- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
- Konu Sahibi Sonbaharimhep
-
Basiniz saolsun bende tekrar psikiyatriye gidecem dr hafif depresyon dedi fakat bska dr ye tekrar gidecem tabi bulursam surekli dr degisiyor gorevlendirmeyle gidiyolarAnksiyete maalesef bende de var şu ara babamın vefatıyla da iyice depreşti yardım almadan zor ve yıpratıcı oluyor
Yok depresyon böyle olmuyor kaygı bozukluğu beter bisey Allah yardım etsinBasiniz saolsun bende tekrar psikiyatriye gidecem dr hafif depresyon dedi fakat bska dr ye tekrar gidecem tabi bulursam surekli dr degisiyor gorevlendirmeyle gidiyolar
Çok hassas düşünüyorsunuz bu dünya bu kadar hassas olanlar için cehennemdir ... Aslında içinde bulunduğunuz durum ülkemizdeki çoğu kişide vardır bence . O yüzden öncelikle korkmayın beyniniz o kadar kuvvetlidir ki şuan isteseniz bu durumdan kurtulursunuz . Hersey kafanızın içinde .Tam başlikta ki gibi hersey surekli kotu olacak hissi yasiyorum yillardir.mesela alisveris yapmak istemiyorum yillardir kendime isteyerek begenerek bisey almadim.netten bakiyorum mesela almim ülkenin durumu ekonomisi zaten kötü savas cikarsa para ya ihtiyacimiz olur almim diyorum.( birikim falanda yaptigim yok yanlis anlasilmasin ivira zivira gidiyor para ) ogretmenim atanmak icin hic caba sarfetmiyorum icimden nasilsa atamalar olmayacak artik ülke kotuye gidiyir diyorum.ya da atansamda orda kesin basima kotu seyler gelecek diye dusunuyorum.hic olumlu dusunemiyorum.instagrama ornegin yillar var ki resim atamiyorum nazar degecek basima kotu seyler gelecek hissindeyim surekli .olumlu olmaya cabaliyorum ama olmuyor zihnim surekli bahane uyduriyor kotu dusunuyorum yine.kotu dusundukcede surekli cagiriyor gibi basima kotu seyler geliyorvar mi benim gibi olan kendimi duzeltmeye pozitif dusunmeye cok ihtiyacim var fakat yillardir boyleyim.boyle oluncada herseyden mutsuz oluyorsun ve belayi sanki cagiriyorsun gibi oluyor.bir dönem hersey kotu gitti ve duzelmedi hayatimda ama geceli yillar oldu o gunlerin fakat o gunlerin etkisiyle artik iyi dusunemez oldum .Kendime kiyafet dahil hic bisey alamiyorum hic kendime bakmiyorum 3 yila yakindir .duzelmeye ihtiyacim vat benim durumumda olanlar var mi nasil atlattiniz.
NOT maddiyati ornek verdim suan aklima bunlar geldigi icin.genel olarak hastalik gelecek basimiza kaza olacak sanki ..bi gun mutlu olim diyorum yarin kesin bunun acisini cikartacak bi kotu bisey gelecek basima.Ayrica asiri acima hissi var diyorum sen kendine mesela bu pantolonu alacaksin ama onca insan zorluk cekiyor insanlar ac sen gidiyorsun marka pantolon mu alacaksin diyorum alamiyorum bu yillardir boyle nerdeyse alsamda vicdan azabi cekiyorum.disarida ornegin cop toplayan birini gorunce oyle vicdan azabi cekiyorum ki sucluluk kapliyor beni yedigim yemekten tutun ayagimdaki ayakkabiya kadar .bu kotu durumdaki insanlara acimamdan dolayida bisey alamiyorum dusunun o derexe etkiliyor beni bunlari anlatmamin sebebi uc noktada artik etkiliyor beni.
