Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Beyaz esyalarimiz a++
Ama faturalar az gelmiyor sanirim. Yani 100 su 120 elektrik. Her gun camasir makinasi aciliyor. Bebegin kiyafetleri bizim uniformalar... bazen gunde 2 kez hatta.

Yazin meyve alsam cilek 7 kiraz 8 seftali 6 tlden ucuza gecen yaz hic alamadik. Siz alabildiniz mi? Belki semtten farkediyordur. Soda ve ayran icyoruz Kola pek icmeyiz zaten ama taze fasulyenin 6 tl olani iyi cikmadi. 8 tl ye de alip dondurucuya koymadim. Suan 4 tl ye pirasa aliyorum daha karli mesela.

Acaba cok mu yiyoruz?
Nasil ya pazarda mı bu fiyatlar yazın en iyi fasulyeyi 3 liraya alırız yayladan gelir son bir ay o da 4 lira istanbuldamisiniz yahu ne bu pahalilik

İstanbul Avrupa kötü bir yerde değil oturduğum yer marketten hiç almıyorum sebze meyve ben anlamadım iki üç çeşit sebze üç çeşit meyve ve salata malzemesi 20 tl gerçekten, geçen hafta pazı kereviz karnıbhar roka elma mandalina portakal yarım kilo havuç bu parayı verdim. Pazarla üç tl olan karnabahar markette beş lira idi. Neyse benim haftalık pazar alışverişim bu kadar tutuyor

Kadıköydeyim haftada 2 kez pazar var salı ve cuma . Salı cuma günü marketlerde halk günü yapıyo . Cuma günleri kumaş almaya giderim pazara gitmeden markette sebze meyve fiyatlarına bakıyorum pazarla aynı hatta bazı şeyler daha ucuz . Pazarda sadece yeşillik ucuz oda markette 2,5 pazarda 2 lira maydanoz vs

Yani patates soğan aldık diyelim birde yeşillik limon hadi bide bi çeşit meyve 20 lira yapar

Ben pazardan hiç sebze vs almam aynı çünki

Valla burda marul 3 lira bir marul bikaç yeşillik iki de limon alsak gitti 20 liranın yarısı. Geri kalan yarısıyla da bi kilo sebze falan ancak alırız.

Standart bir fiyat yok maalesef mesela kar yağınca dediğiniz gibi ıspanak bile dört tl oluyor pazarda, ben şöyle düşünüyorum iş çıkışı gitmek zorundayım 6.30 gibi bence fiyatı düşürüyorlar toplayıp geri götürmemek için birde çok küçük bir pazar kocaman büyük pazarlarsan değil iki sokak kadar var yok. Valla İnanın geçen hafta saydığım şeylere yirmi tl verdim hatta gittim buzdolabına baktım hesapladım 20-22 tl çıkıyor :)

Şİmdi hanımlar 20 tl pazar alışverişim
Evde üç kişiyiz her aldığımdan on kilo alınmıyor sonuçta bir kilo yetiyor artıyor
İki çeşit sebze ile üç dört gün kurtuluyor yanına ek yaparsan. Meyveyi çok alınca ne oluyor hepsi haftasını görmeden çöp üç çeşitten birer kilo alırsan bir dahaki pazara kadar yetiyor ben pazardan soğanı bile bir kilo alırım patates almam çünk hemen filizleniyor haftada 20 tl bence ideal bu sadece sebze ve meyve başka hiç birşey yok içinde ne et ne balık ne yumurta ne bakliyat vs.

Ben de İstanbul'da yaşıyorum haftalık pazarlığını maksimum 50lira oluyor o da peynir yumurta zeytin alırsam.ki bunları da iki haftada bir alıyorum... Eşim ben ve bebeğimiz var evde...

Kadıköydeyim haftada 2 kez pazar var salı ve cuma . Salı cuma günü marketlerde halk günü yapıyo . Cuma günleri kumaş almaya giderim pazara gitmeden markette sebze meyve fiyatlarına bakıyorum pazarla aynı hatta bazı şeyler daha ucuz . Pazarda sadece yeşillik ucuz oda markette 2,5 pazarda 2 lira maydanoz vs

Yani patates soğan aldık diyelim birde yeşillik limon hadi bide bi çeşit meyve 20 lira yapar

