• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hersey cok fazla yolunda gidiyor

Kızlar selam,

Hayatımda suan hersey fazlasıyla yolunda gidiyor. Oglumu buyutuyoruz, ikinciye hamileyim, annemler de yanimda yakinimda hep. Is hayatimda bazi seyler yoluna girdi terfi aldim. Kafama gore ister evden ister ofisten calisiyorum. Evim ofisle 5 dk. Esimle zaten cok iyiyiz ve canimiz ne isterse yapiyoruz. Dert tasa yok. Yani neden boyle bilmiyorum ama bu gibi durumlar beni tedirgin ediyor. Kötü birsey olacak hissiyatı yaşıyorum ama bu oyle basit hissiyat değil. Baya içimde sıkıntı var. Acaba hangisi bozulacak diyorum. Hatta şuan baya stres altındayım. Psikolojik bir bozuklugum var diye düşünüyorum. Mesela sokakta başıma bisey gelir mi, isyerinde büyük hata yapar mıyım, atilir miyim? Esimi isten atarlar mi. Sefil olur muyuz. Allah korusun saglik problemlerimiz olur mu. Eşim aracla kaza yapar mı. Ogluma bisey olur mu. Ben 2.hamileyim ve dogumda basima bisey gelir mi. Ve daha yazamadığım dolu kötü senaryolar kafamda kuruyorum ve inanılmaz mutsuz ve tedirgin oluyorum. Hatta stresten nefes darlığı çekiyorum. Yani hayatımda hep bir stres eksikliği çekiyorum. Mutlaka beni huzursuz edecek bisey olmalı. O zaman sakinliyorum. Psikoloğa gitmeli miyim sizce. Bana ne iyi gelir? Bilmiyorum ama bu durum beni gerçekten tüketmeye başladı. Psikoloğa gitsem de düzelir miyim onu da bilmiyorum. Psikolog ne yapıyor. Sizi telkin edecek şeyler mi söylüyor? Onu da bilmiyorum.
Hamileliğin verdiği hormonlardan oluyor ben de öyleyim 😒

Hiç dertlenip tasalanmayın.
Şimdi buraya konu açıp yazdınız ya,
‘her şey yolunda gidiyor’ diye,
yakında bir konuda sıkıntı yaşarsınız.
Siz sağ biz selamet…

İşte siz normal psikolojide bunu söylüyorsunuz değil mi. Normal olan sizsiniz. Ben güzel anları kendime zehir ediyorum. Ne yapalım peki simdi? Ben kötü bir zamandan geciyorken de kötüyüm hersey yolundayken de kötüyüm. Rahat batmış diye yazan arkadaşı desteklerken bunu da düşünün olur mu. Herkes sizin gibi normal psikolojide olmuyor. Üzgünüm sizin gibi olmak isterdim ama olamıyorum. Panigim takıntılıyım
Uzman desteği alın bu durumla ilgili bir yazı okumuştum keşke kaydetseydim. Psikolojik bir durum geçmişte bize empoze edilen çok güldüm başıma bir şey gelecek dayatmaları vs

Kızlar selam,

Hayatımda suan hersey fazlasıyla yolunda gidiyor. Oglumu buyutuyoruz, ikinciye hamileyim, annemler de yanimda yakinimda hep. Is hayatimda bazi seyler yoluna girdi terfi aldim. Kafama gore ister evden ister ofisten calisiyorum. Evim ofisle 5 dk. Esimle zaten cok iyiyiz ve canimiz ne isterse yapiyoruz. Dert tasa yok. Yani neden boyle bilmiyorum ama bu gibi durumlar beni tedirgin ediyor. Kötü birsey olacak hissiyatı yaşıyorum ama bu oyle basit hissiyat değil. Baya içimde sıkıntı var. Acaba hangisi bozulacak diyorum. Hatta şuan baya stres altındayım. Psikolojik bir bozuklugum var diye düşünüyorum. Mesela sokakta başıma bisey gelir mi, isyerinde büyük hata yapar mıyım, atilir miyim? Esimi isten atarlar mi. Sefil olur muyuz. Allah korusun saglik problemlerimiz olur mu. Eşim aracla kaza yapar mı. Ogluma bisey olur mu. Ben 2.hamileyim ve dogumda basima bisey gelir mi. Ve daha yazamadığım dolu kötü senaryolar kafamda kuruyorum ve inanılmaz mutsuz ve tedirgin oluyorum. Hatta stresten nefes darlığı çekiyorum. Yani hayatımda hep bir stres eksikliği çekiyorum. Mutlaka beni huzursuz edecek bisey olmalı. O zaman sakinliyorum. Psikoloğa gitmeli miyim sizce. Bana ne iyi gelir? Bilmiyorum ama bu durum beni gerçekten tüketmeye başladı. Psikoloğa gitsem de düzelir miyim onu da bilmiyorum. Psikolog ne yapıyor. Sizi telkin edecek şeyler mi söylüyor? Onu da bilmiyorum.
Rahat falan batmamış, esasında bunu söylemek benim üzerime vazife değil bir uzmandan tanı almanız gerek fakat kaygı bozukluğu yaşıyor gibisiniz. Psikiyatra görünmenizde fayda var. Öteyandan hamilesiniz ve hamilelik sürecinde hormonlardan ötürü vs normaldan daha hassas olmanız çok normal.

