Herkes hamile olmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşamadan bilememeniz çok normal. Ben de bu konulardaki eski düşüncelerimi ve sözlerimi düşününce bazen utancımdan kıpkırmızı oluyorum bir kez bu süreçleri yaşayınca bambaşka düşüneceksiniz. Ayrıca hem öz çocuğunuz olup hem evlatlık da alabilirsiniz. Yeter ki işbirlikçi bir eşiniz ve maddi durumunuz olsun. Verecek sevginiz olsun. Evlat evlattır. Dünyanın en güzel, en tatlı duygusu. Başka hiçbir şeye değişilmez.

Kırk yaşından sonra gebeliğin risklerini bilerek üstelik iki de düşük yaparak yine de ısrarla hamile kalan bir tanıdığım şimdi de beyni ve omuriliği tam gelişmemiş bir çocuk doğurdu. Doktorlar az yaşar ve yaşadığı süre boyu acı cekecek demişler. Ben olsam bu anne babayı hapse atardım. Resmen göz göre göre kendi bencillikleri yüzünden dünyaya aci çekmesi için bir varlık getirdiler. Konuşmuyorum o günden sonra ikisiyle de iletişimi kestim midem bulandı resmen

Yok ama evlat edinmeyi düşünüyorum ileride ve pcosum var ben de hamile kalmakta zorluk çekebilirim.
Önce açıp pcos nedir, tedavi yöntemleri nelerdir araştırmanızı öneririm. Toplumda gerçek pcoslu sayısı kaç bilmiyoruz. Regl tarihlerini düzenli dile getiremeyen çoğu insana o zaman pcos olabilirsiniz denebiliyor. Burada takip sistemi devreye girmeliyken çoğu zaman bu evre atlanıyor.

Ya ben anlamıyorum. Sizin gibi insanlar bu tepkileri “çocuklarını doğurup çöpe atan, yuvaya atan insanlara” verse belki daha az çocuk yuvalara girecek.
İnsanlar kendi kanından bir can istemesi neden rahatsız ediyor? Hamileliği tatmak istemesi?
Hamilelik de doğum da yıpranmak falan değildir. Aksine daha dinç kalırsınız. Neden herkes bunu yıpranma olarak görüyor anlamadım. Yıpranmak istemiyorsanız çevrenizi değiştirin. Ve insanların kendi kanlarından bebek sahibi olmak için uğraşmasını “yırtınmak” olarak adlandırmayın.
Yuvada sizin gibiler mi gönüllü ablalık yapıyor? Doğru da söylemiyorsunuz!

Çok şahsi bir konu bu ve bunu sorgulamak kimseye düşmez bence. Sizin çocuğunuz var mı öz veya evlatlık? Bence olsaydı bu şekilde konuşmazdınız.
Niye sorgulanmasın? Ben öğretmenim ve bunun sadece kişisel bir seçim değil toplumsal da bir mesele olduğunu her gün görüyorum. Sorgulanamaz kılan nedir bunu?

Niye sorgulanmasın? Ben öğretmenim ve bunun sadece kişisel bir seçim değil toplumsal da bir mesele olduğunu her gün görüyorum. Sorgulanamaz kılan nedir bunu?
Özel hayattır çünkü. Kişisel tercihtir. Konuyu sorgulayabilirsiniz tabii ki düşünce bazında. Ama bir kişiye neden öyle değil de böyle yaptın diye soramazsınız. Ben de senelerce sorguladım sonraki mesajlarımı okursanız.

Bir de bu var tabii. Ben bu konudan bahsetmeyi unutmuşum ama ona rağmen Çok tepki aldı sorum.

Bu bir soru işareti değil hakikat. Ustelik ataerkil bir uydurma. Kadınları "biyolojim öyle zorluyor" yalanına inandırdilar önce. Kırka yaklaşan her kadın AY BİYOLOJİM ZORLADİ diye hamile kalmaya çalışıyor. Biyolojik bir emir olsa ilk reglden hemen sonra hamile kalmak isterdik şempanzeler gibi.

Ay duyar kasmayın ya. Size ne? Madem sizin için değmeyecek birşey o zaman siz yapmayın. Yapanları anlamak neden önemli? Ki tamamen kaos için yazmışsınız belli de.
Gayet seviyeli bir dilde yazdığımı düşünüyorum. Asıl siz duyar kasmayın o zaman, çocuk doğurmayı bu kadar romantize etmeyin. Kaos çıkaracak olsam çok farklı konuşurdum emin olun.

Kendinizi inanılmaz derli toplu ifade etmenize rağmen bu kadar tepki almanız, olayın boyutunu gösteriyor bence. Gerçekten çok yazık.
Kesinlikle. Kutsal annelik romantizmi ne noktaya geldiyse artık insanlar saldırıyor resmen.

Gayet seviyeli bir dilde yazdığımı düşünüyorum. Asıl siz duyar kasmayın o zaman, çocuk doğurmayı bu kadar romantize etmeyin. Kaos çıkaracak olsam çok farklı konuşurdum emin olun.

Yırtınmak seviye midir? Bazı insanların çok istediği ve emek verdiği bir şey için bu kelimeyi kullanmışsınız?

Ben duyar kasmıyorum, romantize ettiğim bir şey de yok sadece saygı duymayı başarabiliyorum.

Doktor tanılı merak etmeyin, kafama göre tanı koymadım kendime.

Ya boşver amaaan şiştim bunlardan. İnsanlar önce bir seyi yapıyor sonra eylemlerine argüman uretiyolar. Doğuran herkesin gerekçesi hazırdır farkındaysan.

Yırtınmanın TDK anlamı: bir konuda kendini yoracak kadar çok uğraşmak. Eee nesi seviyesizce? Saygı duymuyorum demiyorum zaten siz saygı duymakla gereksiz her şeyi muhafaza etmeyi karıştırıyorsunuz. Bu sitede insanlar eşlerinin sperm testlerine kadar paylaşırken problem yok ama neden diyince kıyamet kopuyor.

Biri de kaç yaşindasin diye sormuş bana da yirmi yaşımdan beri "ileriki yaşlarda düşüncen kesin degicecek" dediler. Valla kırk oldum hala değişmedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…