• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesabı ikidir ödeyerek hata mı yapıyorum ?? Kıymetli olmaz mıyım bu durumda?

İlk beş buluşmada o ödedi diye kıymeti gözünüzde arttı mı? Ona göre karar verin.

Şu an o kadar param yok diyebilen ve parası olduğunda da sakınmayan biri olması kıymet kazandırmaz mı gözünüzde? Olmadığında güler yüzüyle, muhabbetiyle unutturan biri olması da önemli, lafı yine doktor abisine getiren değil, sanki onla mı çıkıyorsunuz? Ne faydası olacak size o doktor ağabeyin hala anlamış değilim, ilk konudan beri.

bazen para gelecek çekelim edelim yemek yiyelimlerin sonucu hüsran olabiliyor en iyisi parayı ya da limiti yeterli olan bi kartı yanında bulundurmak. arkadaşınız için yani

Bence bu adam yolunacak kaz arıyor.
Kaç kurtul. Herşeyi yalan. (naçizane fikrim)
SEVGİLER;:KK66:)
ayyneen katılıyorum..Canım hesaba gelene kadar bişey dicem..Adam itici yaa abisiyle kardeşiyle falan övünüyo ne buldun onda ayrıl o ne öyle lafa gelince bi kazan laf cepte para yok.. Yani parkta oturur insan para yoksa ama nedir yani övünmeler falan..

canım bunlar mersin'in ufak bi ilçesinde oturuyorlar. villa falan diye bahsettiği mersin'deki.

bu da işte maddiyatla ilgili sorunlardan ötürü kalıyor diye düşünüyorum. eylül sonuydu ve bana kefil olmamı imam etmişti.

whatsapptan'yan yazıp durdu, neymiş memur kefil lazımmış akşama kadar, ev sahibi manyakmış tutturmuş, sadece bir prosedürmüş bilmem ne... bir kefil olur musun demediği kalmıştı. sonra ben de yalan söylemek durumunda kaldım, olurdum canım ben aslında ama geçmişte kötü bir tecrübe yaşadım dedim. dakkasında telefonla aramıştı beni.
Bazı ev sahibeler memur kefil istiyor,Mersin'in neresinden,ayrıca villa kolej diye abartmasın Mersin de villa fiyatları İstanbul'daki yada Ankara'daki gibi çok uçuk rakamlarda değil 2 katlı 150 binliraya bile villa var tabi sıfır değil,kolej fiyatlarında aman aman çok uçuk rakam değil .

kızlar geçende bir duyuru açmıştım belki hatırlarsınız: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...icin-birsey-yapmamasi-normal-mi-sizce.768938/
özetle, netten tanıştığım biriyle çıkıyorum eylül'den beri. ben 27, o 26 yaşında. maddiyat konusunda biraz problemleri var gibi sanki, bütün gün whatsapp'ta yazışıyoruz hiç telefon etmiyor. bir defa "dakikan varsa arasana beni sesini duyayım" demişti baya şaşırmıştım. haftada 1 buluşuyoruz sadece. ama mesela ailesiyle övünüyor, babasının villasından, kardeşinin koleje gitmesinden filan bahsediyor, hele doktor olan abisiyle baya baya hava atıyor.

biz bu sürede 6-7 defa falan buluşmuşuzdur. buluşunca bi cafeye gider oturur bişey içerdik. ben bir keresinde açtım ve yemek söyledim, gözlerindeki bakıştan memnun olmadığı belliydi. o buluşmalara hep tok gelip kola içerdi sadece. ben de kendini gergin hissetmesin diye buluşmalara tok gittim hep ve her defasında da hesabı, en azından kendiminki ödemeyi teklif ettim. ilk beş buluşmada o ödedi içecekleri. ama altıncı buluşmada ısrar ettim, hep sen ödeme dedim. o da itiraz etmedi tamam dedi, bir dahakine ben öderim o halde dedi.

son buluşmamız geçen cumaydı, akşam yemeğe gidecektik. bi 20 dakika falan geç geldi, ben geç geldiği ve haber vermediği için sitem ettim. neymiş whatsapp'ı yokmuş,paketini yeniletmemiş evdeki ve işteki internetten giriyormuş. yahu whatsapp yoksa bi ara dimi? neyse bişey demedim çünkü geç kalmasının başka bir sebebi varmış aslında.

