- 25 Kasım 2023
- 490
- 1.563
-
- Konu Sahibi Ben lanet bir sismanim
Niye sorgulanmasın? Ben öğretmenim ve bunun sadece kişisel bir seçim değil toplumsal da bir mesele olduğunu her gün görüyorum. Sorgulanamaz kılan nedir bunu?
Yırtınmanın TDK anlamı: bir konuda kendini yoracak kadar çok uğraşmak. Eee nesi seviyesizce? Saygı duymuyorum demiyorum zaten siz saygı duymakla gereksiz her şeyi muhafaza etmeyi karıştırıyorsunuz. Bu sitede insanlar eşlerinin sperm testlerine kadar paylaşırken problem yok ama neden diyince kıyamet kopuyor.
20li yaşlardayım ve evlenip çocuk yapmayı iple çeken o kadar çok arkadaşım var ki. Ben de yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum.Biri de kaç yaşindasin diye sormuş bana da yirmi yaşımdan beri "ileriki yaşlarda düşüncen kesin degicecek" dediler. Valla kırk oldum hala değişmedi.
Sorgulayacam.Yapılan çocukların akıbetleri ve toplumsal durumları sorgulanabilir, yorumlanabilir. Ama gebe kalmaya çalışan insanlar sorgulanamaz. Sapla samanı ayırt etmek gerek.
Yaşla ilgili olsa aksine doğurganlığımızın en yüksek olduğu zamanlarda hamile kalmak isterdik. Ama farkındaysanız herkes artık en son tren kacmasin diye hamile kalıyor. Nasıl bir hormonal zorlamaysa yirmi sene tutuyo hormonlarını20li yaşlardayım ve evlenip çocuk yapmayı iple çeken o kadar çok arkadaşım var ki. Ben de yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Bu durumda size pcos tanılı demek doğru olmayabilir.Evet var, gecikmelerim nadiren oluyor.
Milletin çocuk istemesi çabalamasına, konu açacak kadar neden sorun edindiniz….Merhabalar, zaman zaman siteye göz atmak için girip bakıyorum ve bir süredir gözüme takılan bir konu hakkında tartışma açmak istedim. Amacım kimsenin işine karışmak değil, herkes dilediğini yapmakta özgür ama benim şahsi görüşüm bunlar tamamen. Siteye ne zaman girsem çok fazla tüp bebekle ilgili başlıklar önüme düşüyor. Bazen açıp okuyorum, defalarca yapılan düşükler, ölü doğumlar vs. vs. çok yıpratıcı süreçlerden geçiyoruz özellikle kadınlar olarak. Şunu sormak istiyorum, neden herkes kendi kanından bir bebek sahibi olmak için bu kadar yırtınıyor? Herkesin biyolojik yapısı buna elverişli olmak zorunda mı? Neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz? Çocuk evlerinde gönüllü çalışmalara katılan biri olarak, orada bir aileye ihtiyacı olan o kadar fazla küçük çocuk var ki. Bana kalırsa onlara da şans verilmesi gerekiyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler?
Sen boşver muhtemelen ilerde düşüncen değişir de anne olursan süper bir evlat yetiştirirsin. Sorgulayabildigin için. Kendini ANNE olmadan tamamlanmis bir birey hissetmeyen hemcinslerime sadece uzulebiliyorum.Bir de bu var tabii. Ben bu konudan bahsetmeyi unutmuşum ama ona rağmen Çok tepki aldı sorum.
Ultrasonda kistlerim görünüyor doktordan daha mı iyi biliyorsunuz?Bu durumda size pcos tanılı demek doğru olmayabilir.
Kaç yaşındasınız ? Aile evinde yaşayan, üniversite öğrencisi bir kadın mısınız ?
Biri de kaç yaşindasin diye sormuş bana da yirmi yaşımdan beri "ileriki yaşlarda düşüncen kesin degicecek" dediler. Valla kırk oldum hala değişmedi.
