Herkes hamile olmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye sorgulanmasın? Ben öğretmenim ve bunun sadece kişisel bir seçim değil toplumsal da bir mesele olduğunu her gün görüyorum. Sorgulanamaz kılan nedir bunu?

Yapılan çocukların akıbetleri ve toplumsal durumları sorgulanabilir, yorumlanabilir. Ama gebe kalmaya çalışan insanlar sorgulanamaz. Sapla samanı ayırt etmek gerek.

Tdk anlamı bu olabilir ama kullanım şekli bu kadar masum değil. Benim karıştırdığım bir durum yok aslında sadece nasıl ki sizin doğurmayı tercih etmeme hakkınız varsa birilerinin de bu yolda kendini ‘yırtmaya’ hakkı var. Ben onu da tasvip etmiyorum ama en azından kendileriyle ilgili bir konu kimseyi yargılayan bir noktadan yazmıyorlar.

Biri de kaç yaşindasin diye sormuş bana da yirmi yaşımdan beri "ileriki yaşlarda düşüncen kesin degicecek" dediler. Valla kırk oldum hala değişmedi.
20li yaşlardayım ve evlenip çocuk yapmayı iple çeken o kadar çok arkadaşım var ki. Ben de yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Ben de bi yere kadar yırtınılabileceğini sonra yırtınılmaması gerektiğini düşünüyordum. Çok şükür kendi yırtınma kotam dolmadan hamile kaldım. Şimdi de büyütecem diye yırtınıyorum.
Mesela uyku için verdiğim yırtınmaları görseniz delirirsiniz. Çocuk büyüdükçe de iyice ben olmaya başladı. Yırtınmalarımın acılarına tahammül edilebilir bir hal alıyor zamanla. Iki gün önce uyku yırtınması esnasında oturdum ağladım. Benim yerime kalktı babası yırtındı. O ara acaba beceremiyor muyuz bu işi diye düşündüm. Ama üredim artık yarım saniye kadar pişman mıyım acaba diye düşünmeye kalkışırken geçti gitti düşünce.

Can bağıyla kusursuz büyüyen veletler de kan bağına sahip olduklarını bulabilmek için yırtınıyorlar. Yok dense de içgüdüsel bir şeyler var bence insanlarda da. Bu sebeple kendim doğuramasaydım başkasının doğurduğu için yırtınabileceğimi sanmıyordum.

20li yaşlardayım ve evlenip çocuk yapmayı iple çeken o kadar çok arkadaşım var ki. Ben de yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Yaşla ilgili olsa aksine doğurganlığımızın en yüksek olduğu zamanlarda hamile kalmak isterdik. Ama farkındaysanız herkes artık en son tren kacmasin diye hamile kalıyor. Nasıl bir hormonal zorlamaysa yirmi sene tutuyo hormonlarını

Milletin çocuk istemesi çabalamasına, konu açacak kadar neden sorun edindiniz….

Bende neler yaşadım sağlığım gitti demiyorum bitti. 2 tane can parçam var…

Neden insanlar kendi çocuklarının olmasını istemesin.
Çocuk evlerinden çocuk edinmek zorundalar mı?
Edinmek isteyen edinir, istemeyen istemez.

Bende donasyona karşıyım ama uygulayan insanlara konu açıp hesap sormak gibi bi durum asla olamaz…

Bir de bu var tabii. Ben bu konudan bahsetmeyi unutmuşum ama ona rağmen Çok tepki aldı sorum.
Sen boşver muhtemelen ilerde düşüncen değişir de anne olursan süper bir evlat yetiştirirsin. Sorgulayabildigin için. Kendini ANNE olmadan tamamlanmis bir birey hissetmeyen hemcinslerime sadece uzulebiliyorum.

Kaç yaşındasınız ? Aile evinde yaşayan, üniversite öğrencisi bir kadın mısınız ?

Biri de kaç yaşindasin diye sormuş bana da yirmi yaşımdan beri "ileriki yaşlarda düşüncen kesin degicecek" dediler. Valla kırk oldum hala değişmedi.

Evet, ben sordum. Yetişkin hayatına geçişle birlikte insan kendini ve hayatı tanımaya çalışıyor çünkü. Konu sahibinin düşüncelerinin ne kadarı netleşmiş görüş ne kadarı olay değerlendirmesi anlamak için sordum.

tartışmayı açtığınıza göre baya bir linçleneceksiniz .

özellikle de yıllarca anne baba olamayan çiftler tarafından, bende savaş veren biriyim ve geçtiğimiz yollar asla kolay değil. onca tedaviler ve psikolojik yıpranma çevre baskısı ki bu en kötüsü ve insanları en çok çocuk düşüncesine ve çocuğum olmayacak düşüncesine iten en büyük faktörlerden biri.