Canımız bile emanet kötü bir şeyler elbet olacak önünde sonunda. . nasıl kötü şeyler mutlaka geçiyor iyi şeylerde oluyor ve mutlaka geçiyor. Her şeyin sonu var evet. Korkuyla zehir etmeyin çok güzel bir dönemdesiniz evet ne kadAr süreceği belli değil siz anın tadını çıkarın hiçbir an diğerinin aynısı değil sonuçta hiçbir şey olmasa 5 dk öncesinden faha yaşlı daha az ömrü kalmış oluyorsun. Çok kasmayın kısaca anı yaşayın işte.

bu düzenli ve stressiz hayattan önce sorunlar yaşadığın uzun bir dönem mi oldu acaba?
konfor alanı dediğimiz şey herkeste aynı o bizim sandığımız gibi sessiz sakin mutlu bir alan olmuyormuş ne yazık ki. bazılarında alıştığı konfor alanı o stresli sıkıntılı hayat tarzı oluyormuş. oradan huzurlu hayata geçince bocalıyormuş insan. alıştığı stresli sıkıntılı hayatı arıyormuş.
ben de bunu yaşadım ve terapi aldım, gerçekten çok iyi geliyor
istersen öncelikle bir psikologla görüş online ya da yüz yüze, sonrasında o seni ilaç kullanman gerekirse psikiyatriye ya da terapiyle halledilecek boyuttaysa bireysel terapiye yönlendirir.

Şimdi şöyle bir durum var. Herkes bu karar üzgün ve mutsuz olduğu maddi olarak zorda bulunduğu bir zamanda sizin hiç bir derdinizin olmaması vicdanınızı rahatsız etmiş. Hamilelikte ekstra hassas olunca olur böyle durumlar. Dünya hassas insanın zindanı. Sizinki biraz kaygı boyutuna varıyor gibi sanki bir uzmandan destek almakla beraber onda söyleyecektir, insanlara yardım edin maddi manevi. Yaşlıya,fakire, yetime... İyilik yapmak iyi gelecektir. Çünkü hayatta tek mutluluk kendi mutluluğumuzla bitmiyor. Dünyada iyi bir şeyler yapmak için varız.

Öyle bir anlattınız ki şimdi nazardan tepetaklak olacaksınız Allah muhafaza
Masallah diyelimm🧿
Allahım huzurumuzu saglıgımızı bolluk bereketimizi daim eyle sukurler olsun verdiğin nimetlere hayatımdaki tum guzelliklere deyip bol bol dua ve sukurde bulunun o zaman Allahın izniyle degil aksi gitmek daha da guzellesir hayatınız. Hayırlı saglıklı dogumlar dilerim. Biz bekleyenlere de dua ederseniz seviniriz🧿💗

Derdin olmadığından Dertlenmiş sin... Bence koşa koşa doktor git canım yoksa bu şekil yaşanmaz...

Önce bir maşallah diyeyim de 😉
Saydıklarınız çok güzel, olumlu şeyler. Fakat eksik olan bir şey var, ondan dolayı böyle vesveselere kapılmış olmalısınız.
Maneviyat.
Kimsiniz neye inanırsınız neler sizin maneviyatınızı doyurur, inançlı mısınız bilmem ama kendinizi maneviyata verin biraz.
İyi geleceğine inanıyorum.
Psikolojik bir rahatsızlık ise bunu bilemem.

Kızlar selam,

Mesela şuanda hayatınız yolunda değil çünkü siz stres yapıyorsunuz ciddi bir sknti yaşıyorsunuz haklısınız stressiz yaşamaya okadar alışkın değiliz ki herşey normale döndüğünde bu bize anormal geliyor bence psikologluk değilsiniz kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz evet ama kendinizi telkin ederek bu durumu asabilirsiniz bugünlere gelebilmek için ne kadar stres yaşadınız ne zorluklar atlattıniz bunları düşünün bunu hakettiginizi kabul edin ve tadını çıkartın sağlıkla kalin

MAŞALLAH,gebelikle bazı duyguları daha yoğun yaşarız, bu rahatlığa kolay gelmemişsiniz, sıkıntılar çekmiş düzeninizi oturtmussunuz.İciniz rahat edecekse bir hayır işleyin ,zor durumda olan birine destek olun içiniz rahatlar

Sizi çok iyi anlıyorum bende de aynı durum oldu ama benim başıma bir sürü olumsuzluk gelmişti kayinvalidem kanser oldu ben baktım ona zor bir süreçti sonra annem kalp krizi geçirdi bypass oldu yine ben baktım onuda atlattık derken eşim kanser oldu çok şükür onuda atlattık en son ben pes pese iki ameliyat geçirdim bunların haricinde maddi olarak da bir sürü sıkıntı çektik bunların hepsi bitip biraz hayatımız durulunca bendede sürekli hersey normal bir sıkıntı yok bu durum normal mi diye kuruntu oluştu. Sürekli hiç bir sıkıntımız yok bu normal değil yine birseyler olacak diye diye kafayı yemeye başladım psikiyatriye gittim ilaç tedavisi aldım iyiyim şimdi çok şükür

Kızlar selam,

Eskiden başa çıkmak zorunda kaldığınız çok şey vardı ya da çevrenizde bir şekilde birşeyler hep yolunda gitmedi ve buna alıstiniz. O sizin normaliniz olunca, her şeyin yolunda gitmesi alisilageldik değil ve kaygı uyandırıcı. Çünkü bildiğiniz başa ciktiginiz problemler yok. Bu tanışıklık hissi sizi güvende hissettiriyordu. Bu durumda aslında eski hayatınıza dönmek için bilinçsizce sorun bile çıkarabilirsiniz. Bilinçdışı süreçler için psikologla çalışmanız gerekli.

Kızlar selam,

Nazar değdireceğiz 😂😂😂

Back