buluşmadan önce bankamatikten para çekmek istemiş ama makine kartını yutmuş, bu da doktor abisini aramış para göndersin diye. neyse dedim peki. abisinin çektiği parayı almak istedi ve bankamatiğe gittik, ama para gelmemiş henüz. ve ben bu kadar para muhabbetinden sıkıldım, "neyse canım bende para var" dedim. peki dedi gittik restorana. bu o arada abisiyle mesajlaşıyo para konusunda, meğer abisi başka bir bankaya göndermiş parayı bizim gittiğimiz bankamatik yanlışmış. neyse sorun deil ben ödicem işte canım dedim. yemeğimizi yedik, sonra hesap ödeme faslı geldiğinde tuvalete gitti. ben de hesabı ödeyip tuvaletin orda onu bekledim.

kızlar yanlış anlamayın lütfen, benim derdim maddiyat değil, parası olmayabilir, abisi de para göndermemiş olabilir. sadece çok yeniyiz ve uluorta para muhabbetleri beni biraz gerdi, çünkü maddiyat konularında ben utangacımdır. hesabı hemen ödemeden önce tuvalete gitmesi şart mıydı ? ben verseydim parayı gitse kasada ödeseydi daha doğru olmaz mıydı ? ayrıca yanında bozuk vs. hiç mi para yoktu yani, 1-2 lira bahşiş bırakmayı teklif edemez miydi? kafamda böyle sorular oluştu işte :KK43:(

bir de benden büyük bir abla gibi sevdiğim biri var, 34 yaşında, evli çocuğu var. benim ilişki tecrübem pek olmadığı için onun fikrini almak istedim, dedi ki bana: "canım hesabı sen ödersen seni kıymetsiz görür, bir kere alıştırırsan da hep ister, o kartımı makine yuttu dediğinde sen de o zaman sonragörüşürüz deyip ayrılmalıydın" dedi. :KK43:(

peki sizin düşünceleriniz nedir bu konuda, hata mı yaptım ben:KK43:
'madem makina kartini yuttu, sonra gorusuruz' demeni oneren kisinin engin tecrubelerinden suphe ettim.. ne alaka yani..
soruna gelince;
arada ozel bi iliski varsa (sevgili,soz,nisan vs), ben erkegin odemesi taraftariyim.. cok gerekli bi durum olur yada kiz 'bi kere de ben ismarliyim' filan diyebilir ama siraya filan koymak hos degil.. ben boyle dusunuyorum, boyle gordum, alman hesabi filan şık gelmiyo iliskilerde..

Anlattıkları bana da inandırıcı gelmedi... Bir arkadaşımın öğrenci erkek arkadaşı akşam buluşacakları zaman arayıp 'Ben yemeğimi yedim,sen de yiyince haber ver, seni alırım bir şeyler içeriz.' diyormuş. Bu da hoş değil ama en azından adamın bütçesi belli ve yalan söylemiyor.:KK48:

Anlattıkları bana da inandırıcı gelmedi... Bir arkadaşımın öğrenci erkek arkadaşı akşam buluşacakları zaman arayıp 'Ben yemeğimi yedim,sen de yiyince haber ver, seni alırım bir şeyler içeriz.' diyormuş. Bu da hoş değil ama en azından adamın bütçesi belli ve yalan söylemiyor.:KK48:

:)) komikmis bu da :)) ama ne yapsin imkanlari buna yetiyorsa

Villasi yoksa da sasirmam cunku meteliksiz gibi davraniyor; varsa da sasirmam cunku hayatimda tanidigim en cimri insanlar hep zengin olanlardi. Para sahibi olmakla comertlik ters orantili oluyor genelde. :)

Övünen insanı sevmem. Hele başkalarına ait olanlarla övüneni hiç sevmem.
Yazdıklarından yola çıkarak aklımda oluşan profil
Cimri, muhtemel çulsuz, bunu söyleyecek kadar yüreği olmayan, elinde hiç bir şey olmayınca babasının villasıyla, kardeşinin mesleğiyle hava atan, yetersiz bir adam.
Böyle biri için kıymetli olsan ne olur, olmasan ne olur?

