• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey Güzelken.. Bu Durum beni Maffediyor.

Ne çocuk yuvasına vermesi ne merdiven altı çocuk aldırma sen neden bahsediyorsun. Kimsin ki bunları söylüyosun çocuk yuvasına verinmiş, yazmayım dedim ama artık çok bilmişliğinden gına geldi. Haddini aşıyorsun. Bence yanlış dersin bir iki olumsuz yazarsın o kadar.. daha ne uzatıp duruyosun... Zahmet etme tamam mı o pek güzel vaktini harcama çık konudan lütfen, senin biraz insanlığın varsa bunu yaparsın. Yoksa eğer kendini ortaya koyarsın

hııı, çocuk yuvası mezardan daha beter yani diyorsun.....
bir de çık konumdan nedir yahu çık evimden der gibi :ssz:
benim insanlığım senin gibi birisinin diline hiç düşmez bu birincisi, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır bu da ikincisi.
ben sesimi kessem yarın vicdanın konuşacak. o yüzden bugün benim konuşmam senin hayrınadır.....
ayrıca kürtaj YASAK !!! merdiven altı bir şekilde olmayacaksa öncelikle anayasa mahkemesine başvurman gerekecek kanunun iptali için.
ki oraya da bireysel başvuru olmuyor artık bulacan bir kaç milletvekili eş dost!!!
bu arada iyi ki çok bilmişim,cahil cahil konuşup, konu açmaya yeğlerim
evet şimdi seni kararlarınla başbaşa bırakıyorum.. konundan çıkıyorum. rahatsızlık verdim. napalım yanlışa şakşak tutamam!!!!!

Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyorum, fazla cevap veremiyorum kusura bakmayın. Malum işyerinde zor oluyor. Aldırmak istemiyorum kaldıramam o piskolojiyi, belki ilerde pişmanlık olacak ilk çocuğumuzdu diyeceğiz. Şu sıra sanki içimde bir çalışma yapılıyor gibi. Hormanlarım beni çok duygusal yaptı. Bel ağrım çok oluyor korkuyorum. Ne zaman doktora gitmeliyim kontrol için. unuttum herşeyi

benim insanlığım senin gibi birisinin diline hiç düşmez bu birincisi, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır bu da ikincisi.
ben sesimi kessem yarın vicdanın konuşacak. o yüzden bugün benim konuşmam senin hayrınadır.....
ayrıca kürtaj YASAK !!! merdiven altı bir şekilde olmayacaksa öncelikle anayasa mahkemesine başvurman gerekecek kanunun iptali için.
ki oraya da bireysel başvuru olmuyor artık bulacan bir kaç milletvekili eş dost!!!
evet şimdi seni kararlarınla başbaşa bırakıyorum.. konundan çıkıyorum. rahatsızlık verdim. napalım yanlışa şakşak tutamam!!!!!

Seni de Allah ıslah etsin ne diyim güle güle:nazar:

Haklısın. Eşimde çok istiyor, ben üzülmeyim diye bana bıraktı

Aldırma o zaman arkadaşım.Mutlu olamayacaksın aldırdığında
İstersen milyarlar içinde yüz onun vicdan azabı hep içinde olacak
Şimdiki evladını sana öldür deseler bunu yapar mısın kendi ellerinle?Yapamazsın dünyaları serseler ayağına yapamazsın
Buda aynı değil mi.Karnındaki de sana ait senden bi can değil mi.
İnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.Rabbim de onun hürmetine size bol bereket verir.Sıkıntı çekmezsiniz

Allah böyle uygun görmüşse bi hayır vardır.aldırdıktan sonra herşeyin büyüsünün bozulabileceğini düşünüyorum.zaten zor bi hayatın olmuşçocuğun tek başına büyütmüşsün ve Allah sana bi hediye vermiş babasıyla yuva olan bi yerde çocuk büyütme şansı vermiş.al bebeğini kucağına yuvanda misler gibi eşinle çocuklarınla yaşar gidersiniz. 2 giyeceğine 1 giyersin olur biter.hen rahatlıktan kastın nedirki.şimdi benim kızım uyusa ben rahat bile edemiyorum özlüyorum aksine o benim rahatımı sağlıyo.mutlu ediyo beni edimi unutuyorum.daha ne olsun.bu hediyeyi geri çevirmeyin derim ben.

Birincisi anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı var. İkincisi kürtaj 10 haftaya kadar hâlâ yasal. Yani bir daha düşünün çok bilmişim derken...

