Herkesten her seyden biktim tahammulum kalmadi

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.800
12.250
363
Baslik boyle ama tam olarak neyden biktim onu da bilmiyorum aslinda.

30 yasindayim. Dogu afrikada bir koyde multeci kampinda taciz ve tecavuze ugramis kadin ve cocuklarla calisan insan haklari alaninda egitim gormus bir avukatim. Bir senedir burdayim burayi cok seviyorum arkadaslarim var isimde beni herkes cok begeniyor ve genel olarak mutluyum aslinda.

Ama son zamanlarda her gun ama her gun ise gec kaliyorum gun asiri agliyorum ve asiri sinirliyim herkese her seye. Calisma saatlerim cok uzun Sabah 7 bucuktan aksam 8e ve bunun 2 saati bozuk toprak yollarda arazi araclariyla tingir mingir kampa gitmekle geciyor sozgelimi evimde sicak su yok taktirabilirim ama cok pahali. Maasim turkiyeye gore cok iyi cunku dolar uzerinden ama bu afrika ulkesi Turkiyenin 6 7 Kati pahali mesela odedigim toplam kira 600 dolar ve ofis guvenlik sebebiyle daha ucuz evlere izin vermiyor.

Hal boyleyken turkiyedeki arkadaslarimin (ki cok ama cok zor durumda olan ve kardesim gibi olan bir arkadasim) surekli "sen zenginsin basarilisin senin hayatin kolay" demesini anlamiyorum. O arkadasima destek olmak icin o ay parasiz gezdigimi ve sicak su taktirmayi bu zamana kadar erteledigimi ve sabahlari donarak dus aldigimi bilmiyor kendisi. O kriz zamaninda isten kovulmustu ve soyleyemedim cunku bunlar kucuk dertler gibi geldi ve lafi olmaz tabi ki. Ama gordugum bu zengin, rahat insan muamelesi beni acayip kirdi. Mesela bu arkadasim evlenmeden once surekli yalnizliktan yakinirdi. E benim de bes senedir sevgilim yok bir kere bile yakinmadim mesela.

Hayatimda bir kere bile hizmet ettigim multecilere sinirlenmis bir insan degilim, her zaman karsimdaki insani cok iyi anladim ve empati kurdum ama artik sabrim cidden tasmak uzere. Surekli talepkar olmalari, olmayacak seyler icin surekli istekte bulunmalari gece yarilari bile telefonumu 110 kere caldirip pazar gunleri "Beni unuttunuzzzzz???!!!!!!!" Diye mesaj atmalari beni cok zorluyor yeter demek istiyorum. Kampta 60.000 multeci var. Herkesin derdi var. Bizse 20 kisiyiz ve benim yonetici sorumlulugum da var birebir vakalarin yaninda.

Bir hafta sonra annem ve kardesim buraya gelecek ve bu bile beni asiri strese sokuyor. Annemin surekli arayip sunu getireyim mi bu ilaclarini aliyor musun gibi sorularla darlamasina artik dayanamiyorum. Zaten 1 haftalik bir izinde onlari gezdirmek parasal konulari ayarlamak ekonomik olsun diye caba harcamak bunlari dusundukce aglayacak gibi oluyorum. Oysaki ben istedim yani gelmelerini onlarin bir sucu yok. Neden boyle hissediyorum bilmiyorum. Bazen keske oldurmeyen ama ciddi bir hastalik gecirsem de isi misi her seyi birakip bir sure yatsam istiyorum yani.

Ulkedeki herkes ama herkes beyazlarin zengin oldugu varsayimiyla insani kaziklamaya calisiyor. Cidden biktim. Benim arkadaslarimin 7 tanesi siyasi sebeplerle hapiste ve cogu kriz yuzunden isten cikti ama bu andavallara gore hepimiz amerikaliyiz ve butun beyazlar zengin. Ondan surekli bir "bana para ver" talebi var. Yeter yani biktim.

Isimde cok iyi oldugum soyleniyordu ama artik bu gec kalmalar patronun onunde aglama krizlerine girmeler goze batmaya basladi. Asla isimi birakmak asla geri donmek istemiyorum en az birkac sene bu yolda ilerlemek amacindayim. Daha guclu olmak istiyorum sadece.

Bu satirlari telefonda toplantida masa altindan gizli gizli yazdim bu yuzden hic okunabilir olmadiginin farkindayim ama kusura bakmayin ne olur.

Bazı zor işlerde zaman sınırı olması gerekmez mi? Mesela cinayet masasında atıyorum çok uzun süre çalışamazsınız bu da bunun gibi.
Benim bir arkadaşım hostesti çok iyi kazanıyor çok da ülke geziyordu ama pat diye bırakıverdi işini. bıkmıştı çünkü dayanamıyordu.
Eğer ki maaşınız tasarruf yapmanıza yetmiyorsa, kenara önemli bir meblağda para koyamıyorsanız daha fazla bu işte kalmamanızı öneririm. Çünkü bu işlerin maddi getirisi yoksa manevi getirisi için devam ettirilir e o da artık getiriden çok götürmeye başlamışsa daha inat etmeye gerek yok.

