Herkes hamile olmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğum olduğu halde şu muhabbetlerden içim bayılıyor. Hamileyken benden 3-4 ay ileride olan arkadaşlarımla başladı “hele bir 8 aylık ol, hele bir doğum yap, hele bir kucağına al, hele bir kolik sancılarını gör…” Bütün bunlar “bu yaşadığın hiçbir şey değil” anlamına geliyor gibi hissettiriyor ve insanın sohbet etme iştahını kesiyor o yüzden sizi anlıyorum. Evet, annelik anne olmadan anlaşılmıyor. İnsan anne olunca gerçekten hayata bakışı değişiyor. Başka hiçbir şeye benzemeyen bir duygu. Bu yüzden insanın benliğini kaplıyor. Bebek, sahip olduğunuz ve olmadığınız her şeyi sizden talep ediyor ve tüm varlığınızla ona ait oluyorsunuz. Ama dışarıda da bir hayat akıyor. Vakit bulabildikçe hala film izleyip forumlarda sözlüklerde lak lak etmeye, yorum yapmaya devam ediyorum. Bazı akşamlar bir kadeh şarap içip biraz gitar çalma şansım olduğunda çok mutlu oluyorum. Havadan sudan, seçimlerden, sokak hayvanlarından ve kitaplardan bahsetmek hala hoşuma gidiyor. Sadece artık kimse bana halimi sormuyor, kimse herhangi bir konudaki fikrimi merak etmiyor, sadece kızımı soruyorlar diye bazen mutsuz oluyorum (bunu bencillik sayabilirsiniz belki ama bu böyle). Diğer annelerden farklı değilim, hayatımdaki en önemli ve en değerli şey kızım ama yine de kim olduğumu hatırlamaya, dönüştüğüm kişiyi tanımaya ihtiyacım var aslında (bu apayrı bir depresyonun konusu)…

Yaaa bu yaziyi pankart olarak her sokağa her köşeye yazmalılar herkes görmeli okumalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…