• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hersey cok fazla yolunda gidiyor

Ne yapalım peki şimdi ?
Hayat inişli çıkışlıdır illa ki kötü şeyler de yaşarsınız.
Güzel anları zehir etmenin mantığı var mı ?
İşte siz normal psikolojide bunu söylüyorsunuz değil mi. Normal olan sizsiniz. Ben güzel anları kendime zehir ediyorum. Ne yapalım peki simdi? Ben kötü bir zamandan geciyorken de kötüyüm hersey yolundayken de kötüyüm. Rahat batmış diye yazan arkadaşı desteklerken bunu da düşünün olur mu. Herkes sizin gibi normal psikolojide olmuyor. Üzgünüm sizin gibi olmak isterdim ama olamıyorum. Panigim takıntılıyım

Uzman olmadığım için birşey demem doğru olmayacak ancak fikir sorduğunuz için belirtmek istedim; anksiyete kaygı bozukluğu şeklinde geçen bir rahatsızlık var. Ben eğer öyleyse sizinkinin kolayca toparlayabileceğini düşünüyorum. Online psikolog hizmeti de alabilirsiniz evinizden. Ancak lütfen kendi haline bırakmayın bırakırsanız ilerler. Bir uzmana başvurun hemen rahatlayacaksınız boşuna hayatınız zindan olmasın.
Uzmana başvurmadan önce internette psikolojik rahatsızlık araştırması yapmamanızı öneririm. Ben yaptım da insan yeni yeni takacak şeyler buluyor kendine daha beter oluyor :)

Bir uzmanla konuşmak çok rahatlatıyor. Zaten içte var olan korkular hamileliğiniz ile birlikte tetiklenmiş belli ki . Bir an önce gitmezseniz lohusalıkta büyük bir depresyona girebilşrsiniz
Evet hamilelik de ekstra bu durumu tetikliyor olabilir haklisiniz

Zor bir gecmisiniz mi var, icten ice mutlu olmayi kendinizde hak gormuyor olabilir misiniz? Iyi bir Psikologa basvurun acilen
Geçmişim de orta çaplı diyebiliriz. Zor anlarım da çok oldu. Hayatimda atlatamadigim 1 2 büyük yıkım yaratan şeyler oldu. Belki onun da etkisi vardır. Cocuk yasta kaybetme korkusu yaşamıştım annem için. Cok sukur annem hayatta ama yasim kucuktu. Hem herseyi anliyor hem anlayamiyordum. Belki bu tetikliyodur bilemiyorum ama hep bir yanım huzursuz ve stresli.

En sivrilen ben olayım çabalarından konu sahibinin derdini küçümsemeleri yarışı yine başlamış. Kadın diyor ki işler yolundayken kötü bir şey olacak hissi oluşuyor ve kötü bir şey olunca da rahatlama hissediyorum. Tavsiye olarak da saçma argümanlar sunuluyor. Forum alt başlığı "Bir derdi var, koşun eğlenceye" olmalı.

Konu sahibi, psikoloğa gidin. Sizi rahatlatır.

Zor bir gecmisiniz mi var, icten ice mutlu olmayi kendinizde hak gormuyor olabilir misiniz? Iyi bir Psikologa basvurun acilen
Bu arada içten içe mutlu olmayı kendinizde hak görmüyor olabilirsiniz diye bir yorum gerçekten bakış acımı değiştirdi. Belki de budur sebep. Kendime bu durumu hak gormuyorumdur. Haklı olabilirsiniz.

En sivrilen ben olayım çabalarından konu sahibinin derdini küçümsemeleri yarışı yine başlamış. Kadın diyor ki işler yolundayken kötü bir şey olacak hissi oluşuyor ve kötü bir şey olunca da rahatlama hissediyorum. Tavsiye olarak da saçma argümanlar sunuluyor. Forum alt başlığı "Bir derdi var, koşun eğlenceye" olmalı.

Var boyle tipler bosverin

Cok haklısınız. Bir de konuyu yanlış anlıyorlar. Hayatım bastan sona çok iyi olsa tamam o zaman rahat batsin. Diyorum ki kötü zamanlarda herkes gibi kötüyüm. İyi zamanlarda herkes gibi iyi değilim. Rahat batması bunun neresinde. Bir de normal bir evham degil. Kendi kendime kötü şeyler kuruyorum ve gerçekleştiğini hayal edip sonuçlarına kadar düşünüyorum. Böyle bi duruma gelmesem buradan tavsiye istemezdim. Şimdi gidip bunu anneme anlatsam benim için endişe edecek. Eşime anlatsam beni sakinleştirmeye çalışacak ve her mutlu animizda acaba mutsuz mu diye o da kafasına takacak. Burada kimseyi tanımadığım için rahat yazıyorum. En azindan beni iyi edecek tavsiyeler gelir diye ama insanlar gerçekten dalga geçmeye yer arıyor. Onların da psikolojileri iyi değil belki.

