Herşey benim diyen insanlar

Annem ve babam Allah uzun etsin ömürlerini. Eğer başlarına birşey gelse, zaten bu kadın aileyi bölecek. Annem farkında ama “ abin size hakaızlık yapmaz” diyor. Ye kürküm ye

Allah kardesi kardes yaratmis, kismetini ayri yaratmis derler. Cok is istiyorsa kendi arasin bulsun abin. Baskasunin buldugu ise coreklenmekle olmaz oyle. Oturdugu yerden kismet aranmaz. Ben olsam isterse küssün darilsin gonul koysun gelecegimden vazgecmem. Hakki da yok zaten boyle birseye. Siz fazla sessiz kalmissiniz.
O atanin da tek evladi abin degil. Her ne kadar herseyde sadece kendinin hakki oldugunu iddia etse de o is oyle degil. Istedigi kadar iddia etsin, Allah gecinden versin anne babana birsey olsa, sıkıyorsa alsin bakalim hakkinizi. Kanun var hukuk var. Pipi sahibi olmakla olmuyor o is. Birak ötsün dursun yengen oturdugu yerden.

Bir insan nasıl susar anlamıyorum bir insanda değil topu birden🤦‍♀️ Ya ben olsam öyle bir laf ettiği an omuzundan tutar kapının önüne koyar git kendi babanın parasını pulunu düşün benim babamın değil der bir daha bu eve adım attığını duymayacağım duyarsam oturduğun evden de çıkartır kapının önüne böyle koyarım derdim.
Bencil olmayalım elektra kardeş bu sonuçta 🤪

Baba malları satsın, kızı işe girmeyip abisine öncelik versin. Artık anne ve kızları neleri görmezden gelmişse yıllardır, bu kadar arsızlığa vurmuşlar işi.

Babanızla konuşun o devreye girsin. Şahsen kardeşim ilerde evlense eşide bu tavırda olsa ben bunu kolayca yaparım annemi dinlemem zaten babamda bu yönümü bilir destekler aldığı evden bile çıkartırım. Kimsenin keyfini beklemem. Bu konularda nasıl olduğumu bilirler. Siz böyle ezik durursanız yakında kızı sen değilsin el derse şaşırma

Babam onlara ev almadı ki. Çok merak ediyorum gelinine neler neler bırakacak

Annem ve babam Allah uzun etsin ömürlerini. Eğer başlarına birşey gelse, zaten bu kadın aileyi bölecek. Annem farkında ama “ abin size hakaızlık yapmaz” diyor. Ye kürküm ye
Kadın tek değil bölecekse abinizle bölecek aileyi.
Siz babanıza duyurmayıp, sessiz kalmaya devam edin böyle.

Abiniz haksızlık yapmayacak biri olsaydi, yengeniz bu cesareti bulup her şeye burnunu sokamazdı emin olun!

Bencil olmayalım elektra kardeş bu sonuçta 🤪

Baba malları satsın, kızı işe girmeyip abisine öncelik versin. Artık anne ve kızları neleri görmezden gelmişse yıllardır, bu kadar arsızlığa vurmuşlar işi.
Valla ben bu kadar ezik olamam ne demek ya satsın şunu versin işe abin girsin vs Ben imasını duyduğum an benden korksun hatta ailem bile korksun kardeş mardeş dinlemem atarım kapıya zira kardeş kardeş olsa babası ölmeden eşime bu haddi vermez öyle bir durum olsa bile yengeye bir şey yemek düşer

Bu da çok kolay herkes beni topa tutar.
Annem de çekiniyor kötü olmamak için.

“Babam satsın yesin” diyor çünkü satarsa en çok onlar faydalanacak ya. Abim de ses etmiyor. Galiba hanımının en mantıklı sözü gibi geliyor kulağına
gelınınız ıs bulsun
abınızın durumu kotu anladıgım kadarıyla ıssız..
sıkıntıları var

Valla ben bu kadar ezik olamam ne demek ya satsın şunu versin işe abin girsin vs Ben imasını duyduğum an benden korksun hatta ailem bile korksun kardeş mardeş dinlemem atarım kapıya zira kardeş kardeş olsa babası ölmeden eşime bu haddi vermez öyle bir durum olsa bile yengeye bir şey yemek düşer

Aa adamın işine geliyor diye öyle konuşsam girişir bile abim bize.

