Herkes hamile kalacak arkadaş :))))

[/QUOTE]

Merhaba ceylinnila. Benim eşimde her iki tarafta ileri derecede varikosel vardı. Hem sperm sayısı, hem de hareketliliği yok düşüktü. Onda rağmen 2 sefer hamile kaldım. İlkini kaybettik ama ameliyat olmaya karar verdiğimiz zaman kalmıştım. Şu anda şükürler olsun 6 haftalık hamileyim. Tek etken stres. Onu bıraktığın anda sahip olacaksın bebeğine inşallah.
 
Gebelik süresince aldıkları kiloları nasıl vereceklerini düşünür ve hamilelik sırasında az yemeye ve diyet yapmaya çalışır. Ama bu durum iyiye işaret değil. Çünkü az beslenme özürlü doğuma neden olabilir.

İlhan Basmacı'nın haberi
Prof. Dr. Nilgün Turhan, bebek bekleyen anne adaylarını uyararak, gebeliğin diyet yapılacak, kalori kısıtlamasına gidilecek zaman olmadığını söyledi. Çünkü yanlış beslenme, özürlü doğumlara sebep olabiliyor.
Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün Turhan, hamilelikte fazla kilo alma endişesi ile dengesiz ve yanlış beslenmenin bedensel ve zihinsel özürlü doğumlara neden olabileceğini söyledi.
Hamilelik boyunca doğru beslenmenin anne ve bebek sağlığı açısından büyük önemi bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Nilgün Turhan, hamilelik başlangıcında annenin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirerek, gebelik için uygun beslenme biçimi geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Turhan, "Bebek, annenin besin depolarından kendisi için gerekeni seçip alarak beslenir ve büyür. Bu nedenle hamilelik, doğum sonrası eski görünüme kolayca ulaşmak için az yemek yenilecek, diyet yapılacak bir dönem değildir." dedi. Turhan, ayrıca gebelik sürecinde çok kilolu bir gebenin zayıflamak için uğraşmaması, kilosunu korumaya çalışması ve özellikle dördüncü aydan sonra kalori kısıtlamasına gidilmemesi gerektiğini ifade etti.

Turhan şunları söyledi: "Çok zayıf gebelerle birlikte, yetersiz ve dengesiz beslenen annelerde; ölü doğum, erken doğum, düşük ağırlıklı doğum, bedensel ve zihinsel özürlü doğumlar gibi tehlikelerle karşılaşılabilir. Annenin kendisinde de kansızlık, tansiyon problemleri, vücutta su tutulması, yorgunluk, diş ve kemik problemleri görülebilir."
AŞIRI DA BESLENMEYİN
Prof. Dr. Turhan, bebeğin, ihtiyacı kadar olan besini anneden kullandığını, ihtiyaç fazlası kalorinin ise kilo olarak anneye geri döndüğünü, bu nedenle hamilelik döneminde bebek iyi beslensin diye normalin çok üstünde yemek yenilmesinin de anne ve bebekte giderilemeyecek hasarlara yol açabileceğini ifade etti.

Turhan, "Aşırı beslenme annede; şeker hastalığı, hipertansiyon, gebelik zehirlenmesi olarak bilinen preeklampsi, zor doğum nedeni ile sezaryen ile doğum sıklığında artış gibi sorunlara neden olur. Bebekte ise iri bebek nedeni ile bebek ölümü, normal doğum sırasında omuz takılması gibi travmatik doğum hasarlarına yol açabilir." diye konuştu.
YAZIN GÜNDE EN AZ 10 BARDAK SU İÇİN
Hamilelik döneminde annenin protein, vitamin ve mineral ihtiyacının arttığını aktaran Prof. Dr. Turhan şöyle konuştu: "Bol su tüketimi idrar yolu enfeksiyonu, oligohidramnios (bebeğin amnion sıvısının normalden az oluşu), erken doğum eylemi, solunum yolu enfeksiyonları, kabızlık, ishal gibi pek çok durumda koruyucu veya tedavi edici olabilir. Günde en az 8-10 bardak su içilmelidir." şeklinde konuştu.

Gebelik sırasında nasıl beslenilmeli?
Prof. Dr. Nilgün Turhan, hamilelikte midenin aşırı dolmasıyla birlikte, kan şekeri oynamalarını önlemek için 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde beslenilmesini tavsiye etti. Bu şekilde beslenmenin erken gebelikte bulantı şikâyetlerini engelleyeceğini, gebeliğin geç dönemlerinde de mide yanması ve şişkinlik şikâyetlerini azaltacağını belirterek şu örneği verdi:
SABAH: 1 bardak süt, 4 adet kuru kayısı, 2 adet ceviz, 2 dilim peynir (1 dilimi yerine 1 adet yumurta yenebilir), 1 dilim ekmek, 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu.
ARA ÖĞÜN: 1 meyve, 1 bardak ayran veya süt, 1 ince dilim ekmek.
ÖĞLE: 1 porsiyon etli kuru baklagil yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna, 1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek, 1 adet meyve.
ARA ÖĞÜN: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates ve salatalık, 1 meyve.
AKŞAM: 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli), 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, 1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek.
GECE: 1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı, 1 porsiyon meyve.
 