Evet, ben sordum. Yetişkin hayatına geçişle birlikte insan kendini ve hayatı tanımaya çalışıyor çünkü. Konu sahibinin düşüncelerinin ne kadarı netleşmiş görüş ne kadarı olay değerlendirmesi anlamak için sordum.20li yaşlardayım ve evlenip çocuk yapmayı iple çeken o kadar çok arkadaşım var ki. Ben de yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Pcos tedavi edilebilen bir olgu. O yüzden sordum. Arzu ederseniz konu hakkında araştırma yapmanızı öneririm.Ultrasonda kistlerim görünüyor doktordan daha mı iyi biliyorsunuz?
Bu senin kendi şahsi fikrin yırtınıyorlar ne demek mesela insanlara saygı duy kadınMerhabalar, zaman zaman siteye göz atmak için girip bakıyorum ve bir süredir gözüme takılan bir konu hakkında tartışma açmak istedim. Amacım kimsenin işine karışmak değil, herkes dilediğini yapmakta özgür ama benim şahsi görüşüm bunlar tamamen. Siteye ne zaman girsem çok fazla tüp bebekle ilgili başlıklar önüme düşüyor. Bazen açıp okuyorum, defalarca yapılan düşükler, ölü doğumlar vs. vs. çok yıpratıcı süreçlerden geçiyoruz özellikle kadınlar olarak. Şunu sormak istiyorum, neden herkes kendi kanından bir bebek sahibi olmak için bu kadar yırtınıyor? Herkesin biyolojik yapısı buna elverişli olmak zorunda mı? Neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz? Çocuk evlerinde gönüllü çalışmalara katılan biri olarak, orada bir aileye ihtiyacı olan o kadar fazla küçük çocuk var ki. Bana kalırsa onlara da şans verilmesi gerekiyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler?
E konuyu sorgulamis işte zaten kızcağız? Herkesi tek tek tutup SEN NİYE DOĞURDUN diye sorguya çekmemiş ki?Özel hayattır çünkü. Kişisel tercihtir. Konuyu sorgulayabilirsiniz tabii ki düşünce bazında. Ama bir kişiye neden öyle değil de böyle yaptın diye soramazsınız. Ben de senelerce sorguladım sonraki mesajlarımı okursanız.
Yetiskinligi gözünüzde çok buyutmeyin. Gündüz kuşağı programlarindaki herkes de yetişkin. Burada "kocam oyun bağımlısı, kocam dişini fırçalamiyor, eltim bana büyü yaptı, patronumdan hamileyim, dayak yedim ama beşinci çocuğa gebeyim" diye açılan sayısız postun sahibi de yetişkin. Yetiskinlik çoğunlukla bir mittir.Evet, ben sordum. Yetişkin hayatına geçişle birlikte insan kendini ve hayatı tanımaya çalışıyor çünkü. Konu sahibinin düşüncelerinin ne kadarı netleşmiş görüş ne kadarı olay değerlendirmesi anlamak için sordum.
Son düzenlemenle birlikte iyice takdirimi kazandın genç arkadaşım benden sana nazar boncuklarıMerhabalar, zaman zaman siteye göz atmak için girip bakıyorum ve bir süredir gözüme takılan bir konu hakkında tartışma açmak istedim. Amacım kimsenin işine karışmak değil, herkes dilediğini yapmakta özgür ama benim şahsi görüşüm bunlar tamamen. Siteye ne zaman girsem çok fazla tüp bebekle ilgili başlıklar önüme düşüyor. Bazen açıp okuyorum, defalarca yapılan düşükler, ölü doğumlar vs. vs. çok yıpratıcı süreçlerden geçiyoruz özellikle kadınlar olarak. Şunu sormak istiyorum, neden herkes kendi kanından bir bebek sahibi olmak için bu kadar yırtınıyor? Herkesin biyolojik yapısı buna elverişli olmak zorunda mı? Neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz? Çocuk evlerinde gönüllü çalışmalara katılan biri olarak, orada bir aileye ihtiyacı olan o kadar fazla küçük çocuk var ki. Bana kalırsa onlara da şans verilmesi gerekiyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler?
