Her zaman makyajlı kadınlar

Aynen bu sekilde düşünüyorum,yüzüne fondöten pudra kapatici allik surmeden,sadece ruj sur ve rimel sur hic hos durmaz hele cilt yagli ise.. bi defa gözaltı kara mor olanlar var kesinlikle o kapatici ile kapatilmali ya da sadece allık surmekte sacma,sonucta renk farki olcak. Cildindeki kusurlari kapatmadan ne diye allık surer ki bir insan hic sevmem boyle bir makyaj anlayışı bana ters.
Dedigin gibi nude ya da cok açık pembe,krem tonlarinda hafif bir far gunduz icin iyi bir rimel,ve istege gore eyeliner dudaga da cok koyu olmayacak sekilde pembe,seftali narcicegi belki(goz makyaji yoksa)sürülmeli gunduz icin.
Gece de dediginiz o gri siyah lacivert simli ya da simsiz ağır denilen makyaj yapilabilir.

Makyaj bütün olarak yapilmali insanin yüzünde birsuru renk var yanak ve cenemiz ya da gozaltimiz gozkapagimiz dudagimiz ayni renk degil ki bunlari nötr ayni hale getirip(kapatici,pudra,bb krem) sonra açık tonlarda geceyse koyu tonlarda makyaja geçilmeli

Ben fondoten kullaniyorum ama bazen fondoten suresim gelmeyince sadece rimel allik kullaniyorum. :KK70: ten rengine yakin seftali tonlari oyle kotu, göz tirmalayici durmuyor fondotensiz yüzde. Ustune de sprey sikiyorum tum yuzume hem allık guzel oturuyor hem yuzum daha iyi gorunuyor gibi geliyor. Renk esitsizligi yogun olmadigi surece benim gozume batmiyor.

En kaliteli fondoten bile ciltte uzun sure kalinca oksitlenip cok kotu bir goruntu yaratiyor, o yuzden asla kullanmiyorum,
Goz alti kapatici, kalem, rimel, allik, ruj yetiyor bana. Ozel gunlerde de bb krem kullaniyorum.
Bb, cc kremler var.
Fondoten ayrı mesele, kusurları kapatız pürüzsüz cilt yaratmak ayrı mesele.
Benim 6-7 ayrı renk ve marka fondotenim vardır.
İçeriği de kapatıcılıkları da bambaşka.
Kendi nemlendiriclerimle karıştırıp bb kremimi yapıyorum mesela.
Ayrıca yakın zamanda öğlen 1 de yaptığım düğün makyajım, gece 2 de hala yüzümde gram bozulmadan durmuştu.
Malzemelere çok laf atmayalım da biz, doğru cilde uygun malzeme ve doğru teknikle yapılan bir makyaj ne bozulur ne süngerleşir çünkü.
Ancak parlama yapar, bu da transparan pudra ya da en basiti hafif peçete bastırarak alınır.

Eskiden bende her gün makyaj yapanlardandim ama artik hic istemiyorum zaten namaz kiliyorum abdest almak zor oluyo o yuzden yapmamaya alistim dugune falan giderkende gercekten yuzumde kalip var gibi hissediyorum. Eve gelir gelmez siliyorum ve maske yapiyorum gözeneklerim acilsin diye anca oyle rahatliyorum

Aynen bu sekilde düşünüyorum,yüzüne fondöten pudra kapatici allik surmeden,sadece ruj sur ve rimel sur hic hos durmaz hele cilt yagli ise.. bi defa gözaltı kara mor olanlar var kesinlikle o kapatici ile kapatilmali ya da sadece allık surmekte sacma,sonucta renk farki olcak. Cildindeki kusurlari kapatmadan ne diye allık surer ki bir insan hic sevmem boyle bir makyaj anlayışı bana ters.
Dedigin gibi nude ya da cok açık pembe,krem tonlarinda hafif bir far gunduz icin iyi bir rimel,ve istege gore eyeliner dudaga da cok koyu olmayacak sekilde pembe,seftali narcicegi belki(goz makyaji yoksa)sürülmeli gunduz icin.
Gece de dediginiz o gri siyah lacivert simli ya da simsiz ağır denilen makyaj yapilabilir.