Aldırma o zaman arkadaşım.Mutlu olamayacaksın aldırdığında
İstersen milyarlar içinde yüz onun vicdan azabı hep içinde olacak
Şimdiki evladını sana öldür deseler bunu yapar mısın kendi ellerinle?Yapamazsın dünyaları serseler ayağına yapamazsın
Buda aynı değil mi.Karnındaki de sana ait senden bi can değil mi.
İnşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.Rabbim de onun hürmetine size bol bereket verir.Sıkıntı çekmezsiniz

Amin.. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için çok sağolun

en dogru karari vermisssin, belliki bir üzüntü aninda böyle seyler düsündün
bebegini dogurdugun icin pisman olmassin ama aldirdigin icin olucaktin
aldirmanin benim gözümde birisini öldürmekten hicbir farki yok
Allahim her türlü kolayligini verir insallah

Merhaba arkadaşlar, Uzun zamandır konu açmıyordum Bugüne nasipmiş,
Sorunum beni iki gündür yedi bitirdi. Kısaca anlatayım
1.5 ay önce 2. evliliğimi yaptım, (8 yıl önce boşanmıştım)
İlk evliliğimden bir evladım var. Allah evlatlarımıza sağlık sıhat versin.
Sorun şuki korunduğumuz halde gebe kaldığımı 2 gün önce yaptığım test ile öğrendim.
Şuan maddi açıdan sıkıntılarımız var. Toparlanmaya çalışıyoruz. 2-3 seneye kadar ancak stediğimiz duruma geleceğiz.
Bunları atlattıktan sonra rahat bir ortamda çocuk düşünüyorduk..gebeliğim 3-4 haftalık diye düşünüyorum
Eşimle çok mutluyuz, iyi bir insan çocuğuma kendi babasından görmediği ilgiyi sevgiyi gösterdi. Merhametli tertemiz çalışkan biri
onu bunun için sevdim. Maddiyatı ön planda tutmadım Benim için huyu karakteri önemliydi. Gözümün içine bakar hep mutlumuyum diye
Ben hiç hazır değilim bebeğe... zaten evladımı kendim büyüttüm hep bir mücadele içinde.
Şimdi biraz rahat edeyim evlendim kendimize zaman ayıralım istiyorum. Zaten işyerinde sıkıntılarım var.
Anlayacağınız yorgunum rahat etmek istiyorum birazcıkta olsa.
Çocuğuma bazen ilgi gösteremiyorum. dersleri okulu dershanesi takip edemiyorum. Çok yoruldum ben
İki gündür işyerinde bile gözlerim doluyor. Dün evde hıçkıra hıçkıra ağladım. eşimde hep destek
Bende şu zamanda istemiyordum ama olduysa yapacak bişey yok diyor.
Ama eğer sen hazır değilsen sonuna kadar yanındayım. Benim için sen önemlisin ne istiyorsan yanındayım asla üzülmeni istemiyorum diyor. Kürtaj beni korkutuyor, çok içli duygusalım bu konularda, darmadağın oldum.
Ve heryerim ağrıyor belim sırtım kasıklarım hep ağrır durumda. Oturduğum yerden kalkarken iki büklüm oluyorum.
Kanım çekildi sanki eve gider gitmez yemeği yap ye et hemen kanepeye atıyorum kendimi nasıl tatlı bir uyku basıyor.
Kızlar bilinçsiz değilim. Bana belki kızanlar olabilir. Ama durumumu tahmin edemezsiniz hiç hazır değilim.
Zaten benim hamileliğim ve doğumum çok zor oluyor. (ilkinde yaşam tehlikem vardı) yıllarca atlatamadım doğum piskolojisini
Ne yapsam ne etsem düşün düşün kafayı yicem. henüz bir karar alamadım. Sizle paylaşmak geldi içimden..:2:

hazır olmadığını söylüyorsun yapacak tek şey aldırmak.çok derin düşünmemek laım bu konuları içinden çıkılmaz bir hale sokmamak lazım.aldırman o çocugun ve senin mutluluğun için önemli.daha sonra hazır olunca tekrar denersiniz.ama aldırmak günah falan derken o bebeği doğurup mutsuz etmek dahada günah.dediğim gibi çok derin düşünme ve daha fazla o canlı içinde büyümeden bi karara var derim.

herşeyde bir hayır olduğuna inanıyorum Allah size bunu nasip etmiş..belkide sınanıyorsunuz..tabiki psikolojinize maddi durumunuza bir şey diyemem en iyi şekilde en iyi şartlarda yetiştirmek yaşamak istiyorsunuz..ama bence aldırmayın bunda da vardır bir hayır..Allah hiç olmadık kapılar açar.

Bence aldirma onun vicdan azabindan kurtulamazsin..

Oglum 7 aylikken hamile oldugumu ogrenmistim, dunyam basima yikildi inanir misin cok agladim hic hazir degildim daha bebegim kucuktu ve cok korkuyodum dogumda zor olduydu napicam sasirmistim.

Esim sevinmisti istiyodu ama bide ben bacagindan rontgen foto crktirmistim ozaman hamileymisim bilmiyodum bide onun korkusu vardi hani bisry olmusmudur diye..

Ultrasonda hersey normaldi ve zarari olmaz dediydi doktor ve beni ikna etti eger aldirirsan onu nasil unutucaksin dedi vicdan azabindan ki ben hollandada kaliyorum bu arada..

