Hersey surekli kotu olacak hissi

Sizi cok iyi anliyorum bende aynen boyleyim.mutluyken bile korkuyorum kesin guldum ya diyorum basima nisey gelecek ve inanir misiniz ne dusunurseniz o oluyor ve ne zaman gulsem mutlaka 1 gun sonra cok uzulecegim bisey olur.kaygilarim oyle buyukki artik bana gunluk yasamimi bile etkiledi .siz ilaclari neden biraktiniz
Evlenince çocuğum olur belki diye doktor kontrolünde bıraktım. Zaten gayet iyiydim artık, ilaçlar çok iyi gelmişti. Çocuk istiyorum diyince doktor bırakalım artık dedi. Çocuğum da yok halen, keşke bırakmasaydım diyorum bazen. Bırakınca yine eski haline dönüyor insan. Ya da psikoterapi almak gerek düzenli, gerçekten doğru elektrik aldığınız biriyle. İlaca gerek kalmaz bir nebze de olsa o zaman. Ona da maddiyat gerekiyor.

Evlenince çocuğum olur belki diye doktor kontrolünde bıraktım. Zaten gayet iyiydim artık, ilaçlar çok iyi gelmişti. Çocuk istiyorum diyince doktor bırakalım artık dedi. Çocuğum da yok halen, keşke bırakmasaydım diyorum bazen. Bırakınca yine eski haline dönüyor insan. Ya da psikoterapi almak gerek düzenli, gerçekten doğru elektrik aldığınız biriyle. İlaca gerek kalmaz bir nebze de olsa o zaman. Ona da maddiyat gerekiyor.
Evet haklisiniz ins rabbim size bi bebek nasip eder.bende devlet has.gidiyorum psikolog memnunmuyum henuz degil ama bakalim nasil gececek 2.gorusmen.

Böyle durumlarda zincir kirmak lazım. Dibe batıp yukarı sicrayabilirsiniz ya da orada kalırsınız. Zinciri nasıl kiracaksınız? Korktuğunuz şeyi düşünmeden yapacaksınız. Bir şey olmadığını gördükçe bu korkunuz geçecek. Sizin beyniniz bunları böyle yanlış kodlamis. Bu dusuncelerin ve eylemlerin tersini yaptıkça beyniniz onları da kodlayacak ve yeni normaliniz o olacak.
Allah israfı yasaklamış, malınızı harcamayın dememiş. Çok huzursuz oluyorsaniz düzenli sadaka, zekat verin. Böylece kendinizi kötü hissetmezsiniz. Mesela askıda ekmeğe haftalık para bırakabilirsiniz. Bir kıyafet alırken ihtiyaç sahibi bir çocuğa bir kazak veya çorap veya ayakkabı alıp içinizi huzur doldurabilirsiniz. Bir aileye bir öğün yemek ikram edebilirsiniz. İhtiyaciniz olan şey olumsuz duygunun yerine olumluyu koymak ve bir süre böyle devam edip yeni hayatınızı benimsemek

Böyle durumlarda zincir kirmak lazım. Dibe batıp yukarı sicrayabilirsiniz ya da orada kalırsınız. Zinciri nasıl kiracaksınız? Korktuğunuz şeyi düşünmeden yapacaksınız. Bir şey olmadığını gördükçe bu korkunuz geçecek. Sizin beyniniz bunları böyle yanlış kodlamis. Bu dusuncelerin ve eylemlerin tersini yaptıkça beyniniz onları da kodlayacak ve yeni normaliniz o olacak.
Allah israfı yasaklamış, malınızı harcamayın dememiş. Çok huzursuz oluyorsaniz düzenli sadaka, zekat verin. Böylece kendinizi kötü hissetmezsiniz. Mesela askıda ekmeğe haftalık para bırakabilirsiniz. Bir kıyafet alırken ihtiyaç sahibi bir çocuğa bir kazak veya çorap veya ayakkabı alıp içinizi huzur doldurabilirsiniz. Bir aileye bir öğün yemek ikram edebilirsiniz. İhtiyaciniz olan şey olumsuz duygunun yerine olumluyu koymak ve bir süre böyle devam edip yeni hayatınızı benimsemek
Şoyle canim mesele para harcamak degil para her turlu harciyorum ama is kendime kiyafet v.s seyler almaya gelince diyorum o kadar ihtiyac sahibi insan varken senin kendine bunlari alman dogru mu diyorum.asiri derece acima hissim kuvvetli bisey alsam mutluluk yerine sucluluk hissediyorum.mesela etrafa karsi elim acik .kendime bisey almak beni suclu hissettiriyir kotu hissettiryor dedigim gibi almim lazim olacak ilerde savas cikarsa cocuguma yetemezsem dahada suclu olurum gibi vs.vs dusnceler malesef. Psikologta oyle dedi zor ama imkansiz degil bu dusunceleri atmak.yapamadigin seylerin ustune ustune git yapmaya calis dedi umarim benimde gecer

