Hersey cok fazla yolunda gidiyor

Aslında orta çaplı. Babam biraz asabidir. Kavga gürültü oluyodu elbet. Belki buna bağlıdır doğru olabilir
Benim babam da gün içinde mutlu mesutken ansızın huzur kacirirdi. Bunlar normal şeyler değil zaten bence şuan bunu yaşamanızın en önemli sebebi bu. Bende sizin gibi büyük bir anksiyete olmuyor. Nefes egzersizi öneririm. Hamilelik de eklenince solunumu etkiler

Anksiyeteniz olabilir mi? Bu ihtimaller her an hepimiz için var ama her saniye bunları düşünerek hayatı kendimize zehir edemeyiz değil mi? Bir psikologla görüşün bana kalırsa.

Benim hayatım ne çok zor ne çok kolay geçti. Atlatamadigim çocukluk travmalarım var elbet. Çok çok zor geçti diyemem ama genel olarak stres hep hayatımda vardı. Hangi birimizin yok ki gerçi. Suan sakın ve huzurlu gozukuyor hersey ama kötü düşünceler yakamı bırakmıyor. Bana böyle bir hayat layık değil diye düşünüyorum belki de. Kaygı bozukluğu demekmiş bu psikolojide. Mesela ben hayatım boyunca hiçbir zaman mutluluğu sevinci zirvede yasamadim. Herkesin hayatında çok mutlu olduğu sevinçten havalara uçtuğu anlar vardır dimi. Çocukluğu saymaz isek bende sifir. Cok mutlu haber de alsam göğsümde bir baski hep var. O heyecan ve kalp çarpması mutluluk hissi bende çok zayıf. Dolu dolu mutlu olamıyorum hep kafamda başka olumsuz şeyler oluyor

biz ayni mi yaşadık bilmiyorum benimde çocukluğum dişlanma duygusu yüzünden travmalarim var..
aslında çok mutlu bir çocukluk geçirdim.. okula zor alındım..
komşumun kızı beni sen gittt oynama benimleee diyerek itirip yere düşürdü beni...
ağlaya ağlaya eve gittim...
anneme anlattım...
annemde gidip komşuyla konuşmuş.. benim kızda oynayacak demiş...
ve komşu hayır oynatmicam demiş..
anneminde benimle beraber ağladığı çok iyi hatirliyorum.
bi abla vardir gel sende katıl derdi benimde engelim var deyip topluma alırdı.
okulda bi öğretmen beni tek başına birakirdi. sen orda otur seni kimse istemiyor derdi
ağlardim..
ahh işte böle ama işte iz kaldi üstümde kolayca unutulmuyor
ara ara geliyor aklına ya.

Aynı ben. Anlıyorum sizi. Ben bu konuda kendimi biraz toparladım. Aklıma benden daha iyi durumdaki daha mutlu insanları getiriyorum. "Bu tipler bile" böyle bı hayata sahipse demek ki ben de şuan bu durumda olmayı hakediyorum diyorum. Ya da bı konuda çok iyi bir fırsat geliyo diyelim, kimse kimseye bu fırsatı vermez kesin başka bı sıkıntısı vardır diye düşünüyordu zihnim. Sonra da kucağına hiçbir çaba göstermeden çat diye talih kuşu düşenleri düşünüyorum, ben en azından çabaladım demek ki hakediyorum diyorum. Boyle böyle zamanla düşüncelerim rahatladı siz de öyle dusunun

Öncesinde çok mu sıkıntı çektiniz?
Benim gözlemim genelde sıkıntı çekmiş ve o zamanlari sorunsuz halletmiş sabretmis insanların, rahata kavuştuklarinda bu şekilde bir depresyon yaşadıkları yönünde.
Genelde zorluk yaşarken kendini tutup, ferahlikta sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.
Zaten hep iyiydik diyorsanız da mutlaka bir psikologa görünün derim, tadını çıkarmak yerine zehir oluyorsa normal değil.

Tuzla halk plajini sattılar kamu malı şu an işgal altında bence yeterince buyum bir dert bununla gayet mutlu giden hayatınıza bir hüzün katabilirsiniz ki katmali bence..

