• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey Güzelken.. Bu Durum beni Maffediyor.

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.118
2.653
448
Merhaba arkadaşlar, Uzun zamandır konu açmıyordum Bugüne nasipmiş,
Sorunum beni iki gündür yedi bitirdi. Kısaca anlatayım
1.5 ay önce 2. evliliğimi yaptım, (8 yıl önce boşanmıştım)
İlk evliliğimden bir evladım var. Allah evlatlarımıza sağlık sıhat versin.
Sorun şuki korunduğumuz halde gebe kaldığımı 2 gün önce yaptığım test ile öğrendim.
Şuan maddi açıdan sıkıntılarımız var. Toparlanmaya çalışıyoruz. 2-3 seneye kadar ancak stediğimiz duruma geleceğiz.
Bunları atlattıktan sonra rahat bir ortamda çocuk düşünüyorduk..gebeliğim 3-4 haftalık diye düşünüyorum
Eşimle çok mutluyuz, iyi bir insan çocuğuma kendi babasından görmediği ilgiyi sevgiyi gösterdi. Merhametli tertemiz çalışkan biri
onu bunun için sevdim. Maddiyatı ön planda tutmadım Benim için huyu karakteri önemliydi. Gözümün içine bakar hep mutlumuyum diye
Ben hiç hazır değilim bebeğe... zaten evladımı kendim büyüttüm hep bir mücadele içinde.
Şimdi biraz rahat edeyim evlendim kendimize zaman ayıralım istiyorum. Zaten işyerinde sıkıntılarım var.
Anlayacağınız yorgunum rahat etmek istiyorum birazcıkta olsa.
Çocuğuma bazen ilgi gösteremiyorum. dersleri okulu dershanesi takip edemiyorum. Çok yoruldum ben
İki gündür işyerinde bile gözlerim doluyor. Dün evde hıçkıra hıçkıra ağladım. eşimde hep destek
Bende şu zamanda istemiyordum ama olduysa yapacak bişey yok diyor.
Ama eğer sen hazır değilsen sonuna kadar yanındayım. Benim için sen önemlisin ne istiyorsan yanındayım asla üzülmeni istemiyorum diyor. Kürtaj beni korkutuyor, çok içli duygusalım bu konularda, darmadağın oldum.
Ve heryerim ağrıyor belim sırtım kasıklarım hep ağrır durumda. Oturduğum yerden kalkarken iki büklüm oluyorum.
Kanım çekildi sanki eve gider gitmez yemeği yap ye et hemen kanepeye atıyorum kendimi nasıl tatlı bir uyku basıyor.
Kızlar bilinçsiz değilim. Bana belki kızanlar olabilir. Ama durumumu tahmin edemezsiniz hiç hazır değilim.
Zaten benim hamileliğim ve doğumum çok zor oluyor. (ilkinde yaşam tehlikem vardı) yıllarca atlatamadım doğum piskolojisini
Ne yapsam ne etsem düşün düşün kafayı yicem. henüz bir karar alamadım. Sizle paylaşmak geldi içimden..:2:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Uzun zamandır konu açmıyordum Bugüne nasipmiş,
Sorunum beni iki gündür yedi bitirdi. Kısaca anlatayım
1.5 ay önce 2. evliliğimi yaptım, (8 yıl önce boşanmıştım)
İlk evliliğimden bir evladım var. Allah evlatlarımıza sağlık sıhat versin.
Sorun şuki korunduğumuz halde gebe kaldığımı 2 gün önce yaptığım test ile öğrendim.
Şuan maddi açıdan sıkıntılarımız var. Toparlanmaya çalışıyoruz. 2-3 seneye kadar ancak stediğimiz duruma geleceğiz.
Bunları atlattıktan sonra rahat bir ortamda çocuk düşünüyorduk..gebeliğim 3-4 haftalık diye düşünüyorum
Eşimle çok mutluyuz, iyi bir insan çocuğuma kendi babasından görmediği ilgiyi sevgiyi gösterdi. Merhametli tertemiz çalışkan biri
onu bunun için sevdim. Maddiyatı ön planda tutmadım Benim için huyu karakteri önemliydi. Gözümün içine bakar hep mutlumuyum diye
Ben hiç hazır değilim bebeğe... zaten evladımı kendim büyüttüm hep bir mücadele içinde.
Şimdi biraz rahat edeyim evlendim kendimize zaman ayıralım istiyorum. Zaten işyerinde sıkıntılarım var.
Anlayacağınız yorgunum rahat etmek istiyorum birazcıkta olsa.
Çocuğuma bazen ilgi gösteremiyorum. dersleri okulu dershanesi takip edemiyorum. Çok yoruldum ben
İki gündür işyerinde bile gözlerim doluyor. Dün evde hıçkıra hıçkıra aldım eşimde hep destek
Bnede şu zamanda istemiyordum ama olduysa yapacak bişey yok diyor.
Ama eğer sen hazır değilsen sonuna kadar yanındayım. Benim için sen önemlisin ne istiyorsan yanındayım asla üzülmeni istemiyorum diyor. Kürtaj beni korkutuyor, çok içli duygusalım bu konularda, darmadağın oldum.
Ve heryerim ağrıyor belim sırtım kasıklarım hep ağrır durumda. Oturduğum yerden kalkarken iki büklüm oluyorum.
Kanım çekildi sanki eve gider gitmez yemeği yap ye et hemen kanepeye atıyorum kendimi nasıl tatlı bir uyku basıyor.
Kızlar bilinçsiz değilim. Bana belki kızanlar olabilir. Ama durumumu tahmin edemezsiniz hiç hazır değilim.
Zaten benim hamileliğim ve doğumum çok zor oluyor. (ilkinde yaşam tehlikem vardı) yıllarca atlatamadım doğum piskolojisini
Ne yapsam ne etsem düşün düşün kafayı yicem. henüz bir karar alamadım. Sizle paylaşmak geldi içimden..:2:

