Herkes hamile olmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada çocuk doğurup yuvaya bırakan bir muhattabım olmadığı sürece bu konu hakkında başlık açmanın anlamı ne? Normalde bunu da eleştiriyorum zaten.

Şunu sormak istiyorum, neden herkes kendi kanından bir bebek sahibi olmak için bu kadar yırtınıyor?
1) Keyfimiz çekiyor.
Herkesin biyolojik yapısı buna elverişli olmak zorunda mı?
2) Herkesin hayır, büyük çoğunluğun evet.
Neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz?
3) Bkz. cvp 1
4) Doğan her çocuğun biyolojik olarak onlarca kişilik ailesi var zaten. Aile bireylerinin berbat olmasinin vicadani yükünü ben taşımıyorum. Ve üreme isteğimi etkilemiyor.

Başka soru?

Yapilan yorumlari okumadim, linçleri de görmedim. Ben size olumsuz yorum yapmayacağım. Ben de tüp bebek yaptırıp bebek sahibi olan bir insan olarak, evet hakli olabilirsiniz lakin insanlar da haklılar. Evet hamileliği yaşamak istiyor olabilirler, evet emzirmek istiyor olabilirler, evet kendi kanlarından bir evlatları olsun istiyor olabilirler.
Ben senelerce "bir tane doğursam bir tane sevgi evlerinden bir evladım olsa" diyordum, lakin benim de eşim istemedi, "bir kere of desem gönlü kırılsa bunun vebalini alamam, korkuyorum" dedi ve ben haklısın dedim.
O yüzden evet herkesin biyolojik yapısı uygun olmayabilir ama insanlar deniyorlar, istiyorlar.

Çok güzel yazmişsin.

Bende şöyle düşünüyorum. Yaşamayan anlamaz derler ya gerçekten öyle.
Mesela bende daha evlenmeden bekarken şöyle düşünürdüm. Bebegni kaybedenleri duyunca. Çokta üzülmesinler yine yapılır sonuçta diye düşünüyordum. Kimseye bu fikrimi söylemiyordum ama oyle dusunuyordm. Taakii kendi başima geldiginde benim için dünyanin en acı tecrubesiydi. Yani size demek istedigim. Kimsenin ne dusundigni ne yaşadigni bilmedigmz ve yaşamadigmz için. Onlari anlamamiz mümkin degil.
Mesela bende defalarca kayip yaşadim ve Buna ragmen kendi canimdan bebek istedim. Evlat edinmede olabilir karşı degilim. Insanlarin tercihinide saygı duyuyorum. Sizede tavsiye ediyorum!

Bu tartışmaya kapalı bir konu.Herkesin kendi hayatı kendı kararı bunu sorgulamak ne bana düşer ne sana nede başkasına kim nasil anne olmak istiyorsa öyle olur yada olmaz.

Ayyynen. Öyle ! Evlat edinmeye kim niye karşı çıksın zaten onlarında ailelere elbette ihtiyacı var ama dediğim bağları kurmak hissetmek çok farklı benim arkadaşım 4 düşük yaptı içinden biri 6 aylık ölü doğrum yaptırdılar canlı canlı kucağına ölmüş evladını aldı eline defnetti. Pes etmedi 5. Çocuğunu kucağına aldı bu sene çok şükür 2 aylık şuan öyle hıkayeler varki bu çok hassas bir konu herkesin anlayabileceği bir konu değil. Yaşayan bilir dediğiniz çok doğru Allah anne baba olabilecek çiftlere nasip etsin inşallah.. ama bu arkadaş çok büyük konuştu başına gelmez umarm.

Bende 42 haftalik dogurdugum bebegimi 2 gün sonra kaybettim. Hiç bir hastaligi vs yoktu. Dogumda başı zorlandigi için öldü. Bizim için ani bir ölüm oldu. Bebegim ölmeden yarım saat öncesinde video alıp eşime göndermiştim. O an bize durumu ölecek kadar ciddi dememişlerdi. Megerse bebegimin ölmemek için verdigi çabayi video almışım o anki fotoları var bir anne için kendi çocugunun o haldeki videosu telefonda hala var olması feci bir şey 1 seneyi geçti bu durum ama içimdeki acıyı kimseye anlatamam. Istesemde anlatamam çünkü anlamazlar. Vah vah derler 2 dakika sonra unuturlar. O anneyse hiç bir gün unutmaz.

