- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
Ay anlatmışsın bir de üşenmeden teşekkür ederim..Birisi bir profesörün dediği bir lafı söyledi, ben de söylenen şeyden ne anladığımı söyledim. Bence şunu demek istemiştir dedim. Daha sonra başka birisi iş hayatına girince anlarsın dedi. Sen profesörü anlamamışsın falan dedi, ben de anlatın o zaman dedim. Ardından birisi de kpss dershanesine gitmediğin için bilemezsin falan dedi, ben de gitmediğimi nerden biliyorsunuz ki dedim. Sonra aynı kişi "memurlar sırtını devlete dayıyor" algısından rahatsız olmuş sanırım ben de öyle demediğimi sadece çevremdeki insanların sığ düşüncesinden rahatsız olduğumu söyledim. Öyle.
Bak az önceki yorumumda da yazdım. Kişilik özelliklerin neyse o, ona göre yapabilirsin kariyer planlarını.. Mesela sana inatçı diyenler de olmuş gerçekten inatçıysan çok iyi, inat edip de istediğinin peşinden gider ve sonunda başarılı olursun. Gerçi o zaman bile çevrenden bir kulp bulan olur, çünkü onların doğrularına hakaret etmişsin gibi algılanıyor bazen farklı seçim yapınca.
Özetle, kendini tanıyıp da kendin için doğru olan kararları verebilirsin umarım