• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hersey cok fazla yolunda gidiyor

Kızlar selam,

Hayatımda suan hersey fazlasıyla yolunda gidiyor. Oglumu buyutuyoruz, ikinciye hamileyim, annemler de yanimda yakinimda hep. Is hayatimda bazi seyler yoluna girdi terfi aldim. Kafama gore ister evden ister ofisten calisiyorum. Evim ofisle 5 dk. Esimle zaten cok iyiyiz ve canimiz ne isterse yapiyoruz. Dert tasa yok. Yani neden boyle bilmiyorum ama bu gibi durumlar beni tedirgin ediyor. Kötü birsey olacak hissiyatı yaşıyorum ama bu oyle basit hissiyat değil. Baya içimde sıkıntı var. Acaba hangisi bozulacak diyorum. Hatta şuan baya stres altındayım. Psikolojik bir bozuklugum var diye düşünüyorum. Mesela sokakta başıma bisey gelir mi, isyerinde büyük hata yapar mıyım, atilir miyim? Esimi isten atarlar mi. Sefil olur muyuz. Allah korusun saglik problemlerimiz olur mu. Eşim aracla kaza yapar mı. Ogluma bisey olur mu. Ben 2.hamileyim ve dogumda basima bisey gelir mi. Ve daha yazamadığım dolu kötü senaryolar kafamda kuruyorum ve inanılmaz mutsuz ve tedirgin oluyorum. Hatta stresten nefes darlığı çekiyorum. Yani hayatımda hep bir stres eksikliği çekiyorum. Mutlaka beni huzursuz edecek bisey olmalı. O zaman sakinliyorum. Psikoloğa gitmeli miyim sizce. Bana ne iyi gelir? Bilmiyorum ama bu durum beni gerçekten tüketmeye başladı. Psikoloğa gitsem de düzelir miyim onu da bilmiyorum. Psikolog ne yapıyor. Sizi telkin edecek şeyler mi söylüyor? Onu da bilmiyorum.
Hormonlarınız tarafından ele geçirilmişsiniz, anksiyete belirtileri gösteriyorsunuz. Psikologla görüşmeniz çok iyi olacaktır

Sizin gibi tanıdığım insanların bence ortak yönü, yine belirtiyorum bence ‘hiçbir zaman gerçek bir dert sahibi olmamaları’.
Değiştiremeyeceği durumlar, sağlıkla sınanmak, çaresizlik, insan bedeninin sınırlı oluşu, zamanı 1 sn için geri alabilmeye yalvarmalar, keşkeler vb hiçbir duyguyu bence yaşamamışsınız, elbet yaşamayın çok uzun yıllarca ama acı da güçlendirir, öğretir dedikleri bu.
Acısız nefes almanın bile mucize olduğu hayatta dertsizken dertlenmek, gerçeğini tatmamaktandır.
+1

10 agustostan bu yana noldu konu sahibi, nazar değdi mi? ☺️

Şaka bi yana bizim kültürümüzde "çok gülme aglarsın" yani fazla mutluluk göz yaşı, olumsuz bir takım olaylar getirir durumu vardır. Bu da bilimçaltımızı etkiledigi için bizi bazen mutluluktan korkmaya itebiliyor. Ama sizin yaşadığınız endişe düzeyi oldukça fazla. Bu kaygı duyma durumunu kendi kendinizi telkin ederek asamiyorsanız bir psikoloğun yolunu tutmanız da fayda var tabi ki.

Huzurlu ortama alışık değilsiniz muhtemelen evlenmeden önceki ev hayatınız huzursuzdur vs ona alismissinizdir aklıma bu geldi ... anı yaşamaya çalışın bunun için kişisel gelişim kitapları okuyun veya videolar izleyin .. tevekkül etmeyi öğrenmeye çalışın vs vs ...

yaradana içten bir teşekkür duası ve kaygilarınızı gidermesi icin bir yakarış arkasindan sevdiklerinizi koruması rızkınızı daim kilmasi icinize ferahlik aydınlık vermesi için evlatlariniza hayirli ömür şans vermesi icin ricada bulunup kocaniza sarilip minnet dolu ve rahatlamiş olarak uyuyun her gece dua etmek sukretmek anksiyeteyi gercekten hafifletiyor bende asiri stres altinda kalarak düşe yuvarlana yaralanarak bazen hic birsey yokmus gibi yaparak bazen kabuk baglamis yaralari kanatarak şeş kaza güzel bir döneme geldim ama sürekli kendimi mutsuz huzursuz edecek seyleri dusunuyorum ortada neden yokken korkuya kapilip ne zaman bozulacak birseyler diye güzel günlerimi zehir ediyorum bana iyi gelen tek sey dua etmek size de bunu tavsiye ediyorum.