Şoyle canim mesele para harcamak degil para her turlu harciyorum ama is kendime kiyafet v.s seyler almaya gelince diyorum o kadar ihtiyac sahibi insan varken senin kendine bunlari alman dogru mu diyorum.asiri derece acima hissim kuvvetli bisey alsam mutluluk yerine sucluluk hissediyorum.mesela etrafa karsi elim acik .kendime bisey almak beni suclu hissettiriyir kotu hissettiryor dedigim gibi almim lazim olacak ilerde savas cikarsa cocuguma yetemezsem dahada suclu olurum gibi vs.vs dusnceler malesef. Psikologta oyle dedi zor ama imkansiz degil bu dusunceleri atmak.yapamadigin seylerin ustune ustune git yapmaya calis dedi umarim benimde gecer
O acıma hissi kötü bir şey değil ki. Başkası açken saçıp savurmak insani gelmiyor bana da. Ben de kendimden kısar, dışarıya eli açık olurum.
Zaten dünya öyle insanlar (sadece kendine biriktirip harcayıp yoksulu görmezden gelen) yüzünden, gelir dağılımında bu kadar adaletsiz değil mi? Bunu olumsuz algılamayın. Bunu şöyle olumluya çevirebilirsiniz: kıyafet ayakkabı ihtiyacınız yok ama bir şeyler almak istiyorsanız kullanmadığıniz şeyleri İhtiyac sahiplerine verip ziyan etmemiş olursunuz.
Korktuğunuz şeylerin üzerine bir kere gidince gerisi geliyor zaten.

O acıma hissi kötü bir şey değil ki. Başkası açken saçıp savurmak insani gelmiyor bana da. Ben de kendimden kısar, dışarıya eli açık olurum.
Zaten dünya öyle insanlar (sadece kendine biriktirip harcayıp yoksulu görmezden gelen) yüzünden, gelir dağılımında bu kadar adaletsiz değil mi? Bunu olumsuz algılamayın. Bunu şöyle olumluya çevirebilirsiniz: kıyafet ayakkabı ihtiyacınız yok ama bir şeyler almak istiyorsanız kullanmadığıniz şeyleri İhtiyac sahiplerine verip ziyan etmemiş olursunuz.
Korktuğunuz şeylerin üzerine bir kere gidince gerisi geliyor zaten.
Tesekkurler

Sizin kadar ağır olmasa da benzer şeyleri ben de yaşıyorum en mutlu olduğum anımda bile olma ihtimali bulunan kötü şeyler aklıma geliyor 😔

Öğrenilmiş çaresizlik ve takıntı gibi geldi.korktugunuz şeyler gerçektende çok başınıza gelince genelleme yapmışsınız.attik hep öyle olacağını beyninize kodlamis gitgide takintiya dönüşmüş .ne yazık ki o kadar hayal kırıklığı ysayinca insanda böyle şeyler oluyor destek alın bence umarım atatirsiniz hayat enerjinizi emer mutsuz ediyordur sizi .herşey kursaginizda icinizde kalır

Öğrenilmiş çaresizlik ve takıntı gibi geldi.korktugunuz şeyler gerçektende çok başınıza gelince genelleme yapmışsınız.attik hep öyle olacağını beyninize kodlamis gitgide takintiya dönüşmüş .ne yazık ki o kadar hayal kırıklığı ysayinca insanda böyle şeyler oluyor destek alın bence umarım atatirsiniz hayat enerjinizi emer mutsuz ediyordur sizi .herşey kursaginizda icinizde kalır
Ne guzel anlatmissiniz tamda o durumdayim