İşte siz normal psikolojide bunu söylüyorsunuz değil mi. Normal olan sizsiniz. Ben güzel anları kendime zehir ediyorum. Ne yapalım peki simdi? Ben kötü bir zamandan geciyorken de kötüyüm hersey yolundayken de kötüyüm. Rahat batmış diye yazan arkadaşı desteklerken bunu da düşünün olur mu. Herkes sizin gibi normal psikolojide olmuyor. Üzgünüm sizin gibi olmak isterdim ama olamıyorum. Panigim takıntılıyım
O halde doktora gitmeniz gerekiyor

Geçmiş olsun

Bence de psikoloğa gitmelisiniz
Yani olacağı yoksa da siz bu düşüncelerle kendinize çekiyorsunuz kötülükleri
Biraz pozitif olun iyi düşünün iyi olsun denir.

bu bence de derhal destek almaniz gereken ciddi bir sorun. yoksa hayatin hicbir anindan zevk alamazsiniz. bazen benim de boyle hissettigim oluyor ama cok kisa cunku hemen bir problem cikiyor cok sukur 🙈🙈 size masallah diyelim umarim hicbir problem yasamazsiniz, en buyuk derdiniz bu olur onu da profesyonel destekle atlatirsiniz. 🙏🏻

Bu dalga geçilecek bir konu değil. Ayrıca bir ömür böyle değiliz hiçbirimiz. Herkesin hayatında bazı zamanlar hersey yolunda gidebiliyor ve insan mutlu oluyor. Bende o olmuyor işte. Yani benim tüm yaşamım böyle değil ki rahat batsın. Hani bi elim balda bir elim yağda olsa evet haklısın. Benim de problemlerim dertlerim oluyor. Ama ne zaman sular durulsa bende stres sıkıntı başlıyor. Bunu demek istemiştim. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum diyorum ama siz anlamsız bir yorum yapıyorsunuz.
Mutlu olun size sunulan bu imkanların başkasına da verilmesi için dua yada dilekte bulunun.
Başımıza herşey gelebilecek bir hayatı yaşıyoruz bazen mutlu bazen sorunlu.size verilen hayatın tadını çıkarın

Anksiyete gibi görünüyor bende de sıklıkla oluyor bu durum. Psikiyatri ile görüşmeniz iyi olur
ayrıca KudrAlobar KudrAlobar rahat dur kadın bak sonra lazım konularda göremiyoz yorumlarını, anksiyete perilerim geliyo :KK53:

Sizin durumunuzu bazen ben de yaşıyorum. İyi şeyler olmaya başlarsa kafamda kurmaya başlıyorum türlü senaryolar gerçekleşmeyeceğini bilsem de. Bir yerde şöyle bir şey okumuştum. Eğer çalkantıların olduğu bir ortamda büyüdüyseniz. Örneğin her şey iyiyken aile üyeleri arasında bir anda kavga çıkması gibi. Büyürken normal olarak bunu kabul ettiğiniz için istemeden de olsa sürekli bunu arıyor olabilirsiniz. İyi şeyler yaşıyorken beklemediğiniz bir yerden sürekli kötü şeylerin yaşandığına tanık olduğunuz için. Tabi ki sizin geçmişinizi bilmiyorum tamamen varsayımda bulundum, yanlış da olabilir. Anksiyete tarzı bir durum da olabilir. Ben bu tarz durumlarda başka şeylere yoğunlaşıyorum ve bu düşüncelerin sağlıksız olduğuna kendimi inandırıyorum.

Bende zaman zaman sizin gibi hissediyorum ama benim üst üste çok problem yaşadığım uzun bir dönemim oldu herşey yoluna girip sakinleyince acaba şimdi ne olacak diye düşünmeye başlıyordum yalnız sizinki kadar rahatsız etmiyor bu durum beni oyuzden sizin destek almanızda fayda var..
Bu konuda psikolog desteği almayı düşündüm şuanda da baş edemedigim sıkıntılarım var en uygun terapi ücreti 300 lira o parayı verecek durumda değilim daha Hayati harcamalarim var oyuzden kendime sık sık kötü bir şey olacak diye düşündüğümde onuda olduğu zaman düşünürüz diyorum bu şekilde o düşünceyi uzaklastiriyorum aklımdan gerçekleşmemiş olay için kendimizi üzmeye gerek var mı mutlulugu doyasıya yaşamak varken .

Back