Neyse hic mutlu degildim ve dogurmaya karar verdim herkezdende sakladim hamile oldugumu 4 aylikken soyledim anneme kardeslerime korktum tepkilerinden hani ne acelen vardi diyeee derler diye..

Suan kizim 3 aylik okadar tatli ki iyiki dogurmusum diyorum cok mutluyumm allahima cok sukur saglikli ya aldirsaydim diyom kendimi asla affede mezdim utaniyorum simdi bu dusuncemden..

Zor olur dedim ama hic oyle olmadi rabbim yuzume guldu diyorum hamd olsun.Aralarinda 15 ay var arkadas olurlar birbirlerine buyurler iyi oldu daha sorunum olmaz ikinciyi nexaman dogursam sorunu kalkti :)

Ben seni anliyorum duygularinida hersey duzeliyo inanki arkadasim ins hayirlisiyla alirsin bebisini kucana..

hazır olmadığını söylüyorsun yapacak tek şey aldırmak.çok derin düşünmemek laım bu konuları içinden çıkılmaz bir hale sokmamak lazım.aldırman o çocugun ve senin mutluluğun için önemli.daha sonra hazır olunca tekrar denersiniz.ama aldırmak günah falan derken o bebeği doğurup mutsuz etmek dahada günah.dediğim gibi çok derin düşünme ve daha fazla o canlı içinde büyümeden bi karara var derim.

Ben katiliyorum. Hazir degilseniz, yapamayacaksaniz, bakamayacaksaniz bence de aldirin. Yalniz konuyu niye actiginizi anlayamadim, neyden emin degilsiniz? Bana coktan karar vermissiniz gibi geldi.

Ben aldir derim.
Neden ikinci cocukta da sorun stres yasayasin ki?
Ilerde de cocuk sahibi olmak istersen olursun, iki saglikli insan korunmadan sevisirse cocuk sahibi olur bu kadar basit bu durum. Velev ki olmadin, e hic cocugun yok degil ki.
Maddiyat bir yandan da demiyorum ben, Allah rizkini falan vermiyor dun haberlerre seyrettim adam asgari ucretli ucuncu cocugu isterken ucuncu cocuk ucuz olunca olmus bes tane bebek, sonra devletten yardim istiyoruz. Ki bu durumda oldugunu dusunmuyorum.

Verdiginiz örnekle Allah in rizkini vermediginin ne alakasi var anlayamadim. rizik sadece yemek içmek degildir. eger inaniyorsaniz herkezin bildigi ayeti sizde biliyorsunuzdur " Allah tealanin rızık vermedigi bir canlı yoktur"

Anne olmak demek hayatındaki birçok şeye keşke dediğin halde bir kere bile onu doğurduğuna pişman olmamak demektir.Çok iyi düşünün bu kararı hakkınızda hayırlısı olsun

Hayatta büyük konuşmamak lazım yinede şuan düşünüyorumda bende yapamazdım herhalde aldıramazdım. Ben düşük yaptıktan sonra doktor kürtaj önerdi bana hem korktum hemde içimdeki ne kadar küçük olursa olsun ya da ölü ben uyuduktan sonra içimden aletlerle sökülüp çöp tenekesi ya da benzer bir şeyin içine atılması bana kabus gibi geldi.
Aldırın ya da aldırmayın diyemeyeceğim herkesin bakış açısı ve düşünce tarzı farklıdır. Bu sizin hayatınız vereceğiniz kararların sorumluluğunu siz yükleneceksiniz. Ben sadece size biraz daha düşünmenizi önerebilirim.

doğurum doğurmama konusunda fikir soranlardan gına geldi. ben böyle bir konuda karar verirken üçüncü kişilerin fikrini almam.

Aldir diyenlere inanamiyorum ya bir can soz konusu ve gunahi bu dunyanin bide obur dunyasi var onun hesabini nasil vereceniz aldir demekle

Allah veriyo riskini her cocuk riskiyla dogarmis bu bir gercek allaha inananlar bunada inanir

Sonucta herkez kendi hayatindan mesuldur ama aldir demek yanlis

Bence aldırmayın.

Allah verdiyse elbet bir sebebi vardır.

Belki ileride yani sizin düşündüğünüz zamanda olmasından şimdi olması daha hayırlıydı ki Allah nasip etti.

Yahu yazmayayım dedim dayanamadım. Büyük harflerle vura vura söylemişsiniz ama kürtaj yasak masak değil. Kim diyor yasak diye? 10 haftalık süresi var.

kürtaj nerde yasak ben yanlış ülkedemiyim :ssz: konu sahibi bu bebeği istemiyorsan istemiyorsundur kimse karışamaz ama kürtaj için yanlış siteden destek bekliyorsun ben hep diyorum böyle konular hassas ben olsam açmazdım böyle bir konu

Back