- 9 Aralık 2020
- 608
- 215
- 33
- Konu Sahibi Sonbaharimhep
-
Pandemi kotu olan psikolojimi daha da kotu etkiledi sanirim.spor salonu suan icin cok tehlukeli geliyor .ama kitap aldim kitap okuyorum.cok haklisiniz bu yuzden caba sarfediyorum daha cokBence spor salonuna başlamalısın mental olarak çok iyi gelecektir. Kötü şeyler düşündüğün zaman arkasına herkesin birşey ile sınandığını hatırlat. Kendi başına düzeltemeyeceğin şeyler için takılı kalmamalısın. Allah ın bir bildiği var diye düşün. Bu ruh halinden kurtulamazsan çocuğun içinde kötü etkisi olur. Şuan sana muhtaç biri. Mutlu çoçuklar=mutlu anneler unutma
Aliyorum umarim ilerleyen zamanda faudasini gorurumÇünkü bazılarının tek derdi sanal tanınmadığı bir ortamda da olsa geyik yapıp kendi gibi düşünenlerden kahkaha kalpler kapıp mutsuz olan ruhunu güya başkalarını ezikleyerek tatmin etmek. Bi nevi ruhsal mastürbasyon. Senle ilgisi yok rahat ol
İmkanın varsa psikolojik destek almanı tavsiye ederim
Psıkologa gıdın.Tam başlikta ki gibi hersey surekli kotu olacak hissi yasiyorum yillardir.mesela alisveris yapmak istemiyorum yillardir kendime isteyerek begenerek bisey almadim.netten bakiyorum mesela almim ülkenin durumu ekonomisi zaten kötü savas cikarsa para ya ihtiyacimiz olur almim diyorum.( birikim falanda yaptigim yok yanlis anlasilmasin ivira zivira gidiyor para ) ogretmenim atanmak icin hic caba sarfetmiyorum icimden nasilsa atamalar olmayacak artik ülke kotuye gidiyir diyorum.ya da atansamda orda kesin basima kotu seyler gelecek diye dusunuyorum.hic olumlu dusunemiyorum.instagrama ornegin yillar var ki resim atamiyorum nazar degecek basima kotu seyler gelecek hissindeyim surekli .olumlu olmaya cabaliyorum ama olmuyor zihnim surekli bahane uyduriyor kotu dusunuyorum yine.kotu dusundukcede surekli cagiriyor gibi basima kotu seyler geliyorvar mi benim gibi olan kendimi duzeltmeye pozitif dusunmeye cok ihtiyacim var fakat yillardir boyleyim.boyle oluncada herseyden mutsuz oluyorsun ve belayi sanki cagiriyorsun gibi oluyor.bir dönem hersey kotu gitti ve duzelmedi hayatimda ama geceli yillar oldu o gunlerin fakat o gunlerin etkisiyle artik iyi dusunemez oldum .Kendime kiyafet dahil hic bisey alamiyorum hic kendime bakmiyorum 3 yila yakindir .duzelmeye ihtiyacim vat benim durumumda olanlar var mi nasil atlattiniz.
NOT maddiyati ornek verdim suan aklima bunlar geldigi icin.genel olarak hastalik gelecek basimiza kaza olacak sanki ..bi gun mutlu olim diyorum yarin kesin bunun acisini cikartacak bi kotu bisey gelecek basima.Ayrica asiri acima hissi var diyorum sen kendine mesela bu pantolonu alacaksin ama onca insan zorluk cekiyor insanlar ac sen gidiyorsun marka pantolon mu alacaksin diyorum alamiyorum bu yillardir boyle nerdeyse alsamda vicdan azabi cekiyorum.disarida ornegin cop toplayan birini gorunce oyle vicdan azabi cekiyorum ki sucluluk kapliyor beni yedigim yemekten tutun ayagimdaki ayakkabiya kadar .bu kotu durumdaki insanlara acimamdan dolayida bisey alamiyorum dusunun o derexe etkiliyor beni bunlari anlatmamin sebebi uc noktada artik etkiliyor beni.