Makyaj bütün olarak yapilmali insanin yüzünde birsuru renk var yanak ve cenemiz ya da gozaltimiz gozkapagimiz dudagimiz ayni renk degil ki bunlari nötr ayni hale getirip(kapatici,pudra,bb krem) sonra açık tonlarda geceyse koyu tonlarda makyaja geçilmeli
Senin cildin cok mu kotu anlamadim ki!?
Vhalla oyle super bir cildim yok ama bir allikla rimel yetiyor hele iyi uyumuşsam...
Gözaltı kapaticisi diyorsunda kac kiside en minnak cizgilere dolmadan duruyor istedigi kadar sabitlesin güldügü an fos güneş ışıgında...

Ben makyaj yapmayı seviyorum. düğüne gider gibi de taparım bazen.düğüne gider gibi tabiri çirkin değil yogun makyaj yaptıgımdan. göz makyajım gölgeli.kontür highlighter da kullanırım. seviyorum.bazen tepki gösteren oluyor nedense sacma buluyorum.ben makyajsız birine aa hic makyaj yapmıyor musun demiyorum cunku.

Ben fondoten kullaniyorum ama bazen fondoten suresim gelmeyince sadece rimel allik kullaniyorum. :KK70: ten rengine yakin seftali tonlari oyle kotu, göz tirmalayici durmuyor fondotensiz yüzde. Ustune de sprey sikiyorum tum yuzume hem allık guzel oturuyor hem yuzum daha iyi gorunuyor gibi geliyor. Renk esitsizligi yogun olmadigi surece benim gozume batmiyor.
Benim tenim açık gözaltlarim mor,aslinda abartiyor olabilirim benden daha morlar var mesela esim. O yuzden dengesiz duruyor sanki saclar sapsari olunca da mesela allık surunce kotu duruyor sanki cildim yağlı bir de sanki daha belirgin oluyor makyajsiz gozenekler deri vs. Bende seftali tonu kullaniyorum. :) ama direkt allik uygulayinca fondotensiz falan gozume batıyor
Bilmiyorum belki göz alışkanlığı olabilir ama :KK70:

Vhalla oyle super bir cildim yok ama bir allikla rimel yetiyor hele iyi uyumuşsam...
Gözaltı kapaticisi diyorsunda kac kiside en minnak cizgilere dolmadan duruyor istedigi kadar sabitlesin güldügü an fos güneş ışıgında...
Benim cildim kötü degil,ama bir zamanlar kötüydü ben cok şükür akne vs sorunlarini 5 sene once roaccutane kullanarak atlattım. Gozaltlarim mor. Dengesiz bir uyku duzenim var çünkü saclar sapsarı tenim soluk duruyor,cilt yagli gece temizligini surup serumu surunce bazi sabahlar yagli olarak uyaniyorum. Sanki tenime fondoten uygulamadan allik sürünce gozume batiyor dengesiz gözüküyor :KK43: ama bana makyajsız cok guzel olduğumu söyleyenler var bence yalan beni avutuyorlar :KK70: ya da ben abartiyorum o gozalti kapaticisi isini ben çözdüm. Oyle cizgi cizgi durmuyor once onu uygulayip arkasindan pudra uyguluyorum hatta bazen kalem cekiyorum ust goz kapagima herkes kalemi eyeliner zannetmis o kadar guzel bir yapisi var
Lancome effecernes longue tenue kapatici uygulayip uzerine loreal true match surunce super oluyor gozaltlari

Birde sari sac bakım istiyor ozellikle bu kadar acik platin fildisi tonlari makyajsiz ya da giyim olarak yetersizsen olmuyor saclar da duzenli olmali hepsi sari sac yüzünden :KK43:

Birde sari sac bakım istiyor ozellikle bu kadar acik platin fildisi tonlari makyajsiz ya da giyim olarak yetersizsen olmuyor saclar da duzenli olmali hepsi sari sac yüzünden :KK43:
Ooo o saça ne kadar makyaja abansan az gelir tabi...:KK53: soguk buğdaylara daha fazla yakıstırıyorum ben bu tonları...cok zor renk ya...