Bir insan nasıl susar anlamıyorum bir insanda değil topu birden🤦‍♀️ Ya ben olsam öyle bir laf ettiği an omuzundan tutar kapının önüne koyar git kendi babanın parasını pulunu düşün benim babamın değil der bir daha bu eve adım attığını duymayacağım duyarsam oturduğun evden de çıkartır kapının önüne böyle koyarım derdim.
Benim ailemden bana kalan hiçbir şey yok çok şükür. Eşimin baba tarafındanda anne tarafındanda arsalar var, epeyde değerli. Bir araya gelindiğinde mal mülk konusu ne zaman açılsa direkt ortamı terk ettim. Benden rahatsız olmadan konuşsunlar diye. Bir tek kayınvalidemle 1-2 konuşmuştuk, kardeşlerim zor durumda kalmasa payımı satmayı istiyorum demişti. Satarsan parayı bunlara (eşim ve ablaları) vermeyi düşünme sakın, tak kocanı koluna ülke ülke gez demiştim, çok hoşuna gitmişti. Hepsi büyüdü gezeyim ben en güzeli diyordu. Böyle mevzular anca geyik malzemesi olarak konuşulur bana göre. Yoksa kimin ne haddine.

Merhaba,

Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Biz 4 kardeşiz en buyüğumüz tek erkek kardeşim. Adam 40 yaşında ve gerçekten herşeye burnunu sokan bir eşi var. Her zaman abimin tek olduğunu vurgulayan kadın. Herşey ona aitmiş gibi konuşuyor yani tek gelin ya herşey ona kalacakmış gibi alttan alttan dile getiriyor.

Aslında yazmak istemiyordum ama en son olay beni baya yıprattı. Geçen ben bir dükkanda iş buldum kendime bunu da yengem duydu. Bir kaç gün sonra beni aradı, “ sevilay o işe abin girsin “ demez mi? Kendi de höporları açmış abime dinletiyor. Bende bende çalışmak istiyorum deyince “abin çalışsın o başka iş bulunca sen girersin dedi. Abimle aramız limoni sonra o beni arıyor bana ciddi ciddi iş saatlerini soruyor. Bende daha haber gelmedi dedim. Kızlar be yapacağımı şaşırdım insanlar nasıl böyle yapar?
Benim de işe ihtiyacım var. Kimse can sıkıntısından iş aramıyor. Şimdi ben ne yapayım. Ha bu ara herkes yengeyle arayı iyi tutuyor abimle aramızı açmasın diye. Sürekli babamı eleştirir yerlerini satmıyor diye abimle beraber . Babamın da bunlardan haberi yok olsa kızar ama annem herşeyin üstünü örtüyor. Başıma ağrılar giriyor böyle çirkef insanlar la nasıl baş edilir? Abime gelince bir konu olunca gene çaktırmadan tek erkek olduğunu vurgular biz kardeşiz ayagiğına yatar bağırıp çağırır bastırmak için. Ben gerçekten bıktım bir el atın bana dostlar.
Armut piş ağzıma düş istiyor insan kardeşinin bulduğu işe tenezzül eder mi ya hele ki bir kadın didinip iş bulduysa pes diyorum. Ama asla taviz vermeyin ben iş arıyorum abi sen aramadan iş bulacağını mı düşünüyorsun derdim ben olsam

Kendileri annemle babam için vazgeçilmez. Abim de benim için ama şöyle bakınca tiksiniyorum. Babam hep arkasında durdu işyerleri açtı adam yürütemedi. Bize o kadar destekte bulunmadı. Birşeyimizi eksik etmedi ama ona yaptığı kadar bize yatırım yapmadı.