Merhaba cnm şu an çok rahatlattın beni sağol gerçekten eşiminde sol tarafındaki küçük sağ tarafındaki daha büyükmüş hem bak sizin sperm sayınız da düşükmüş demekki imkansız değil hamile kalabiliyosun çok sevindim senin adına da tebrik ederim sağsalim kucağına alırsın inşallah...Korunmayı bıraktıktan ne zaman sonra hamile kaldın?



Merhaba ceylinnila. Benim eşimde her iki tarafta ileri derecede varikosel vardı. Hem sperm sayısı, hem de hareketliliği yok düşüktü. Onda rağmen 2 sefer hamile kaldım. İlkini kaybettik ama ameliyat olmaya karar verdiğimiz zaman kalmıştım. Şu anda şükürler olsun 6 haftalık hamileyim. Tek etken stres. Onu bıraktığın anda sahip olacaksın bebeğine inşallah.
 

kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ne diyoooosuuun sennn hemen işi gücü bırakıp dün çalışsaydın bugündeeee hiç bir şey yapma hatta seni buralarda da görmeyeyim



hayırlısı bakalım umarım güzel haberler verrirsin bizeee



bulantı 5. haftada başlayabiliyor sen yediklerine dikkat et yinede
 

Benim gebeliğim o kadar karışık oldu ki : (
2011 Aralıkta evlendim. 2012 Mayısta korunmayı bıraktım. 6 ay bekledim hamile kalamadım. Sonra rutin muayenemde çift rahim olduğu anlaşıldı. Ama dr'um eşinde muayene olsun yalnızca senden kaynaklanmıyor olabilir dedi. Sonra eşim muayene oldu ve ileri derece varikosel ve spermlerinde problem çıktı işte kasım ayında.
Biz 25 aralıkta eşim ameliyat olacak ben hamile kalamam diye beklerken 21 aralıkta hamile olduğumu öğrendim
Ama kaybettik bebeğimizi gelişmedi ve kalbi durdu :2:

Şükürler olsun Rabbim aratmadı ama o dönemde neler çektiğimi anlatamam. Rabbim sana ve isteyen herkese nasip etsin önce karnına sonra kucağına almayı
 
canım şu anda çift rahimmi senin?

 
yokya korkutmuycam aksine rahatlatacam .:)))) bir ara banada çift dediler perde dediler.korkacak bişey yok.rahat ol.sadece özelden konuşmak istedim.daha gecen çift rahimle ikiz dogurdu kadın hindistanda sanırım :)kaç dogumlusun genellikle 79-82 yıllar arası dogumlu kızlarda vajinal değişiklikler olmuş.o dönemlerde kadınlarda düşük çok olmuş ve kadınlar bir ilaç kullanmış.kız bebeklerin vajinalrda ters rahim çift rahim perde vs..... bir sürü çeşit olmuş fark edilince ilaç kaldırılmış ama iş işten geçmiş.bir ara bu konuda lisans yaptımda :))))

Kabul ettim canım. Korkutma beni sakın : ) Her şeyi biliyorum
 
Son düzenleme:

Ohh çok şükür. Ben 87 doğumluyum canım. Benimde araştırdığım kadarı ile zaten doğum olabiliyor onunla alakalı sıkıntı yok ama ilerleyen haftalarda düşük ya da erken doğum olabilme ihtimali çok oluyormuş. DR um sağ olsun yakın takip yapıyor zaten.

Bu arada hastanede çalışıyorum : )
 
canım benim dayımın kızıda çift rahimlydi sanırım bizde perde çift genetik :)
ve ikiz oglu var .gebeliğin 4.ayından itibaren yatmış.birde doktorun zaten söyler sana yeterli gelmezse dikiş mi ne atıoyorlarmış.ama dua et inan dogurursun.o kadar eminimki nasıl normal rahimli kadın 3çüz doguruyor ikiz veya.aynı şey farzetki ikiz hamilesin ve tek çocugun yeri okadar buda öle bişey.

duam seninle msj attım sana okursun

 
Son düzenleme:
çogu kadının dogumda meydana çıkıyormuş çift oldugu veya perde oldugu bilmeden doguran okadar çokki
 
çogu kadının dogumda meydana çıkıyormuş çift oldugu veya perde oldugu bilmeden doguran okadar çokki

Şükürler olsun zaten hamile kalabiliyorsam gerisi sorun değil. Rabbimin izniyle her şeyi yapmaya hazırım emanetimi kucağıma alabilmek için. Hepimize nasip olsun inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…