TDK'da yırtınmanın anlamı, bir konuda kendini yoracak kadar çok uğraşmak.
Yazım dilimin gayet seviyeli olduğunu düşünüyorum. Bu soru bu kadar tepki aldığına göre bundan şu iki şeyi çıkarıyorum. Birincisi, kutsal annelik romantizmi ve toplumun kadını anne yapma baskısı hala toplumumuzda çok aktif. İkincisi, herkes çocuğu karında taşımanın, emzirmenin bebekliğine tanık olmanın ne kadar farklı bir şey olduğundan bahsetmiş. Yani herkes aslında bir bebek sahibi olmak için doğuruyor, bir insan ve evlat için değil. Aldığım cevaplara göre sosyolojik bir çıkarım olarak şunları not almak istiyorum ki evlat edinmek cevap veren çoğu kişinin umrunda bile değil. Bu kadar linçlenme sebebi insanların anne olamamayı bir zayıflık olarak görmesi. -Benim anne olup olamayacağımdan vurulmaya geldiğine göre nokta- Daha fazla olumsuz yorumlara cevap vermeyeceğim. Yapılan olumsuz yorumlar da gram yaralamıyor. İyi forumlar dilerim.
Ben de buna göre cevap verdim zaten kendisine. Şahsi fikrimi söyledim. Sizin gibi düşünüp sonradan fikir değiştirmiş olduğum için seçmediğiniz hayata olan öfkenizi benden çıkarmanıza gerek yok. Herkes özgür iradesiyle seçimler yapıyor bu beğenseniz de beğenmeseniz de böyle. Siz doğurmamayı seçerek daha anlamlı ve ahlaklı bir varoluşa sahip olduğunuza inanıyor olabilirsiniz, bana inanın sizin varoluşunuzu nasıl anlamlandırdığınız hiçkimseyi o kadar da ilgilendirmiyor. Atı otuzlu yaşlarının sonuna süren bir kadın bir tane doğurduğu için bozulmuyor toplum, siz de bunu çok iyi biliyorsunuz da bilmezlikten geliyorsunuz işte.E konuyu sorgulamis işte zaten kızcağız? Herkesi tek tek tutup SEN NİYE DOĞURDUN diye sorguya çekmemiş ki?
Hayır öyle olmadı. Yaptığınız demagojinin adı "ad hominem" Konu sahibi gayet olgusal bir noktadan yaklaştı, ben de "bu sorgulanamaz" diyenlere yine aynı olgusal noktadan "neden sorgulanamaz" diye sordum. Kimse spesifik bir "filancadan" bahsetmedi. Kimse spesifik bir filanca'dan bahsetmemisken olayı konu sahibini ve beni ithama çeviren ben değilim.Ben de buna göre cevap verdim zaten kendisine. Şahsi fikrimi söyledim. Sizin gibi düşünüp sonradan fikir değiştirmiş olduğum için seçmediğiniz hayata olan öfkenizi benden çıkarmanıza gerek yok. Herkes özgür iradesiyle seçimler yapıyor bu beğenseniz de beğenmeseniz de böyle. Siz doğurmamayı seçerek daha anlamlı ve ahlaklı bir varoluşa sahip olduğunuza inanıyor olabilirsiniz, bana inanın sizin varoluşunuzu nasıl anlamlandırdığınız hiçkimseyi o kadar da ilgilendirmiyor. Atı otuzlu yaşlarının sonuna süren bir kadın bir tane doğurduğu için bozulmuyor toplum, siz de bunu çok iyi biliyorsunuz da bilmezlikten geliyorsunuz işte.
çok teşekkür ederim :))Son düzenlemenle birlikte iyice takdirimi kazandın genç arkadaşım benden sana nazar boncuklarıannelik duygusu tatmakla dünyaya bir çocuk getirecek olma bilinci o kadar farklı ki ama bu aradaki uçurumu goren kişi sayısı üçü beşi geçmez bizde