Amin saolunSabret. Ilac tedavisi de gerekebilir. Bir ömür böyle geçmez. Allah sifa versin.
Psıkologa gidiyorum canim
Saolun ilac kullandiniz mi siz.evet aynen boyle kendi kendimi vazgeciriyorum asiri ilerledi olumsuzluk bu da her isime engel oluyorAnksiyeteden oldugunu düşünüyorum. Bende de var bi rkonu hakkinda aşırı düşünüyorum şunu almayayim dediğimde de elimdeki para bereketsiz olur bu arada. İş ariyorum herkesin arkasi var onlar girerler zaten diyorum,kpss calisiyorum yandaşlar varken sen mi diyorum merkezide atanmak icin puana da evde oturup calisamazsin diyorum,evlenicem cok para lazim diyorum o yola girmekten çekiniyorum. Aslinda olan kaygilar ama destek alınması lazim kendim için de diyorum. Siz de alabiliyorsaniz alin bence.
Gidiyorum canim
Sizede gecmis olsun basiniz saolsun.evet ne guzel atlatmissiniz benimkide hayatimi cok etkiliyor resmen yerimde sayiyorum 1 adim ileri gideniyorum.Farklılıklar olsa da yazdıklarınizda hemen hemen aynı şeyleri yaşadığım bir dönemdeyim. Benim bu durumum çok yakınım olan birisinin kanser olduğunu öğrenmemle başladı sanırım. Daha sonra onlarca kere hastaneye git gel ilaçlar tedaviler çok kötü ve ağır bir süreç geçirdik. Ve malesef kendisini kaybettik.
Ve o dönem hayatımızla ilgili radikal bir karar da almıştık. Pandemi dolayısıyla her şey altüst oldu benim kötü düşünceler içinde boğulmam daha da derinleşti.
Bu arada 2 kere sakatlık geçirdim kısa bir arayla 4 ay gibi bir süre ayaga hiç kalkamadım. O yüzden sağlık konusunda aşırı pimpirikli hale geldim. Ya şöyle olursa ya böyle olursa paraya ihtiyacımız olabilir şuradan kisayım bunu almayayim diye diye resmen aylarimi zehir ettim ve covide yakalandik hastalığı hafif de atlatsak hastane dolayısıyla sıkıntılar yaşadık.
Yine de bu kötü düşüncelerimin azaldığı bir dönemde olduğumdan sanırım kolay atlattım. Ya da öyle sandım 2 aydır yine sürekli olumsuz düşünceler içindeyim ama birisinin tesadüf eseri bir videosunu gördüm yukarıda bahsetmiş biri pozitif düşünceler için bazı şeyler yapıyorlar ve bende denemekten bir zarar gelmez diyerek başladım bugün 3.
Günümdeyim ve her şeye şükrediyorum , teşekkür ediyorum; aldığım nefese ,yediğim yemeğe ,suya ,bitkilerime, köpeğime, kendime ,hayatıma. İnanması güç ama gerçekten ilk defa bir farklılık hissetmeye başladım. Bana dehşet üzüntü veren durumların bile iyi yönünü görmeye hatta bunlara gerçekten inanmaya başladım. Değişim gerçekten de biz istersek kendimizden başlıyor sanırım buna artık inanıyorum...