babasının villasının olması onun cebinin dolu olacağı anlamına gelmez.gayrimenkul ve gelir apayrı şeyler benim için.ayrıca abisinin geliri de onu hiç ilgilendirmez.kocaman adam.
ablanın söylediklerine de katılmıyorum.böyle şeyler olabilir.herkesin başına gelebilir.sırf bu yüzden pat diye ayrılmak hiç bi kadına yakışmaz bence.
ama bu sürekli olursa,adam düşüncesizse ya da cimriyse uygun bi dille bitirirsin olur biter.biraz daha gözlemlemelisinz bence.

Adam kendi yazmış kendi oynamış, gözünü boyamak için yalan üzerine yalan söylemiş. Fazla uzatmadan bitir... Mevzu hesabı senin ödemen değil, hayat müşterektir fakat oğlanın ayranı yok içmeye birde fiyaka peşinde... Karakteri oturmamış. Cıks...

'madem makina kartini yuttu, sonra gorusuruz' demeni oneren kisinin engin tecrubelerinden suphe ettim.. ne alaka yani..
soruna gelince;
arada ozel bi iliski varsa (sevgili,soz,nisan vs), ben erkegin odemesi taraftariyim.. cok gerekli bi durum olur yada kiz 'bi kere de ben ismarliyim' filan diyebilir ama siraya filan koymak hos degil.. ben boyle dusunuyorum, boyle gordum, alman hesabi filan şık gelmiyo iliskilerde..

orda ablanın söylediklerini eksik ifade ettim, aslında "benim yanımda da para yok, o zaman sonra görüşürüz ya da bir parkta oturalım gelmişken deseydin" dedi.

ben de hep erkek ödesin demiyorum, zaten ilişkilerde belli bir samimiyete ulaşınca para ortak oluyor. o samimiyete ulaşana kadar, çiftler birbirini tanıyıp ısınana kadar erkeğin ödemesi sanki daha şık oluyor, bilemedim :( ama artık bu devirde kızlar da çalışıyor, para kazanıyor, kızlar da ödeyebilir tabi bunda da problem yok ama maddiyatın bu denli lafa söze dökülmesi beni çok irite ediyor.

bu arada şunu ifade etmek istiyorum, ben herşeye gözü kapalı inanan biri değilim, sorgularım. abisinin doktor olduğu doğru, isminden araştırdım. abisinin düğünü yerel gazeteye haber olmuş, anne-babasını gördüm fotoda halk tipi insanlar. akrabasının oteli üçüncü sınıf bir otel. ama sahip olduklarını abartma huyu var.

ama kartını makineye kaptırması, abisinden para istemesi vs. konularında yalan söyleyip söylemediğini tabi ki bilemiyorum.

Seninki bence 18 yaşındakilerle kala kala kendini o yaşta sanmış psikolojik olarak.
Ben malesef çok takarım bu para konularına. Erkeğin ödemesinden yanayım. Değil yanımda para muhabbeti yapmasını, bulunduğumuz ortamdaki bakışlardan bile rahatsız olurum kendimce hesabı ben ödesem. Yaşı 26. Çocuk değil, bunları düşünemiyorsa ben hiç uğraşmazdım. Ne o öyle abiden senin yanında para istemeler, malk mülk muhabbetleri. Hiç gelemem. Beni dışarı davet ediyorsa hesabı ödemeli. Fakat şöylede bir durum var. Ben sadece hesaba takıntılıyım nedense. Bana başta "param yok, buluşmayalım olur mu?" dese hay hay. Seve seve "buluşalım sorun değil" der ve öderim. Ama buluşmaya geç gelip yok kartımı bankamatik yuttu, yok abim parayı yanlış yere yatırmış, yok arayım bilmem ne ben çekemem açıkçası. Bu arada yanlış anlaşılmasın, sevgilime para yolladığım bile olmuştur gerektiğinde. Ama adamına göre davranmak lazım. Bana biraz çocuksu gibi geldi erkek arkadaşın hele eve davet edip herkesin ayrı odası var demesi.. Basit. Ne bileyim insan şöyle güzel bir ortam hazırlar, bir masa kurar yada daha önceden sözleşirsiniz sende ıvır zıvır alıp gidersin ve güzel bir akşam geçirirsiniz evde beraber.
Fakat söyleyiş tarzı bile çok itici adamın.