Bu arada Afrikadan burayı nasıl takip ediyorsunuz bu arada çok hoşsunuz afrikada olsam kadınlar kulübüne girmek aklıma bile gelmezdi herhalde.

Yoo, çoğu üyeye göre gayet güzel yazmissiniz.
Okurken en başta "Acaba hamile olabilir mi?" dedim ama ilişkim yok demissiniz.
Bence bir dönemden geciyorsunuz. İlk gittiginizde idealist bir şekilde dört elle sarildiginiz şeyler şimdi size batar olmuş. Sebebi belli: hizmet verdiğiniz kişilerin anlayissizligi. Ayrıca yaşadığınız yerin konforsuz olması psikolojiniz üzerinde doğal olarak kötü bir etki bırakıyor. Soğuk suyla duş almak zorunda kalsam ben de aglardim her gün sinirden.
O arkadasiniza yardım etmeyi kesin ve sıcak su bağlatin evinize. Hem yardım al hem anlayışsız davran ne güzel. Dönmeyi düşünmüyorum birkaç yıl daha buradayim diyorsunuz, o suyu bağlatmak zorundasınız hem beden hem de ruh sağlığınız için. Bakın sıcak duş alabilmek bile nasıl toparlayacak sizi.
Multecilere gelince. Güler yüzlü olmaya devam edin lütfen. Ama bazısı bellidir, bunu kullanır. Onlara izin vermeyin. Yani arada bir mesafe olsun. Mesafe olmazsa en düzgün insan bile sacmalayabiliyor.

idealist amaçlarla mı oradasınız? hani eğer öyle ise çektiğiniz zorlukları anlayabilirim. yok değilse afirkanın bir köyünde parasız kalmayı ve soğuk su ile duş almayı anlayamıyorum.

Daha cok mesleki tatmin icin aslinda. Hukuk okurken de insan haklarina ilgim vardi ve isi yaparken inanilmaz keyif aliyorum. Bir de bir sekilde yaptigimiz islerin sonuclarini somut olarak gormek cok guzel bir his.

Daha cok mesleki tatmin icin aslinda. Hukukcu okurken de insan haklarina ilgim vardi ve isi yaparken inanilmaz keyif aliyorum. Bir de bir sekilde yaptigimiz islerin sonuclarini somut olarak gormek cok guzel bir his.
ama tahammül edemiyorum insanlara demişsiniz.

Öncelikle çok düzgün ifade etmişsiniz onu söylemek isterim. Ben de 10 yıldır aynı kurumda çalışıyorum ve benzer problemlerim var. Tabi ki Türkiye'den uzak çok başka bir coğrafya ve kültür içinde bunları yaşamak benim çektiğim sıkıntılar yanında devede kulak kalır. Ama bu krizler, gerginlikler, işe geç kalmalar, maddi mücadeleler, arkadaşların "ohh hayat sana güzel" diye uzaktan, anlamadan, bilmeden laf sallamaları.... O kadar iyi anlıyorum ki sizi... Ama ben kendimi çözdüm iki şeye ihtiyacım var.. Uzun bir tatil ve aşk :))) Ben de uzun süredir yalnızım. Aşkı bulmak kolay olmuyor onun gelip beni bulmasını beklemekten başka şansım yok. Uzun süreli tatili yine işim gereği yapamıyorum ama 10 gün falan dinlenmek bana çok iyi geliyor. Fırsatınız varsa bütün çabanızı maddi, manevi güzel bir tatil yapmak için harcayın ve yanınızda sinir bozacak kimse olmasın. Bu tatilleri bunaldıkça çoğaltmaya bakın. Ve umarım en kısa süre aşkı bulursunuz.

Az insan çok iş kafasıyla gidiyorum ben de uzun bir süredir , bulunduğun coğrafya ve devamlı problemli insanlarla çalışıyor olman da sanırım etkili olmuş durumunda , ailen bir gelsin emin ol onlardan alacağın manevi destek seni biraz yukarıya çekecektir. Senin lafı olmaz diye düşündüğün durumlarda emin ol kimse sana ödül vermiyor gayen bu ödül olmasa dahi . Liseden çok ama çok samimi bir kız arkadaşım vardı , yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez derler ya o hesapta olan , bir gün bana geldi tv izledik yemek sohbet derken akşam saat 10 oldu , dedi ki bize gidelim bu arada o çalışmıyor ama ben çalıyorum ve işim evime yakın yürüme 10 dakika , ama onlara gidip kalsam sabah 1 saat yol çekeceğim .( ki çektiğim zamanlarda oldu , dertlerinden dertlenip sabaha kadar oturup dinlediğim rahatlatmaya çalıştığım ve uykusuz kalıp o şekilde işe gitmişliğimde olmuştur ) neyse dedim ki zaten bendeyiz ne gerek var size geçmeye , bir de hava nasıl yağmurlu ve soğuk , kal burada vs konuştuk sonra bir baktım bu bir tripli açtı kapıyı indi merdivenlerden aşağıya bir hışımla , ben de şemsiyeyi alıp arkasından koştum ki ıslanmasın diye (ne diye koşmuşum sonra oturup ağladım ya ) ama ben arkasından nasıl sesleniyorum baktım hiç takmadı bile taksi çevirdi ve bindi gitti. O zaman anladım biliyor musun kendimin dışında kimsenin değerli olmadığını , şimdi o arkadaşım evlendi , ilk çocuğunu görmeye gittim ama ikinsici geldi 3 yaşına daha görmedim bile , yerim belli yurdum belli , evlendim evime gelmedi ki davet ettiğim halde hep bir bahanesi oldu , şimdi sadece doğum günlerimizde birbirimizi arayan biri haline geldik , üzücü mü evet , ama ben daha mutlu muyum , daha huzurlu muyum , evet:)