Bizimle paylaşmışsınız iyi hoş da biz bu kararınızın altını cizemeyiz ki. Siz aldığınız kararı bize destekletmek istiyorsanız da kusura bakmayın, kimse bu günaha giremeyiz.

bence aldır. hazır degılsen cocukta sende mutsuz olursun ......bıraz dınlen kendını düşün. ama dıkkat et bı dahada hamıle kalma...ama kürtaj yasak nasıl yaptıracaksın kardeşim?

nefsimize ağır gelen şeylerde hayır vardır biliyorsunuz.Allah "ol" demiş olmuş.kendinizi toplayın.neyin hayırlı olacagını bilemeyiz.en önemlisi de eşiniz destek.

benin evlendiğim ilk ay adetim gecikmişti.eşim iilk aydan çocuk mu olurmuş deyip kürtaj lafı etmeye başlamıştı.nasıl üzülmüş perişan olmuştum.k
rtaj yerine evliliği bitirecektim o derece kararlıydım ve eşimi çok kızgındım.allah seni evlat evlat diye süründürsün demiştim.tüp bebekle zar zor bir çocuk sahibi oldu.şimdi 2. için yalvarıyor.doğru söylüyorum yalvarıyor.

Bunu asla atlatamazsinn,hayatinin sonuna kadar vicdan azabiyla yasamak yerine bi masumun hayatina engel olmamak onun dunyaya gelmesine vesile olmak cok daha kolay bence. Suan hayatta olan cocugunu oldurebilir misin ? Boyle dusunn. Sen tedbir aldigin halde hamileysen vardir Allahin bi bildigi..

1 kere istemediğim için kürtaj oldum

1 kerede hamile kaldım isteyip istememe arasında gittim geldim
ilk evliliğimden olan bir oğlum var Allah varya herkezmi böyle hissediyor bilmiyorum sanki benim yüreğimde ondan başka cocuğa vereceğim sevgi yok gibi hissediyorum , hem sevindim hem korktum sevebilirmiyim ya sevemezsem ya bişeyolursa diye aklım hep karıştı
sonundada bebeğimi kaybettim

sizinde şuanda hiç hazır olmadığınızı seziyorum ne diyebilirim

nefsimize ağır gelen şeylerde hayır vardır biliyorsunuz.Allah "ol" demiş olmuş.kendinizi toplayın.neyin hayırlı olacagını bilemeyiz.en önemlisi de eşiniz destek.

benin evlendiğim ilk ay adetim gecikmişti.eşim iilk aydan çocuk mu olurmuş deyip kürtaj lafı etmeye başlamıştı.nasıl üzülmüş perişan olmuştum.k
rtaj yerine evliliği bitirecektim o derece kararlıydım ve eşimi çok kızgındım.allah seni evlat evlat diye süründürsün demiştim.tüp bebekle zar zor bir çocuk sahibi oldu.şimdi 2. için yalvarıyor.doğru söylüyorum yalvarıyor.

