- 26 Nisan 2020
- 198
- 102
- 22
-
- Konu Sahibi Ben lanet bir sismanim
Merhabalar, zaman zaman siteye göz atmak için girip bakıyorum ve bir süredir gözüme takılan bir konu hakkında tartışma açmak istedim. Amacım kimsenin işine karışmak değil, herkes dilediğini yapmakta özgür ama benim şahsi görüşüm bunlar tamamen. Siteye ne zaman girsem çok fazla tüp bebekle ilgili başlıklar önüme düşüyor. Bazen açıp okuyorum, defalarca yapılan düşükler, ölü doğumlar vs. vs. çok yıpratıcı süreçlerden geçiyoruz özellikle kadınlar olarak. Şunu sormak istiyorum, neden herkes kendi kanından bir bebek sahibi olmak için bu kadar yırtınıyor? Herkesin biyolojik yapısı buna elverişli olmak zorunda mı? Neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz? Çocuk evlerinde gönüllü çalışmalara katılan biri olarak, orada bir aileye ihtiyacı olan o kadar fazla küçük çocuk var ki. Bana kalırsa onlara da şans verilmesi gerekiyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler?
Bana göre yırtınmak, çünkü her vücudun çocuk doğurmak ve taşımak için uygun olduğunu düşünmüyorum ve bunun bir zayıflık veya eksiklik olduğunu da düşünmüyorum. Evlat sahibi olmak sadece doğurarak mümkün olan bir şey değil, bu yüzden neden bu yolun tercih edildiğini soruyorum zaten.Yorumunuz garip geldi. 'Yırtınma' kelimeniz de çok yaralayıcı. İnsanlar evlat sahibi olmak için uğraşabilir ya da tam tersi hiç istemeyebilir. Size ters geliyorsanız yırtınmazsınız olur biter.
Bana göre yırtınmak, çünkü her vücudun çocuk doğurmak ve taşımak için uygun olduğunu düşünmüyorum ve bunun bir zayıflık veya eksiklik olduğunu da düşünmüyorum. Evlat sahibi olmak sadece doğurarak mümkün olan bir şey değil, bu yüzden neden bu yolun tercih edildiğini soruyorum zaten.
Bana göre yırtınmak, çünkü her vücudun çocuk doğurmak ve taşımak için uygun olduğunu düşünmüyorum ve bunun bir zayıflık veya eksiklik olduğunu da düşünmüyorum. Evlat sahibi olmak sadece doğurarak mümkün olan bir şey değil, bu yüzden neden bu yolun tercih edildiğini soruyorum zaten.
Zorundasınız diyen yok? Hayvanla çocuğun aynı şey olmadığını siz de biliyorsunuz. Kişisel meseleler ama insanlar buraya cinsel hayatlarıyla ilgili şeyler bile yazıp soruyorlar, bu neden sorgulamaya kapalı olsun?Herkes doğurmak zorunda olmadığı gibi evlat edinmek de zorunda değil. Bunlar çok kişisel meseleler sorgulamaya da kapalı. Bence evlat sadece insan yavrusu ile olmuyor hayvan sahiplenmeli insanlar o da evlat diye konu açıp bunu mu sorgulayayım? Kim neyi istiyorsa onu yapsın.
Tabii ki sizin tercihiniz bunu kendim de belirttim zaten :) benim çevremde de senelerce hamile kalamayan sonra hamile kalıp düşük yapan ve kendini aşırı derece hırpalayan insanlar oldu. Bu da zamanla toplum kadınlar üzerinde annelik baskısı mı yapıyor gibi bir soru işaretinin oluşmasına yol açtı açıkçası.Yırtınmak gerçektende hoş olmayan bir tabir.
Vücudun fazlasıyla çocuk doğurmaya müsait olduğu zamanda olmuyor mesela. Bende çok fazla yumurta olduğu için 5 sene hamile kalamayıp defalarca tedavi gördüm. Benim tercihimdi bu. Hani tercih diyorsunuz ya. Sonuçta benim bedenim,benim kararımdı.
Yok ama evlat edinmeyi düşünüyorum ileride ve pcosum var ben de hamile kalmakta zorluk çekebilirim.Çok şahsi bir konu bu ve bunu sorgulamak kimseye düşmez bence. Sizin çocuğunuz var mı öz veya evlatlık? Bence olsaydı bu şekilde konuşmazdınız.
Ne alaka evlat edinince anne olmuyor musun?Siz nasil gereksiz goruyorsaniz,bazilarida gerekli goruyor.
