Heyyy ben geldim, akisinabiraktim eski üyeligim beni tanıdınız mi

Mutluluklar...

Namus kavramını ıkı bacak arasına sıkıstırmayın...
namus ne demek ona bakalım;

namus:
1. (isim) bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık, iffet
2. dürüstlük, doğruluk

İnsanın vicdanı en büyük mahkemedir,onu aşamıyorsanız kimsenin tesellisi işe yaramaz.
Ayrıca kendini affetmemek en büyük işkence.
Mutluluğunuzu bozmayın böyle sabit düşüncelerle,adı üstünde GEÇMİŞ bitmiş.

Aynen sabit bir düşünce ve işkence haline geldi doktorumda dedi obsesyon haline gelmiş diye. EMDR tedavisi uyguluyoruz bakalım dua edin bana

***“Günahından tam olarak dönüp tevbe eden, onu hiç işlememiş gibidir."
(*İbn Mâce, zühd 30; *et-Taberânî, *el-Mu’cemü’l-kebîr 10/150)

***“Bütün âdemoğulları günahkârdır, günahkârların en hayırlıları ise tövbe edenlerdir.” (İbn Mâce, Zühd, 30)

***“Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.” (Müslim, Tevbe, 9, 10, 11)

Bir değil birçok hadis nakleden hadisciler bundan bahsetmiş gördüğün gibi.

***Tevbe ile ilgili olan ayetleri de incele orda da ihlasla, derinden, pişmanlık duyup tevbe edeni Yüce Allah'ın bağışladığını çok çokk iyi anlarsın.

İnsanız, beşeriz, şaşarız, aciziz, bu dünyaya sınanmaya gelmişiz, şeytanın, nefsimizin kötü telkinleriyle, vesveseleriyle, şüpheleriyle mücadele ediyoruz. Tabiki günahlarımız, hatalarımız, yanlışlarımız, kusurlarımız olacak ama önemli olan Allah'tan ümidimizi kesmeyip (acaba bu kadar günahıma rağmen beni affeder mi Allah demeden) O'na tam teslimiyetle tevbe edip bir daha o günahı işlememeye gayret göstermeliyiz. Allah'ın rahmeti bizim günahlarımızdan daha büyüktür.

Sen zaten inançlı birisin ve o yaptığın yanlışların o kadar farkındasın ki ve bir daha yapmamaya azmetmişsin, tevbe etmişsin. Bundan sonra ileriye bak. Hani bir dua var ya;

''Allah'ım ömrümün kalanını geçeninden daha hayırlı eyle.'' diye..

Sen geçmişine değil gelecekte daha hayırlı nasıl olurum diye gayret etmeye bak bundan sonra. O günahların aklına da gelirse o an yine yine yine tevbe et ve sonrasında o olayları aklına takıp büyütmemek adına zihninde hemen ortam değiştir. Başka bir işle uğraşmaya bak. Boş kalmamaya özen göster. Çünkü şeytan boş kaldığımızda daha çok zihnimize ele geçirebiliyor. Buna fırsat verme.

Herkes bir şekilde günah işliyor yalnızca sen değilsin günah işleyen bunu da unutma. Sen sadece tevbene sadık kal. Allah'tan uzak kalmamaya çalış. (Allah'ı bol bol zikret, ibadetlerini yap, hayır işle elinden geldiğince) Bir müddet sonra inanıyorum bu kadar sık aklına gelip seni bu kadar üzmez, sıkmaz, ümitsizliğe düşürmez..

Allah hepimizin yardımcısı olsun (amin)

Resmen kendi mutlulugunuzu baltalamaya calisiyorsunuz.
Evlilikten once iliskiniz oldu diye cocugunuz lanetli dogmadi oda herkesin cocugu gibi bir cocuk.
Esiniz hicbir seyi sorun etmezken onunda aklina yanlis seyler getirmeyin.

Hatalarinizdan pişman olup tevbe etmissiniz zaten. Burada anlatmaniz bile hata unutun. Hadi burası yüz yüze olmayan bir ortam ama sakın arkadaş , akraba vs cevrenize anlatmayin. Geçmiş gunahinizi dillendirip şeytana malzeme olmayın.