Bu işte kalmak istediğinizi söylüyorsunuz ancak mülteci kampları insanları psikolojik olarak zorlayan yerlerdir. Bence başka bir işe geçiş yapma zamanınız gelmiş.

Neden içinize atıyorsunuz ki? Söyleyin orada hayatın ne kadar zor olduğunu. Hatta yaşadıklarınızı da anlatın. Üzülme diye söylemedim diyin.

Ayrıca diyelim ki rahatsınız ve çok paranız var. Bundan kime ne?
Siz orada hem gurbet hem de zorluk çekeceksiniz, insanlarda paranızda hakları olduğunu düşünecek.

türkiyede arkadaşlarınızla bir süre görüşmeyip kafanızı mı dinleseniz acaba
aradıklarında yada mesaj attıklarında çok meşgulum yeni bir iş aldım vs. diye geçiştirebilirsiniz, borç istediklerinde aileme verdim filan da diyebilirsiniz, yada başka bir bahaneyle borç da vermeyin,
yaptığınız iş çok zor ve herkesin altından kalkamayacağı bir iş Allah kolaylıklar versin

İnsan hakları alanında eğitim almış bir avukatsınız. İdealist bir bakış açısıyla gitmişsiniz belki.
Böyle çalışmaların kısa süreli veya dönüşümlü yapılması gerektiğini düşünüyorum ben.
Sonuçta uzun süreli olunca psikolojiniz etkilenmiş. Bunu kaldırmak çok kolay değil zaten ve zorlanmışsınız.
Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz.
Bana hiçbir zaman yurt dışında çalışmak cazip görünmedi mesela.
Ben bütün sosyal çevremi, ailemi, alışkanlıklarımı bırakıp gitmek istemem.
Aldığınız eğitimi Türkiye'de değerlendirebilirsiniz.
Bu deneyiminizi, yapıyor musunuz bilmem ama, akademik olarak da değerlendirebilirsiniz.

Zamaninda universitelere basvurdum ama olmadi. Master tezim icin YOK denklik verir mi bilmiyorum yani denklik basvurusu yapmadim. Ifade ozgurlugu konusunda yazdim Turkiye'deki uygulamalari elestiren bir tezdi. Sanki sikinti olabilir gibi geliyor. Ankara'da bu denkligi daha sonra almak uzere doktoraya baslamistim ama ayni zamanda calisiyordum goturemedim biraktim doktorayi. Ankara'da da BM'de calisiyordum ama Trump fonlari kestiginden beri cok az pozisyon var. Akademi cok istiyordum ama hic olmadi. Turkiyede is bulabilecegimi cok da sanmam.

Bir sure gercekten cok mesaj atmiyordum ama arkadasim da cidden zor durumda. Yazinca ve para isteyince cevapsiz birakamiyorum ama dusununce benden daha iyi sartlarda yasiyor aslinda artik kendimi dusunecegim.

depresyon belirtileri bunlar farklı bir ülkü bir çok sorun bilinçaltınıza işleyen acı durumdaki insanların etkisi ayrıyetten sizi hiç anlamayan ve anlamayacak arkadaşlar topluluğu sizi bu duruma itiyor.. güçlü görünmek zorunda değilsiniz anlatın açıklayın ben neler yaşıyorum haberiniz yok diye çıkışın rahatlayacaksınız.
önce kendinizi düşünün

Cok ekstrem seyler yasayan bir dostum var aile ici siddet isten atilma vs gibi ve ona dert yanmak istemiyorum ama en cok da o sucluyor ve o destek olmami bekliyor.

Bir sure gercekten cok mesaj atmiyordum ama arkadasim da cidden zor durumda. Yazinca ve para isteyince cevapsiz birakamiyorum ama dusununce benden daha iyi sartlarda yasiyor aslinda artik kendimi dusunecegim.
aynen siz kendinizi düşünmezseniz kimse sizi düşünmüyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…