Herkesin istegi ,yasami farkli.
Kiminde o anneligi tatma duygusu var,kiminde sizdeki gibi yok
Tabii ki sizin tercihiniz bunu kendim de belirttim zaten :) benim çevremde de senelerce hamile kalamayan sonra hamile kalıp düşük yapan ve kendini aşırı derece hırpalayan insanlar oldu. Bu da zamanla toplum kadınlar üzerinde annelik baskısı mı yapıyor gibi bir soru işaretinin oluşmasına yol açtı açıkçası.
Tercihiniz bu yönde ise evlat edinin tabii ki. Ama pcos olması illa zorluk yaşayacağınız anlamına gelmez. Bir bakmışsınız hemen tutmuş. Bu işler biraz kader kısmet. Yirmilerimde ben de sizin gibi düşünüyordum. Annelik duygumun eksik olduğunu düşünüyordum hatta. Çocuk isteyen biri de değildim. Otuz yaşımdan sonra istedim. İki düşükten sonra kızımı kucağıma aldım. İlk bir haftam “ben bugüne kadar onsuz nasıl yaşadım” diye ağlamakla geçti. Bugüne kadarki hamilelikle, aileyle, bebeklerle, hatta komple hayatla ilgili bütün fikirlerim değiştiYok ama evlat edinmeyi düşünüyorum ileride ve pcosum var ben de hamile kalmakta zorluk çekebilirim.
Evlatlik cocukdan bahsetmismiyim ben?Ne alaka evlat edinince anne olmuyor musun?
Senin çocuğun var mıMerhabalar, zaman zaman siteye göz atmak için girip bakıyorum ve bir süredir gözüme takılan bir konu hakkında tartışma açmak istedim. Amacım kimsenin işine karışmak değil, herkes dilediğini yapmakta özgür ama benim şahsi görüşüm bunlar tamamen. Siteye ne zaman girsem çok fazla tüp bebekle ilgili başlıklar önüme düşüyor. Bazen açıp okuyorum, defalarca yapılan düşükler, ölü doğumlar vs. vs. çok yıpratıcı süreçlerden geçiyoruz özellikle kadınlar olarak. Şunu sormak istiyorum, neden herkes kendi kanından bir bebek sahibi olmak için bu kadar yırtınıyor? Herkesin biyolojik yapısı buna elverişli olmak zorunda mı? Neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz? Çocuk evlerinde gönüllü çalışmalara katılan biri olarak, orada bir aileye ihtiyacı olan o kadar fazla küçük çocuk var ki. Bana kalırsa onlara da şans verilmesi gerekiyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler?
Haklısınız amacım kimseyi kırıp yargılamak değildi. Çocuk yapmaya da karşı biri değilim ama benim için hassas olmayan şeyler bunun için çok çabalayan insanlar için çok hassas olabiliyor, bu konudaki tutumum da benim düşüncesizliğim sanırım kusura bakmayın.Tercihiniz bu yönde ise evlat edinin tabii ki. Ama pcos olması illa zorluk yaşayacağınız anlamına gelmez. Bir bakmışsınız hemen tutmuş. Bu işler biraz kader kısmet. Yirmilerimde ben de sizin gibi düşünüyordum. Annelik duygumun eksik olduğunu düşünüyordum hatta. Çocuk isteyen biri de değildim. Otuz yaşımdan sonra istedim. İki düşükten sonra kızımı kucağıma aldım. İlk bir haftam “ben bugüne kadar onsuz nasıl yaşadım” diye ağlamakla geçti. Bugüne kadarki hamilelikle, aileyle, bebeklerle, hatta komple hayatla ilgili bütün fikirlerim değiştiinanın düşüncenizde makulsünüz ama hayat bambaşka akıyor. İkisi de candır, evlattır. Ama bu konu çok şahsi bir konu.
Ben bahsettim ama okuduysanız yukarıda.Evlatlik cocukdan bahsetmismiyim ben?
Kaç yaşındasınız ? Aile evinde yaşayan, üniversite öğrencisi bir kadın mısınız ?Bana göre yırtınmak, çünkü her vücudun çocuk doğurmak ve taşımak için uygun olduğunu düşünmüyorum ve bunun bir zayıflık veya eksiklik olduğunu da düşünmüyorum. Evlat sahibi olmak sadece doğurarak mümkün olan bir şey değil, bu yüzden neden bu yolun tercih edildiğini soruyorum zaten.