Bakın ne güzel eşiniz en güzel cevabı vermis. Affeden Allah. Bunlar da hepsi vesvese. Şeytan boş durmayıp sizin günahkar olduğunuzu fisildayip duruyor ama hayır hesapta acele etmeyen bir Rabbimiz var. Şeytana prim vermeyin gülün geçin her vesvesede. Beşer şaşar diye boşa dememişler. Hata bize mahsus ama Allah in merhameti annenin çocuğuna merhametinden kat kat fazladır diye buyuruyor Peygamberimiz(sav).

Aslolan gunahta ısrar etmemektir. Ne güzel tevbe edip tertemiz bir sayfa acmissiniz. Bitti bu kadar. Rabbim affedicidir. Onunuze bakın geçmişi geçmişte bırakın. Vesveselerden kurtulursaniz ruhunuz da iyilesir, ilaçlara mecbur kalmazsiniz.

Rabbim yuvanizi daim eylesin... Okuyun bol bol Kuranı okuyun anlamını da okuyun muhakkak.

***“Bütün âdemoğulları günahkârdır, günahkârların en hayırlıları ise tövbe edenlerdir.” (İbn Mâce, Zühd, 30)

***“Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.” (Müslim, Tevbe, 9, 10, 11)

Bir değil birçok hadis nakleden hadisciler bundan bahsetmiş gördüğün gibi.

***Tevbe ile ilgili olan ayetleri de incele orda da ihlasla, derinden, pişmanlık duyup tevbe edeni Yüce Allah'ın bağışladığını çok çokk iyi anlarsın.

İnsanız, beşeriz, şaşarız, aciziz, bu dünyaya sınanmaya gelmişiz, şeytanın, nefsimizin kötü telkinleriyle, vesveseleriyle, şüpheleriyle mücadele ediyoruz. Tabiki günahlarımız, hatalarımız, yanlışlarımız, kusurlarımız olacak ama önemli olan Allah'tan ümidimizi kesmeyip (acaba bu kadar günahıma rağmen beni affeder mi Allah demeden) O'na tam teslimiyetle tevbe edip bir daha o günahı işlememeye gayret göstermeliyiz. Allah'ın rahmeti bizim günahlarımızdan daha büyüktür.

Sen zaten inançlı birisin ve o yaptığın yanlışların o kadar farkındasın ki ve bir daha yapmamaya azmetmişsin, tevbe etmişsin. Bundan sonra ileriye bak. Hani bir dua var ya;

''Allah'ım ömrümün kalanını geçeninden daha hayırlı eyle.'' diye..

Sen geçmişine değil gelecekte daha hayırlı nasıl olurum diye gayret etmeye bak bundan sonra. O günahların aklına da gelirse o an yine yine yine tevbe et ve sonrasında o olayları aklına takıp büyütmemek adına zihninde hemen ortam değiştir. Başka bir işle uğraşmaya bak. Boş kalmamaya özen göster. Çünkü şeytan boş kaldığımızda daha çok zihnimize ele geçirebiliyor. Buna fırsat verme.

Herkes bir şekilde günah işleyor yalnızca sen değilsin günah işleyen bunu da unutma. Sen sadece tevbene sadık kal. Allah'tan uzak kalmamaya çalış. (Allah'ı bol bol zikret, ibadetlerini yap, hayır işle elinden geldiğince) Bir müdeet sonra inanıyorum bu kadar sık aklına gelip seni bu kadar üzmez, sıkmaz, ümitsizliğe düşürmez..

Allah hepimizin yardımcısı olsun (amin)[/QUOTE]

Vakit ayırıp yazdigin için çok çok çok teşekkür ederim arkdaşım
Ne güzel umut dolu yazmışsın
Allaha hergun dua ediyorum kalbime o serinliği birgün verir umarım inşallah
Cevrem bilse şoka girer bide bunu düşünüp duruyorum deli gibi

Bir de kızlar eskiden aile yapımız dağınıktı simdi ise çok mutlu annem babam, ben eski yaptıklarımdan dolayı onların da yüzüne zor bakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…