Her zaman makyajlı kadınlar

Bende severim makyaj ama özellikle genç yaştaki kızların rengarenk farlar kıpkırmızı dudaklar ve uzaydan gözüken highlıgter sürmesini çok itici buluyorum. Hayır erkek olsam dokunmaya korkarım biryerimi boyuyacak diye. Herşeyin fazlası zarar.

Kızlar merhaba sizden bir fikir alacağım. Makyajlı kadınlara nasıl bakarsınız. Hatta kendimden örnek vereyim. Makyaj yapmayı çok severim. Ve daha 20li yaşlardayım. Makyaj da rimel allık fondöten far ve ruj. Başka bişey kalmadı da zaten :) :) yani bunlar olmadan dışarı çıkmıyorum denilebilir. Biraz azalttım tabi far renklerim nude tonlarda. Peki sizce bu çok mu itici. Çevremde neredeyse herkes sıfır makyaj. Çok mu uğraşmış abartı duruyorum sizce.
33 yaşındayım. Üniversiteden beri makyaj yaparım. 9yıllık iş hayatım var haftaiçi hemen hemen her gün makyajlı işe giderim.Çok geniş sosyal çevrem var. Bazen çok özenerek yaparım bazen daha sade tonlarda.Yaşın daha 20 senin abartı yaptığını düşünmüyorum.Yeter ki, günlük yaşamda kına düğün makyajı olayına girme!

O benim :KK66: dışarı çıkınca mutlaka nemlendirici krem göz altı kapatıcısı kas farı rimel ve dudak kremi sürerim
Ama uzaktan sadece rimel belli olur bazi gunler eyeliner da eklerim ozel bir gunse

Yani demem o ki neyi ne kadar kullandığınıza bağlı herşey

Ciltte sivilce leke varsa cildiyeye gidiniz yüzümde 40 tane sivilce ile gezdiğimi bilirim şimdi ise pürüzsüz

Günluk hayatta sadece eyeliner ve fondoten kullaniyorum. Sifir makyaj gezdigimde oluyor ama, makyajla daha iyi hissediyorum kendimi
Eskiden gozkalemi surmeden bakkala gidemeyen ben, simdi sadece fondoten ve eyeliner kullaniyorum. Yaş ilerledikce sanirim onemsenmiyir

Bu yasta fondotenle yüzünü havasiz bırakma zaten içerdiklerinde ne var hep tartışma konusu .bende sen yaşlarında hep öyle makyaj yapardım sevgilim (şimdi eşim )seni mi öpüyorum fondoten mi belli değil derdi :)şimdi anlıyorum çok gereksizmis. Rimel ruj yeter kasin azsa belirginlestirebilirsin o kadar yeter yaşının tazeliğini göster

Kızlar merhaba sizden bir fikir alacağım. Makyajlı kadınlara nasıl bakarsınız. Hatta kendimden örnek vereyim. Makyaj yapmayı çok severim. Ve daha 20li yaşlardayım. Makyaj da rimel allık fondöten far ve ruj. Başka bişey kalmadı da zaten :) :) yani bunlar olmadan dışarı çıkmıyorum denilebilir. Biraz azalttım tabi far renklerim nude tonlarda. Peki sizce bu çok mu itici. Çevremde neredeyse herkes sıfır makyaj. Çok mu uğraşmış abartı duruyorum sizce.
Makkaj alışkanlıkla ilgili bir durum
Bir kadın bazı gün evde oturduğu gun bile makkaj yapar
Yapmayinca kendini güzel hissetmez
Yine aynı kadin kendine günlerce bir ruj bile sürmez

Bence en önemlisi cildin bakımı ve temizliği alt katman duzgun olursa bir ruj ve bir kalem yetiyor

Sabah kalkinca cildimi tonikleyip gunes kremi suruyorum ve kaslarima far kirpiklere rimel suruyorum rutin ev ici halim bu.Disariya cikacaksam yine gunes kremi rimel,kas fari ve allik suruyorum.Asla utusuz kiyafet giymem ayakabirim herdaim tertemiz yeni gibidir ve parfumsuz yasayamam mis gibi kokarim :)) beni taniyanlar hep bakimli ve fres bulur bunlari duymak beni motive ediyor.

Makyaj yapmayi cok severim. Gunluk makyajim su sekilde.
Fondoten, kas kalemi, eyeliner, goz kalemi, allik, ruj.
Kullandigim urunleri kaliteli aldigim icin uzun sureli kullaniyorum ve cildimde kotu goruntu olusturmuyor. Cogu kisi fondoten kullandigimi farketmez. Saga sola da bulasmaz.
Asiri yapay makyajli durmayi sevmem. Bu yuzden far kullanmiyorum. Eyelineri asiri kuyruklu cekmiyorum. Asiri koyu ruj kullanmiyorum.
Makyajin cildimi genc ve canli gostermesi yeterli benim icin.

Ben yüzüme fondoten falan sürmem ama, göz altı kapatıcısı muhakkak sürerim. Rimel, eyeliner ve ruj da vazgeçilmezim. Pudrayla, aydınlatıcıyla falan uğraşamam günlük hayatta.