Dilerim siz de bir an önce bu ruh halinden çıkıp hayata daha olumlu bakmaya başlarsınız
Kullanmadım kime sorsam kullanma vs diyor e orda da bi derin düşünceye giriyorum. Benim de özgüvenimi kaybetmeme neden oluyor. Bir konuda çok düşündüğüm icin pratik değilim,sorumluluk alamiyorum ezik gibi hissediyorumSaolun ilac kullandiniz mi siz.evet aynen boyle kendi kendimi vazgeciriyorum asiri ilerledi olumsuzluk bu da her isime engel oluyor
Evet bende ilac konusunda onyargiliyim fakat,artik kendiliginden gececek derecede degil ilerledi benim ki baya.Allah yardimcimiz olsun.ilac iyi gelen var mi acaba bi yakinim panik atak icin ilac kullaniyor dedi bazi seyler ilacsiz olmuyor gecmiyor memnunum iyi geliyor dediKullanmadım kime sorsam kullanma vs diyor e orda da bi derin düşünceye giriyorum. Benim de özgüvenimi kaybetmeme neden oluyor. Bir konuda çok düşündüğüm icin pratik değilim,sorumluluk alamiyorum ezik gibi hissediyorum
Gidecen cnm farkli bi dr ye insKaygi bozuklugu yasiyorsun sanki. Tekrar git psikatriye.
Ben de hep sizin gibi düşünürüm. Kötünün kötüsü var dursun para, belki hasta olur ailemden biri ona harcarız derim, bugün mutluyum ama yarın kesin bir şey olacak üzüleceğim derim. Ailemde herkes neden anın tadını çıkarmıyorsun der ben; siz nasıl çıkarıyorsunuz ya korona olursak bir gün derim. Neden çocuğum olmuyor diye dövünürüm, ya çocuğum olduğunda dünya daha kötü olursa derim, kendime her zaman üzülecek bir sorun bulurum, her şey yolunda olsa şimdi hangi sokak hayvanına eziyet ediyorlar kim bilir diye düşünüp takarın. Ben kaygı bozukluğu (anksiyete) hastasıyım. İlaç kullandığım dönemde çok iyiydim, 2 yıldır kullanmıyorum, maddiyattan dolayı terapilere devam edemedim. Hayatım hep korkuyla geçti, geçiyor. İnşallah siz çare bulabilirsiniz.Cok etkiliyor kendime kis geldi kislik ayakkabi bile almak istemedim spor ayakkabim var onu giyerim diyorum mesela almama nedenimde bosa para gitmesin ilerde hastalanirsa aileden biri para lazim olur ornegin bu ve bunun gibi dusunceler.hep kotu olacak hep kotu seyler ilac vermedi hatta netten okudugum kadariyla kaygi bozuklugu belirtileri bunlar hafif depresyon dedi sadece
EvetSaolun ilac tedavisi oldunuz mu siz
Nasil iyilestiniz mi
HaklisinizDünyanın durumu zaten berbat. Hepimiz endişeliyiz. Bende de eski umutlar heyecanlar yok. Ama korkmam ben hayat zateh bos ölüm var bilinen son deyip umursamıyorum.
Sizi cok iyi anliyorum bende aynen boyleyim.mutluyken bile korkuyorum kesin guldum ya diyorum basima nisey gelecek ve inanir misiniz ne dusunurseniz o oluyor ve ne zaman gulsem mutlaka 1 gun sonra cok uzulecegim bisey olur.kaygilarim oyle buyukki artik bana gunluk yasamimi bile etkiledi .siz ilaclari neden biraktinizBen de hep sizin gibi düşünürüm. Kötünün kötüsü var dursun para, belki hasta olur ailemden biri ona harcarız derim, bugün mutluyum ama yarın kesin bir şey olacak üzüleceğim derim. Ailemde herkes neden anın tadını çıkarmıyorsun der ben; siz nasıl çıkarıyorsunuz ya korona olursak bir gün derim. Neden çocuğum olmuyor diye dövünürüm, ya çocuğum olduğunda dünya daha kötü olursa derim, kendime her zaman üzülecek bir sorun bulurum, her şey yolunda olsa şimdi hangi sokak hayvanına eziyet ediyorlar kim bilir diye düşünüp takarın. Ben kaygı bozukluğu (anksiyete) hastasıyım. İlaç kullandığım dönemde çok iyiydim, 2 yıldır kullanmıyorum, maddiyattan dolayı terapilere devam edemedim. Hayatım hep korkuyla geçti, geçiyor. İnşallah siz çare bulabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?