Ben zor ve stresli bir dönem atlattım. Baya uzun sürdü. O dönem bitip de rahat bir döneme geçtikten sonra aynı sizin hissettiğiniz şeyleri hissetmeye başladım. Bana anksiyete teşhisi konmuştu. Gerçekten zorlayıcı, asap bozucu. Yaşadığınız şey şımarıklık, bazıları da şükürsüzlük falan diyor mesela asla değil. Psikolojik destek almanızı öneririm.

Aynen sizin gibiyim ben de hep kötü şeyler aklımda.Allah korusun

Ben sizi anladım
Ben de atandım 6 yıldır çalışıyorum yıllarca çocuğum olmadı ikiz kızlarım var eşim çalışıyor elhamdulillah bana evine bağlı ama her an kötü bişey olacak korkusu var içimde.

Haklısınız galiba öyle yapmalıyım. Psikoloğa gidersem benimle konuşup ikna mi ediyor. Ne oluyor onu da bilmiyorum cunku daha önce hiç gitmedim. Nasıl bir ortam oluyor bilmediğim için de cekiniyorum
Ben gittim maddi olarak yıprattı 4 hafta gittim hep ben konuştum o kafa salladı en son sordum ne zaman bitecek bu durum ne zaman artık siz konuşacaksınız daha var belki 3-4 seans belki daha çok..
Seans başı da 200 idi o zaman ve haftalıktı..
Şuan 3 katından aşağı değildir
Bıraktım ben de maalesef.
Psikiyatri daha mantıklı bence..
Çünkü bu tip fikirler telkinle olacak şeyler değil ancak ilaç ile bastırılır diye düşünüyorum

Sizin gibi tanıdığım insanların bence ortak yönü, yine belirtiyorum bence ‘hiçbir zaman gerçek bir dert sahibi olmamaları’.
Değiştiremeyeceği durumlar, sağlıkla sınanmak, çaresizlik, insan bedeninin sınırlı oluşu, zamanı 1 sn için geri alabilmeye yalvarmalar, keşkeler vb hiçbir duyguyu bence yaşamamışsınız, elbet yaşamayın çok uzun yıllarca ama acı da güçlendirir, öğretir dedikleri bu.
Acısız nefes almanın bile mucize olduğu hayatta dertsizken dertlenmek, gerçeğini tatmamaktandır.

Anlattiginiz belirtiler anksiyete bozukluguna isaret ediyor. Bir doktora gorunmeniz de yarar var. Cunku vitamin eksikligi gibi cok basit bir sey bile buna sebep olabiliyir. Ornegin ablam 10 yil ritim bozuklugu sorunu yasadi. Ilac tedavisine ragmen duzelmedi. Sonra sürekli kaygili halinden dolayi psikiyatra gitti ve yapilan tahlillerde vitamin (hangisi oldugunu hatirlamiyorum) eksikligi cikti. Bu vitaminin eksikligi anksiyeteye, anksiyete de ritim bozukluguna sebep oluyormus. Ablam psikiyatrin verdigi ilaclarla tamamen iyilesti. Siz bir de hamilesiniz. Hormonlarin dalgalanmasindan dolayi duygu durum bozukluklari olacak, ustune bir de anksiyete gelirse hos olmaz.

Bunun bir adi vardi hatirlamiyorum ama evet psikologa giderek cozebilirsiniz. Bunu uasayan insan az degil, hayir rahat batmasi da degil ama hazir farkindalik yasiyorken psikologa gitmelisiniz hem kendiniz icin hem de huzursuz olmasini istemeyeceginiz bebeginiz icin

Konuyu okurken fonda ,para bizdeee söhrett bızdeee sizde ne varr soyle soyle?caldı mı sızde de arkadaslar fgklfgk Bende calıyorda

Kotu dusunup kotuyu cekmeyin. Sukur deyin hep. Suraya bir nazar boncugu birakayim. tu tu tu masallah deyim. Hayat boyle guzellikler getirsin size.

Kafayı yemişsin ablacım kolay gelsin kesinlikle psikoloğa git hayatım güzel demişsin daha ne istiyorsun biraz şükret olan var olmayan var hamilelik de seni etkilemiştir. Vakit kaybetme daha kötü olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…