• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey çok ağır geliyor kimseye tahammül edemiyorum

Merhaba, birine anlatmaya çekinme, öfke, mutsuzluk, insanlara güvenememe, durumu sindirememe... Muhtemelen yaşadığınız eziyeti tekrar yaşıyor gibi hissetme gibi belirtileriniz de var. Bunların hepsi travmatik bir duruma işaret ediyor ama belki (umarım) travmatik değil de üzücü, stres veren bir yaşantıdır bu kişiyle aranızda geçen. Böyle hissetmeniz normal. Ama her halükarda bu yaşantı geçti, o kişi artık yok, güvendesiniz, başınıza istemediğiniz bir şey gelirse kendinizi savunabilirsiniz, güzel şeyler yaşayabilirsiniz. Hayatınıza devam edebilirsiniz. Yaşadığınız bu şey kocaman hayatınızda bir olay, kötü bir olay ama sadece bir olay, bunu hatırlamak devam etmeyi kolaylaştırır belki. Birilerine anlatmak da başta kötü hissettirse bile iyi gelebilir çünkü kaçmak çözüm sunmaz, sindirmeye ihtiyacınız vat. Bir de herkesin dediği gibi bir psikologtan destek almak iyi olabilir. İçinde bulunduğunuz hali anlamlandırmaya da, neden böyle etkilendiğinizi anlamaya ihtiyacınız var gibi.

Aynen ben de bu durumun farkındayım kimseye zarar vermedim ama onların ufak tefek dertleri büyütmesi benim canımı sıkan şey aslında onu bi yerden sonra çekemiyorum onlarla iletişimi kesiyorum işte katlanamamın sebebi de bu şımarık insanlara hayatında büyük bi sıkıntı görmemesine rağmen herşeyi büyüten insan benim canımı sıkan inanın ben bazı sıkıntılarıma rağmen ortamı neşelendirmeye çalışan hala gülüp eğlenebilen bir insanım ve kimseye somurtmam ama insanların asık suratlı dünyanın yükünü sırtında taşıyor gibi davranmasını da sindiremiyorum artık
Haklısınız

Sağolun gerçekten biraz iyi geldi yazdıklarınız..evet biriyle paylaşınca aynı durumu yaşarım diye düşünüyorum. Evet o kişi yok zaten hiç görmek istemedim.ama öldükten sonra sanki kişiliğim değişti sanki dinden uzaklaştım gibi hissettim.içimdeki inanç azaldı gibi düşünüyorum.karekterim değişti en çok da buna üzülüyorum eski beni geri istiyorum.olaylara daha pozitif önyargısız empati kurabilen hoşgörülü bir insanken şimdi bunların hiç biri yok sanki bende öyle hissediyorum.

Sağolun gerçekten biraz iyi geldi yazdıklarınız..evet biriyle paylaşınca aynı durumu yaşarım diye düşünüyorum. Evet o kişi yok zaten hiç görmek istemedim.ama öldükten sonra sanki kişiliğim değişti sanki dinden uzaklaştım gibi hissettim.içimdeki inanç azaldı gibi düşünüyorum.karekterim değişti en çok da buna üzülüyorum eski beni geri istiyorum.olaylara daha pozitif önyargısız empati kurabilen hoşgörülü bir insanken şimdi bunların hiç biri yok sanki bende öyle hissediyorum.
Yaşadığınız şey istismarcısı ölen çoğu insanın yaşadığı bir şey. Tabi yaşadığınız eziyet nasıl bir şeydi bilmiyorum ama insan ona kötülük yapanın ölüp kurtulmasını istemiyor, bir bedel ödediğini görmek istiyor oysa ki o kişi ne bedel öderse ödesin size yaptığı kötülük yok olmayacak. Şöyle bir metin buldum, google translate ile bakabilirsiniz belki.

Yaşadığınız şey istismarcısı ölen çoğu insanın yaşadığı bir şey. Tabi yaşadığınız eziyet nasıl bir şeydi bilmiyorum ama insan ona kötülük yapanın ölüp kurtulmasını istemiyor, bir bedel ödediğini görmek istiyor oysa ki o kişi ne bedel öderse ödesin size yaptığı kötülük yok olmayacak. Şöyle bir metin buldum, google translate ile bakabilirsiniz belki.
Evet yaşadıklarım duygu olarak benzese de yaşadığım olay daha başka annem ile ilgili maalesef ama anlatıp gerçekten daha da huzursuz olmak istemiyorum anneme çok kızgınım yaptığı her şey için affetmek istiyorum bazen herşeye rağmen ama başaramıyorum.kendimi toparlamam lazım ve gerçekten psikolojik destek almanın vakti geldi en kısa zamanda hem de yüzleşicem artık kendimle

85A8E3B502A77AA7F085171A3475F781.jpg

canım benim ne alakası var içine attıkça bu konu içinde büyüyor. anlatırsan rahatlarsın emin ol.
Sadece birine anlattım ve o gün çok ağlamıştım boğulacak gibi oldum başka anneleri görünce neden benim annem buydu dedim isyan etmek istemediğimden de anlatmak istemiyordum