İnanırmısın tam iki sefer devlet hastanesine gittim. Bir seferde sağlık ocağına gittim. Sprail taktırmak için
ama ne hikmetse devlet hastanesinde sprail yoktu takmıyoruz sağlık bakanlığından yazı geldi dediler. 2. bir yazıya kadar sprail takmıyoruz dediler. Sağlık ocağıda zaten yok dedi. (Yani hükümetten kaynaklı korunmayıda böyle 2 hafta yasaklatsa hastanelere kazayla kaç kişi hamile kalacak işte örnek ben) ...Şok olmuştum o kadar çok uğraştım ki kesin korunma olsun diye..
olmayınca eşim korundu işte sonuç böyle oldu.
Ben hala inanamıyorum çok ağrım var neden acaba bundan 2 hafta önce sancılanmıştım. Kıvranmıştım neden bilmiyorum.
eşimde acile götürecekti ben istemedim geçti diye. Korkuyorum acaba bir sorunmu var. Ağrı sancı ilkinde yaşamadım ben

İnanırmısın tam iki sefer devlet hastanesine gittim. Bir seferde sağlık ocağına gittim. Sprail taktırmak için
ama ne hikmetse devlet hastanesinde sprail yoktu takmıyoruz sağlık bakanlığından yazı geldi dediler. 2. bir yazıya kadar sprail takmıyoruz dediler. Sağlık ocağıda zaten yok dedi. (Yani hükümetten kaynaklı korunmayıda böyle 2 hafta yasaklatsa hastanelere kazayla kaç kişi hamile kalacak işte örnek ben) ...Şok olmuştum o kadar çok uğraştım ki kesin korunma olsun diye..
olmayınca eşim korundu işte sonuç böyle oldu.
Ben hala inanamıyorum çok ağrım var neden acaba bundan 2 hafta önce sancılanmıştım. Kıvranmıştım neden bilmiyorum.
eşimde acile götürecekti ben istemedim geçti diye. Korkuyorum acaba bir sorunmu var. Ağrı sancı ilkinde yaşamadım ben

hayırlısı olsun.

agrı kardeşimde olmuştu adet göreceğim zannedip agrı kesici bile almış ama hamileymiş

Allah bağışlasın yavrunuzu. Eşim çok destek ben üzülmeyim yıpranmayım diye helak oluyor.

siz bu kürtaj işini aklınıza sokmuşsunuz zaten burda da günahınıza ortak mı arıyorsunuz?
hem korunmaktan kastınız nedir? nasıl bir korunmayla hamile kaldınız?
ha bir de internet kullanıyorsunuz ya. maffetmek de nedir. googla yazsanız zaten doğrusunun mahvetmek olduğunu görürsünüz...

kimsenin bir canlıyı öldürme, katletme lüksüne sahip olmadığını düşünüyorum. dünya gelmesine vesile/ araç olan anne babasının dahi.
benim gözümde kürtaj bir insanı katletmektir.
şimdi herşey güzelken bir tek o minicik can kusur öyle mi? o gidince herşey aynı güzelliğinde devam mı edecek sanıyorsunuz?

Son düzenleme:
zaten 2-3 yıl sonra bebek istiyormuşsunuz belki o istediğiniz zaman olmayacak bebeğiniz
bebek isteyince olmuyor biliyorsun allah nasip ederse oluyor .....aldırmayın
hiç kimse neden bu bebeği doğurdum diye pişman olmaz doğurmadım diye pişman olur.

Bu kişisel bir karardır yargılamak kimseye düşmez.
Zaten günah da kişiseldir öyle ya.
Ben burda ki sert yorumları hiç anlamıyorum.
Sizin olmuyordur üzgünsünüz saygı duyarım başkası aldırınca allah allah bir çullanma üstüne. Aldırmayı düşündüğü bebek kendi bebeği hınç çıkarmayın.
Sevap yada günah bizi ilgilendiriyor mu ? Hayır .
Kürtaj yasaklandı diye ortada laf dolaşırken bu kadının hakkıdır kimse karışamaz dendi.
Açıkcası günahın kişisel olduğu şu dünyada insanların ne yaptığı sadece yapanı ilgilendirir.