Göz kalemini de eskiden baya sürerdim, şu sıralar süremiyorum ama hep akıyor. Sürdükten 10 dk sonra akmaya başlıyor. Akmayan aldım güya hala akıyor. Bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar? Benim göz yapımla mı ilgili acaba:110:

ben de makyaja bayılıyorum. laf aramızda bazen abartıyorum da. yaşım 28. işim gereği klasik giyiniyorum bu durumda makyajda olmalı diye düşünüyorum. ama fondöten kullanmıyorum. kimseye de önermem. cildi havasız bırakır bence.kısacası makyaj candır.:KK49:

Ben bu ara araştırıyorum çok hoşuma gıdıyor hem ipek kirpik yapmacıklıgı olmuyor hem kirpiklere zarar vermıyor
Bi delilik yapıp microbladingle birlikte yaptırayım diyorum, sonra geçiyor.
Bende var microblading cok rahat ettim açıkçası boyardim onceden kalemle kaşlarımı. O lifting i düşünüyorum ya ama beklemek sıkıcı 1 bucuk saat sürüyormuş

Siz bu pas geçeceksiniz mevzusunu çok yanlış anlamışsınız.
Aksine, makyaj bütünüyle yapılır.
Ama seçilen malzemeler nude tonlarında olmalıdır.
Yani göze renkli bir makyaj ise, dudak nötr bırakılmalı ya da canlı bir ruj var ise göz kapatıcı ve nude bir far ve rimelle desteklenmelidir.
Yani nomakeup makeup olmalıdır gündüz için.
Far var, far var.
Gayet ten rengi, göz kapağına sadece ışık veren şeyler de far, lacivert simli far da var.
Önemli olan malzeme ve gece gündüz farkıdır burada.
Gerçek bir makyajdan bahsediyorsak, kapatıcı allık, rimel, far, ruj, highlight ve transparan pudralama zaten olmalıdır.

Aynen bu sekilde düşünüyorum,yüzüne fondöten pudra kapatici allik surmeden,sadece ruj sur ve rimel sur hic hos durmaz hele cilt yagli ise.. bi defa gözaltı kara mor olanlar var kesinlikle o kapatici ile kapatilmali ya da sadece allık surmekte sacma,sonucta renk farki olcak. Cildindeki kusurlari kapatmadan ne diye allık surer ki bir insan hic sevmem boyle bir makyaj anlayışı bana ters.
Dedigin gibi nude ya da cok açık pembe,krem tonlarinda hafif bir far gunduz icin iyi bir rimel,ve istege gore eyeliner dudaga da cok koyu olmayacak sekilde pembe,seftali narcicegi belki(goz makyaji yoksa)sürülmeli gunduz icin.
Gece de dediginiz o gri siyah lacivert simli ya da simsiz ağır denilen makyaj yapilabilir.

Makyaj bütün olarak yapilmali insanin yüzünde birsuru renk var yanak ve cenemiz ya da gozaltimiz gozkapagimiz dudagimiz ayni renk degil ki bunlari nötr ayni hale getirip(kapatici,pudra,bb krem) sonra açık tonlarda geceyse koyu tonlarda makyaja geçilmeli

Son düzenleme:
Aynen bu sekilde düşünüyorum,yüzüne fondöten pudra kapatici allik surmeden,sadece ruj sur ve rimel sur hic hos durmaz hele cilt yagli ise.. bi defa gözaltı kara mor olanlar var kesinlikle o kapatici ile kapatilmali ya da sadece allık surmekte sacma,sonucta renk farki olcak. Cildindeki kusurlari kapatmadan ne diye allık surer ki bir insan hic sevmem boyle bir makyaj anlayışı bana ters.
Dedigin gibi nude ya da cok açık pembe,krem tonlarinda hafif bir far gunduz icin iyi bir rimel,ve istege gore eyeliner dudaga da cok koyu olmayacak sekilde pembe,seftali narcicegi belki(goz makyaji yoksa)sürülmeli gunduz icin.
Gece de dediginiz o gri siyah lacivert simli ya da simsiz ağır denilen makyaj yapilabilir.

Makyaj bütün olarak yapilmali insanin yüzünde birsuru renk var yanak ve cenemiz ya da gozaltimiz gozkapagimiz dudagimiz ayni renk degil ki bunlari nötr ayni hale getirip(kapatici,pudra,bb krem) sonra açık tonlarda geceyse koyu tonlarda makyaja geçilmeli
Buralar hep doğal güzellerle dolmuş şekerim biz boyalarımızı alıp kaçalım:KK55::KK70:

ben artık makyaj yapmıyorum, zaten beyaz tenliyim, cildimin rengine göre fondoten bulamıyorum, ki zaten cıldımı sıkıyo. hemen cıkarasım gelıyo makyajı. yazın zaten makyaj yapılmıyor. bu yaz hıc yapmadım, cıldım karma oldugu ıcın krem surmek zorunda kalıyorum. ruj+krem+arada goz altı ıcın bı sey kullanırsam kullanıyorum o kadar. ıcım den artık yapmak gelmıyor :KK43: sanırım alıskanlık oluyor bı muddet sonra yapıp ya da yapmamak :)

Son düzenleme:
Makyajı severim bakımlı olunca çok güzel hissediyorum kendimi :KK76: ben genelde yanıma makyaj malzemelerimi alıp mesai bitmeden banyoda on dakikada makyaj yapıp eve gidenlerdenim :eğlence: Akşamüstü ve geceleri güzel olmayı tercih ediyorum :halay:

Bends ara ara kiprik ustu kalem ve rumel kullaniyorum.bu gune kadar dugunumde dahil yuzume gondeten surmedim cok igrenc geliyor badana gibj sankiyuzum hava almaz cok kimyasal emer gibi geliyor.

Sizin makyaj durumunuz bir baktiripda
O ney ya bu nebicim bir boya surmekyir:))
Dedirtmiyorsa takilmayin ast olan mutlu olmakyir ama
Milletin gozunude bozmamak lazim oyle rengarenk yipler var:))

En kaliteli fondoten bile ciltte uzun sure kalinca oksitlenip cok kotu bir goruntu yaratiyor, o yuzden asla kullanmiyorum,
Goz alti kapatici, kalem, rimel, allik, ruj yetiyor bana. Ozel gunlerde de bb krem kullaniyorum.

X