Sadece birine anlattım ve o gün çok ağlamıştım boğulacak gibi oldum başka anneleri görünce neden benim annem buydu dedim isyan etmek istemediğimden de anlatmak istemiyordum
tamam işte çok dolu olduğundan içini boşaltınca ağladın ağlamaktan korkmana gerek yok bazı şeyleri tamamen bitirmek için konuşmak anlatmak lazım. aksi halde içinde büyüyor ve içinde büyüdükçe daha da kötü oluyorsun. kendimden biliyorum

tamam işte çok dolu olduğundan içini boşaltınca ağladın ağlamaktan korkmana gerek yok bazı şeyleri tamamen bitirmek için konuşmak anlatmak lazım. aksi halde içinde büyüyor ve içinde büyüdükçe daha da kötü oluyorsun. kendimden biliyorum
Peki siz anlatıyor musunuz yaşadığınız kötü anıları evet büyüyor içimde

Komik olduğunuzu sanıyorsunuz galiba. Azıcık saygı lütfen! Anonim bir platform diye kırıp dökmeye hakkınız yok kimseyi. Buradan çok itici görünüyor şu davranışlar.
bol keseden saygı dağıtmak gibi huyum yoktur maalesef. saygı duyulmak isteyen kişi, o yönde davranabilir. no f.x given for a drama

Sana yapılan bu davranışa şahit olmamasını istediğin fakat şahit olan bir insan var mıydı?

Merhabalar,
Zor bir süreçten geçiyorsunuz anladığım kadarıyla. Ancak bu zorluk sonsuza kadar sürmeyecek..

Bence birini kaybettiğimiz zaman bizi aslında en çok yoran şeyler o kişiyle yaşadığımız olumsuz duygular ve olaylar..Hesaplaşma olmadığı İçin sürekli içimizde hissiyatlar düşünceler amansızca dönüp dolanıyor. Eğer kaybettiğimiz kişi bizim için önemli biri ise ve hayatımıza çok önemli pozitif etki bıraktıysa vefatından sonra geriye kalan Özlem oluyor. Hesaplaşma duygularını yaşamadığımız İçin onun özlemiyle mücadele etmeye çalışıyoruz.

Çok sevdiğim ve benim için çok kıymetli olan bir yakınımı kaybettiğimde 1 yıl kadar çok hassastım. Sürekli o kişiyi özlüyordum,ağlıyordum.Zamanla daha iyi oldum, şimdi tatlı bir hüzünle hatırlıyorum.

Kendinizi hazır hissettiğinizde kesinlikle terapi alın. Ama şu an hazır değilseniz hissiyatlarınızı yazabilirsiniz. Daha sonra (eğer travmatik konular ise) yazınızı yakabilirsiniz, kesip çöpe atabilirsiniz.

Merhaba kızlar ben bir yakınımı kaybettim ama küçükken bu kişi bana çok eziyet etti o öldükten sonra ona olan öfkem hala dinmedi ama hiç kimseye tahammülüm de kalmadı en ufak bbirşey bile olsa gözümde büyüyor.herkesten uzak olmak istiyorum beceremiyorum yakın olunca da onları belli bi zamandan sonra kırıyorum.napıcağımı bilmiyorum yardım edin lütfen.
Acaba onunka yüzleşmeden, öfkemi kusamadan öldü diye mi bu durum? Bazen bize travmatik şeyler yalatan insan hayattta olsa da öfkemizi dile getiremiyoruz ona karşı. Böyle durumlarda psikologlar o kişiye bir mektup yazmamızı öneriyorlar. Affetmek o kişi için değil bizim için önemli. Youtube videoları, podcastler var bunun için. ‘Affetmek amanasıl?’ Diye bir video vardı youtube de Özlem hanım var psikolog birçok videosunu severek dinledim, çok daha işlevsel videolar atıyor, çözüm önerilerinde bulunuyor. Tavsiye ederim

Acaba onunka yüzleşmeden, öfkemi kusamadan öldü diye mi bu durum? Bazen bize travmatik şeyler yalatan insan hayattta olsa da öfkemizi dile getiremiyoruz ona karşı. Böyle durumlarda psikologlar o kişiye bir mektup yazmamızı öneriyorlar. Affetmek o kişi için değil bizim için önemli. Youtube videoları, podcastler var bunun için. ‘Affetmek amanasıl?’ Diye bir video vardı youtube de Özlem hanım var psikolog birçok videosunu severek dinledim, çok daha işlevsel videolar atıyor, çözüm önerilerinde bulunuyor. Tavsiye ederim
Teşekkür ederim muhakkak izlerim 🙏🏻

Yazmak zorunda değildin keşke senin gibi duyarsız bir insan olabilsem eminim çok şanslısındır
açıkçası kimin nereye, ne yazacağını ya da yazmayacağını sorgulamak kimsenin haddine değil. şanslıyım. burada en az benim kadar şanslı birçok kadın da görüyorum. duyarsız değiliz. sadece attention wh.re değiliz ve dramaya kapılıp burada ağlamşmak yerine çözüm üretiyoruz. çözüm bile istememişsin. sadece ağlaşmak istemişsin

açıkçası kimin nereye, ne yazacağını ya da yazmayacağını sorgulamak kimsenin haddine değil. şanslıyım. burada en az benim kadar şanslı birçok kadın da görüyorum. duyarsız değiliz. sadece attention wh.re değiliz ve dramaya kapılıp burada ağlamşmak yerine çözüm üretiyoruz. çözüm bile istememişsin. sadece ağlaşmak istemişsin

Back