Bb, cc kremler var.
Fondoten ayrı mesele, kusurları kapatız pürüzsüz cilt yaratmak ayrı mesele.
Benim 6-7 ayrı renk ve marka fondotenim vardır.
İçeriği de kapatıcılıkları da bambaşka.
Kendi nemlendiriclerimle karıştırıp bb kremimi yapıyorum mesela.
Ayrıca yakın zamanda öğlen 1 de yaptığım düğün makyajım, gece 2 de hala yüzümde gram bozulmadan durmuştu.
Malzemelere çok laf atmayalım da biz, doğru cilde uygun malzeme ve doğru teknikle yapılan bir makyaj ne bozulur ne süngerleşir çünkü.
Ancak parlama yapar, bu da transparan pudra ya da en basiti hafif peçete bastırarak alınır.

bb kremde nemlendirici ile karışır mı?
karışırsa nasıl?

Kızlar merhaba sizden bir fikir alacağım. Makyajlı kadınlara nasıl bakarsınız. Hatta kendimden örnek vereyim. Makyaj yapmayı çok severim. Ve daha 20li yaşlardayım. Makyaj da rimel allık fondöten far ve ruj. Başka bişey kalmadı da zaten :) :) yani bunlar olmadan dışarı çıkmıyorum denilebilir. Biraz azalttım tabi far renklerim nude tonlarda. Peki sizce bu çok mu itici. Çevremde neredeyse herkes sıfır makyaj. Çok mu uğraşmış abartı duruyorum sizce.
Açıkçası özeniyor ve de imreniyorum sürekli makyajlı gezebilen kadınlara, abartılı makyaj olmadığı sürece. Ya da yerine göre bir makyaj olduğu sürece diyeyim, abartılı makyajı da gerektiren durumlar oluyor sonuçta. Cildim pek sıkıntılı değil, fazla cilt makyajı (fondöten kapatıcı vs) kullanmıyorum. İhtiyacım var gibi de hissetmiyorum. Bir nemlendiriciyle bile makyajlı, bakımlı görünüyor cildim. Sadece göz altı morluklarım oluyor bazen onları kapatıyorum, genelde de balm/ruj ve maskara göz kalemi kullanıyorum. Eski ev arkadaşım sokağımızdaki bakkala dahi giderken makyaj yapar güzelce giyinir öyle çıkardı. Acil lazım olan şeyi 1.5 saatte alır gelirdi artık. Bir yere gidecekken biz 17’de çıkalım diye sözleştiğimizde en az 19’u bulurdu ben de beklerken sıkıntıdan patlardım. Üşenmese ev içinde odadan odaya giderken dahi makyaj yapacak şekilde makyaj bağımlısıydı. Böyle durumlara karşıyım, bağımlılığına karşıyım ve bazı kadınların ‘ay makyajsız asla evden çıkamam makyajsız asla kimse görmemeli beni’ durumlarını normal karşılayamıyorum.