Ben pazardan hiç sebze vs almam aynı çünki

Gerçekten saydığım şeylere 20 tl verdim baktım bile dolaba tekrar perşembe gideceğim aldığım şeyleri yazarım. Patates almıyorum mesela onu marketten alıyorum hem taşımaktayım bende filizleniyor diye mesela bu hafta havuç turp aldım hala salata yapamadım kalırsa almam yerine kıvırcık vs alırım bilemedim ama İnanın bu parayı verdim

Kesinlikle bir yerlere bağlayın. Bizim de aşağı yukarı 5000 tl gelirimiz var. Kiradayız ve aylık 2000 tl araba borcu ödüyoruz. O borç olmadan önce biz de birikim filan yapamamıştık. Bir yerlere bağlayın bakın nasıl yapılıyor :KK66:

Bizim elimize geçen 7bin küsr.Yaklaşık yarısını koyuyoruz.Öyle kıstığımz birşey Yok.evimiz kira.Bebeğimiz geliyor ihtiyaçlarını alıyoruz.Doğduğunda artacaktır masraflarımız.1 yıl da çalışmayacağım.

Ama bana da tutmuyorsunuz diyen arkadaşım var.Onlarda da gelir hemen hemen aynı.en az 4 bin koyuyorlarmış.Ben bilemedim.

Mesela almıyorum mevsiminde olmayanı hatta netten hangi ayda ne olur onu indirdim ona göre alıyorum :)

Yazdan patlıcan kırmızı biber taze fasulye biber koyuyorum buzluğa . Salçamı konservimide yapıyorum. Fiyat için örnek verdim sadece
Son paket taze fasulyem 2 pakette karnıyarıklık kaldı erken bitirdim çünkü karda ve öncesinde çok zamlıydı

Size en yüksek limit veren bankadan kredi kartı alıp, taksitle altın alın mesela.

Aslında mantıklı olan bes, 3 yıl çıkamamak caydırıcı

Ya da

Kredi çekip vadeli hesaba yatırmak.

Öde diye ensenizde olan yoksa, birikim de olmuyor.

Bence parayi bir yere baglayacaksin. Tum calisanlari bes'li yaptilar ya, onu degerlendirin bence. Az maasi olan 100er 100er cok olan 250şer yatirsin bes'e. He diyince çekemiyor insan. İyi kotu birikir bir seyler

Eşimle ikimizin maaşı 4300 civarı.
1 oğlum var. İlkokul A gidiyor.
Ev kredisi ödüyorduk gecen ay kapattık çok şükür.

Geçen aylardaki masrafımız şöyleydi
1080 ev kredisi
220 doğalgaz
85 elektrik
30 su
40 tl telefon
200 tl oğlum un servis i
1000 tl mutfak market ve dışarda yemek (ayda 3 4 kere)
Ayda 3 4 kere pazar masrafı ortalama 200
Extra gezme sinema Vs da çıkarsa 200 de oraya diyelim.
Ortalama masrafımız 3000...
Eşim in mesaileri gecikiyor. O yüzden kuru maaşımız 2 mizin 3700 civarı.her ay net elimize geçen.
Sigara Vs yok 2mizde de...
Yol yemek işyerine ait servislerimiz var.
Yine de aylık ortalama 700 civarı elime kalıyor.
Artık ev kredisi de yok :-) hamdolsun.
Makyaj hiç yapmıyorum desem yeridir.
Kıyafet canım isterse alıyorum.

Siz 5000 le mutlaka birikim yapmalısınız.
Ben olsam 2000 kenara koyardım sanırım

Birde pırasa 4 tl nedşr ya çok yani.
Bizim burada 2 2.5 civarı.
Portakal 3 elma 3.5
Muz 7.5 8.
Domates salatalık patlıcan Vs mevsiminde olmayan şeyleri almıyor um kışın.
Onların yerine pırasa alıyorum
Bol yeşillik roka taze soğan kıvırcık turp havuç gibi.
Pazarda işk bulduğum tezgahtan asla almam yeşilliği meyveyi.
Gezerim kalitelisi ve uygununu ararım
Bazı tezgahlarda roka 1 tl iken ötekşnde 2 tl.misal
Patates soğan ı seyyar satıcı dan alıyorum
Pazarda da fiyat aynı
Taşımıyorum
2 haftada 1 5 lt süt alıyorum
Yarısı yoğurt mayalıyorum
Yarısı ile de sütlaç yapıyorum.

Eşimle ikimizin maaşı 4300 civarı.
1 oğlum var. İlkokul A gidiyor.
Ev kredisi ödüyorduk gecen ay kapattık çok şükür.