İşin günah boyutunu göze alıyorsan aldır , sonuçta bu senin kararın.
Allah yardımcın olsun zor bir karar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kişisel bir karardır yargılamak kimseye düşmez.
Zaten günah da kişiseldir öyle ya.
Ben burda ki sert yorumları hiç anlamıyorum.
Sizin olmuyordur üzgünsünüz saygı duyarım başkası aldırınca allah allah bir çullanma üstüne. Aldırmayı düşündüğü bebek kendi bebeği hınç çıkarmayın.
Sevap yada günah bizi ilgilendiriyor mu ? Hayır .
Kürtaj yasaklandı diye ortada laf dolaşırken bu kadının hakkıdır kimse karışamaz dendi.
Açıkcası günahın kişisel olduğu şu dünyada insanların ne yaptığı sadece yapanı ilgilendirir.

İşin günah boyutunu göze alıyorsan aldır , sonuçta bu senin kararın.
Allah yardımcın olsun zor bir karar.

Olumsuz tepkiler, hatta kırıcı yorumların olacağını konuyu açarken göze aldım. O tür yorumlara cevap yazmayacağımı söylemek istiyorum. Açıkcası görmüyorum sert çıkanları. Günahı sevabı benim, yerden yere vuranlar yapıcı değil yıkıcı bir tavır takınanlar bırakalım tatmin etsinler kendilerini, Benim nasıl bir vicdana sahip olduğumu nasıl bir anne olduğumu Allah biliyor.

zaten 2-3 yıl sonra bebek istiyormuşsunuz belki o istediğiniz zaman olmayacak bebeğiniz
bebek isteyince olmuyor biliyorsun allah nasip ederse oluyor .....aldırmayın
hiç kimse neden bu bebeği doğurdum diye pişman olmaz doğurmadım diye pişman olur.

Evet sabahtan bu yana bunu düşünüyorum bende. Daha yeni yeni kendime geliyorum.

Ben aldir derim.
Neden ikinci cocukta da sorun stres yasayasin ki?
Ilerde de cocuk sahibi olmak istersen olursun, iki saglikli insan korunmadan sevisirse cocuk sahibi olur bu kadar basit bu durum. Velev ki olmadin, e hic cocugun yok degil ki.
Maddiyat bir yandan da demiyorum ben, Allah rizkini falan vermiyor dun haberlerre seyrettim adam asgari ucretli ucuncu cocugu isterken ucuncu cocuk ucuz olunca olmus bes tane bebek, sonra devletten yardim istiyoruz. Ki bu durumda oldugunu dusunmuyorum.

Olumsuz tepkiler, hatta kırıcı yorumların olacağını konuyu açarken göze aldım. O tür yorumlara cevap yazmayacağımı söylemek istiyorum. Açıkcası görmüyorum sert çıkanları. Günahı sevabı benim, yerden yere vuranlar yapıcı değil yıkıcı bir tavır takınanlar bırakalım tatmin etsinler kendilerini, Benim nasıl bir vicdana sahip olduğumu nasıl bir anne olduğumu Allah biliyor.

sizin konunuzu okuyup pek kıymetli zamanımı ayırıp yorum yazdığım için pişman oldum. allah sizin gibi vicdanlı anneleri çoğaltsın ozaman ne diyim. siz keyfinize bakın, bebek işte ne olcak ki yap yap aldır. önemli olan sizsiniz ve tazecik evliliğiniz.
hadi doyasıya yaşayın evliliğinizi. minicik bir kalbin ne önemi olabilir ki bu kadar mazeretin içinde zaten............

sizin konunuzu okuyup pek kıymetli zamanımı ayırıp yorum yazdığım için pişman oldum. Allah sizin gibi vicdanlı anneleri çoğaltsın ozaman ne diyim. Siz keyfinize bakın, bebek işte ne olcak ki yap yap aldır. önemli olan sizsiniz ve tazecik evliliğiniz.
Hadi doyasıya yaşayın evliliğinizi. Minicik bir kalbin ne önemi olabilir ki bu kadar mazeretin içinde zaten............

bazen insan ifade etmek istediği şey doğru da olsa öyle kelimler kullanırki insana itici gelir ben bir önceki ve bu yorumunuzuda okudum hiçkimseyi bu kadar ağır eleştirmemek gerekir die düşünüyorum bu konuda fikir belirtmek aldır yada aldırma demek sadece dile kolay gelir kimse sınanmadığı günahın suçlusu yada masumu olamaz dünyaya bir can getirmek elbetteki mükemmel birşey ancak getirmemeyi tercih etmekte mutlaka haklı sebeplere dayanıyordur allah yardımcısı olsun arkadaşımızın umarım bir cana kıymadan bir çıkış yolu bulunur kendisine

Aldırdınızmı ilk çocuğunuzu. yoksa sadece adet gecikmesimiydi.

Back