güzel ifade etmişsin canım. ya sonuçta türkiye'de yaşıyoruz ve bir erkeğin, hele de hayatımızdakibir erkeğin bizi sahiplenmesini istiyoruz :KK43:

geçen haftalarda bir kere metroda birlikteydik, ayaktaydık. ben şikayet ettim, bıktım toplu taşımadan, devamlı ayaktayım dedim. bana "araba al" dedi. ben ehliyetim yok, ayrıca araba pahalı deyince şu cevanı verdi:

-ehliyet al önce sonra araba al. sonuçta kaç senedir çalışıyosun birikimin vardır.

şok oldum benim birikimin hesabını yapmasına. 21 yaşında mezun oldum şu an 27'yim 6 yıldır çalışıyorum. yani bir erkekten böyle birşey duymak hoş deildi. kendi de kaç senedir çalışaıyor üstelik bir erkek araba planları yapacağı yerde bana aldırıyo

kızlar geçende bir duyuru açmıştım belki hatırlarsınız: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...icin-birsey-yapmamasi-normal-mi-sizce.768938/
özetle, netten tanıştığım biriyle çıkıyorum eylül'den beri. ben 27, o 26 yaşında. maddiyat konusunda biraz problemleri var gibi sanki, bütün gün whatsapp'ta yazışıyoruz hiç telefon etmiyor. bir defa "dakikan varsa arasana beni sesini duyayım" demişti baya şaşırmıştım. haftada 1 buluşuyoruz sadece. ama mesela ailesiyle övünüyor, babasının villasından, kardeşinin koleje gitmesinden filan bahsediyor, hele doktor olan abisiyle baya baya hava atıyor.

biz bu sürede 6-7 defa falan buluşmuşuzdur. buluşunca bi cafeye gider oturur bişey içerdik. ben bir keresinde açtım ve yemek söyledim, gözlerindeki bakıştan memnun olmadığı belliydi. o buluşmalara hep tok gelip kola içerdi sadece. ben de kendini gergin hissetmesin diye buluşmalara tok gittim hep ve her defasında da hesabı, en azından kendiminki ödemeyi teklif ettim. ilk beş buluşmada o ödedi içecekleri. ama altıncı buluşmada ısrar ettim, hep sen ödeme dedim. o da itiraz etmedi tamam dedi, bir dahakine ben öderim o halde dedi.

son buluşmamız geçen cumaydı, akşam yemeğe gidecektik. bi 20 dakika falan geç geldi, ben geç geldiği ve haber vermediği için sitem ettim. neymiş whatsapp'ı yokmuş,paketini yeniletmemiş evdeki ve işteki internetten giriyormuş. yahu whatsapp yoksa bi ara dimi? neyse bişey demedim çünkü geç kalmasının başka bir sebebi varmış aslında.

buluşmadan önce bankamatikten para çekmek istemiş ama makine kartını yutmuş, bu da doktor abisini aramış para göndersin diye. neyse dedim peki. abisinin çektiği parayı almak istedi ve bankamatiğe gittik, ama para gelmemiş henüz. ve ben bu kadar para muhabbetinden sıkıldım, "neyse canım bende para var" dedim. peki dedi gittik restorana. bu o arada abisiyle mesajlaşıyo para konusunda, meğer abisi başka bir bankaya göndermiş parayı bizim gittiğimiz bankamatik yanlışmış. neyse sorun deil ben ödicem işte canım dedim. yemeğimizi yedik, sonra hesap ödeme faslı geldiğinde tuvalete gitti. ben de hesabı ödeyip tuvaletin orda onu bekledim.