Tam başlikta ki gibi hersey surekli kotu olacak hissi yasiyorum yillardir.mesela alisveris yapmak istemiyorum yillardir kendime isteyerek begenerek bisey almadim.netten bakiyorum mesela almim ülkenin durumu ekonomisi zaten kötü savas cikarsa para ya ihtiyacimiz olur almim diyorum.( birikim falanda yaptigim yok yanlis anlasilmasin ivira zivira gidiyor para ) ogretmenim atanmak icin hic caba sarfetmiyorum icimden nasilsa atamalar olmayacak artik ülke kotuye gidiyir diyorum.ya da atansamda orda kesin basima kotu seyler gelecek diye dusunuyorum.hic olumlu dusunemiyorum.instagrama ornegin yillar var ki resim atamiyorum nazar degecek basima kotu seyler gelecek hissindeyim surekli .olumlu olmaya cabaliyorum ama olmuyor zihnim surekli bahane uyduriyor kotu dusunuyorum yine.kotu dusundukcede surekli cagiriyor gibi basima kotu seyler geliyor 😢 var mi benim gibi olan kendimi duzeltmeye pozitif dusunmeye cok ihtiyacim var fakat yillardir boyleyim.boyle oluncada herseyden mutsuz oluyorsun ve belayi sanki cagiriyorsun gibi oluyor.bir dönem hersey kotu gitti ve duzelmedi hayatimda ama geceli yillar oldu o gunlerin fakat o gunlerin etkisiyle artik iyi dusunemez oldum .Kendime kiyafet dahil hic bisey alamiyorum hic kendime bakmiyorum 3 yila yakindir .duzelmeye ihtiyacim vat benim durumumda olanlar var mi nasil atlattiniz.
NOT maddiyati ornek verdim suan aklima bunlar geldigi icin.genel olarak hastalik gelecek basimiza kaza olacak sanki ..bi gun mutlu olim diyorum yarin kesin bunun acisini cikartacak bi kotu bisey gelecek basima.Ayrica asiri acima hissi var diyorum sen kendine mesela bu pantolonu alacaksin ama onca insan zorluk cekiyor insanlar ac sen gidiyorsun marka pantolon mu alacaksin diyorum alamiyorum bu yillardir boyle nerdeyse alsamda vicdan azabi cekiyorum.disarida ornegin cop toplayan birini gorunce oyle vicdan azabi cekiyorum ki sucluluk kapliyor beni yedigim yemekten tutun ayagimdaki ayakkabiya kadar .bu kotu durumdaki insanlara acimamdan dolayida bisey alamiyorum dusunun o derexe etkiliyor beni bunlari anlatmamin sebebi uc noktada artik etkiliyor beni.
Allahım ben mi yazdım bu yazıyı😳😳😳

Tam başlikta ki gibi hersey surekli kotu olacak hissi yasiyorum yillardir.mesela alisveris yapmak istemiyorum yillardir kendime isteyerek begenerek bisey almadim.netten bakiyorum mesela almim ülkenin durumu ekonomisi zaten kötü savas cikarsa para ya ihtiyacimiz olur almim diyorum.( birikim falanda yaptigim yok yanlis anlasilmasin ivira zivira gidiyor para )
tam sahip olmam gereken dusunce tarzi ..
da savas niye cikardin kuzum durduk yere

Aklindaki dusunceleri onemsedigin icin onlara cevap verdigin icin oluyor bu durum eger o an dusuncelerini baska seye yonlendirirsen onemini kaybedecekler ilk basta zor olur ama zamanla cok rahatlarsin

Yardım almalısınız. Herşeyin en kötüsünü düşünüyorsunuz dolayısı ile başınıza geliyor. Barış Muslu, Beyhan Budak, Gülseren Buğdaycıoğlu takip edip kitaplarını okuyun, vidolarını izleyin. Bir konuda gerçekten elinizden geleni yapın. Ben en çok nasılsa atanamam diye çalışmayı bırakışınıza takıldım. Önce emek ve çaba sarfedin. Arkadaşım yıllarca çabaşadı atandı. Gitti doğuda çalıştı bebeği ile 1 yıl geri döndü. Allah çabanın yanında. Hiç bir şey yapmadan her şey benim başıma geliyor demek yanlış. Kafanızı meşgul edin. Evet duyarlı olmak gerekli. Ama sizinki gibi de hayatı kendinize ve çevrenize dar etmekten başka bir şey değil. Boş durdukça da kurar insan kafasında. Ben de çok kuruyorum diye 3 kurs bitirdim. Projeye başladım. 3 kursa daha başladım. Hiç olmazsa kafam dolsun. Elinizden geleni yapıp gerisi takdir diyeceksiniz. Ama en son hastalıkla birlikte hepimiz psikolojik olarak zor günler geçiriyoruz. En az hasarla atlatmaya çalışmamız lazım.

