Herşey benim diyen insanlar

TaylanveBen35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2018
89
23
41
Merhaba,

Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Biz 4 kardeşiz en buyüğumüz tek erkek kardeşim. Adam 40 yaşında ve gerçekten herşeye burnunu sokan bir eşi var. Her zaman abimin tek olduğunu vurgulayan kadın. Herşey ona aitmiş gibi konuşuyor yani tek gelin ya herşey ona kalacakmış gibi alttan alttan dile getiriyor.

Aslında yazmak istemiyordum ama en son olay beni baya yıprattı. Geçen ben bir dükkanda iş buldum kendime bunu da yengem duydu. Bir kaç gün sonra beni aradı, “ sevilay o işe abin girsin “ demez mi? Kendi de höporları açmış abime dinletiyor. Bende bende çalışmak istiyorum deyince “abin çalışsın o başka iş bulunca sen girersin dedi. Abimle aramız limoni sonra o beni arıyor bana ciddi ciddi iş saatlerini soruyor. Bende daha haber gelmedi dedim. Kızlar be yapacağımı şaşırdım insanlar nasıl böyle yapar?
Benim de işe ihtiyacım var. Kimse can sıkıntısından iş aramıyor. Şimdi ben ne yapayım. Ha bu ara herkes yengeyle arayı iyi tutuyor abimle aramızı açmasın diye. Sürekli babamı eleştirir yerlerini satmıyor diye abimle beraber . Babamın da bunlardan haberi yok olsa kızar ama annem herşeyin üstünü örtüyor. Başıma ağrılar giriyor böyle çirkef insanlar la nasıl baş edilir? Abime gelince bir konu olunca gene çaktırmadan tek erkek olduğunu vurgular biz kardeşiz ayagiğına yatar bağırıp çağırır bastırmak için. Ben gerçekten bıktım bir el atın bana dostlar.

Merhaba,

Biz 4 kardeşiz en buyüğumüz tek erkek kardeşim. Adam 40 yaşında ve gerçekten herşeye burnunu sokan bir eşi var. Her zaman abimin tek olduğunu vurgulayan kadın. Herşey ona aitmiş gibi konuşuyor yani tek gelin ya herşey ona kalacakmış gibi alttan alttan dile getiriyor.

Aslında yazmak istemiyordum ama en son olay beni baya yıprattı. Geçen ben bir dükkanda iş buldum kendime bunu da yengem duydu. Bir kaç gün sonra beni aradı, “ sevilay o işe abin girsin “ demez mi? Kendi de höporları açmış abime dinletiyor. Bende bende çalışmak istiyorum deyince “abin çalışsın o başka iş bulunca sen girersin dedi. Abimle aramız limoni sonra o beni arıyor bana ciddi ciddi iş saatlerini soruyor. Bende daha haber gelmedi dedim. Kızlar be yapacağımı şaşırdım insanlar nasıl böyle yapar?
Benim de işe ihtiyacım var. Kimse can sıkıntısından iş aramıyor. Şimdi ben ne yapayım. Ha bu ara herkes yengeyle arayı iyi tutuyor abimle aramızı açmasın diye. Sürekli babamı eleştirir yerlerini satmıyor diye abimle beraber . Babamın da bunlardan haberi yok olsa kızar ama annem herşeyin üstünü örtüyor. Başıma ağrılar giriyor böyle çirkef insanlar la nasıl baş edilir? Abime gelince bir konu olunca gene çaktırmadan tek erkek olduğunu vurgular biz kardeşiz ayagiğına yatar bağırıp çağırır bastırmak için. Ben gerçekten bıktım bir el atın bana dostlar.
Tiksinti bir yenge .... yengen yüzsüz ve terbiyesiz canım.Sen bekar mısın? Eğer bekarsan abin issizse senin yerine o girsin tabi ev geçindirmek çok zor ama sen de evliysen durumlar senin eşinin işine maaşına geçim durumunuza göre değişir

Tiksinti bir yenge .... yengen yüzsüz ve terbiyesiz canım.Sen bekar mısın? Eğer bekarsan abin issizse senin yerine o girsin tabi ev geçindirmek çok zor ama sen de evliysen durumlar senin eşinin işine maaşına geçim durumunuza göre değişir

Hayır ben okuyorum ve o iş ilanı uzun zamandır gözlerinin önünde şimdi mı akıllarına geldi?

Merhaba,

Olur mu öyle şey ya ne demek o işe abin girsin. İş istiyorsa bulsun bir iş. Kendi bulduğu işe girsin. Sinir oldum okurken resmen sizi insan yerine koymuyorlar fırsat vermeyin onlara işinize girin kendi paranızı kazanın. İş bulmak kolay mı uğraşmışsınız bulmuşsunuz. Var mı öyle başkasının bulduğu işe konmak. Tek erkeğim demesini biliyor adam gibi kendi işini kendi bulsun o zaman.