Evet malesef ki oyle saolunYok depresyon böyle olmuyor kaygı bozukluğu beter bisey Allah yardım etsin
Evet hem hassas hemde kucuklugumden beri negatif biriyim.kitap okuyorum ama artik oyle ileriki hic bisey zevk vermiyor.hatta size bi olayimi aanlatim universitedeyken arkadasimla oturmus sohbet esiyorduk kinalik gelinliklerden bahesdiyorduk benim en sevdigim renk yesildir boyle yesil bi kinalik istiyoum dedim.tabut yesili bi kinalik koyu arkadasim oyle sinirlendi ki verdigin ornege bak tabut yesiliÇok hassas düşünüyorsunuz bu dünya bu kadar hassas olanlar için cehennemdir ... Aslında içinde bulunduğunuz durum ülkemizdeki çoğu kişide vardır bence . O yüzden öncelikle korkmayın beyniniz o kadar kuvvetlidir ki şuan isteseniz bu durumdan kurtulursunuz . Hersey kafanızın içinde .
öncelikle kendinizi mutlu etmeye odaklanın . Kendiniz için birseyler yapın . İbadet edin , motivasyon kitapları okuyun , Spor yapın güzel bir müzik dinleyin sizi hangisi rahatlatacaksa bunu keşfedin . Ve hayatınızı renklendirin . Tek düze olmamaya çalışın .
İnanın insanın enerjisi öyle önemli ki , siz negatif düşünceleri yaydıkça daha da negatif oluyorsunuz .
Bakın siz daha olmamış şeyler için üzülüyorsunuz . Eğer o şey olursa yine üzülüyorsunuz . 2 kat üzülmüş oluyorsunuz . Bu ne kadar yorucu olur sizin için .
Bence içinizden kötü birsey geçtiği an beyninize hükmedin : hayır ya böyle birsey yok ben en iyisini hakediyorum iyi şeyler olacak diyin. Kötü düşünce üzerinde hiç durmayın . İnanın daha iyi hissedeceksiniz .
umarım biraz olsun rahatlayabilirsiniz .
Cok haklisiniz hersyin basi saglik bunlarin farkindayim ama is uygulamaya gelince olmuyor kendime yapamiyorum.ilersi icin plan bile yapamiyorum dusunemiyorum bile ne olacak hayal kuramiyorum sanki biseyler bi gun iyi gitse yarina kesin basima felaket gelecek hissi cok kotu .saolun ins duzelirim uvrasiyorumpeki kotu olursa ne yaparim diyorsunuz?
yani ben de bazen negatiflesirim,
ama en kotu basima ne gelebilir.
Hayata kucuk bir koyde basladim, esimle evlendigimde ikimizin de parasi yoktur,
simdi sukur maddi olarak iyi durumdayiz.. Ama her sey ters gidebilir ve basladigimiz noktaya geri donebiliriz. Esimle tek kisilik yataga sikistigimiz gunler de cok fena degildi dusununce.
Veya hic koyde yasamayi sevmemisimdir, ama batarsak da gider koyde amele olarak calisirim yani. Yine de bunlari kafaya takip bugunumu mahvetmem. Cikis yolu var her olumsuzlukta. Yeniden o duruma dussem yine bir sekilde yolumu bulurum diyorum her zaman.
Saglikli sihhatli olalim yeter ki.
tam sahip olmam gereken dusunce tarzi ..