Evet ilerki zamanlarda ise hic bisey yapasiniz gelmiyor biliyir musunuz enerjiniz bitiyor umarim duzelirsiniz sizde
Ben çok psikoloğa ve psikiyatriste gittim yaklaşık 6-7 aydır da ilaç kullanıyorum ama daha da depresifleştim sanki 😞 Üstte de bahsedilmiş, yaşanılan hayal kırıklıklarından beyin kendini böyle kodluyor diye ben de aynen öyle düşünüyorum hayal kırıklığı yaşamamak adına kendini korumaya alıyormuşsun gibi ama bu düşünce tarzı çok daha fazla yoruyor ve hayatı zehir ediyor.

Yardım almalısınız. Herşeyin en kötüsünü düşünüyorsunuz dolayısı ile başınıza geliyor. Barış Muslu, Beyhan Budak, Gülseren Buğdaycıoğlu takip edip kitaplarını okuyun, vidolarını izleyin. Bir konuda gerçekten elinizden geleni yapın. Ben en çok nasılsa atanamam diye çalışmayı bırakışınıza takıldım. Önce emek ve çaba sarfedin. Arkadaşım yıllarca çabaşadı atandı. Gitti doğuda çalıştı bebeği ile 1 yıl geri döndü. Allah çabanın yanında. Hiç bir şey yapmadan her şey benim başıma geliyor demek yanlış. Kafanızı meşgul edin. Evet duyarlı olmak gerekli. Ama sizinki gibi de hayatı kendinize ve çevrenize dar etmekten başka bir şey değil. Boş durdukça da kurar insan kafasında. Ben de çok kuruyorum diye 3 kurs bitirdim. Projeye başladım. 3 kursa daha başladım. Hiç olmazsa kafam dolsun. Elinizden geleni yapıp gerisi takdir diyeceksiniz. Ama en son hastalıkla birlikte hepimiz psikolojik olarak zor günler geçiriyoruz. En az hasarla atlatmaya çalışmamız lazım.
Gulseren budayicioglu kitaplarini okuyorum beyhan budak psikologta syledi izle videolarini diye bakiyorum.yillarca kotu seyler yasadim ki artik etkisi kalmis bende hersey gecmis olsada .sanki iyiligi hak etmiyorum artik yada iyi bisey olsada tekrar kotulukler gelecek gibi hissetmen beni cok yoruyor.ayrica calissamda atanirim biliyorum cunku univ.iyi bir puanla kazanmistim ama diyorum ya bu kotu dusunceler kipirtdatmiyor beni yerimden .kotu dusune dusunede basima kotu seyler geliyor.ugrasiyorum

Ben çok psikoloğa ve psikiyatriste gittim yaklaşık 6-7 aydır da ilaç kullanıyorum ama daha da depresifleştim sanki 😞 Üstte de bahsedilmiş, yaşanılan hayal kırıklıklarından beyin kendini böyle kodluyor diye ben de aynen öyle düşünüyorum hayal kırıklığı yaşamamak adına kendini korumaya alıyormuşsun gibi ama bu düşünce tarzı çok daha fazla yoruyor ve hayatı zehir ediyor.
Evet bende arastirdim aynen .kotu gunler gecse bile oylece kaliyor.hatta kotu seyler olurken inanin daha umutluydum suan hersey gecti sorun yok ama ben gun gectikce daha da kotu dusjnuyorum .bu umutsuzluk kotu olacak hissi brni o kadar cok etkiledi ki sacimi bile taramak istemiyorum biliyor musunuz.banyolari zor aki yapiyorum.kucuk bir kizim var yakinda 2 yasina girecek onun icin iyi olmaya calisiyoum ama bu hisler benim onume engel mutlu olamiyorum

tam sahip olmam gereken dusunce tarzi ..
da savas niye cikardin kuzum durduk yere

Aklindaki dusunceleri onemsedigin icin onlara cevap verdigin icin oluyor bu durum eger o an dusuncelerini baska seye yonlendirirsen onemini kaybedecekler ilk basta zor olur ama zamanla cok rahatlarsin
Inanin yapmaya calisiyorum 1 2 sefer basarsam diger seferinde olmiyor.psikologa gidiyorum umarim duzelirim

Back