Hmm anksiyete problemi varmış gibi görünüyor ama üstesinden iyi bir psikoterapist ile rahatça gelebilirsiniz🙃
Niye böyle hissettiğinizin derinine inersiniz, belki psikiyatrist anti anksiyolitik reçete eder. Yani bizim kesin bir şeyler söylememiz zor siz görüşme yaptıkça netleşir

Hmm anksiyete problemi varmış gibi görünüyor ama üstesinden iyi bir psikoterapist ile rahatça gelebilirsiniz🙃
Niye böyle hissettiğinizin derinine inersiniz, belki psikiyatrist anti anksiyolitik reçete eder. Yani bizim kesin bir şeyler söylememiz zor siz görüşme yaptıkça netleşir
Hamileymiş ilaç kullanabilir mi ki ?

Kızlar selam,

Hayatımda suan hersey fazlasıyla yolunda gidiyor. Oglumu buyutuyoruz, ikinciye hamileyim, annemler de yanimda yakinimda hep. Is hayatimda bazi seyler yoluna girdi terfi aldim. Kafama gore ister evden ister ofisten calisiyorum. Evim ofisle 5 dk. Esimle zaten cok iyiyiz ve canimiz ne isterse yapiyoruz. Dert tasa yok. Yani neden boyle bilmiyorum ama bu gibi durumlar beni tedirgin ediyor. Kötü birsey olacak hissiyatı yaşıyorum ama bu oyle basit hissiyat değil. Baya içimde sıkıntı var. Acaba hangisi bozulacak diyorum. Hatta şuan baya stres altındayım. Psikolojik bir bozuklugum var diye düşünüyorum. Mesela sokakta başıma bisey gelir mi, isyerinde büyük hata yapar mıyım, atilir miyim? Esimi isten atarlar mi. Sefil olur muyuz. Allah korusun saglik problemlerimiz olur mu. Eşim aracla kaza yapar mı. Ogluma bisey olur mu. Ben 2.hamileyim ve dogumda basima bisey gelir mi. Ve daha yazamadığım dolu kötü senaryolar kafamda kuruyorum ve inanılmaz mutsuz ve tedirgin oluyorum. Hatta stresten nefes darlığı çekiyorum. Yani hayatımda hep bir stres eksikliği çekiyorum. Mutlaka beni huzursuz edecek bisey olmalı. O zaman sakinliyorum. Psikoloğa gitmeli miyim sizce. Bana ne iyi gelir? Bilmiyorum ama bu durum beni gerçekten tüketmeye başladı. Psikoloğa gitsem de düzelir miyim onu da bilmiyorum. Psikolog ne yapıyor. Sizi telkin edecek şeyler mi söylüyor? Onu da bilmiyorum.
Hamilelik doneminde olabiliyor böyle düşünceler. Sağlıkla sıhhate atlatırsınız inşallah. Bu duruma kafa yormayin. Sevdiğiniz şeyleri yapın, kendinize yeni hedefler koyun ise yarayacaktır.

Kızlar selam,

Desene başına ciddi imtihanlar gelse her halde 5.boyuta geçersin😒

öffffffffffff öncelikle derdinizi seveyim. sonra da böyle deyin deyin, Allah bir dert verir altından kalkamazsınız. bu ne şımarıklık, hayatım ne güzel yolunda gidiyor diye sevineceğinize kötü senaryolara odaklanın, negatif enerji biriktirin üstünüzde böyle.

Bu dalga geçilecek bir konu değil. Ayrıca bir ömür böyle değiliz hiçbirimiz. Herkesin hayatında bazı zamanlar hersey yolunda gidebiliyor ve insan mutlu oluyor. Bende o olmuyor işte. Yani benim tüm yaşamım böyle değil ki rahat batsın. Hani bi elim balda bir elim yağda olsa evet haklısın. Benim de problemlerim dertlerim oluyor. Ama ne zaman sular durulsa bende stres sıkıntı başlıyor. Bunu demek istemiştim. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum diyorum ama siz anlamsız bir yorum yapıyorsunuz.
e zaten bi elin yağda bir elin balda. Çok gereksiz bir konu acmissiniz . Asgari ücretle geçinenleri düşünün zaten dert sahibi olursunuz

Back