Benim ailemden bana kalan hiçbir şey yok çok şükür. Eşimin baba tarafındanda anne tarafındanda arsalar var, epeyde değerli. Bir araya gelindiğinde mal mülk konusu ne zaman açılsa direkt ortamı terk ettim. Benden rahatsız olmadan konuşsunlar diye. Bir tek kayınvalidemle 1-2 konuşmuştuk, kardeşlerim zor durumda kalmasa payımı satmayı istiyorum demişti. Satarsan parayı bunlara (eşim ve ablaları) vermeyi düşünme sakın, tak kocanı koluna ülke ülke gez demiştim, çok hoşuna gitmişti. Hepsi büyüdü gezeyim ben en güzeli diyordu. Böyle mevzular anca geyik malzemesi olarak konuşulur bana göre. Yoksa kimin ne haddine.
Bizde de babamdan dolayı var. Yani empati yapıyorum ben duramam kendi hakkım için değil benim babam gece gündüz çalışıp yaptı. Günde 3 4 saat uykuyla yaptı. Yanlış anlaşılmasın ama bu konularda kardeşimin eşi dış mandaldır sokaktaki yabancıdan farkı yoktur eldir. Benim ailemin zar zor yaptıkları şeyleri ağzına meze ettirmem. Hele benden iki yaş ufak hasta kardeşimin hakkını kimseye meze yaptırmam. Evde en büyük tek kız benim babamda yerim ayrıdır ve işlerine hep koştururum erkek evladının yapması gerekenleri baba kız yaptık. Bu yüzden bu tarz bir olayda kardeşimle beraber kesin evden kovar oturdukları evdende çıkartırdım ailemden kimsede kızım karışma demez. Çünkü onların emekleri için yapacağımı bilirler

Off sanane? Herkesin önceliği farklıdır. Ben aile kavramına önem veriyorum mal bir abim de olsa aptal bir ablam da olsa bencil bir kardeşim de olsa benim canimdir ben böyleyim ve bu benim yorumum sana mı yorum yaptım sanane yaa? Benim için ailede birisi ise girecekse çocuğu olan öncelikli evli çocuksuz ikinci sırada bekar üçüncü sırada Allah Allah sana hesap mı vericem bir de şaka gibi Bu son cevabım sana bir şey yazma. Beni
Sakin olun bu kadar köpürecek bir sey dememisler. Aile, kardes bahanesiyle kendinizi kullandiriyorsunuz galiba bu kadar yükseldiginize göre.

Yengem lafa gelince “para önemli değil “ diyor. Annemin gözünü hürmetiyle iyi boyamasını biliyor. Çarşıya çıkınca ödemeyi o yapmak istiyor. Ama kendi ailesine gelince pahalı Altun bilerzikler takılar alır. Sonra da kendileri aldı der . Ailesinin fakirliği ulu ortada.

Bu beni ilgilendirmez karı koca arasında neye harcarlarsa harcasınlar. Sadece taktiğini vurgulamak istemiştim

Bizde de babamdan dolayı var. Yani empati yapıyorum ben duramam kendi hakkım için değil benim babam gece gündüz çalışıp yaptı. Günde 3 4 saat uykuyla yaptı. Yanlış anlaşılmasın ama bu konularda kardeşimin eşi dış mandaldır sokaktaki yabancıdan farkı yoktur eldir. Benim ailemin zar zor yaptıkları şeyleri ağzına meze ettirmem. Hele benden iki yaş ufak hasta kardeşimin hakkını kimseye meze yaptırmam. Evde en büyük tek kız benim babamda yerim ayrıdır ve işlerine hep koştururum erkek evladının yapması gerekenleri baba kız yaptık. Bu yüzden bu tarz bir olayda kardeşimle beraber kesin evden kovar oturdukları evdende çıkartırdım ailemden kimsede kızım karışma demez. Çünkü onların emekleri için yapacağımı bilirler
elektram,1 erkek kardesım bır kızkardesım var..baba despottu bıraz anne baba kavgası..3 kardes cok sevgıye dayalı bır ılıskımız var..ucumuzde bırbırımızın cıkarlarını dusunuruz..kardeslerım ıyı olsun benım ıcım rahattır..
aile ıcınde bu tarz olayları anne babala yapıyor bence..balık bastan kokar demısler

elektram,1 erkek kardesım bır kızkardesım var..baba despottu bıraz anne baba kavgası..3 kardes cok sevgıye dayalı bır ılıskımız var..ucumuzde bırbırımızın cıkarlarını dusunuruz..kardeslerım ıyı olsun benım ıcım rahattır..
aile ıcınde bu tarz olayları anne babala yapıyor bence..balık bastan kokar demısler

Bence de aile büyüklerinden kaynaklı. Gerçi annem hep diyor benim 4 çocuğum var eşit olacak. Ama babam be yapar bilinmez.
O da konuşmaz ama adil olacağını düşünüyorum. Gözüm malda mülkte deği ama sadece babamın adaletli olması onlarda yaratacağı yüz ifadesini görmek isterim.

X