Öncesinde 1 düşük. Sonra yine bir 2 aylik düşük. Kimyaselleri saymiyorum bile. Suan 35 haftalik hamileyim. Bende çocuk konusunda çok çektim. Hani onlari kaybettikçe daha çok istedim. Hayal edip içimde ukte kalan her şeyi dahada çok ister oldum.

basiniz saolsun 1 sene oncesi hissediginiz duygulari o taze aciyi an ve an yasiyorum . her sabah uyandigimda o kucagimin bos kalisini icimdeki yangini keskelerimi pismanliklarimi elimden kayip giden cocugumu özluyorum 8 aylikken kaybettim bende 1 ay oldu . yeniden hamilesiniz cok sevindim adiniza hayirlisi ile saglicakla kucaginiza alip evinizde gec kalmis mutlulugunuzu yasayin insallah kem gozlerden de uzak durun mumkunse

Böyle kadını tespit edip neden kısırlaştırmayan sistem yok yetkili olsam birde hapise attırırım sorumsuzluktan.

Ah canım okadar üzüldüm ki okurken içim parçalandı. biliyorum çok acı unutması da imkansız .. senin Belkide ilk göz ağrındı ama şuan hamilesin ve asla korkutma kendini bu konularda her gebelikte olmuyor , Hamile halinle kendine yüklenme sakın stress üzüntü hiç iyi değil sana şuan .. eşin içinde çok zor durum senin için de .. Allahım yine nasip etmiş sana daha deneyimli bir hastanede inşallah güzel doğum gerçekleştirirsin olacak da ben inanıyorum

Seninde bašin sag olsun isyan etme zamanla acın kabuk bagliyor. Alişiyorsun her kalbin acidiginda you tubeden bebegini kaybedenlerin kazandigi seyleri dinle nihat hatipoğlu gibi bir çok kisinin videolarini. Için ferahlicak. Sonrada onları hatirla.
Ah keşkeler ne sen sor ne ben anlatayim keşkeleri. Biliyormusun en acitanida o soguk Kara toprakta olmasi. Bide çevre baskisi selam vermeyen insanlar haline acıyıp selam vermeleri herkesin içinde uzulerek suratina bakmalari. Her gordugun insanin uzulme yine olur demesi. Ztn ilk 3 4 ay ben her gun agliyordum onlar dediginde bile gozume yas doluyor. Simdi simdi toparlandim çok şükür.
daha bebegimin oleli 2 ay olmamis. Hamile degilmsn demeye basladilar.
Her seyde bir hayir var sende şükür et ne guzel melek annesi olduk ebediyen onlarla birlikte olucaz insallah bunlarla avut kendini. Onlarla keşkelerimizi gidericez Insallah. Kalbime ferahlik gelsin geçmiş olsun

Lioo kabullenmekte zorlandigim en kotu his o minik saglam bedeninin toprak altinda olmasi cok zor dusundukce cildirmalik hale geliyorum . herseyimiz yarim kaldi guluslerimiz mutlulugumuz sanki hala onu bekliyorum gun sayiyorum ama o hic gelmeyecek bizim kavusmamiz mahsere kaldi gecmiyo acisi nefes alamiyorum kalbim sıkışıyo yanimda olmayişi mahvediyo ki siz bebeginizi gormus 2 gun yasamis videolara almssiniz bunu kabullenmek ne kadar agir olmustur özleminiz ne kadar agirdir . yeniden gebe kalinca biraz daha hafifliyormu bu aci bunu cok merak ediyorum . yoksa ilk bebeginin acisi hala ayni yerde duruyormu

Şu kısma ben de yazmak istedim. Arkadaşlarımın %80i çocuklu şu anda, başta gerçekten hamileliklerine, çocuk büyütme serüvenlerine ortak olmaktan heyecan duydum. Hayatları değişiyor tabii ki bunu konuşmak istiyorlar dedim ama gelgelelim 2-3 sene oldu hala konular sadece çocuklar. Yani benim hayatımda da önemli değişiklikler yaşanıyor ama onlar için bütün bunlar gelip geçici dertler, asıl çocuğun olunca göreceksin tarzında yorumlar vs. Haliyle ben de sohbeti azalttım çocuksuzlarla devam ediyorum. Siz belki böyle değilsinizdir ama diğer kadınlar belki yorumu okuyup kendilerini, çocuksuz arkadaşlara karşı düzeltirler diye yazıyorum.

Kimisi boyle bir travmadan sonra hamile kalmak istemiyor ve ya korkuyor. Ama ben istedim bilmiyorum sancilarla dogurmaya girdigim hastaneden gozun yasli çikinca her şey içinde ukte kaliyor. Kucuk bebek gordugumde çok imrenirdim olucak sey bile olamamasi. Onun yerini tutamaz asla her ikisinin yeride farkli ama tabiki acını hafifletiyor. Onunla yapmak istedigin her seyi yeni bebeginle yapicaksn. Daha kiymetli olucak . Aslinda zaman en iyi ilaç daha çok taze senin. Şöyle dusun zaten insan oglu o topraga giricek. Ha yillar sonra ha bebeklikte sadece çok erken oldu günahsizca gittiler böyle avut kendini
.

İsteyen yırtınır derdi tasası sana mı düştü.Kendi fikrini açıklamışsın seninle aynı fikirde değilim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…