Geçen aylardaki masrafımız şöyleydi
1080 ev kredisi
220 doğalgaz
85 elektrik
30 su
40 tl telefon
200 tl oğlum un servis i
1000 tl mutfak market ve dışarda yemek (ayda 3 4 kere)
Ayda 3 4 kere pazar masrafı ortalama 200
Extra gezme sinema Vs da çıkarsa 200 de oraya diyelim.
Ortalama masrafımız 3000...
Eşim in mesaileri gecikiyor. O yüzden kuru maaşımız 2 mizin 3700 civarı.her ay net elimize geçen.
Sigara Vs yok 2mizde de...
Yol yemek işyerine ait servislerimiz var.
Yine de aylık ortalama 700 civarı elime kalıyor.
Artık ev kredisi de yok :-) hamdolsun.
Makyaj hiç yapmıyorum desem yeridir.
Kıyafet canım isterse alıyorum.

Siz 5000 le mutlaka birikim yapmalısınız.
Ben olsam 2000 kenara koyardım sanırım
Kendinizden memnun musunuz?
Sırf harcama olmasın diye, aynı kıyafeti yeniden yeniden giymekten, kuaföre anca kesime gitmekten?

Ya benim içim daralıyor böyle konu okuyunca

Sanki evlilik kendime dair herşeyden vazgeçip, ortak olana çalışmak, zevklerimin bekarlıkta kalması, bekar hayatını deli gibi özlemek...

Çok zor ya

Eşim ete hiç düşkün değildir.
Kurbanda n kalan biraz kıyma Vs var hala buzlukta.
Tavuk ne zaman dır almıyor um.
Balık alırım ara sıra.
Yazdan turşu ekmeğe sürmeye salça
Menemen lik falan yaptık
Altın alırdım eskiden şimdi çok para almıyorum.
Birde püf noktası bankamatikten çok fazla para çekmiyorum
Lazım olacak kadar. İşyerinde hırsızlık Vs olabiliyor)
Evde de acil hastalık parası Vs bulundururum biraz.
Çünkü ne kadar çekersen o kadar harcanıyor

Kendinizden memnun musunuz?
Sırf harcama olmasın diye, aynı kıyafeti yeniden yeniden giymekten, kuaföre anca kesime gitmekten?

Ya benim içim daralıyor böyle konu okuyunca

Sanki evlilik kendime dair herşeyden vazgeçip, ortak olana çalışmak, zevklerimin bekarlıkta kalması, bekar hayatını deli gibi özlemek...

Çok zor ya
Dolabımı görseniz öyle çok kıyafet im var ki
Daha geçen ay bir elbise bir etek aldım
Bu ay iç çamaşırım lazımdı onları aldım

Kuaförü oldum olası sevmiyorum
Hani yokluktan değil anlatabildim mi

Tasarruf yapmak iyi birşey. Gel gelelim günlük yaşantınızdaki masraflar ve kişisel harcamalarınız zaten minimumda. Sürekli seyahat etmiyor ya da alış veriş çılgınlığına kapılıp fuzuli para harcamıyorsunuz. Şimdi tasarruf yapsanız ya kuaföre gidemeyeceksiniz ya da Kendiniz ya da aileniz için aldığınız şeyleri alamayacaksınız. Halbuki farketmeden yaptığınız bu küçük şeyler (kuaföre gitmek gibi) insanı mutlu eden şeylerdir. Kendinizin ve ailenizin minimum ihtiyaçlarını da tasarruf yapayım diye riske atarsanız hem bedenen hem de ruhen düzeninizin bozulacağı kanaatindeyim. :KK20:Şimdilik tasarruf yapmayı erteleyin ya da 100-200 tl gibi çok cüzi miktarlarla birikim yapmaya başlayın, en azından cüzi miktarın bile aileye olan etkisini anlar ve gelecekte tasarruf planınızı daha dikkatli yapmanıza yardımcı olur diye düşünüyorum. Bol kazançlı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum:KK54:

Dolabımı görseniz öyle çok kıyafet im var ki
Daha geçen ay bir elbise bir etek aldım
Bu ay iç çamaşırım lazımdı onları aldım

Kuaförü oldum olası sevmiyorum
Hani yokluktan değil anlatabildim mi
Anladım
Tıpkı ben
Yıka ütüle katla
Sabah üstte be varsa onu giy

Bir de bana kızmayın, siz buraya sordunuz

Ben de size

X