1. Öncelikle biz buna “yırtınma “ demeyelim çok çirkin bir laf hem cinsim olarak da yakışmıyor sen yakıştırdıysan sorun yok

2. Evlat sahibi olmak için tabi ki dışarı da bir sürü ailesiz çocuklar var ,bir çocuğa sahip çıkmak onu sahiplenmek eminim güzeldir. Ama sizin deyiminizle siz çocuk hasreti çekip “yırtınmadığınız” için anlamanız zor.. muhtemelen evli değilsiniz, çocuk düşüncenizde yok zaten. Herkes anne baba olmasın , Allah gerçekten anne baba olabilecek insanlara nasip etsin. !

3. Bir çocuğu sahiplenmek başka , bir çocuğu 9 ay karnında taşımak , onun varlığını hissetmek , tekmelerini hissetmek onunla bağ kurmak , onun ilk hareketlerine , ilk anne deyişine , ilk adımlarına , ilk taş gününe şahit olmak bam başka, sizce bu kıyas yapılabilecek birşey mi ? Veya şöyle diyeyim bence gayet yırtınılcak bir durum…. Siz bu yorumu anne adaylarına ve evlat hasreti çekenlere bu yorumu yaparken bir deği bin kere düşünün derim ..bugün benim başıma ,arkadaşımın başına gelir sınavımız olur, yarın senin sınavın olur çok gaddar düşünüyorsun bence. Yazık. Kadın kadına destek moral açısından yardımcı olması gerekirken tam tersi olmuş gitmiş..

bu arada evli olupta yıllarca kendini anne olmaya hazır hissetmeyen arkadaşlarımda var bilerek korunan ve çocuk yapmayan bence herkes aile planlamasını istediği zaman ve istediği şekilde yapmalı 3. Şahıslar bu durumda devre dışı yani siz hani yırtınma diyorsunuz ya bende dış etkenlere b.. yemek düşer diyorum. Allah inşallah senin başına vermez ama çok büyük ve gaddar konuştun.. linçlere katlanacaksın burda ki postlar da silinmediğine göre gören herkes bir yorum yapacak buraya kolay gele

Bu senin kendi şahsi fikrin yırtınıyorlar ne demek mesela insanlara saygı duy kadın

E konuyu sorgulamis işte zaten kızcağız? Herkesi tek tek tutup SEN NİYE DOĞURDUN diye sorguya çekmemiş ki?

Yetiskinligi gözünüzde çok buyutmeyin. Gündüz kuşağı programlarindaki herkes de yetişkin. Burada "kocam oyun bağımlısı, kocam dişini fırçalamiyor, eltim bana büyü yaptı, patronumdan hamileyim, dayak yedim ama beşinci çocuğa gebeyim" diye açılan sayısız postun sahibi de yetişkin. Yetiskinlik çoğunlukla bir mittir.

Son düzenlemenle birlikte iyice takdirimi kazandın genç arkadaşım benden sana nazar boncukları annelik duygusu tatmakla dünyaya bir çocuk getirecek olma bilinci o kadar farklı ki ama bu aradaki uçurumu goren kişi sayısı üçü beşi geçmez bizde

E konuyu sorgulamis işte zaten kızcağız? Herkesi tek tek tutup SEN NİYE DOĞURDUN diye sorguya çekmemiş ki?
Ben de buna göre cevap verdim zaten kendisine. Şahsi fikrimi söyledim. Sizin gibi düşünüp sonradan fikir değiştirmiş olduğum için seçmediğiniz hayata olan öfkenizi benden çıkarmanıza gerek yok. Herkes özgür iradesiyle seçimler yapıyor bu beğenseniz de beğenmeseniz de böyle. Siz doğurmamayı seçerek daha anlamlı ve ahlaklı bir varoluşa sahip olduğunuza inanıyor olabilirsiniz, bana inanın sizin varoluşunuzu nasıl anlamlandırdığınız hiçkimseyi o kadar da ilgilendirmiyor. Atı otuzlu yaşlarının sonuna süren bir kadın bir tane doğurduğu için bozulmuyor toplum, siz de bunu çok iyi biliyorsunuz da bilmezlikten geliyorsunuz işte.

Hayır öyle olmadı. Yaptığınız demagojinin adı "ad hominem" Konu sahibi gayet olgusal bir noktadan yaklaştı, ben de "bu sorgulanamaz" diyenlere yine aynı olgusal noktadan "neden sorgulanamaz" diye sordum. Kimse spesifik bir "filancadan" bahsetmedi. Kimse spesifik bir filanca'dan bahsetmemisken olayı konu sahibini ve beni ithama çeviren ben değilim.

çok teşekkür ederim :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…