Hayır ben okuyorum ve o iş ilanı uzun zamandır gözlerinin önünde şimdi mı akıllarına geldi?
Gördüklerinden emin misin? Yani abin evli ve issiz bu çok zor bir durumdur eminim onlar için. Böyle bencil olma. Ne olursa olsun etle tırnaksiniz siz. Sen iyilik yap balık bilmezse halik bilir

Aile yapiniz nasildir bilmiyorum. Bizim ailede erkek olmanin ekstra bir ozelligi yok mesela, tek erkek olunca hersey onun olmuyor. Halama yapilan destek babama yapilmamiştir oyle yani kiz cocugu daha desteklenir.
Ben boyle bir durumda kalsam önce geline bir giydirirdim "babamin mali seni ilgilendirmiyor, dilinden dusurmuyorsun hayirdir kazanirken birlikte miydin mal bolusturuyrosun kafana gore?" Derdim.

Babama da gider daha sen hayattayken mallar bana kalacak demeye basladi gelin, dilinden dusmuyor diye anlatirdim.
Babam onlarin hakkindan gelirdi kesin. 😂😂

İşinizi vermeyin. Naparsa yapsinlar.

Gördüklerinden emin misin? Yani abin evli ve issiz bu çok zor bir durumdur eminim onlar için. Böyle bencil olma. Ne olursa olsun etle tırnaksiniz siz. Sen iyilik yap balık bilmezse halik bilir
İyi niyetle bakıyorsunuz ama iyiliği hakeden insan var haketmeyen var. Ben tek erkeğim triplerine girip (erkek olunca ne oluyorsa) kardeşini ezmeye çalışana iyilik yapılmaz. Onun adı iyilik değil enayilik olur.

Bencillikle ne alakası durumun?
Abin girsin işe sen girme demek ne kadar manasız?
Bu saçmalığın duyarını kardeşlik üzerinden kasmayın bari.

Tövbeler olsun
Yengenizi kim kandırdıysa dünya etrafında dönüyor sanırım
Sanki siz hepiniz onlara hizmet için varsınız dünyada
Ben olsam soruyu ciddiye bile almazdım
Babamın kulağına da bi ara duyururdum yengemin planlarını

Normalde böyle intikamlı planlar çok sevmem ama sizin yenge hak ediyor sonuna kadar

Niye cevap vermiyorsunuz? Pardonda babamın malı nerden sizin oluyor babam öldü mü? Yengecim peki sen hangi hadd ile yorum yapıyorsun sen bu konuda dış kapının dış mandalısın. Sen hangi cüretle benim babamın malını mülkünü ağzına alabiliyorsun çok mal düşkünü isen babanın malını düşün benim babamın değil. Abimede söyle babamın bir evladı yok 3 evladı daha var. Öyle benim demekle olmuyor diyeceksiniz. Annenizde üstünü örteceğine yüz vermesin. Babadan niye saklanıyor onlar utanmıyor adamın malının peşine düşmekten siz niye gerçek yüzlerini göstermiyorsunuz?

İyi niyetle bakıyorsunuz ama iyiliği hakeden insan var haketmeyen var. Ben tek erkeğim triplerine girip (erkek olunca ne oluyorsa) kardeşini ezmeye çalışana iyilik yapılmaz. Onun adı iyilik değil enayilik olur.
Öyle tabi ama geçim zor kadın için de erkek için de . Ben kardeşlerim için her şeyi sineye çeken bir insanım hatta vur başına al ekmeği cinsinden😂

Abime iş çok o heryerden çalışabilir erkek olarak. Ana hazıra konmaya alışkın o yüzden kızıyorum. Hem şu an işi var. Ama 2-3 aya ayrılacak oradan

Bencillikle ne alakası durumun?
Abin girsin işe sen girme demek ne kadar manasız?
Bu saçmalığın duyarını kardeşlik üzerinden kasmayın bari.
Off sanane? Herkesin önceliği farklıdır. Ben aile kavramına önem veriyorum mal bir abim de olsa aptal bir ablam da olsa bencil bir kardeşim de olsa benim canimdir ben böyleyim ve bu benim yorumum sana mı yorum yaptım sanane yaa? Benim için ailede birisi ise girecekse çocuğu olan öncelikli evli çocuksuz ikinci sırada bekar üçüncü sırada Allah Allah sana hesap mı vericem bir de şaka gibi Bu son cevabım sana bir şey yazma. Beni

X