da savas niye cikardin kuzum durduk yere
Aklindaki dusunceleri onemsedigin icin onlara cevap verdigin icin oluyor bu durum eger o an dusuncelerini baska seye yonlendirirsen onemini kaybedecekler ilk basta zor olur ama zamanla cok rahatlarsidenicem cok saolun
Vaaz vermek gibi olacak ama niyetim böyle bişey değil. Amacım Öneri sunmak. Dini vaazlar dinleyin hangi konu sizi rahatlatacak ise. Namaz kılmakta çoğu psikolojik sorundan uzaklaştırıyor. Ruhun ihtiyacı karşılanmadığında depresif durumlar artıyor. Ve sizi olumsuzluk batağına götürecek hiç bi şarkı dinlemeyin. Hareketli şeyler dinleyin. Veya dram içerikleri kitapları okumayın. Kısacası olumlu işlerle yönelinTam başlikta ki gibi hersey surekli kotu olacak hissi yasiyorum yillardir.mesela alisveris yapmak istemiyorum yillardir kendime isteyerek begenerek bisey almadim.netten bakiyorum mesela almim ülkenin durumu ekonomisi zaten kötü savas cikarsa para ya ihtiyacimiz olur almim diyorum.( birikim falanda yaptigim yok yanlis anlasilmasin ivira zivira gidiyor para ) ogretmenim atanmak icin hic caba sarfetmiyorum icimden nasilsa atamalar olmayacak artik ülke kotuye gidiyir diyorum.ya da atansamda orda kesin basima kotu seyler gelecek diye dusunuyorum.hic olumlu dusunemiyorum.instagrama ornegin yillar var ki resim atamiyorum nazar degecek basima kotu seyler gelecek hissindeyim surekli .olumlu olmaya cabaliyorum ama olmuyor zihnim surekli bahane uyduriyor kotu dusunuyorum yine.kotu dusundukcede surekli cagiriyor gibi basima kotu seyler geliyorvar mi benim gibi olan kendimi duzeltmeye pozitif dusunmeye cok ihtiyacim var fakat yillardir boyleyim.boyle oluncada herseyden mutsuz oluyorsun ve belayi sanki cagiriyorsun gibi oluyor.bir dönem hersey kotu gitti ve duzelmedi hayatimda ama geceli yillar oldu o gunlerin fakat o gunlerin etkisiyle artik iyi dusunemez oldum .Kendime kiyafet dahil hic bisey alamiyorum hic kendime bakmiyorum 3 yila yakindir .duzelmeye ihtiyacim vat benim durumumda olanlar var mi nasil atlattiniz.
NOT maddiyati ornek verdim suan aklima bunlar geldigi icin.genel olarak hastalik gelecek basimiza kaza olacak sanki ..bi gun mutlu olim diyorum yarin kesin bunun acisini cikartacak bi kotu bisey gelecek basima.Ayrica asiri acima hissi var diyorum sen kendine mesela bu pantolonu alacaksin ama onca insan zorluk cekiyor insanlar ac sen gidiyorsun marka pantolon mu alacaksin diyorum alamiyorum bu yillardir boyle nerdeyse alsamda vicdan azabi cekiyorum.disarida ornegin cop toplayan birini gorunce oyle vicdan azabi cekiyorum ki sucluluk kapliyor beni yedigim yemekten tutun ayagimdaki ayakkabiya kadar .bu kotu durumdaki insanlara acimamdan dolayida bisey alamiyorum dusunun o derexe etkiliyor beni bunlari anlatmamin sebebi uc noktada artik etkiliyor beni.
Tamam teshis konmus tedavi icin de terapi gormeniz gerekiyordur belki. Yani hafif depresyon denmesini mi begenmediniz, daha kötü hastaligim var diye mi dusunuyorsunuz?Psikiyatri ve psikologa gittim anlattim bunuda bisey demediler hafif depresyon dedi sadece
SaolunTamam teshis konmus tedavi icin de terapi gormeniz gerekiyordur belki. Yani hafif depresyon denmesini mi begenmediniz, daha kötü hastaligim var diye mi dusunuyorsunuz?
Mesela ben de en son 3 ay önce bir elbise aldim uzun zamandir kıyafet almıyorum ama tamamen ihtiyacım olmadigindan. Sosyal medyaya fotograf pek eklemem, hayatımı keyifle yasarim insanlara göstereyim ya da illa paylasmam lazim kafasinda degilim.
Nazar deger düşüncesi olan insanlara gerçekten nazar değer. Neden mi? Çünkü olumsuza odaklısınız. Basima bir sey gelecek düşüncesi oldugunda mutlaka o kötü şey gerçekleşir. Bunu "kötüyü kendine çekmek " olarak düşünün.