Geçende bir konu açılmıştı, konu sahibi hiç makyajsız gezmezmiş ve hastalandığında erkek arkadaşından kendisini hastaneye götürmesini istediğinde makyaj yapmadı diye arkasından dolandırıcı denilmişti :deli: aklıma o geldi. Böyle tipleri de ellerimizle beslediğimizi düşünüyorum asla makyajsız görünmeme çabalarımızla. Herkes beni sık sık 0 makyajla görüyor, hiç bişi deme hakları kalmıyor o yüzden. :KK45:

Ooo o saça ne kadar makyaja abansan az gelir tabi...:KK53: soguk buğdaylara daha fazla yakıstırıyorum ben bu tonları...cok zor renk ya...
Evet iste canım ya cok zor,hemen dipler çıkıyor bakımsız bir görüntü oluyor ve benim ten rengim beyaz hatta sarı beyaz ve damarlarim da belirgin cok soluk duruyor makyajsiz herkes yakıştırıyor bu saçı bende cok alıştım simdi soguk bugday teni merak ettim cok cahilim dimi :KK70: bakcam netten :) bembeyaz ten e yakışmıyor ama bence ben biraz sarı yım

Baktim canim sicak soguk tenlere damar renklerine gore anlasiliyormus bir de size yakisan renkler hangisi diye test yapmışlar benim damarlar yesil galiba deminden beri ışığın altında bakıyorum :KK53: esim napiyonn diyo dedim hic test yapiyom:KK49: ondan soluk duruyor bu sac galiba vazgecemiyorummmmmm 1 2 defa koyu yaptim 2 hafta dayanabildim :KK76:

Kızlar merhaba sizden bir fikir alacağım. Makyajlı kadınlara nasıl bakarsınız. Hatta kendimden örnek vereyim. Makyaj yapmayı çok severim. Ve daha 20li yaşlardayım. Makyaj da rimel allık fondöten far ve ruj. Başka bişey kalmadı da zaten :) :) yani bunlar olmadan dışarı çıkmıyorum denilebilir. Biraz azalttım tabi far renklerim nude tonlarda. Peki sizce bu çok mu itici. Çevremde neredeyse herkes sıfır makyaj. Çok mu uğraşmış abartı duruyorum sizce.

Kendin nasil istiyorsan oyle yap. Baskalarinin abarti demesi veya dusunmesine takilma. Bu hayat senin

Vallahi bu tamamen sana kalmış bisey. Ben yurtdışında yaşıyorum ve burdaki Kadınlar gerçekten çok az makyaj kullaniyorlar,ergenler ve makyaj marketlerinde çalışanlar hariic,sephora,mac vs. Ama ben makyaji sevdiğim için kesinlikle hep yaparım her dışarı çıktığımda kendimi böyle seviyorum,ha yeri geliyor halim olmuyor makyajsizda çıkarım asla takmam kafaya :) hatta benim yaptıgım makyajlar gayette abartılı ama her seferinde de insanlardan iltifatlar alırım.isin özü sen nasil istiyorsan öyle yap :) seni sen yapan başkalarından farklı olman.

Ben de eskiden fondöten siz cikmazdim ama şuan çok hafif pudralardan kullanıyorum hem doğal duruyor hem cildime fondöten kadar zarar vermiyor

Bende 23 yasındayım makyaj yapmayı bakımlı olmayı çok severim ama zaman zaman üşengeçlik basıyor artık
Özellikle temizlemesine sinir oluyorum ve yazın sıcak hava da terliyosun ya rezil oluyo yüzün gözün:mad:
Mesela yeni kişilerle tanısıyosam yeni bir ortama gireceksem okul işyeri vs.
Makyaj yapmam ilk günlerde
Zaten beni tanıyan insanlar değiller güzelsem bu şekilde de güzel görünürüm ya da ıyy ne çirkin kızmış demezler
Ama 3 gün sonra makyaj yapıp gittiğimde gözlerini benden alamıyorlar ve bu yarattığım etki hoşuma gidiyo nedense :halay:
Onun dısında işe makyajlı gelip 3 gün sonra bi hasta olsam yada geç kalsam makyajsız gitsem insanlar bu neymiş böyle der sanırım:işsiz:
Çünkü makyajın benim yüz hatlarımda bayağı oynama yaptığına inanıyorum

X