kızlar yanlış anlamayın lütfen, benim derdim maddiyat değil, parası olmayabilir, abisi de para göndermemiş olabilir. sadece çok yeniyiz ve uluorta para muhabbetleri beni biraz gerdi, çünkü maddiyat konularında ben utangacımdır. hesabı hemen ödemeden önce tuvalete gitmesi şart mıydı ? ben verseydim parayı gitse kasada ödeseydi daha doğru olmaz mıydı ? ayrıca yanında bozuk vs. hiç mi para yoktu yani, 1-2 lira bahşiş bırakmayı teklif edemez miydi? kafamda böyle sorular oluştu işte :KK43:(

bir de benden büyük bir abla gibi sevdiğim biri var, 34 yaşında, evli çocuğu var. benim ilişki tecrübem pek olmadığı için onun fikrini almak istedim, dedi ki bana: "canım hesabı sen ödersen seni kıymetsiz görür, bir kere alıştırırsan da hep ister, o kartımı makine yuttu dediğinde sen de o zaman sonragörüşürüz deyip ayrılmalıydın" dedi. :KK43:(

peki sizin düşünceleriniz nedir bu konuda, hata mı yaptım ben:KK43:

ablana hak veremedim doğrusu çocuğun parası olmayabilir yalnız öte yandan çocuğunda yalancı olduğu kesin babada villa kardeş kolejde bir bunda para yok whatsapp wirellesten giriyor sesini duymak için senin dakikanı soruyor çocuk yalandan başka konuştuğu bir şey yok

güzel ifade etmişsin canım. ya sonuçta türkiye'de yaşıyoruz ve bir erkeğin, hele de hayatımızdakibir erkeğin bizi sahiplenmesini istiyoruz :KK43:

geçen haftalarda bir kere metroda birlikteydik, ayaktaydık. ben şikayet ettim, bıktım toplu taşımadan, devamlı ayaktayım dedim. bana "araba al" dedi. ben ehliyetim yok, ayrıca araba pahalı deyince şu cevanı verdi:

-ehliyet al önce sonra araba al. sonuçta kaç senedir çalışıyosun birikimin vardır.

şok oldum benim birikimin hesabını yapmasına. 21 yaşında mezun oldum şu an 27'yim 6 yıldır çalışıyorum. yani bir erkekten böyle birşey duymak hoş deildi. kendi de kaç senedir çalışaıyor üstelik bir erkek araba planları yapacağı yerde bana aldırıyo

ya çok doğal ya da çıkarcı bunu da zamnla anlarsın

Bence hesap konusunda hiç erkek ödesin mantığı olmamalı. Sonra kalkıp kadın-erkek eşitliğini beklemek çok saçma. Ancak netten tanıştığınız kişiye bu kadar güvenmeyin. Bir de yemek sipariş ettiniz diye gözleri pörtlemiş. Hiç hoş bir şey değil. Bir de şu villaymış, kolejmiş şeyleri acaba ne kadar doğru? Hoş olsa ne olmasa ne de. Bu kadar anlatması belki de göz boyamak, seni etkilemek içindir. Temkinli davranmaya çalışın lütfen. Sevgiler.

orda ablanın söylediklerini eksik ifade ettim, aslında "benim yanımda da para yok, o zaman sonra görüşürüz ya da bir parkta oturalım gelmişken deseydin" dedi.

ben de hep erkek ödesin demiyorum, zaten ilişkilerde belli bir samimiyete ulaşınca para ortak oluyor. o samimiyete ulaşana kadar, çiftler birbirini tanıyıp ısınana kadar erkeğin ödemesi sanki daha şık oluyor, bilemedim :( ama artık bu devirde kızlar da çalışıyor, para kazanıyor, kızlar da ödeyebilir tabi bunda da problem yok ama maddiyatın bu denli lafa söze dökülmesi beni çok irite ediyor.
zaten cok itici bi durum.. samimi gelmedi.. kizlarin para kazanmasi meselesi degil, ben de iyi bi maasla calisiyodum ama nisanliyken filan asla odetmemistir, ben de yeltenmemisimdir, evlenince de hesabin tek zaten.. ama hele ki ilk asamalarda boyle bi imaj cizmesi cirkin..

kiz da odeyebilir erkek de, hem mesele bu degil.. benim gorusume gore erkek odese daha hos gorunur, bilemiyorum.. parasi olmaz, ne biliyim baska bsy olur, o konular ayri.. ozellikle, bile isteye odetmesi cirkin olan.. spontane gelisen bsy degil ki bu hos karsilayalim..

Back