Mesela bir arkadaşım çocuğa nazar deger aman paylaşma diye beni tembihlemisti hatta uzun sure benimle de paylasmamisti. Ama bu tip insanlarin da hep başına kötü seyler geliyor. Bunu gözlemledim.
Kafanizda kurmak yerine kendinize hobiler edinin/ugraslar bulun. Dikkatinizi sizi mutlu edecek seylere odaklayin. Bazen bir kahve yapıp yagan yağmuru izlemek bile insana keyif verebiliyor.
Terapi almaya da devam edin, sanki birkac kez görüştüğünüzü yazmissiniz 5-6 seansta anca birbirinize alışırsınız kimse bir iki kez gördüğü kisi hakkinda net karara varamaz, hele ki isin uzmani olan biri daha titiz calisir diye düşünüyorum.
Olur mu her oneri benim icin cok onemli namaza basladim kiliyorum gercektende cok iyi geliyor.zaten artik slow muzik bile dinleyemiyorum kalbim dayanmiyor bogulacak gibi oluyorum onerileriniz icin saolunVaaz vermek gibi olacak ama niyetim böyle bişey değil. Amacım Öneri sunmak. Dini vaazlar dinleyin hangi konu sizi rahatlatacak ise. Namaz kılmakta çoğu psikolojik sorundan uzaklaştırıyor. Ruhun ihtiyacı karşılanmadığında depresif durumlar artıyor. Ve sizi olumsuzluk batağına götürecek hiç bi şarkı dinlemeyin. Hareketli şeyler dinleyin. Veya dram içerikleri kitapları okumayın. Kısacası olumlu işlerle yönelin
Malesef evet hep soyle dusunerek kendimi teselli ediyorum kotu dusunme gelecegi Allah bilir diyerek bi nevi rahatliyorumÜlkecek gelecek kaygımız var, hepimiz kaygılanıyoruz çünkü hayatımız insanların elinde. Evde sorun yoksa herşeyi kafanıza takmayın.
sızı cok mutlu edecek seylerde cok mutsuz edecek seylerde olacak..Tesekkurler cevabiniz icin benide bir donem yasadigim kotu seyler etkiledi gecti gitti fakat suan bu durum hayatimi baya kotu etkiliyor kendime kiyafet bile alamiyorum takintili olmam daha,da artti
Basiniz saolsun cok dogru soyluyorsunuz.ama bazen insanin kendine bile laf geciremez oluyor ya iste o cok zorsızı cok mutlu edecek seylerde cok mutsuz edecek seylerde olacak..
Tecrubelerıme dayanarak soyluyorum...42 yasımdayım
cocugumun olacagını ögrenmek benı hayatımın en mutlu ınsanı yapmıstı..mutluluktan aglamıstım..kendımı cocuguma ve esıme aileme adadım..en olumlu en pozıtıf olmaya calıstım..
10 yıl gectı esım sapasaglam esım rahmetlı oldu..couckla yapayanlız kaldım..okadar alısıktımkı esıme..kedı ve yavrusu gıbı..
hayatta olumlu ve olumsuz seyler olacak ..bız bunlara gıgus germek durumundayız..daha bır sey olmadan hayatınızı zehır etmeyın..mutlaka sızı bekleyen guzel gunlerde kotu gunlerde var..gunu yasamaya calısın sadece..kıyafetler o gun alıp bır parca yuzunuzu guldurecekse alın..ondan zevk alın kendınıze ezıyet etmeyın..zıra bana bır oda dolusu yenı kıyafettee alınsa su an mutlu olmam mumkun degıl..oysa yenı bır coraptan bıle mutlu olacak bırıydım
bak guzelim..Basiniz saolsun cok dogru soyluyorsunuz.ama bazen insanin kendine bile laf geciremez oluyor ya iste o cok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?