yeni tarih alıp yilnyenilenince bozdurmak helede ceyrek adeti fazlaysa boşuna zarara. Inşaallah aydinlatici olmuştur. SaygılarBen de hep eski tarih çeyrek alıyorum. Çünkü uzun sürede bozdurmayı düşünmüyorum yeni tarihli alsam sonuçta ileride o da eski tarih olarak geçecek mantık bu
Aydın : -)pardon, siz nerede yaşıyorsunuz? Ben bildiğin megaköy istanbul'da yaşıyorum ve paris dediğiniz fiyatlar düşük bile geliyor :)